Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   109 / 730
(#) agressiv válasza pl13 hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

jajajaja Veled beszélgetni, mint sajtreszelővel rejszolni.
(#) pl13 válasza agressiv hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

szavak, szavak, szavak. a tartalom meg még mindig nullán áll.

Egyébként nem jó az idézeted erre a szituációra, ugyanis megértési problémáid, elméleti hiányosságaid kettőnk közül tényleg neked vannak.
(#) lobbooo hozzászólása Jan 21, 2009 /

Sziasztok!

Véleményt szeretnék kéri tőletek http://bolthely.hu/mikroshop/id/00170_MNC__33559 erről a hangszóróról.Ha valaki ismeri kérem irja meg mi a véleménye róla!!
(#) Moderátor hozzászólása Jan 21, 2009

Uraim!
A következő OFF-nál warnt osztok ki.
Megértéseteket köszönöm!

Jó az a magassugárzó, de csak hangosításra javaslom, mivel otthon megsüketülnél tőle!
(#) pl13 válasza agressiv hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Hát valóban hangos, de az érzékenysége átlagban kb. 8-10dB-vel kevesebb, mint a rávésett 105.
(#) lobbooo válasza agressiv hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

http://bolthely.hu/mikroshop/id/01159_12_inch__300mm__Img_StageLine_SPA30PA

ezzel a mélyközéppel szeretném párositani,szerinted???bulikra kellene!

Én hallotam már ilyet, bár az érzékenységét nem is figyeltem, (és nem is lehet megállapítani hallásra) de olyan mértékű csörömpölést adott ki magából, hogy azt a hangot nem kívánom senkinek. Max tényleg csak szabadtérre hangosítani!
(#) agressiv válasza lobbooo hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Így első ránézésre nem tűnik éppen rossz párosításnak, de csakis bulikra. Otthon megbolondulnál az ebből készített hangdoboztól. Bár az igazi mégis egy 3 utas rendszerben lenne megfejelve egy középsugárzóval szerintem.
(#) pl13 válasza (») Jan 21, 2009 /

kérdezném a mélyen Tisztelt MODERÁ-TORt, hogy mi a véleménye erről? Ezen a fórumon ez tényleg megengedhető, ráadásul egy másik MOD hallgatólagos támogatásával?

agressiv írta @ 2009.01.21 18:11
Idézet:
„Egy régebbi screenshot-on láttam a munkahelyedet mivel muttaták már nekem, hogy kivel vitatkozok és egy moderátor is mondta, hogy ne foglalkozzak veled mert te egy tuskó vagy, és rengeteg fórumon vagy kitiltva a lekezelő stílusod miatt.
Jaa és azt is mondta, hogy csak azért tűrnek itt meg, mert valóban rengeteg elméleti tudásod van (ami előtt emelem is kalapom ám, csak kár, hogy egy nagyképű paraszt vagy), és ha nem veszel vissza a lekezelő stílusodból akkor megintcsak "moderálva" leszel.”

Mellesleg sejtem ki az a bizonyos, idézetben említett moderátor, aki az infókat csepegteti, de közlöm vele, itt publikban, és nem a háta mögött, hogy egyetlen fórumról sem vagyok kitiltva.
(#) lobbooo válasza agressiv hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

én is a három utas mellet voksolnék, csak az nagyon megfejelné az árát,nem nekem lesz,majd megkérdezem tőlük bele férne-e.
(#) Moderátor hozzászólása pl13 hozzászólására (») Jan 21, 2009

Bocsánat! Nem az oviban vagyunk, hogy ki mit mondott és hogy ki ütött először!
Fejezzétek be a civódást! Viselkedjetek már felnőtt módjára, vagy b*sztassátok egymást privátba. Nah!
Az itt lévők nekem panaszkodnak, hogy unják már a kettőtök csatáját. Senki nem kisebbítette érdemeiteket!
Köszönöm. Pont, és itt a vége.
(#) Bassmester válasza agressiv hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Miért bolondulna meg? Ha kelemetlen a hangja a doboznak, akkor azzal általában nem stimmel valami. Én is szoktam itthon PA dobozokat hallgatni, van úgy hogy napokig hetekig is azon hallgatok zenét. Ha nem torzít, nem zörög, nem recseg, nem rezonál, jóhoz közeli átvitele van, akkor a hangjával sem lehet nagy baj (szerintem)
(#) agressiv válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Igen, de annak a magasnak ismerem a hangját
És attól bizony megbolondul az ember.

Jaa... kapizsgálom. A piezóktól én is rosszul vagyok. Gondolom ez is olyan színvonal lehet. Az MNC tölcséres driverei közül hallottad már valamelyiket?

tölcséresből még nem halottam egyet sem. Legalábbis MNC-ből. Amúgy én is piezót használok a SAL KHS-342M-et annak nagyon humánus hangja van én imádom. A többi piezó szörnyű ami van de ez nagyon jó.
Egyetlen baja az, hogy angyon irányított a hangja, szóval csak akkor szól jól ha pont feléd "néz"

Amúgy annak az MNC-nek nem is annyira rossz a hangja mint a legtöbb piezo-nak, de valami hasonló a hangja igen.
(#) pl13 válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

oks, de ennek a magasnak elég rezonáns a középtartománya, és az átvitele is kiemel rez. freki körül. Ott éri el a 105dB-t. Ezt meg váltóban legalább valami célzott szűrővel kezelni kéne, hogy jó legyen.

Nem tudsz véletlenül olyan piezót ami előtt biradiális sugárzó van? Padlómonitorba kéne, szóval az olcsó is jó. A mostaniak is piezók, sajnos eléggé bénán szólnak és nagyon irányítottak is :no:

Nem értem a kérdést. hogy érted, hogy piezó előtt biradiális sugárzó?
(#) Bassmester válasza pl13 hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Akkor felejtős ez a ring? Van nekem is régi Reflex ring, de az is elég rossz. (szerintem) Na, sikerült valamit kitalálni a Best Off-om keresztfrekijére? Legalább annyit mondj, hogy csináljam, vagy hagyjam így ahogy van.

Úgy értettem, hogy nem egy exponenciális tölcsért, vagy ilyen-olyan egyéb sugárzót hajt a piezó, hanem biradiálisat. Ezeknek tetszik a sugárzási szögük, talán piezóval is jó lehetne.

A reflex nem volna olyan rossz, csak jól kell központosítani. Ha lehet.

Vagy úgy. Nemtudom ilyet még nem hallottam. Sal-tól hallottam már többfélét és eddig a KHS 342 nyerte el tetszésemet olyan szinten, hogy a mai napig használom. Persze volt vele munka mire be tudtam lőni a rendszert de sikerült
Piezóval szerintem nem lenne olyan jó. akkor már a ring, de azok nem olcsók.
(#) Bassmester válasza pl13 hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Na majd megmérem őket is, hogy mit szólsz hozzájuk
Lehet hogy csak be vannak koszolódva, vagy egy kicsit széthajtva A gond az, hogy ezekhez a javítókészlet is többe kerül mint egy új magas hsz. De ha érdemes akkor megjavítom.

Javítottam-mértem már ilyet, és ha központban volt a cséve, nem ért hozzá a vasakhoz, akkor egész tűrhető volt 5k felett.
(#) blokkmetal hozzászólása Jan 21, 2009 /

Sziasztok!

Korábban építettem egy ládát SAL SRP 3040-essel, de nem tetszik a hangja. És tudom, hogy a doboz nem jó. Winisd-vel számolgattam, de sztem valamit nagyon nem jól.
Aki aktívan használja, vagy használta a programot, szóval vannak tapasztalatai, vagy tud jobb programot erre, attól kérném, magyarázza el, hogy azon kívül, hogy beadom neki a hangszóró adatlapján szereplő adatokat, mire érdemes odafigyelni, min kell állítani. Mert pl. optimális dobozméretnek kb 500l-est ad. Itt is, hogy egy ilyen hangszóróhoz milyen doboztérfogat való, mekkora és mennyi reflexcső, frekvencia-értékek ilyesmik.
(#) pl13 válasza blokkmetal hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

50 liter körüli zárt. b-reflexbe egyáltalán nem jó a hangszóró.

A prog. meg tényleg nem tudja meghatározni az optimális doboztérfogatot, nem is erre készítették. Ezt mindig neked kell kitalálnod azok alapján, amit a prog. kiszámol.
(#) agressiv válasza blokkmetal hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

T-S adatok szerint rosszak a SAL hangszórók. Én úgy oldottam meg, hogy elég érdekes kinézetű ládát csináltam. És rengeteg kísérletezés után találtam ezt ki.

SPEAK.jpg

(#) sanyikiraly válasza pl13 hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Egyébként így lehet fikázni mindenkinek a tudását. DE olyan aki elmondaná valaki egyszer tövéről hegyére hogy mi fán teremnek a dolgok olyan nincs. Ok ha te nem írod le aki azt állítja hogy tudja. Akor írj olyan szakirodalmat ahonnan meg lehetne ezeket a dolgokat tanúlni
(#) blokkmetal válasza agressiv hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Igen, tudom, sajnos nem a legjobb hangszóró, de ez van itthon és ebből szeretnék kihozni annyit, amennyit értelmes keretek között lehet.
Következő: »»   109 / 730
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem