Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   12 / 213
(#) vasnavigator hozzászólása Dec 20, 2008 /

Sziasztok,

Van 1 Panasonic CQ-RDP113 (nem mp3-as) típusú autórádióm, ami egyszer csak azt csinálta, hogy nem lehet bekapcsolni.
Bekapcsoláskor villan 7-8-at a power ledje, de nem csinál semmit.Mi lehet a baja? A végfokot kikötöttem, hátha az a baja, amiatt tilt le, de nem segített!Néztem hátha találok hozzá service manual-t, de csak lóvés volt...Az meg ugye nem igazán tetszik!

Tudna valaki segíteni?

CQ-RDP113.jpg

(#) szilva hozzászólása Dec 22, 2008 /

Üdv!

Szükségem lenne Opel Astra Caravan-ba gyárilag beépített, Blaupunkt SC202 (C) típusú rádióhoz valamiféle kezelési utasításra. Tud ebben segíteni valaki?

Előre is köszönettel!
(#) m.gyula3 hozzászólása Dec 28, 2008 /

Hello!

Mihez kell kezelési útmutató, mert akkor lefényképezem és átküldöm. Persze, ha így is jó lenne.

üdv!
(#) van Robert hozzászólása Dec 29, 2008 /

HI!
LG LAC M5600R rádió kijelzője villog, ha felkapcsolom a fényszórót. Egészen a mai napig azt hittem, hogy azért, mert merül az akksi, de ma raktam be újat (50Ah Exide az eddigi szintén 50Ah-s helyére), mert az éjszakai fagy halálos csapást mért a régi akksimra (egyébként gyári 9 éves Magnetti Marelli volt az áldozat...), de a villogás megmaradt.
Egyenlőre tippem sincs, hogy mi lehet, de baromira zavar.

Előre is kösz.
(#) Sergei válasza van Robert hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

szia.

esetleg a fejegység kezelési/használati utmutatojában nézd meg hogy ez mit jelenthet.

üdv Sergei
(#) van Robert válasza Sergei hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

HI!
:no:
Sajna abba semmi erre vonatkozó infó sincs (ellenben kiderült, hogy nem tudja lejátszani a 8cm-es korongot...nahát...!).
Előlap érintkezőit belső takarítások alkalmával (kb 2- havonta) alkohollal tisztítom.
Főleg este zavaró a villogás.
(#) Sergei válasza van Robert hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

esetleg egy reset gomb az elölap mögött van? ha van akkor nyomd meg hátha segit.
(#) van Robert válasza van Robert hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

Feljebb csavartam (a maximumra) a műszerfal világítást és megszűnt...
Csak ha valaki ugyanilyenbe lépne.
(#) Gery hozzászólása Jan 3, 2009 /

Sziasztok!
Kaptam egy jó kis autórádiót, hogy az enyém lehet, csak van neki annyi problémája hogy a kijelző csak akkor működik ha erősen rányomom az előlapot. Mondom az nem olyan hű-hő valamit kezdek vele, de először is beindítom. Hát abból annyi lett hogy bárhogy nyomtam rá stb, már szét is szedtem teljesen és az érintkezésnek tuti jó kell lenni, de sehogy sincs kép. És nemhogy nincs kép hiába nyomkodok rajta bármit nemtörténik semmi. Egyedül ha megnyomom a lemezkiadó gombot akkor forognak a motorok és próbál valamit kezdeni de semmi. Mivel nem kocsiba van csak egy kocsi akkumulátorra kötöttem rá gondolkoztam azon is, hogy esetleg nemjol kötöttem be. Ilyen csatlakozója(i) vannak. Én csak! a 4es lábra +12V-ot a 8-as lábra -12V-ot kötöttem. Semmi mást nem kötöttem rá de nem jó. Esetleg a 7es lábbal is kellene kezdeni valamit.... Vagy más a probléma, így működnie kéne?

1.JPG

(#) DRoland válasza Gery hozzászólására (») Jan 3, 2009 /

Hello!

A 7-es lábra is kössél +12V-ot! A legtöbb rádió csak ekkor működik.
(#) Gery válasza DRoland hozzászólására (») Jan 3, 2009 /

IGEN! Valóban az volt a baja! Köszi szépen!
Viszont a következő még a probléma. Ez egy audio CD lejátszós fejegység. A CD lejátszója nem is működik. Még ha mp3-as lenne az oké, de arra jutottam, hogy ha meg is bírnám csinálni (most kazettás öreg rádió van a kocsiba, de gyári) nem érni meg beszerelni mert audio CD-vel meg 10-15 zeneszámmal én nemfogok vacakolni. Hanem az megoldható lenne, hogy a CD lejátszó részt kihajítom, és a helyére, ahol a hangjel belemegy a "rendszerbe" bekötnék egy pár RCA aljzatot amit kivezetnék a kocsiba, és rálehetne kötni mp3 lejátszót, walkman telefont stb. És mikor rádiórol a funkció gombal átváltanék akkor az a bemenet érvényesülne amit én kivezettem. Szerinted(etek) ez megoldható?
(különben erröl(.pdf) Calarion db329R lejátszóról van szó)
(#) pokerface hozzászólása Jan 5, 2009 /

haho. kaptam egz becker audio 10 automagnót,és nem tudom a bekötését a jel ki/be menetenek.van a táp+hanszórók+még egz dug ajzat-amit ne találok hogz mi is ez.
(#) oregtamas0202 válasza pokerface hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

Üdv. Itt nézd meg, mivel pontos tipust nem irtál.www.teletehnika.km.ru/articles.php
(#) t1szabcsi hozzászólása Jan 13, 2009 /

Sziasztok lenne egy kérdésem. A neten láttam autórádióra köthető társzimulátort:
Bővebben: Link
Nem tud ilyenhez valaki egy kapcsolási rajzot?
Szivesebben megépíteném mint 25e ert megvenném.

Link javítva, légy szíves az URL gombot felfedezni, és használni.
-- kobold
(#) tivitivi hozzászólása Jan 13, 2009 /

sziasztok kis probléma adódott kellene egy kis segítség
van egy autós cd-m kiment benne egy tranzisztor ,
ijen tipusú tranzisztort nem találtam, mivel tudnám hejjetesíteni?
SF327
valaki segítsen már.
(#) otisz hozzászólása Jan 21, 2009 /

sziasztok!azt szeretném kérdezni hogy kazettás autórádiót meglehetne úgy csinálni hogy kazetta helyett mp3-ról működjön?ja amugy már a kezattát nem birom meghalgatni rajta szóval nem jó de a rádio még működik!koszi
(#) vpist válasza otisz hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Ha a lejátszófejed műxik, (nem kell a motornak mennie)akkor vannak ezek a direkt erre gyártott pótkazik, amit beledugsz a mp3-ba, vagy mp4, v amit hallgatni akarsz, és szól. Azthiszem egy ugyanolyan fej van a kazettába építve, mint a magnóba. És így szépen átjátsza. Remélem egyről beszélünk?
(#) otisz válasza vpist hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

ja ja!ez a pótkazit próbáltam! de a rádióban lévő olvasófej szerintem tönkrement a motor az jo!!szóval semilyen kazit nem játtszik!és ezt szeretnem valahogy megcsinálni!
(#) titi válasza otisz hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Hali!
Meglehet csinálni...ha értesz egy kicsit hozzá.
Megkeresed a magnórész előerősítőjét, és oda bekötöd az mp3-at.
Célszerűen egy jack-csatlakozón keresztül.
Hogy a motor ne menjen potyára, azt célszerű kikötni.
(#) set68i válasza titi hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Heló
Arra lennék kiváncsi, hogy gondoltátok ezt, mert ha az előerősítőre bekötöm az mp3-at akkor elvileg kellene egy üres kazetta is, ugyanis ha nincs kazi a fejegységben, akkor bekapcsol a rádió. Van más lehetőség is erre?
(#) titi válasza set68i hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Hali!
A mechanikán lévő kapcsolót, -ami a rádió és a magnó közötti átkapcsolást végzi- kell "kivezetékelni", ezzel fogod tudni átkapcsolni.
(De ezt azért nem írtam, mert úgy gondoltam én is, hogy egy kazettával ez megoldható, és akkor nem kell a kapcsolóval is barkácsolni.)
Persze a tényleges megoldás függ attól is, hogy milyen mechanika van benne.
Viszont látatlanba csak ennyit lehet mondani.
(#) otisz válasza titi hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

és azt nem lehet úgy megcsinálni hogy a olvasófejből kilépő 4huzalt kötöm az mp3 lejátszóra mert az olvasófej lényegében egy dekóder ami a kazin lévő adatokat dekódolja!mert így nem kéne keresnem a rádió erősítőjének bemenetét!mert ic-s a rádió és az ic-re nincs ráírva hogy milyen!!!pl tda2004!!!!de szerintem ehez kéne valami kapcsolás vagy nem?remélem érthető voltam!a átkapcsolás szóval a rádió és a kazi közzött simán meglehet csinálni egy kétálásó kapcsolóval!köszi
(#) otisz válasza otisz hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

a kilépő 4 huzalt valameikét kötném valhová csak azt nem tom hogy ezt lehet e mingyárt a mp3-ra vagy először valami kapcsolásra és utánna a mp-3-ra!
(#) set68i válasza otisz hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Na erre én is kiváncsi vagyok, mert az tényleg egyszerű lenne, ha az olvasófejre kötnénk az mp3-at. és itt eszembe jut egy másik kérdés: mi a helyzet, ha mondjuk egy mp3-as fejegységem van? Adott az én helyzetem: JVC KD-G402 mp3 fejegység. 2004-ben vettem jó drágán, és most már nem működik, vagyis minden rendben, de ahogy belemegyek egy gödörbe az autóval, azonnal megakad. Azt mondták, hogy az olvasó része kiöregedett. Mit lehet kezdeni vele, másképp jól megy, de amilyen utak vannak nálunk, csak megállva tudom hallgatni. Erre be lehetne kötni egy külső mp3 lejátszót? Szívesen várok bármilyen segítséget, ha kell akkor készítek képet a belsejéről.
(#) Gery válasza set68i hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Szia(sztok)!
Nekem is ugyan ilyen gondom van! Van egy CD-s autós rádióm, amibe nem működik a cd lejátszó, és megakarom csinálni olyanra, hogy külső lejátszót(telefon, mp3) lehessen rákötni. Na most én már kibeleztem a rádiót. Itt vannak róla a képek. A nagy fehér szalagkábel megy a rádióba a cd olvasótól. Maga a nagy fehér kábel még egy vezérlőbe megy bele, mert abba a panelba a kisebb csatlakozóba megy az olvasófej, a szélesebbe pedig a motorok feszültsége, vezérlése. A nagy fehér szalag kábel mellé le van írva melyik szálon mi megy. Azt is fel raktam kép formátumba, hogy ne keljen wordel vacakolni!
Az én ötletem az lenne, hogy a hangjel a cd olvasótól nyilván belemegy magába a rádióba. Ide szeretném bekötni a külső lejátszót, és amikor átváltok CD üzemmódba akkor az szól. Az én nagy kérdésem pedig az lenne, hogy szerintetek melyik lehet a hang? Mert a feliratokból nekem nem jött le. Remélem sikerül megcsinálnunk!
(#) titi válasza Gery hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Hali!
Az L-GND véletlenül nem L-OUT?
Elvileg az R-OUT-ra kötöd a jelforrásod jobb kimenetét, az L-OUT-ra a bal-t.
Az A-GND pedig a jelforrás test.
Remélem érted.
Viszont az le kell ellenőrizned, hogy CD-nélkül át tudod-e kapcsolni CD-re. Szerintem nem.
Ez esetben szerintem a kazettás megoldáshoz hasonlóan neked is szükséges lesz egy lemezt benne tartanod.
Ja, és emiatt a mechanikáról jövő jelet meg kell szakítanod, különben egyszerre hallanád a CD-t és a külső jelforrásod.
(#) titi válasza otisz hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Én nem javasolnám a szedőfejre kötni, mert nem stimmelnének a jelszintek, valamint elég zajos is lehetne a dolog.
Azért javasoltam megkeresni a magnó előerősítő IC-jét, és oda bekötni.
Ja és azt nem írtam korábban, de az IC kimenetére kell kötni.
(Azért az IC-t emlegetem, mert ott a legkönnyebb megálapítani, hogy melyik helyre kell bekötni a jelet.)
Megnézed, hogy hová megy a fejről a vezeték, és annak a közelében találsz egy IC-t, na annak nézd meg a típusát.
(#) titi válasza set68i hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Hali!
Azt hiszem, az előző két HSZ-emből te is választ kaptál.
Persze ha valami nem tiszta, nyugodtan kérdezz!
(#) set68i válasza titi hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Köszi a segítséget, holnap este megbütykölöm...ha valami nem megy, akkor fogok kérdezni.
(#) Gery válasza titi hozzászólására (») Jan 23, 2009 /

Szia!
Ezen a képen ha rá zummolsz, akkor látható, hogy az ott L-GND.
Mitgondolsz, lehet, hogy oda kéne bekötni, csak így van ráírva?
Következő: »»   12 / 213
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem