Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   19 / 443
(#) gtk válasza Frankye hozzászólására (») Aug 8, 2006 /

Sziasztok!

Eagle 4-14 -et hasznalok jelenleg,es a 74HC244 IC nel csak 9 lab van meg.
Az IC -nek a valosagban 20 laba van amelybol mindegyiket be kellene rajzoljam a sematikus rajzban...
Nem ertem

Ti hogy hasznaljatok?
(#) Edem válasza Edem hozzászólására (») Aug 8, 2006 /

Hali!

magyarosítást hol tudom megszerezni az Eagle 4.11-hez?

vagy van egyáltalán?

(#) Frankye válasza gtk hozzászólására (») Aug 8, 2006 /

Használj helyette 20 lábú tokot!
Vagy, ha van kedved-időd-tehetséged-elszántságod hozzá, akkor át is szerkesztheted az alkatrész-adatbázisban. (De ennek pontos menetéről inkább electrocad kollégát kérdezd, ebben a tekintetben Ő a zseni! Nagyon ért hozzá!)
(#) Frankye válasza Edem hozzászólására (») Aug 8, 2006 /

Nem tudok róla, hogy bármely Eagle-verzióhoz volna magyarítás... De ha esetleg talász, szólj légy szíves, engem is érdekelne! (Meg - gondolom - még sok más tagot!)
(#) MPi-c válasza gtk hozzászólására (») Aug 8, 2006 /

Nem jól nézted meg a rajzot! Ez az IC két buffert tartalmaz, melyekt külön-külön helyezhetsz el a kapcsolási rajzon, mint pl a 7400 egyes kapuit. Az egységek elnevezéséből és a kivezetések számozásából láthatod, hogy melyiket raktad le (A vagy B). Az egyes egységeken valóban csak 9 kivezetés van, a kettőn összesen 18, a maradék kettő a táp, ami a kapuknál nem mindig (szerintem inkább soha) nem jelenik meg, de azokat is megjelenítheted az "Invoke" gomb használatával az eszköztárban.
(#) Edem válasza Frankye hozzászólására (») Aug 8, 2006 /

oksi, persze hogy szólok!

Üdv:Edem
(#) Rag válasza Edem hozzászólására (») Aug 9, 2006 /

Sziasztok!

Eddig az 3,55-öt használtam, teljes egészében szerencsére. Tervezni akartam egy ATMEL-es kontrollerrel egy kapcsolást, de nem volt library.
Erre töltöttem hozzá, de az nem indult el alacsony verzió miatt
Letöltöttem a 4,16-os, de ott meg a freeware verzió panelméretén nem férek el.
Nincs valakinek egy linkje vagy progija hozzá?
Esetleg töltsem le a 4,11-et? De az kezeli a ATMEL libet?

Üdv
Rag
(#) Edem válasza Rag hozzászólására (») Aug 9, 2006 /

Hali!

nekem megvan a 4.13 és a 4.11. most per pillanat a 4.11-et használom, és nagyon király, ezt a programot
MaSTeRFoXX adta! ( http://www.tar.hu/masterfoxx/ )

Üdv: Edem

Edem!

Köszönet a linkért este letöltöm otthon...

Rag
(#) elektrocad válasza gtk hozzászólására (») Aug 9, 2006 /

A sematikus rajzban az alkatrészeket az ADD paranccsal hívod be. Ha a 74HC244 első szimbólumát beszúrtad, kattints az INVOKE ikonra (a baloldali ikonoszlopban a T betűt mutató ikon feletti). Majd ezután az adott IC első szimbólumára (amit előzőleg szúrtál be a rajzba). Erre megjelenik egy ablak, amelyben látod az adott IC összes szimbólumát, halványszürkén azt amit már felhasználtál és feketén azt amit még felhasználhatsz. Ha mindegyiket beszúrod és megszámolod a pineket az pontosan 20 lesz.
Remélem eléggé szájbarágósan magyaráztam meg, ha nem kérdezz nyugodtan.
Frankye és MPi-c jól válaszolt csak kicsit röviden.
Régebben már szó volt a magyar leírásról és annak helyéről, talán annak elolvasása segítene.

Köszönet mégegyszer és egy kérdés még....

Szóval hol, milyen néven találom meg a csatolt képen látható csatlakozót? 16 pólusú, szalagkábel csatlakoztatásra szolgál.

Üdv:Rag

P8090015.JPG

(#) gtk válasza elektrocad hozzászólására (») Aug 9, 2006 /

Frankye,MPi-c,elektrocad: Koszonom a segitseget!
Orulok,hogy megoldhato amit akartam!

Udv!
(#) gtk válasza elektrocad hozzászólására (») Aug 9, 2006 /

Sikerult is idaig ...
Meg egy kerdesem lenne:

Hol talalom a 25 polusu csatlakozot(LPT) ?
(#) MaSTeRFoXX válasza Rag hozzászólására (») Aug 9, 2006 /

A pinhead könyvtárban is találsz ilyet. Igazából csak tüskesor, de az ilyen csatlakozókhoz én is ezt a könyvtárat használom

Enyém az 500. hozzászólás ebben a topicban
(#) ppmisa válasza Frankye hozzászólására (») Aug 9, 2006 /

Hy all! Én is most ismerkedem ezzel a progival és nagyon tetszik csak 1 nagyobb problémám van amire örülnék ha valaki tudna válaszolni : +tervezem a kapcsilási rajzot különböző vastagságú vezetésekkel de amikor átrakom Boardra aztán autó bekötés akkor minden vezetés ugyan olyan vékony! ?????
(#) gtk válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Aug 9, 2006 /

Koszi!

Az meg erdekelne,hogy majd board modban hogy generalja a 25 polusu tuskesort?Nem LPT lesz a labkiosztas gondolom (?).
(#) elektrocad válasza gtk hozzászólására (») Aug 10, 2006 /

A csatlakozók valamelyik con -nal kezdődő könyvtárban vannak, amíg vársz a válaszra, tízszer is végigkeresheted.
(#) elektrocad válasza ppmisa hozzászólására (») Aug 10, 2006 /

A kapcsolási rajzban miért használsz különböző vonalvastagságot, az csak elvi rajz? A boardban az autorouter által behuzalozott panelen, ha már minden nyomtatott huzal a helyén van a CHANGE WIDTH-tel módosíthatod a vastagságot. Az autorouter csak egy, a beállított, vonalvastagsággal dolgozik. Nem tudja, hogy te mit is akarsz megcsinálni. Senki ne várja, hogy egy számítógépes program emberi fejjel és előre gondolkodjon.

A program nem generálja az alkatrészeket. Mindegyiket valaki előre megrajzolta és a Library könyvtárba mentette. Ugyanez vonatkozik a sematikus jelekre is és a tokozásokra is. Alapvetően a kapcs. rajzban a pinek, a boardban pedig a padek a lényegesek, a program ezeket köti össze. Persze a boardban a tokozás mérete és alakja is, de ez csak a hely miatt. Azért a dolog egy kicsit bonyolultabb, lásd a sok-sok réteget - nem véletlenül vannak, de mindent ide leírni túl hosszú lenne. Szerintem egy kis olvasással előbbre lehet jutni.
(#) gtk válasza elektrocad hozzászólására (») Aug 10, 2006 /

Rossz kerdes volt ....

Megtalaltam,a con-subd alatt van az LPT csati is....

Koszi ,hogy segitettetek...
(#) Hurka válasza gtk hozzászólására (») Aug 10, 2006 /

Hellosztok!
Van egy szép gondom. Egy JDM pic égető drótvázlata megvan (lásd a mellékletet.) hogy kell átkonvertálni NYÁKká?
Segítségeteket előre is köszi.: Hurka
(#) elektrocad válasza Hurka hozzászólására (») Aug 10, 2006 /

Csak nem tanfolyamot vársz a többiektől? Régebben már szó volt arról, hogy a leírás hol található. Ha elolvasod, talán el tudsz indulni.
(#) Moderátor hozzászólása Hurka hozzászólására (») Aug 10, 2006

Éppen ebben a topicban van szó róla, többször, több helyen! Tessék szíves lenni keresni, olvasni, kollégák!
(#) szabi83 válasza elektrocad hozzászólására (») Aug 10, 2006 /

keresni már luxus
(#) szabi83 válasza (») Aug 10, 2006 /

:yes: :yes: :yes: :yes:
(#) elektrocad válasza szabi83 hozzászólására (») Aug 10, 2006 /

Ebben nagyon igazad van. A luxus azonban nem olcsó.
(#) elektrocad válasza (») Aug 10, 2006 /

Ez jó hozzászólás Frankye. Egy dolgot azonban nem értek, látván Hurka mellékelt képét. Egy ilyen egyszerű, kisméretű kapcsoláshoz minek kell "okosított" programot hajszolni, főleg ilyen kérdésekkel megtűzdelve. Ha majd elkészül az óhajtott panelterv, majd jönnek a már többször olvashatott nyafogások (Miért nem nyitja meg, meg össze van kuszálva, stb.) A többiek meg rohannak a magyarázatokkal, hogy az ennél úgy van, hogy....

Ha valaki erre ad egy értelmes választ, azt nagyon megköszönöm.
(#) gtk válasza Hurka hozzászólására (») Aug 10, 2006 /

Ha kep formajaban van meg,akkor be kell rajzold szepen,aztan atvaltasz board nezetre(File/Switch to board),majd elrendezed az alkatreszeket,utanna meg: Tools/Auto ,ez kesziti a nyakrajzot.

Idézet:
„Ha kep formajaban van meg,akkor be kell rajzold szepen,aztan atvaltasz board nezetre(File/Switch to board),majd elrendezed az alkatreszeket,utanna meg: Tools/Auto ,ez kesziti a nyakrajzot.”

Lenne egy-két kérdésem:
1. A mondat eleje nem túl érthető, lehetne érthetőbben? Mi az a kép formájában?
2. A közepe jó.
3. A mondat végéhez: nem értem miért ragaszkodik mindenki ilyen egyszerű kapcsolásnál is az autorouterhez. Bonyolultabb kapcsolásnál gyorsabb, de néha ott is át kell rakni egy-egy huzalozást, ha az autorouter nem a megfelelő helyre tette az összekötést vagy nem mindig csinálja meg végig - főleg egyoldalas lapnál.
Főleg kezdőknek ajánlanám a kézi routolást, higgyétek el sok tapasztalatot lehet vele szerezni, és majd az autoroutert is könnyebben be tudjátok állítani az igényeknek megfelelő routoláshoz.
(#) Hurka válasza elektrocad hozzászólására (») Aug 10, 2006 /

Oh thx! Rengeteget segítettetek, de tényleg...
Kösznöm: Hurka

u.i. Ha majd Ti ennyit fogytok 2,54-es rácsra nyákot rajzolni, akkor majd elfogadom a kitikát...:yes: Én ezt hívom kézi routolásnak...:yes:
Következő: »»   19 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem