Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverter zaj
Témaindító: zöldhegyikecske, idő: Jan 29, 2009
Témakörök:
sziasztok
vettem egy invertert az autóba arról szerettem volna működtetni a z erősítőt de mikor bekapcsoltam elég furcsa zajt hallottam a kérdésem mi okozza a zajt és mivel lehet megszüntetni? a válaszokat előre is köszönöm
Elsőként földhurokra gyanakodnék...
Második: ha spórolós volt a kivitelezés és hiányoznak a szűrőtagok, vagy egy részük... Harmadikként meg az első kettő együtt véve...
Szia! Ha nem szinuszos az inverter azmiatt van a zaj! Próbáltam már énis egy olcsó inverterről az erősítőt, de nem jó, mivel vagy négyszög, vagy módosított négyszögjellel mennek! A szinuszos inverterek meg 50 ezernél kezdődnek...
földhurok biztos nem mert a erősítő nincs földelve a hangforrás pedig mp3 lejátszó
ezt nem lehet valahogyan megszüntetni mondjuk puffereléssel?
Erre már sajnos nem tudok válaszolni, lehetséges, de nem biztos! Majd a nálamnál sokkal okosabbak megmondják hogy lehet-e javítani rajta.
Most akkor egy 12VDC/230VAC átalakítóra akasztottál egy "kettőhuszas" (230VAC) erősítőt???
Puffereléssel nem. Az alacsonyfrekis problémákra nyújt megfejtést, de a zaj az rendszerint itt magasfrekis összetevő, amin a puffer nem javít, mivel nagyfrekis viselkedésük elég ótvar. Ilyen bajokon PI-tag (C-L-C aluláteresztő szűrő) tud javítani DC oldalon+kerámiakondik, AC-n pedig első körben egy Hg-Li fojtótrafóját próbáld meg sorbakötni a készülékkel és valami pár nF-os kondival zárni.
igenn
Mekkora teljesítményű az inverter? Mert én úgy tudom, hogy a kereskedelemben kapható olcsóbb tipusok elég kis teljesítményűek. Egy mobil, vagy notebook töltéséhez elegendők. Magyarul, szerintem az erősítő úgy megrángatja az inverter kimeneti feszültségét, hogy abból adódik a zaj.
600watt
az a helyzet hogy nem tudom meghajtani sima 12 voltos erősítővel a hangfalakat a kocsiba
amivel megtudnám az meg annyira drága hogy megfizethetetlen
Hali mindenkinek. Nekem is az a probléma hogy csináltam egy kapcsit ami aksi 12-ből+-12őt alkot denagyon zajos.Egy előerőlködőt kellene hajtania.A kapcsi ua741 és kettő darlingtonból áll .Hogy lehet a frekis zajt kiszedni belőle.
Itt a rajz mellékelve.
SA és SC tranzisztorok helyett két darlington pár van berakva (BDX 53-54). Emitter és bázis közé 470 ohm-os ellenállás, és két kilós a bázis előtti ellenállás. TL 072-es előerősítőt és hangszínszabályzót kell hajtania.
Itt a rajz mellékelve.
SA és SC tranzisztorok helyett két darlington pár van berakva (BDX 53-54). Emitter és bázis közé 470 Ω-os ellenállás, és két kilós a bázis előtti ellenállás. TL 072-es előerősítőt és hangszínszabályzót kell hajtania. |
Bejelentkezés
Hirdetés |