Fórum témák
» Több friss téma |
sziasztok
Nekem van egy hetra 100-as,elég régi hegesztőm. Nagyon szépen lehet vele hegeszteni, jól el van találva. az egyetlen bajom az,hogy bekapcsoláskor 10-böl 7-szer leveri a16-os automatámat. Ja csuszóvasmagos.Olvastam valahol,hogy van talán ojan inditáslassitó trafókhoz ami nekem megoldás lenne? Ha tudtok segitsetek.
Hali! Annó suliban ilyen trafót használtunk és ott sose verte le az autómatát /16A volt/. Nem hiszem, hogy szükség lenne egy ilyen indítóra.
Lágyinditó.Van is a HE n kapcsolás.Bővebben: LinkNemtudom jó lenne e ehhez is.
Helló! nekem szintén ilyen trafóm van. Én 10a-ról hegeztettem vele és akkor néha ív indításkor leverte.
16a-rol soha nem történt ilyen. Előfordulhat a kismegszakító hiba, vagy a hálózatban van rossz, ívethúzó kötés. Az utóbbi esetben a magyarázat az önindukcióban keresendő.
Szia! Egy lágyindító is lehet megoldás, pl EZ. De előfordulhat, hogy a kismegszakító (automata) elhasználódott. Ha nem ez az egyetlen kismegszakító, vagyis ami a abejövő feszültségre van kötve, hanem egy leágazás automatája, akkor érdemes "C" típusúra kicserélni, ezek a hirtelen áramlökésekre vannak kispécizve! Persze az utóbbit csak akkor, ha a lágyindító nem válna be, bár kétlem! :yes:
Szia
Ez a hegesztő munka közben sosem veri le az automatát még akkor sem ha hosszú ideig odaragasztom a pálcát egyépként a vezetékelés kétéves az automatával eggyütt
Az automata B, vagy C típusú?
szerk.: Amennyiben B típusú, érdemes C-sre kicserélni, az bírja a nagy áramlökéseket!
Amikor bekapcsolod a hegesztőt amig ki nem épult a mágneses mező sok áramot fog felvenni.Ha ezt valami korlátozza nem fogja leverni a kismegszakitót szerintem.Ezt csinálja a linkelt lágyinditó.Már hogyha ez a gond
Szia !
Ez a lágyindító amit belinkeltél, ez flexhez is jó lehet? Mert vannak helyek ahol az is levágja az automatát.
Szerintem mindenhez jó, mivel csak egy relé a kapcsolóelem. A cikkben leírtak alapján nagyobb teljesítmény esetén esetleg érdemes a az ellenállásokat is egy kicsivel megnövelni mind érték, mind teljesítmény szempontjából.
Helló! A főbiztit, vagy a házi eloszóban veri az autómatát?
Hello,arra a kérdésre hogy mijen az automatám
Ez van ráirva n.22-l 16/220/380 60000 BK
Hello nekem csak eggy automatám van az óra alatt
Ha másnak ment 10 amper-rol akkor neked menni kéne 16-rol. Ki kell próbálni hogy ismerősödnél akinél 16A-es a bizti ott levágja-e
Most hogy mondod a régi házamnál igaz ott nem sokat hegesztettem ,ott nem verte le.
De ott régi fajta automata volt CSERÉLTESSEM LE AZ AUTOMATÁMAT ?KÉTÉVE RAKTÁK FEL
Ha csak a mérőd alatt van automata, annak C-snek illene lennie, legalábbis amiket én láttam, azok jobbára C-típusuak voltak. Sajnos nem tudom, hogy egy automata-csere miatt kell-e fizetni az illetékes áramszolgáltatónál?! Ebben az esetben egyszerűbb, ha megépíted a lágyindítót, amit linkeltem.
Ez sajnos okozhat gondot. Igy nem 16A a rendelkezésre álló áram, hanem amit meghagy a többi fogyasztó. Ha ráindítun induktív fogyasztót a többire, összeadódhatnak nem kivánatos tranziensek. íííísajnos mikor újra lett vezetékezve, nem lett kialakitva házi elosztó, ami egymástol független biztositással rendelkező áramköröket tenne lehetővé. Ez az állapot akár veszélyes is lrhrt. Ha feltételezzük, hogy a kismegszakító és ez az egy áramkör jó, akkor a megoldás, hogy kikapcsolsz mindent a trafón kivül vagy teljesitmény növelést kérsz, legalább 25A-ra. Ha a házat szabvány szerint megcsinálnátok, akkor is szükséges a teljesitmény növelés, de nyugodtan alhatsz akkor.
SZIASZTOK
Az a helyzet,mint emlitettem csak inditáskor van baj utána ha hegesztek már mehet automatamosogép,mikro tévé , világitás,és akorse veri le ha odaragasztom a pálcát és már vörösen izzik.
Az automata kilincsműve kezdi unni a sokat.
Üdv.
Na az lehet.Tapasztalat ugyan ilyenem van(hetra) 1x32 és verte :wave:
Lehet megoldás a 20 méteres hosszabbító is esetleg.
Helló! Ki kellene alakítani az óraszekrényben egy dugaj leágat ott helyileg és megpróbálni onnan. Üdv.:VIM
Nem tudom, hogy miért van az , hogy a válaszadók többsége a kismegszakítóval kínlódik, mivel ebben az esetben ez a legköltségesebb megoldás (az áramszolgáltató óriási összegért száll ki, óriási összegért dolgozik, és óriási összegeket számol az alkatrészért, ezt nemrég tapasztaltam meg egy ténylegesen meghibásodott kismegszakító költségein) , ráadásul nem is ez volt a kérdés. A megoldás a lágyindító lehet, vagy hálózati kondi beépítés, ami azért kicsit macerás a kapacitás megállapítása miatt, szóval szerintem ezeken érdemes elgondolkodni.
Sziasztok
Csak egy, lehet hogy buta kérdésem lenne. A lágyinditot ,ha úgy raknám össze,hogy csak a 4-darab ellenálás lenn benne és a kapcsolást egy kétálásu kapcsoloval oldanám meg. Az úgy jó lenne?
A lakáselosztó nem az áramszolgáltató feladata. A probléma meg csak átmenetileg lesz megoldva.
Üdvmindenkinek. Igazat adok akár milyen drága is az áram szolgáltató de ha kicserélik C-és re az automatát megoldódik a problema.
szia.
Megcsináltam a lágyinditót, és bevált. Akár hányszor kapcsolom ,nem veri le az automatát. Nagyon szépen köszönöm a linket! |
Bejelentkezés
Hirdetés |