Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Köszönöm a segítséget "elektrocad" csak evvel az a baj hogy így már elég használhatatlan ez az autómatikus bigyula mert 20 -30 amper nem megy el 1 hajszálon és nem fér el 1 bc két lába között általában .......
A 'kep formajaban' szamomra annyit jelent,hogy mint kep(jpe,jpg.png,gif,bmp...) ugy van meg a sematikus rajz,nem mint sch!
Akkor meg innentol ervenyes amit korabban irtam,kiegeszitve picit:
"atvaltasz board nezetre(File/Switch to board),majd elrendezed az alkatreszeket kezileg ugy ahogy szeretned(itt fontos hogy ugy forgasd az alkatreszeket,hogy konnyen tudjon routolni,ne legeynek x -ben a vezeto vonalak),utanna meg: Tools/Auto ,ez kesziti a nyakrajzot."
Folyton kidob ez a hulye bongeszo,igy nem tudtam
mar javitani... Eloszoris megnyitod a file-t eagle-vel(nekem 1.14 alatt: Control panel/Open/Schematic),aztan atvaltasz board nezetre(File/Switch to board),majd elrendezed az alkatreszeket kezileg ugy ahogy szeretned(itt fontos hogy ugy forgasd az alkatreszeket,hogy konnyen tudjon routolni,ne legeynek x -ben a vezeto vonalak),utanna meg: Tools/Auto ,ez kesziti a nyakrajzot."
Idézet: „Egy ilyen egyszerű, kisméretű kapcsoláshoz minek kell "okosított" programot hajszolni...” Jó kérdés!
Ismét kérdeznék
Szeretném nem otthon is használni az eagle 4,11-t... De nem lehet telepíteni, mert ugye van a rendszergazdai jogosúltság, meg a távfelügyelet, meg a helpdesk stb.. Szóval be tudom úgy állítani és egy pendrive-ra másolni otthon, hogy bárhol tudja futtatni? Vagy ehhez még kell egy kis regedit piszkálgatás is? Üd Rag
Igazság szerint elég régen telepítettem magamnál fel, de ha az emlékezetem nem csal, akkor a SYS könyvtárba is másol dolgokat, meg még egy-két dll-t is elhelyez, szóval nem csak regedit-piszka kell hozzá.
De mondom, nem nagyon emléxem már...
Ha nem akarsz lapátra kerülni a cégednél, nem ajánlom, főleg nem az "okossabikat". Az olyan cégek, ahol az általad leírt felügyelet meg jogosultságok vannak, ezt elég komolyan veszik. Az sem elhanyagolható, hogy a cégek igen nagy büntetést kaphatnak az illegális szoftverekért, főleg a nagyobbak. Sőt még azért is, ha egy megvásárolt szoftver több gépre van telepítve, mint amennyit a szerződés megenged. Tehát csak óvatosan a melóba cipelt programokkal.
Ha nem csal a szemem, a képen az Eagle BRD képe látható, miután a SCH-ből átkapcsolt. Hogy lehetne jpg-ben?
Frankye, lenne egy javaslatom. Kellene egy külön topicot nyitni a tök kezdők számára, ahol lehetne egymást tanítgatni, már akinek van kedve hozzá és még egyszer hajlandó leírni ugyanazt, ami megtalálható a leírásban, hosszabb hozzászólásokkal. Innen pedig átdobálni oda. Ha ez a topik tele lesz ilyenekkel, sokáig kell keresni az értelmes kérdéseket és válaszokat. Ott lehetne kérni olyat is, hogy légyszi csináld meg, mert nem tudom.
Vélemény?
en azt hittem ,hogy mint kep ugy van meg
Most miert vitatjuk ezt?
Idézet: „Most miert vitatjuk ezt?” Mert nem mindegy milyen tanácsot adunk.
Nem rossz ötlet! (Bár már így is van 4 Eagle témájú topic, úgymint E~3D, E~ kérdés, E~4.16, és E~Nyáktervező, vagyis ez a topic.)
De ha gondolod, nyiss egyet, mondjuk valami olyasmit, h "Eagle kezdőknek", vagy effélét, aztán majd átpakolom ami oda való.
Örülök, hogy támogatod az ötletet, de azért én nem így gondoltam, legalábbis, hogy én nyissak ehhez topicot. A leírással már a tanulnivágyóknak szerintem elég sokat nyújtottam. Most rajtuk a sor, hogy ezt elolvassák. Az ötletet csak azért vetettem fel, mert látom, van olyan aki szeretne kezdőket is tanítani, legalábbis a válaszokból ítélve. Nekik szántam az ötletet, meg persze azért, hogy a konkrét és helyénvaló kérdések ne vesszenek el a "csináld meg mert nem tudom de akarom" jellegűek között. Jó lenne valahova az ilyeneket átpakolni. Az értelmes kérdésekre itt, de nem ott, továbbra is igyekszem értelmesen válaszolni. Aki elolvassa a leírást és egy kicsit gyakorol, az tud konkrétat is kérdezni.
Hali Frankye!
egy kérdésem lenne hogy kezdek neki a 2 oldalú nyák tervezésének? az egyoldalas, tutti, meg minden, de egyszerüen nem tom hogy hogy álljak neki a 2 oldalasnak, honnan induljak el? :no: Üdv: Edem
bocs, nem nekem tetted fel a akérdést.
nos, ha van már konkrét elképzelésed, hogy pontosan, melyik vezetéket szeretnéd a másik oldalon vezetni, akkor egyszerű. ha nem, akkor elkezded az egyik oldalt, majd mikor már nem tudsz átkötés nélkül vezetékezni, akkor átállsz a másik rétegre és ott folyatatod a vezetékezést. esetleg beállítod az autoroutot, hogy két oldalt kezeljen és durr, neki.
Én se a megszólítot voltam, de szerintem kezd a kapcsolási rajzzal a schematic-ban
Ezután a board-ban az alkatrészek elhelyezése ( hogy mutatós legyen és a méret sem mellékes) Ha nem akarod kézzel rajzolgatni a vonalakat, akkor valóban autorouter. Én ha kézzel húzom, mindig az alsó, forrasztási ( ami két oldalasnál nem teljesen igaz, mert úgye felülről is forrasztani kell ) oldalon kezdem és amikor már nem látok semmi megoldást az alsó oldalon akkor váltok a felső oldalra. Az átkötéseket alapvetően alkatrész lábakra tervezem. Ezután azt nézem meg, hogy a felső oldalról az alkatrészektől hozzáférek-e a forrasztással, (pl. két IC között) ha nem áttervezés az alsó oldali forrasztáshoz. Persze furatfémezettnél az utobbira nincs szükség, mert alulról forrasztható. A lényeg, hogy minél kevesebb átkötő furatot kelljen elhelyezni - szerintem... Az is jó, ha az autorouterrel megcsinálod, majd ahol kell - általában mindig kell - kézzel áttervezed. Nem olyan rossz az autorouter... az alkatrészek helyzetének változtatgatásával és egy kis kézi rásegítéssel, elég normális rajzolatot lehet összehozni!
Ezek után mit tehetnék én még hozzá, mint megszólított?
Semmit. A kollégák mindent elmondtak.
Hali!
Ez mind tutti meg király, de hogy állok át a másik oldalra? hova kattintok?
board módban a vonalazásra kapcsolsz [ Edit (nem a szomszéd csaj. ) -> Route ], ugye. vagy ikonnal [bal oldali menu, aladár 11 alatt. ] utána a felső menuben, a második sorban van egy gördítős menu, fehér alapon egy kék négyzet, utána írva, h Bottom. Legörgíted a menüt, majd bejelölöd a Top ot. piros négyzet. Rajzon pedig huzigálsz.
Ha nem érthetően írtam le, akkor bocsi.
Frankó!!
Kösz! Bocs hogy ilyen érthetetlen voltam!
Hali!
Valaki ki tudna segíteni egy discrete.lib-el? Nem érem el az otthoni gépet, neten sem találom, de sürgősen szükségem lenne erre a fájlra. Előre is nagyon szépen köszönöm. Krisz
Hello
Volna egy problémám eagle-ben. Ha a Cad processor-ral el akarom menteni a nyák képét hpgl file-ba akkor kénytelen vagyok kicsínyíteni mert különben az inch-es méreteket veszi alapul... A megfelelő kicsinyítéssel a méretek már jók lesznek viszont eltorzul a kép. Ezt nem lehet valahogy megakadályozni?
Hello
Hogyan tudok kapcsolási rajz szerkeztőben földpontokat meg tápot belerakni a kapcsolásba h ne kelljen minden vonalat összehúzni??:kerdes: Most ismerkedek a progival, és már itt megakadtam...
már megtaláltam
Hali!
Nekem lenne egy elég lámer kérdésem: A Board editorban mikor lerakok egy alkatrészt hogy lehet neki a forrszem méreteit változtatni. (A drc nél globálisan valamit lehet alkotni, de külön külön nem jövök rá). (Sorry ha már volt ien kérdés). Előre köszi a választ ha lesz. THX Register |
Bejelentkezés
Hirdetés |