Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   20 / 443
(#) ppmisa válasza elektrocad hozzászólására (») Aug 10, 2006 /

Köszönöm a segítséget "elektrocad" csak evvel az a baj hogy így már elég használhatatlan ez az autómatikus bigyula mert 20 -30 amper nem megy el 1 hajszálon és nem fér el 1 bc két lába között általában .......
(#) gtk válasza elektrocad hozzászólására (») Aug 10, 2006 /

A 'kep formajaban' szamomra annyit jelent,hogy mint kep(jpe,jpg.png,gif,bmp...) ugy van meg a sematikus rajz,nem mint sch!
(#) Hurka válasza gtk hozzászólására (») Aug 10, 2006 /

Nekem sch-ban is megvan
(#) gtk válasza Hurka hozzászólására (») Aug 10, 2006 /

Akkor meg innentol ervenyes amit korabban irtam,kiegeszitve picit:

"atvaltasz board nezetre(File/Switch to board),majd elrendezed az alkatreszeket kezileg ugy ahogy szeretned(itt fontos hogy ugy forgasd az alkatreszeket,hogy konnyen tudjon routolni,ne legeynek x -ben a vezeto vonalak),utanna meg: Tools/Auto ,ez kesziti a nyakrajzot."
(#) gtk válasza gtk hozzászólására (») Aug 10, 2006 /

Folyton kidob ez a hulye bongeszo,igy nem tudtam
mar javitani...

Eloszoris megnyitod a file-t eagle-vel(nekem 1.14 alatt: Control panel/Open/Schematic),aztan
atvaltasz board nezetre(File/Switch to board),majd elrendezed az alkatreszeket kezileg ugy ahogy szeretned(itt fontos hogy ugy forgasd az alkatreszeket,hogy konnyen tudjon routolni,ne legeynek x -ben a vezeto vonalak),utanna meg: Tools/Auto ,ez kesziti a nyakrajzot."
(#) Frankye válasza elektrocad hozzászólására (») Aug 11, 2006 /

Idézet:
„Egy ilyen egyszerű, kisméretű kapcsoláshoz minek kell "okosított" programot hajszolni...”

Jó kérdés!
(#) Rag válasza Frankye hozzászólására (») Aug 11, 2006 /

Ismét kérdeznék

Szeretném nem otthon is használni az eagle 4,11-t...
De nem lehet telepíteni, mert ugye van a rendszergazdai jogosúltság, meg a távfelügyelet, meg a helpdesk stb..

Szóval be tudom úgy állítani és egy pendrive-ra másolni otthon, hogy bárhol tudja futtatni?
Vagy ehhez még kell egy kis regedit piszkálgatás is?

Üd
Rag
(#) Frankye válasza Rag hozzászólására (») Aug 11, 2006 /

Igazság szerint elég régen telepítettem magamnál fel, de ha az emlékezetem nem csal, akkor a SYS könyvtárba is másol dolgokat, meg még egy-két dll-t is elhelyez, szóval nem csak regedit-piszka kell hozzá.
De mondom, nem nagyon emléxem már...
(#) elektrocad válasza Rag hozzászólására (») Aug 11, 2006 /

Ha nem akarsz lapátra kerülni a cégednél, nem ajánlom, főleg nem az "okossabikat". Az olyan cégek, ahol az általad leírt felügyelet meg jogosultságok vannak, ezt elég komolyan veszik. Az sem elhanyagolható, hogy a cégek igen nagy büntetést kaphatnak az illegális szoftverekért, főleg a nagyobbak. Sőt még azért is, ha egy megvásárolt szoftver több gépre van telepítve, mint amennyit a szerződés megenged. Tehát csak óvatosan a melóba cipelt programokkal.
(#) elektrocad válasza gtk hozzászólására (») Aug 11, 2006 /

Ha nem csal a szemem, a képen az Eagle BRD képe látható, miután a SCH-ből átkapcsolt. Hogy lehetne jpg-ben?
(#) elektrocad válasza Frankye hozzászólására (») Aug 11, 2006 /

Frankye, lenne egy javaslatom. Kellene egy külön topicot nyitni a tök kezdők számára, ahol lehetne egymást tanítgatni, már akinek van kedve hozzá és még egyszer hajlandó leírni ugyanazt, ami megtalálható a leírásban, hosszabb hozzászólásokkal. Innen pedig átdobálni oda. Ha ez a topik tele lesz ilyenekkel, sokáig kell keresni az értelmes kérdéseket és válaszokat. Ott lehetne kérni olyat is, hogy légyszi csináld meg, mert nem tudom.
Vélemény?
(#) gtk válasza elektrocad hozzászólására (») Aug 11, 2006 /

en azt hittem ,hogy mint kep ugy van meg

Most miert vitatjuk ezt?
(#) elektrocad válasza gtk hozzászólására (») Aug 11, 2006 /

Idézet:
„Most miert vitatjuk ezt?”

Mert nem mindegy milyen tanácsot adunk.
(#) Frankye válasza elektrocad hozzászólására (») Aug 11, 2006 /

Nem rossz ötlet! (Bár már így is van 4 Eagle témájú topic, úgymint E~3D, E~ kérdés, E~4.16, és E~Nyáktervező, vagyis ez a topic.)
De ha gondolod, nyiss egyet, mondjuk valami olyasmit, h "Eagle kezdőknek", vagy effélét, aztán majd átpakolom ami oda való.
(#) elektrocad válasza Frankye hozzászólására (») Aug 13, 2006 /

Örülök, hogy támogatod az ötletet, de azért én nem így gondoltam, legalábbis, hogy én nyissak ehhez topicot. A leírással már a tanulnivágyóknak szerintem elég sokat nyújtottam. Most rajtuk a sor, hogy ezt elolvassák. Az ötletet csak azért vetettem fel, mert látom, van olyan aki szeretne kezdőket is tanítani, legalábbis a válaszokból ítélve. Nekik szántam az ötletet, meg persze azért, hogy a konkrét és helyénvaló kérdések ne vesszenek el a "csináld meg mert nem tudom de akarom" jellegűek között. Jó lenne valahova az ilyeneket átpakolni. Az értelmes kérdésekre itt, de nem ott, továbbra is igyekszem értelmesen válaszolni. Aki elolvassa a leírást és egy kicsit gyakorol, az tud konkrétat is kérdezni.
(#) Edem válasza Frankye hozzászólására (») Aug 15, 2006 /

Hali Frankye!

egy kérdésem lenne hogy kezdek neki a 2 oldalú nyák tervezésének? az egyoldalas, tutti, meg minden, de egyszerüen nem tom hogy hogy álljak neki a 2 oldalasnak, honnan induljak el? :no:

Üdv: Edem
(#) zaik válasza Edem hozzászólására (») Aug 15, 2006 /

bocs, nem nekem tetted fel a akérdést.
nos, ha van már konkrét elképzelésed, hogy pontosan, melyik vezetéket szeretnéd a másik oldalon vezetni, akkor egyszerű. ha nem, akkor elkezded az egyik oldalt, majd mikor már nem tudsz átkötés nélkül vezetékezni, akkor átállsz a másik rétegre és ott folyatatod a vezetékezést. esetleg beállítod az autoroutot, hogy két oldalt kezeljen és durr, neki.
(#) MPi-c válasza Edem hozzászólására (») Aug 15, 2006 /

Én se a megszólítot voltam, de szerintem kezd a kapcsolási rajzzal a schematic-ban
Ezután a board-ban az alkatrészek elhelyezése ( hogy mutatós legyen és a méret sem mellékes)
Ha nem akarod kézzel rajzolgatni a vonalakat, akkor valóban autorouter. Én ha kézzel húzom, mindig az alsó, forrasztási ( ami két oldalasnál nem teljesen igaz, mert úgye felülről is forrasztani kell ) oldalon kezdem és amikor már nem látok semmi megoldást az alsó oldalon akkor váltok a felső oldalra. Az átkötéseket alapvetően alkatrész lábakra tervezem. Ezután azt nézem meg, hogy a felső oldalról az alkatrészektől hozzáférek-e a forrasztással, (pl. két IC között) ha nem áttervezés az alsó oldali forrasztáshoz. Persze furatfémezettnél az utobbira nincs szükség, mert alulról forrasztható. A lényeg, hogy minél kevesebb átkötő furatot kelljen elhelyezni - szerintem... Az is jó, ha az autorouterrel megcsinálod, majd ahol kell - általában mindig kell - kézzel áttervezed.
Nem olyan rossz az autorouter... az alkatrészek helyzetének változtatgatásával és egy kis kézi rásegítéssel, elég normális rajzolatot lehet összehozni!
(#) Frankye válasza MPi-c hozzászólására (») Aug 16, 2006 /

Ezek után mit tehetnék én még hozzá, mint megszólított?
Semmit. A kollégák mindent elmondtak.
(#) Edem válasza zaik hozzászólására (») Aug 16, 2006 /

Hali!

Ez mind tutti meg király, de hogy állok át a másik oldalra?
hova kattintok?
(#) zaik válasza Edem hozzászólására (») Aug 16, 2006 /

board módban a vonalazásra kapcsolsz [ Edit (nem a szomszéd csaj. ) -> Route ], ugye. vagy ikonnal [bal oldali menu, aladár 11 alatt. ] utána a felső menuben, a második sorban van egy gördítős menu, fehér alapon egy kék négyzet, utána írva, h Bottom. Legörgíted a menüt, majd bejelölöd a Top ot. piros négyzet. Rajzon pedig huzigálsz.

Ha nem érthetően írtam le, akkor bocsi.
(#) zaik válasza zaik hozzászólására (») Aug 16, 2006 /

ha nem volt érthető.
(#) Edem válasza zaik hozzászólására (») Aug 16, 2006 /

Frankó!!

Kösz!

Bocs hogy ilyen érthetetlen voltam!
(#) zaik válasza Edem hozzászólására (») Aug 16, 2006 /

semmi baj, amíg van ki segítsen.. :yes:
(#) Krisz03 válasza Frankye hozzászólására (») Szept 12, 2006 /

Hali!
Valaki ki tudna segíteni egy discrete.lib-el? Nem érem el az otthoni gépet, neten sem találom, de sürgősen szükségem lenne erre a fájlra.
Előre is nagyon szépen köszönöm.
Krisz
(#) Krisz03 válasza Krisz03 hozzászólására (») Szept 12, 2006 /

De láma vagyok!
Megtaláltam...
(#) Blizzard válasza zaik hozzászólására (») Szept 27, 2006 /

Hello
Volna egy problémám eagle-ben.
Ha a Cad processor-ral el akarom menteni a nyák képét hpgl file-ba akkor kénytelen vagyok kicsínyíteni mert különben az inch-es méreteket veszi alapul...
A megfelelő kicsinyítéssel a méretek már jók lesznek viszont eltorzul a kép. Ezt nem lehet valahogy megakadályozni?
(#) andrewforest válasza Blizzard hozzászólására (») Okt 22, 2006 /

Hello
Hogyan tudok kapcsolási rajz szerkeztőben földpontokat meg tápot belerakni a kapcsolásba h ne kelljen minden vonalat összehúzni??:kerdes:
Most ismerkedek a progival, és már itt megakadtam...
(#) andrewforest válasza andrewforest hozzászólására (») Okt 23, 2006 /

már megtaláltam
(#) Register válasza Krisz03 hozzászólására (») Okt 29, 2006 /

Hali!
Nekem lenne egy elég lámer kérdésem:
A Board editorban mikor lerakok egy alkatrészt hogy lehet neki a forrszem méreteit változtatni. (A drc nél globálisan valamit lehet alkotni, de külön külön nem jövök rá). (Sorry ha már volt ien kérdés). Előre köszi a választ ha lesz.
THX
Register
Következő: »»   20 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem