Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
SMT kemence
Nem az én tollam ugyhogy nem is szeretnék ékeskedni vele.Viszont a választ meg a képletet ott találod a leírás 3/4-nél.A hőfokfüggés elvonatkoztatható más hőelemre is gondolom. Mert nem is a nyelven függ szerintem hanem a függvényen. uiS1820 1Wire eszközzel meg ennél is könnyebb (jó persze drága darab)
Szia!
Köszi a gyors választ, ezt nézegetve rájöttem a megoldásra, ami egyébként teljesen más, mint ami ott van megvalósítva, de ez most lényegtelen Szeretem ezt az oldalt, kérdéseimre gyorsan jön válasz, ami vagy a megoldás, vagy valamilyen módon rájövök a válasz miatt a mgoldásra Köszi mégegyszer!
A hangszorot nem kotod be , rendre MISO, MOSI, SCK, GND labakat rakotod az STK200-ra, tapot adsz neki es felprogramozod.
Sziasztok!
Prellmentesítésre mennyi időt szoktatok késleltetni ?
A nixi oramban a nyomogombokra 60ms-onkent nez ra , es jol mukodik.
Mivel tudnam az AVR eeprom-jat kiolvasni megtekintesre?
Programozom csak SKT200 van.
Hali
AVRDUDE: avrdude -p m32 -c stk200 -v -t read eeprom 0 1024 -p product -c programmer -v verbose -t terminal. A terminalba read eeprom kezdő cím vége cím... 73 (Üdv)
Üdv mindenkinek!
Valaki tudna nekem segiteni pontosan beállítani az AVR Studi 4-et? A probléma az hogy hiába veszem le a frekvenciát mégis kidobja ezt a hibaüzenetet.Próbálkoztam szinte mindennel de valahogy nagyon nem ment... Kezdő vagyok úgyhogy lehet hogy vlamit elnéztem, de nagyon kellene a segitség... A hibaüzenet screenshotját feltöltöttem....
Tovább próbálkoztam a hiba megoldásával és már a program maradéktalanul bekerül a kontrollerbe, csak az a baj hogy az időzités nem megfelelő ez mindek tudható be
Már komolyan nemtudom hogy mi lehet a baj.... VAlaki segitsen
Sziasztok !
Van egy delete_notify() fuggvenyem. Ha a torles visszaellenorzest is benne hagyom, akkor befagy az egesz. Ha kikommentezem jol mukodik.
eprom read write igy nez ki:
Ezt szúrd be az írás után:
eeprom_busy_wait(); A program visszakapja a vezérlést az eeprom író parancs után sokkal hamarabb, mintsem befejezte volna az írást a proci. Ha azonnal olvasni akarsz és még közben ír az AVR na akkor aztán lehet mindenféle vicces dolog. Vissza vonom tovább kellet volna olvasnom a kódod...
Betartva
Amugy mar nagyon sok vicces dolog volt. Amugy meg olyan is van, hogy az elso torlesnel -mindegy melyik indexu, vagyis melyik cimtol- idoben visszater a fuggveny. A masodik torlesnel -mas indexu, vagyis mas cimtol- mar sokkal kesobb ter vissza a fv. , nehany masodperc! Terminalba ellenoriztem, torles mindig rendben van.
Amúgy nem látok semmi hibát ránézésre a kódon. Egyedül a tömb dekralálást írnám át:
unsigned char ee_del_val[6] = {0xff, 0xff, 0xff, 0xff, 0xff, 0xff};
AZ AVR doksiból idézek
Idézet: „ static __inline__ void eeprom_read_block(void * __dst, const void * __src, size_t __n) Read a block of __n bytes from EEPROM address __src to SRAM __dst. ” Tehát első paraméter az SRAM buffer címe a második az EEPROM címe, harmadik a darab szám. Te viszont pont fordítva akrod használni : eeprom_read ((void *) EE_ADDR_3, (void *)buf, (size_t) 6); Az első 2 paramétert meg kéne cserélni és szerintem jó is lesz.
Koszi ! 77szer neztem meg, nem lehetek ilyen sotet
Mostmar nincs fagyas, de valamiert nem 0 ertekkel ter vissza, pedig torles sikeres. Igaz terminalba nem neztem hogy a teljes torles sikeres-e (minden byte-on).
Tisztelt Fórum Társak!
Én Poroszlón lakom és egy AT90S2323 AVR-t szeretnék programoztatni. Keresek egy szakembert aki a segítségemre lenne és a közelben lakik.Előre is köszön a válaszokat. Üdv nagy hoho
Üdv mindenkinek
Mi lehet a baj akkor ha az időzités az AVR prociban nem megfelelő. Vagyis pontosabban nem a programban leírt értéknek megfelellően dolgozik hanem gyorsabban
Milyen idozitesrol van szo? Timer ? _delay_xx ?
Igen igen, ez a program a "Nyolc láb I. rész"-ből való a jelzőlámpás...
Fuse bitek beallitasa ok?
F_CPU be van az orajelnek megfeleloen allitva?
Üdv Mindenkinek!
Egyszerű kérdésem lenne. A következőt szeretném megcsinálni WinAvr alatt: int16_t OutData[2]; int16_t Offset; Offset=OutData[1]/2; A problémám pedig ezzel az hogy Pl. -4 van a OutData[1] helyén az osztás eredménye pedig nem -2 hanem 32000 körüli érték vagyis az osztásnál nem veszi figyelembe hogy signed típusú változókkal dolgozik, és a kérdésem az lenne hogy ez miért, van és hogyan lehet megoldani. Minden segítséget köszönök előre is.
Ugye nem felejtetted el hogy C-ben a tömbökre 0-ás indextöl kezdve kell hivatkozni? Azaz ha van egy int16_t OutData[2] tömböd, akkor annak az első eleme OutData[0] és a második eleme OutData[1] és OutData[2] pedig már nem értelmezhető, mivel csak 2 elemü a tömb.
Sziasztok!
Írtam egy időzítő programot, nem hiszem hogy ez így jól van megírva. Az időzítés nem pontos, késik. Valaki tud segíteni abban hogy az ilyen programokat hogy a legcélszerűbb megírni, és hogy hogyan lehet pontos 1mp-es időzítést csinálni? kód:
Mármint az a fuse bitek pontos beáálítása mit takar, és mi lenne az F_CPU pontos beáálítása?
Még nagyon kezdő vagyok, és még eléggé ingatag lábakon állok ilyen téren
Miert nem adsz egy linket ra hogy melyikrol van szo ?!
Erről a kapcsolásról lenne szó:
http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/nyolc_labbal_i_resz.html?pg=6 |
Bejelentkezés
Hirdetés |