Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Idézet: „lábakra, körbeszigetelőszallagozom oszt' kész.” És számolom mennyi új káromkodást tanulok, amég Te a kontakthibáidat javítgatod
Sajnos nem ennyire egyszerű ez.
Minden "lánc " a leggyengébb pontján szakad . Gyenge erősítőre köthetsz szuper hangsugárzót , szólhat jobban is kicsit , mint a rosszabbal , de nem fogod megismerni a jó minőségű hangszóród igazi hangját , tudását . Elküldtem a csövet .
Elhiszem neked amit írsz, ezért irtam, hogy én ezt tapasztaltam.
A csövet meg köszönöm!
Nos ahogyan gondolod ? Vágj bele aztán majd jön aminek jönnie kell ! Azért nem olyan egyszerű feladat ahogyan itt kutyafuttában leírod ?Van még ott ezeken az emlegetett alkatelemeken kívül azért sok sok minden , ami ha nincs akkor szintén pénzbe kerül .És még amit írtam összeget az talán még csak akkor valós ha teszel bele a fiókból is valamit ha mindent veszel akkor egy GU 50 sztereo se elérheti a 70-80 E forintot is . Nem az a egy két darab csövecske az ami , ez egy csöves gépnél elenyésző a többi alkatrészhez képest !
Ezzel a megoldással jobb ha el sem kezded építeni , mert így fog sokba kerülni . Minden fillér kidobott pénz lesz amit ráköltesz.
Nem akartam belekezdeni, csak írtam. Ha a trafókkal megdobnának, az egy kicsit fájna . Milyen alkat"elemek" vannak még ott? Ha megnézed egy csöves erősítő 150-350E Ft. Most, ha nekem szólna valaki, hogy figyi, kéne egy csöves erősítő, 100E Ft-ig elmehetsz, akkor nem vadásznám a B300-at, hanem vennék 4 GU50-et, tekertetnék trafót, vennék előfokcsövet, stb... Annak örülnék a legjobban, hogy a végén ezt mondaná: Bocsi, nem kell az erősítő, de itt a 100E, mert eladni nem nagyon tudod. .
"Üdvözlöm önöket a hatvanas években.
A kor modern formatervezését láthatják." Eddig tartott az iparos munka. Bele kerültek a foglalatok, csatlakozók, trafók. Végre eljutottam addig hogy elkezdhetem belepakolni az elektronikát. Kell még legalább egy hét hogy kész legyen.
Gratulálok nagyon OTT van De szerintem ez már a 70 -es évek beli dizánj? profi asztalos mester csinálta ? / Apósom műbútor asztalos/
Nnna! Mi itt beszélgetünk a GU50-ről te meg itt is vagy! Szép a doboz! Hajrá, bele az elekronikát. Ki kell hajtani ezeket a csöveket. Legalább 10percig kb. max hangerőn . A tekerőgomb is fa lesz?
SE-nél a hangerőtől függetlenül mindig ugyanannyira vannak kihajtva a végcsövek.
Azért nem árt neki. Én is ki fogom(PCL86). Szerencsére nem poros, mert az izzó anód, katód ráégetné a port az üvegre.
Vigyázz ha már az anód izzik azt már a cső nem honorálja hosszútávon
Egyszer azért megnézem, és lefényképezem. A katód is baj, ha izzik?
Nem profi csinálta hanem én.
Elég sokat szenvedtem vele és vannak kisebb hibái. A te munkáid is nagyon jól néznek ki. Látszik hogy szakember csinálta.
A tekerőgombnak ezt szántam de úgy látszik nem nyerte el a köz ízlést.
Tényleg annyira rosszul néz ki ez a gomb?
Te milyen gombot raknál rá? Csináljam olyan színűre mint a kávát?
A kis hiba az nem hiba ! Észerlehet venni a képen a kissebb hibákat de az legyen ennek a sexepilje ? Az én munkáimat viszont mondjuk rá szakember ? már 30 egynehány eltöltött év a szakmában már talán följogosít erre a címre ! De ezzel én is ugyvagyok hogy egy picike hibát direkte ejtek mindenben mert ha nincs rajta akkor már tíz év mulva megsem ismerem hogy valaha ezt én csináltam . Mindenesetre nagyon szép lessz az a GU -s erősítőd . A trafó takaró alatt azért némi arnyékolást alkalmazol a trafók közt ? Voltmár deszka modell ? Vagy majd csak élsbe üzemeled be .
Idézet: „A kapcsoláshoz (100W) kell 500V fesz.” 6P45Sz-esetén elég az 500V a 100w-hoz! DE ! GU50-el 800V kell a 100-120w-hoz!
Volt kétféle deszkamodell.
Sikerült úgy elhelyeznem a kimenőket hogy fülhallgatóval a kimenőkön alig hallatszik valami zaj. Természetesen rakok bele árnyékolást a végén. Én a hibákat nem szándékosan rakom bele.
Szép a doboz, nekem csak az nem tetszik hogy letépitek a GU50 alu sapkáját, és úgy elég csúnya a cső.
üdv: Müszi
Van két db UV csövem bankjegyvizsgálóba való.
Ha nem süt a nap az megteszi? Napon mennyi idő a levilágítás?
Nekem is van két Gu -um aminek nics meg az alu sapkája így kaptam őket . De én sem ezeket pakoltam bele az erősítőbe .Jobban tetszik ha érintetlen a cső , még a gombokat is rajta hagyom ! Nekem így tetszik igazán . De ez legyen mindenkinek a saját izlés világa szerint . Ez a kérdés olyan mint a dobozolás kinek a fém kinek a fa , és nekem mindkettő! Szeretek használni fémet és fát eggyaránt nálam mindig az előre elgondolt tervek vannak előtérben de viszont menetközben igencsak változnak ?
Nekem meg pont sapkában nem tetszik.
Bár megértem a te álláspontodat is te a gyűjtő szemével is nézed.
Nekem úgy tettszik ahogy van!
Azt a gombot le ne vedd róla!Attől lesz izgalmas! A GU meg a sapkával engem egy bohócra emlékeztet/ezzel nem akarok senkit megbántani akinek tettszik, de nekem elsőre ez jutott eszembe mikor megláttam Minden elismerésem!
Sziasztok!
Valakinek van elfekvőben Silver Mica csillámkondija?? Ilyenek kellenének: 470pF 400V 3db 220pF 400v 2db 22p 400V 1db
Köszönöm szépen!
Ha befejeztem akkor megejthetünk egy tesztet ahogy korábban megbeszéltük.
Müszi, hol tartasz most hozzávetőleg csődarabszámban?
Használható az UV cső is , csak nagyobb felületű panelek esetére javasoltam a Nap energiáját .
Megvilágítás idejével már régen nem törődök . Géppapírra tökéletes takarású feketét tudok nyomtatni lézer printerrel , kis színtelen lakkal befújva olyan fedést biztosít , hogy a takart felület teljesen védett , ezért mindig hosszabb ideig világítom . Az említett papírt 10-15 percig is hagyom a fényben , alávilágítás sem jön létre , mivel üveglappal leszorítva az ábrát tartalmazó oldal kerül a nyákra . Felíratokat az előlapra is így készítek . |
Bejelentkezés
Hirdetés |