Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi. Rájöttem ahogy jobban beleolvastam a témába.
Amúgy nem tudja valaki ha jól emlékszem JVC minihifi ahol a hangszóró membránja fa, hogy az milyen tipusú faanyag mármint dió, bükk, stb..? Előre is köszi.:kerdes:
csak azt tudom hogy cseresz fábol készitett háza van.amugy meg van a prospektus amin ez van ,,2*41 w teljesítmény,DVD-Audio/Video,DVD-R/RW,CD,CD-R/RW,VCD/SVCD,MP3/JPEG,RDS,digitális tuner FM/AM,
cseresznyefábol készitett ház.famebrán hangszórók. hibrid visszacsatolású digitális erősitő.Dolby Digital/DTS dekóder(2 csatorna).192kHz/24 bitaudio D/A komverter,10bit/54MHz-es video D/A konverter,virtuál surround hangzás,alumínium kivitel(központi egység),távszabályzó,stb."amugy JVC EX-A1 a meg nevezése.remélem tudtam segiteni.
Amugy 140 ezer lenne ez a kis JVC HiFi. Találtam róla képet a neten...
Köszike. Csak mert azon morfondíroztam meg kellene próbálni esztergálni.
Csak attól tartok hogy ne repedjen el a fa. Illetve lakkozni nem jó de valamivel célszerű bevonni a fát de mivel?
Amúgy találtam egy szuper honlapot olcsó cuccok>>> barcikaikampi.ingyenweb.hu <<
hello
meg néztem az oldlt van rajta egy két cuc ami jó.ép az előb olvastam a szigeten nagy szimpadi hangositásárol.szerintetek hány KW volt a nagy szimpadon (zenecuc).azt el modom hogy 400.000w fény technikavolt!!!
Hi!
Úgy tudom 250kW volt. De nem 100%. üdv Frank
ja 250 kw.az mid az enyém lenne akkor nem nagyon kelene tőrődnőm semivel.szép kis cuc lehet???azt nem tugyátok hogy milyen márak???
Hi!
"A Nagyszínpadon például a legmodernebb technikáknak megfelelő digitális hangkeverő pultokat állítottak be a rendszerbe: 250 kW, Meyer Sound hangtechnika, Line Array hangrendszer." Ennyit tudok. üdv Frank
Akkor biztos gyomorforgató lehetett az élmény aki kint volt
bár nem értem mi azaz 50milliós nyereség,mert az kicsit kamuzás én véleményem szerint! üdv
hello esetleg nemtudtok valami érdekeséget a BP. parádérol valami hangtechnikai dolgot?
Sziasztok!
OFF! Csak neked tűnt fel, hogy devil05 = Roland69? Vagy másnak is gyanús? No mindegy, szép dolog az érdeklődés, meg a személyiségfejlődés... Mindenesetre mind a helyesírás, mind a tárgyalásmód arra enged következtetni, hogy az egyenlőség fennáll. ON!
Sziasztok! Ezúton megragadnám az alkalmat hogy friss húsként Üdvözöljek minden kedves fórumozót és Moderátort! Én is foglalkozok de csak hobbiként hangfalépítéssel, nem úgy mint egyes Roland96-ek! Nekem konkrét cuccom van lefényképezve amit szeretnék veletek megosztani és kikérni a véleményeteket!
Nem túl nagy teljesítményű és pénzhíján kicsik a mélyek de ahoz képest jól szólnak! Tehát akkor: Mély: SAL SR 2530 Közép: Philips C399, CH 6017 Magas (piezo): SAL KHS 105A Reflex: SAL KAH 303 Egész jól szól és mindössze 25000 Ft-omba került! Doboz méretei: Magasság: 1200 Szélesség: 320 Mélység: 360 Tudom a doboz egy kicsit nagyra sikerült de így se hangzik rosszul. No most jöhetnek a kritikák. Teszem hozzá ezt tényleg én készítettem nem vagyok olyan mint egyesek!
Én nem mondok többet, deee...ez...
IRIGYLÉSRE MÉLTÓ MUNKA! :yes: (Valószínűleg nagyon sokan ezt/vagy valami hasonlót fognak mondani ) Jah, és légy üdvözölve köreinkben! Reméljük, sokat fogod látogatni az oldalt ezek után is!
Oh köszönöm szépen! No meg van az első dícséretem! Sajnos csak most találtam meg ezt a fórumot mert már régóta kerestem egy ilyet! Kérdésem majd a későbbiekben lesz dögivel már előre látom! További szép estét!
Üdv.
Idézet: „a doboz egy kicsit nagyra sikerült” Ez mit jelent? Nem úgy van, hogy a méretet pontosan ki kell számolni a hangszórók, teljesítmény, reflexió, keresztezési freki, meg mittudomén minek a függvényében? Én még nem csináltam ilyet, azért kérdezem. Egyébként nagyon profinak látszik, gondolom nem ez az első.
Szia!
Köszönöm a dícséretet! Én ennyi tényezőt nem veszek figyelembe hangfalépítésnél! Meg volt adva egy SAL-os füzetbe ehez a mélysugárzóhoz tartozó doboz háromutas hangfalként, azt megépítettük a haveromnak gyári dolgokkal mindent amit bele kellett tenni beletettük de nem volt valami meggyőző a hangja így egy kicsit átterveztem a dobozt, másféle nagyobb teljesítményű hangszórókat tettem bele (pl magasnál dóm helyett piezot ami küldi rendesen a magasat), csak amikor ezeket a hangszórókat vettem anno 4800 Ft/db-ért 100/80W-osak 5400 Ft/db-ért vehettem volna M.N.C. 350/200W-osat ha jól emlékszem, csak későn vettem észre... Ezután jól kitömtem szivaccsal és így született meg ez a gyönyörűség. Ez a hangfal ha párba nézzük akkor a második volt saját részre. Az előző pár a fentebb említett gyári. Ezen kívül nemsok doboz van a hátam mögött, számszerint összesen 7 (3 pár és egy mélyláda), de mint mondtam én csak hobbiként űzöm ezt, valahogy fával dolgozni egy jó kis kikapcsolódás! Lehet asztalosnak kellett volna mennem és nem Környezetmérnöknek! :yes: A rendelésekről viszont hál' istennek csak pozitív jelzések jöttek igaz csak közeli ismerősöknek mertem elvállalni semmi haszonnal, de nekem nem a pénz kell hanem elég a bizalom. Előbb a kishalak aztán a nagyok! Szóval a doboz nem ilyen teljesítményű hangszóróra van tervezve hanem olyan 120-150 W-osra. Viszont ahoz képest hogy nagy lett a doboz jobban szól mint a gyári... Persze lehet vitázni mindenkinek a sajátja bármilyen gyárinál jobban szól!
Nem rossz az igaz, csak a képet jobb lett volna nappal csinálni:yes:
A hangszóróhoz hozzá lehet jutni 2 ezerért is. üdv
Igyekszek majd egy nappali képet csinálni de csak majd hétvégén tudok és felrakom olyan vasárnap magaslatában! A hangszóróhoz azóra tudom hogy hozzá lehet jutni most már olcsóbban is, de ezt a hangfalat 2004-ben raktam össze akkor meg még más árak voltak!
mikike33: egy kérdésem lenne: hogy tettél rá fafurnért a bútorlapra?
üdv, Szetty
Miután méretre vágtam a lapokat elvittem egy asztalos ismerősömhöz és ő rávasalta nekem. Először gondoltam rá hogy szövettel bevonom az egészet de ő mondta hogy az drágább meg könnyebben piszkolódik. Így pedig szép cseresznyeszínű lett! Üdv
hmmm már reméltem, h megtanulom a módját a laminálásnak :S
nem baj, nagyon szép lett üdv, szetty
Az a baj a vasalással hogy valami nagy vasalógép kell hozzá ami elég drága és csak nagy üzemben érné meg csinálni. Mondjuk ha azt vesszük a 2 doboz összesen került kb 5000 Ft-ba. Az meg nem egy olyan nagy összeg két ekkora dobozért.
Üdv: Miki
az nem volt drága.
amit én terveztem 5.1 hangfalrenszert, annak csak az MDF anyagára lett volna 40 ropi, és ebben nincs laminálás ezért nem csináltam még meg, bár a tervek megvannak még valahol
40 ezer?
nekem egy ahx2030-al passziv-sub került 3 ezerftba, igaz jó lenne bevonnom már
uhum kb 40 lett volna. tele volt rakva merevítéssel a saját anyagából. rengeteget kellett volna vágnom
Huh! A 40ezer elég ütős kis ár! Pláne hogy csak a fa kerülne ennyibe! Juteszembe amit a kedves topicnyitó betett képe arról a bizonyos "saját készítésű" mélysugárzóról nem egy rossz ötlet. Az exponenciális mélytölcsérek már régóta érdekelt témám csak nem jutottam el addig hogy egyet valóban elkészítsek mert ugye az nem egy egyszerű kis doboz benne egy hangszóróval!:no: :no:
Találtam a világhálón egy elég jó kis tervet és egyből jönnek is a kérdések: Ezt csak hangosítási célokra használják vagy otthoni "zenehallgatásra" is lehetne-e? (Persze diszkréten a szomszédok miatt ) Épített-e már valaki ilyen hangfalat és ha igen milyen hangszóró(ka)t rakott bele? Mi a legfontosabb amire vigyázni kéne építés közben azon kívül hogy a hangszóró ki ne maradjon belőle? Gondolom ezt a dobozt nem elég csak ragasztani! Ha valaki tud ehez szólni azt örömmel veszem! Üdv: Miki
Hi!
Haverral megépítettük ezt a dobozt, kisebb változtatásokkal. EW-15H hangszórót használtunk hozzá(Voicekraft). Ez nyugodtan használható otthoni célra is. Sok sikert! Ha egyéb kérdésed van bátran tedd fel! Jah és itt van pár kép ösztönzésnek. üdv Frank |
Bejelentkezés
Hirdetés |