Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősített kimenetről, bemenet meghajtása
Lapozás: OK   1 / 1
(#) floger hozzászólása Feb 21, 2009 /

Hi Emberek!

Segítségeteket kérném egy hangfelvétel ügyében. Van egy ezeréves Unitra ZK 120 típusú orsós magnetofunk ugyan ilyen mint ebben a hírdetésben (UNITRA ZK 120) láthattok és egy 25-éves felvételt szeretnék róla "digitalizálni" lehetőség szerint PC-vel. Csak sajnos ez a típus egy fapados verzió mivel ezen nincs vonal kimenet (a ZK 140-en már volt ), amit össze lehetne kötni a PC-vel. Ezen csak egy erősített hangszóró kimenet van. Valamilyen egyszerű módon meglehet oldani a kapcsolatott egy felvevő eszközzel kábelen keresztül ?
Ha a közelemben lenne egy másik esetleg vonal kimenettel rendelkező szallagos magnó akkor nem szórakoznák vele.. de nincs és ezért egy-két számomra fontos felvételt szeretnék felvenni.
Gondolom az nem müxik, hogy a hangfal kimenetéből egy sima jack átalakítás segítségével a PC-be kötném a jelet.

Köszi, Laller
(#) tiggersoft válasza floger hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

Egy ellenállás osztó kell csak és mehet a felvétel. Akár a csatlakozó házába is elfér...
(#) llaci56 válasza floger hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

Meg lehet úgy is, de fesz. osztó mindenképpen kell, bár így zajosabb lesz. Én inkább megkeresném az előerősítő és a végerősítő közötti csatolást, és onnan vezetném ki a jelet.
(#) szamóca válasza floger hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

Köss a hangszórókimenetre egy potit /a pozitív és a test közé a pályát, és a csuszka és a testről elviszed a jelet a PC bemenethez./
(#) kaszarobert válasza floger hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Én vagyok a legbátrabb, szerintem a line in bemenetre nyugodtan, egy az egybe rákötheted a hangszóró jelét! Csak vedd vissza a bemenő jelet egy picit a pc-n.

Én csak szórakoznék, de ők szórakoznák végig az estét
(#) proba válasza floger hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Ajánlani tudom :használj egy sima mezei hangerőszabályzó potit Kb 4,7 k értékűt (próbálj a lemezjátszón olyan hangerőszabályzó állást keresni a kimeneten ahol a jel /zaj viszony a legjobb ) ,valamint az audacity vagy talán a goldwave progit ,az a lényeg hogy a bedigizett szinuszt ki tudd nagyítani ,lásd a szinusz hullám csúcsait nem vágja e le illetve milyen hangerőn optimális e a felvétel. (a csak kivezérlésmérősek nem igazán jók mert a bemenet túlvezérlését nem veszik észre ,a határolt jelet ugyan úgy le lehet szabályozni jónak tűnő szintre.
(#) pici hozzászólása Feb 22, 2009 /

A magnón nincs hangerőszabályozó pótméter?!
Én se kötnék rá plusz cuccot. A magnót lehalkítva indítanám és szépen tekerném fel a hangerő, a PC bemeneti hangerejével játszva a max amplitudó környékéig.
Csak arra figyelnék, hogy a két GND legyen összekötve, és bekapcsolás után dugnék
(#) atya28 válasza floger hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Szia!
A Unitra ZK 120 csöves magnó rajz alul (nagyszerű, hogy működik).
Küldöm a ZK-140 kapcsolási rajzát amin gyárilag van kimenet. Sok sikert. Üdv
(#) Marko Ramiusz hozzászólása Feb 22, 2009 /

Sziasztok! Olyat már én is csináltam, hogy egy rádiósmagnó fejhallgatókimenetét kötöttem az erősítő vonalbemenetére. Természetesen a hangerőt a lehető legkisebbre állítottam. Így valahogy meg tudtam oldani a túlvezérlést. pici: kazettás deck-eken soha nincsen hangerőszabályozó, ergó a magnót nem lehet lehalkítani (azért ez nem ilyen egyszerű, de nem részletezem) ide tartozik szalagos magnó is. (Biztosan van kivétel is, de az nem ismert.) Üdv.: Yoe
(#) floger hozzászólása Feb 22, 2009 /

Köszönöm a válaszokat!!
először elkezdem a sima összekötéssel és utána ha az nem hoz jó eredményt akkor próbálkozok a többi megoldással... sajnos elég gyengusz vagyok elektronika terén de talán így, ilyen alap instrukciókkal már elboldugolok...

Lala
(#) Marko Ramiusz válasza floger hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Szia! Amennyiben tényleg gyenge vagy ebben a témában, akkor valóban kezdj a közvetlen rákötéssel, de azzal óvatosan bánj. Üdv.:Yoe
(#) besi99 válasza floger hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

a kollegák egy dolgot elfelejtettek, ha a hangszóróba csatlakozol, akkor leválasztja a belső hangszórót, még rondább hangképet előidézve, Legalább egy lezáró 4 ohmot kérnék szépen tegyünk oda
(#) tiggersoft válasza besi99 hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Igy van és az a 4 ohm már jó is az osztó alsó felánek!
(#) Ubul12 válasza floger hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Hello!
Kikell dobozolnod a készüléket. Keresd meg a hangerő
szabályzó potit. Ide jön az előerősítőről a jel. Tengely irányból nézve általában a jobb oldali láb. Baloldali a test, a középső megy a végfokhoz. Kell egy 10 Kohmos ellenállás, valamint egy 100nF kondi. Ezeket sorba kötve forraszd a poti előerősítő felöli lábára. Ha rossz helyre kötöd a hangerő szabályzásra változik a kimeneti szint. (középső láb). Ha a testelt részre kötöd nem lessz jel. Ezek az elkötések nem veszélyesek, nem megy tönkre semmi, csak működésbeli zavarok.
Az így elkészített vonalkimenetet árnyékolt vezetékkel kösd össze a másik készülék bemenetével. az árnyékolást a magnóban a poti testvezetékéhez kössed.
(#) pingvin23 hozzászólása Aug 12, 2009 /

sziasztok!! Esetleg nincs valakinek meg ennek a csodának a kapcsi rajza?vagy valaki nem tudna segiteni hogy ebböl hogy tudnék erősítöt készíteni?elöre is köszönök minden választ!!
(#) rannek hozzászólása Ápr 22, 2013 /

Sziasztok!Remélem jó helyre írok,sajnos nem találtam megoldást a kérdésemre,hiába kerestem mind itt a fórumban,mind pedig az interneten.
Tehát a problémám a következő:Adott egy 4x25 wattos autórádió,és egy TDA7294V-Integrált áramkörrel működő szobai erősítő.Van egy inverterem,amivel a szobai erősítőt kocsiban is tudom használni,viszont gondba vagyok azzal,hogy a jelet rákössem a TDA-ra.
A hangszóró kimenetből kellene egy kisebb jelet generálni,amit elbír a TDA,sajnos már próbáltam pár kapcsolást ellenállásokkal,de akkor is túl sok volt neki a jel,az iszonyatos zajról pedig nem is beszélve.Nincs ötletem,hogy mit csináljak.
(#) reloop válasza rannek hozzászólására (») Ápr 22, 2013 / 1

Szia! A probléma két részből tevődik össze. Az egyik, hogy az autórádió hangszóró kimenetén a jel túlságosan nagy. Ezen egy feszültségosztó, ami lehet akár egy tetszőlegesen beállítható trimmer potenciométer, könnyen segít. A másik, a rádió kimenet egy hídkapcsolás, mely egyenfeszültségben a jármű 12V-jának kb. felénél van. Ehhez még a rádió háza sem biztos, hogy zajtalan hidegpont. Az inverteré pedig, mint ahogy arról meggyőződhettél egyenesen katasztrofális. Biztos megoldást csak az jelentene, ha leválasztó trafót használnál. A trafó áttételezésével a kívánt feszültségszint is beállítható.
Ha ilyen hangfrekvenciás transzformátor beszerezhetetlen számodra, akkor lépünk tovább...
(#) rannek válasza reloop hozzászólására (») Ápr 23, 2013 /

Köszönöm a választ!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem