Fórum témák
» Több friss téma |
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
Köszönöm. Majd még ma ránézek.
Talán KL303I helyesen átírva. Ha szándékos volt a pé, akkor nem szóltam.
Elnézést, túl szűkszavú voltam. A rajzon használt írásmódban hasonlít a cirill П és Л, de az általam említett változatra rákeresve volt találat is.
A melléklete nem néztem, az igaz. Tisztában vagyok az írással, sűrűn használom. Semmi gond. Csak rákérdeztem. Valószínűleg a kérdező elnézhette. A mellékletet most nem tudom megnézni.
Keresek: EMG TR 4653 tip. szkópomhoz gépkönyvet vagy kapcsolási rajzot. Tápegység problémával küzdök.
Függőleges erősítő: 1589-v-52 Eltérítő generátor: 1589-v-592 Minden megoldás érdekel.
Üdv.
Indíts google keresést erre: hobbyelectronica.extra.hu Az első találat tárolt változatán találsz letöltőlinkeket, az oldal amúgy nem üzemel.
Nagyon szépen köszönöm Minitrue !
Megtaláltam , letöltöttem , tökéletes. Köszönettel : szanetthifi
Hogy csináltad? Nekem bejött EZ az oldal de nem sikerül letölteni a tartalmakat?? Nekem is kellenének az oldalon található doksik.
Üdv.
Hello.
Mivel meg van borulva az oldal, ezért a rajta tárolt tartalmak sem érhetőek el - a szkóp doksijai más szerveren vannak, ezért azok letölthetőek. szanetthifi: nincs mit.
Üdv mindenkinek!
Egy kis Orosz H313 as szkópot szeretnék feléleszteni, sajnos van némi probléma. Több alkatrész pozíciója nem ok. Egy fénykép a panelekről sokat segítene, a panelek külső fele érdekelne, a panelt nem kell kivenni csak a burkolatot levenni. Akinek van ilyen masinája, kérem csináljon pár képet a belsejéről. Előre is köszönöm.
Van egy gépkönyv, sajnos cirill betűs.
valami adat....
Type VDS(V) IGSS(nA) VGS(V) gMS(mA/V) en(at) f(kHz) PDS(max)mW TAoC KP303A 25 1 0.5...3.0 1...4 30 10 0.2 -45 ... +85 KP303B 25 1 0.5...3.0 1...4 20 10 0.2 -45 ... +85 KP303W 25 1 1.0...4.0 2...5 20 10 0.2 -45 ... +85 KP303G 25 0.1 <=8.0 3...7 - - 0.2 -45 ... +85 KP303D 25 1 <=8.0 >=2.6 - - 0.2 -45 ... +85 KP303E 25 1 <=8.0 >=4.0 - - 0.2 -45 ... +85 KP303J 25 5 0.3...3.0 1...4 100 10 0.2 -45 ... +85 KP303I 25 5 0.5...2.0 2...6 100 10 0.2 -45 ... +85
Üdv!
A gépkönyvem megvan, az alkatrészek elrendezése nem stimmel, ezért kellene fénykép róla.
Üdv! Van egy C1-70A típusú orosz oszcilloszkópom. Érdekelne, hogy nincs-e valakinek ugyanilyen szkóp, csak német nyelvű előlappal? Németeknél S1-70A néven futott. Ha valakinek van kérem küldjön egy képet az előlapjáról! Valamint mégegy kérdés a szkóppal kapcsolatban: Sajnos nincs vízszintes eltérítés, vagyis a fűrészjel-generátorral van valami, mert nem futkos a pont. Az érdekelne, hogy volt-e már valakinek ilyen gondja, és esetleg tudja, hogy mivel kell valamit kezdeni? Köszönöm!
Üdv mindenkinek!
Lassan feléled a masina. A pont már megvan, működik az Y is. A gond valahol az X el van, nem indul el a pont. Kézzel tudom állítani az előlapon. Mérve minden alkatrész ok. Merre induljak tovább, amit tudtam ellenőriztem. Előre is köszönöm.
Ha kézzel lehet mozgatni a képernyő teljes szélességében, akkor az X fokozat jó. (Ha van külön X bemenet, akkor még azt is le kéne tesztelni, biztos, ami biztos.) Én a fűrészgenerátorban néznék szét először, pl. szabadonfutó módban generál-e jelet. A legegyszerűbb szkóppal rámérni a eltérítési sebesség csúszkájára, mert ott biztosan van jel, ha jó a generátor.
Üdv!
A másik szkópom nagyjavításon van, amíg az elkészül addig kellene ezt használni, sajna másik szkóp nélkül nem tudok méregetni. Melyik csúszkára gondoltál?
Hát szkóp nélkül nehezebb lesz...
A időalap fokozatkapcsolójára gondoltam. Itt általában különböző méretű kondikat kapcsolgat rá egy áramgenerátorra, ami az aktuális kondit töltögeti, aztán meg kisütögeti. Egyszóval a kondin meg kéne jelennie a fűrészjelnek. De a beragadást már úgy is mérni tudod, hogy váltóáramot mérsz egy alacsonysebességű állásban, ahol a fűrészjel frekije kb. 50 Hz (hogy a műszered is boldog legyen). Ha nincs mérhető pár voltos fesz, akkor nem megy az eltérítőgenerátor. (Mindez természetesen csak akkor igaz, ha a fűrészgenerátor ezen az elven műkszik.)
A kapcsolása itt van: 381227 es hsz n313-1.djvu.
Kérlek kukkants bele, elvileg minden alkatrész ok, bár több szem többet lát, hátha van valami amire nem gondoltam.
Én megnézném, hogy a 24. oldalon a V24(?) FET kapuján mi van. Ha jól veszem ki, akkor ez az időalap közepe, itt figyeli a töltésnél a küszöbszintet és billenti át az áramkört töltésből kisütésbe. De mondom, szkóp nélkül ez érdekes lesz...
Mérni sajnos nem sikerült szkóp nélkül.
Arra gondoltam, hogy építek egy fűrészjel generátort egy 555 össel és azt valahogy rá lehetne kötni. Csak próba jelleggel gondolom. Mi erről a véleményed? Kivitelezhető lehet így hajtani?
Hát, ha a differősítő bemenetét megszakítod és bekötöd a te generátorodat, akkor kijöhet belőle valami, de végleges megoldásnak mégiscsak jobb lenne az eredeti áramkört használni. A V76 bázisán egy ellenállás a bemenet, de ott nem lehet megszakítani, mert akkor a munkapont is elmegy.
Hello!
Nekem van ilyen szkópom (enyém két időalapos), de inkább Te küld róla képet, és oda írom mi mit kezel, ha nem tudod. (mert megdöglött fényképezőm, a telefon meg nem igen jó erre a célra) Amúgy nem szokott ezekkel gond lenni. üdv! proli007
Üdv!
Összedobtam egy fűrészgenerátort és rákötöttem a VT4 re és tettem egy potit a kapcsolás R ellenállás helyére, így szabályozható lett. Pc ről adtam neki sinust, négyszöget és háromszöget a bemenetre és türhető az eredmény. Ezek szerint, he beindulna a saját generátora akkor rendesen működne. Ami még fura, a trafó szekunderén van egy 2x26V és rész aminek a közepe földön van. Ezen pont és a hálózat közt mérhető is ez a fesz, a masina eredetileg sima 2 eres hálózati dugóvan volt szerelve és volt hátul egy földelő csatlakozó. Ezt a megoldást lecseréltem egy 3 eres kábelre amely földelt, így viszont a trafó szekundere, gépház, föld közös. Ez csak nekem fura vagy így nem lesz jó? Képeket mellékelek a működésről.
A jelek bíztatóak (bár a linearitás hagy némi kívánnivalót maga után), de ha tényleg beröffen a saját generátora, akkor minden bizonnyal működni fog.
A legjobb tudomásom szerint az én EMG szópjaimban is úgy van, hogy a gépház, a föld és a hálózati 230-as védőföld az egy és ugyanaz. Asszem ezért is kell leválasztótrafó, ha hálózati készüléket akarsz mérni a szkóppal. De majd a nálam jártasabbak megmondják, ha rosszul mondtam.
Üdv!
Mellékelek egy képet róla. A trafó közös pontjának földre kötése a gondom. A ház földelése nem zavar, van egy olyan csápom amin csak a középső ér van kihozva, mert a ház amúgy is test, így nem kell még egyszer elvinni oda is.
Sikerült belőni a vonalvastagságot, már nem olyan vsatag.
A jelgenerátora továbbra sem indul, de nem adom fel A trafós dolog még mindig bosszant :S
Hello!
Nem értem ezt a trafós gondodat. Minden szkópnak földelt a háza, érintésvédelmi szempontból. Az elektronika hideg pontja is ide csatlakozik, és ez így helyes. A készülékház és a testpont egyszerre érinthető. Ha ez külön potenciálon lenne, akkor áramütés lehetősége fennállna. (ha a szkópot valamely más potenciálhoz csatlakoztatnád.) üdv! proli007 |
Bejelentkezés
Hirdetés |