Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Azért feltehetsz 1-2 képet róla. Köszönjük.
Üdv uraim.Meg kell hogy osszam veletek a mai tevékenységemet. Amellett hogy az Elprom levert a székről :shocking: ...sikerült rájönnöm miért recseg. Gyakorlatilag az eltolt tekercsű (nem tudom hogy hogy hívják de nem középen van a tekercs) ováhangszóró Videoton módjára körbeszakadt. Lepedőből FBS sel gyártottam rá próbamembránt.és jó lett.Holnap véglegesítem, mert megér egy misét.Van ilyen
![]()
Az hogy te irtad ketszer is hogy f... erre en kapok warn-t amikor szolok miatta
![]() A csillag egyebkent ha nincs numerikus billentyuzeted, akkor az angol kiosztas szerint a 8 folott szokott lenni...
Üdvözletem uraim! Elkészült a terta nagyjából. Még egy hátlapot kell faragnom hozzá,mert sajnos nincs hozzá
![]()
Szép lett. De miért van olyan érzésem, hogy nincs mélysége a rádiónak? Kiretusáltad a képet?
Üdv. Valaki műszer ellenállást keresett sajnos nem emlékszem: Laci vagy Zoli? Súlyra pontos!!!
Üdvözletem! Nincs retusálva a kép. Küldök olyat ami más szögből lett fotózva. Köszönöm a véleményeket. Én egyébként nem a 100%-os eredetiségre törekszem. Ami saját részre készül,abba megpróbálok valami egyedit vinni.Sajnos ez az én ostoba felfogásom.
Mint mondtam, nagyon szép. Az előző képsorozatnál a fény esett rosszul, azért volt olyan furcsa.
Szia! Gyönyörű lett! Gratulálok hozzá!
Hmm szép lett, gratulálok hozzá!
Ez tényleg nagyon szép lett. Az enyémnek sajnos sérült a hangszóróselyme, de megvolt a hátlapja, viszont nem lett ennyire szép, mint a Tiéd. Gratulálok a munkádhoz.
![]()
Jó estét! Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat és véleményeket! Szeretnék még sok öreg készüléket megmenteni a halál torkából! Számomra mindegyik nagyon kedves darab!Nagyszerű lenne,ha a világ minden korosodó szerkentyűje azt a törődést és tiszteletet kapná,amit megérdemel!Nem vagyok maradi,de ha pl. több mint 50 év után MEGSZÓLAL egy rádió,az mindíg megdobbantja a szívemet! Talán ez ennek a rovatnak a mondanivalója. További szép estét kívánok mindenkinek!
Elkészült a másik B93. Ezzel kevesebb munkám volt, és külsőre is jobb állapotú
Üdv
Nagyon szép munkát végeztél. A politúrozást is te csináltad? Vagy lakkozva van. Kíváncsi lennék egy politúr felújítási technikára.
Szép napot! Én végeztem a káva felújítást is. Lakkoztam.
Talán ebben a topicban ennek is van helye. A mellékelt link az Országos Széchényi Könyvtár Zeneműtárának egyik oldalára mutat, ahol meghallgatható a legkorábbi fennmaradt magyar nyelvű fonográffelvétel. A felvétel érdekességét nem csak az adja, hogy igen régi darab, hanem mert a beszélő egy olyan személy, aki 1848-49-ben Magyarország pénzügyminisztere volt. A gyengébbek kedvéért : Kossuth Lajosnak hívják. Fonograf
Szereztem egy "CAPRI" rádiót, egyben van, jó lenne áthangolni az FM sávot- CCIR-re. Kérek ötleteket!
Kösz:gkari ![]()
A Capri nem a VT Sirius sztereó változata? Mert akkor kétnormás.
Sajnos nem, ez egy NDK gym. csöves nagyszuper, amiket MO.-ra gyártottak,azok OIRT.A Sirius a VT kiváló tranyos táskarádiója, az is van nekem.
Készítsd el a mellékelt"kütyüt"! Az áthangolandó készüléket meg sem kell bontani hozzá. l bevált, többször kipróbált kapcsolás!
Na, mégegyszer...
Készítsd el a mellékelt"kütyüt"! Az áthangolandó készüléket meg sem kell bontani hozzá. Jól bevált, többször kipróbált kapcsolás!
Üdv.Nekem nagyon tetszettek azok a gépek. Aránylag jó hangjuk volt .Az NDK gépeket aránylag könnyebben lehetett hangolni.
Tom! Ez nem a Beethoven rokona? (így első látásra nagyon hasonló.)
Köszönöm, kérdés, hogy vannak-e ilyen kvarcok, meglátjuk, a kapcs. szimpi.Melyik kiadvány, lehet,hogy nekem is megvan.
Pontosan!Tkp. semmi különös baja nincs, csak a hangolómechanikákat kell ismét bejáratni.Az URH doboz sajnos annyira zsúfolt, hogy szignalgen. híján nem merek beletúrni.llaci56-nak:a Beethoven az bizony rokony!
Üdv.
Helló!
Nekem valahol van egy ilyen átalakító. csak nem tudom, hogy hol és milyen állapotban. ha kell megkereshetem és elüzletelhetjük. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |