Fórum témák
» Több friss téma |
Helló!
Nem lehet hogy a menüjében át kell állítani ? A komponens jelről kompozitre.
Szia.
Nem, nincs kábel probléma (nálam). Akitől elhoztam annak viszont szakadtak voltak az rca kábelei, de csak a test... Ezért tartok attól, hogy behalt a panel.
Szia.
Nos gondoltam rá, de sajnos távirányítót elfelejtettem elhozni az illetőtől... De nem kellene automatikusan érzékelnie a lejátszónak, hogy melyik kimenetén van terhelés és átváltania?
Hali!
Egy, már meglévő DVD-s topikba nem fért volna el? Melleseg ajánlom figyelmedbe ezt a HSZ-t , lehet, nálad is ez a helyzet.
Sziasztok!
CD/DVD meghajtó fejbeállításához nincsen véletlenül valami software, ami segítene ebben?
Kalibrálólemez+oszcilloszkóp. Melyiket szeretnéd szoftveres úton helyettesíteni?
Jelenleg se kalibrálólemezem, se oszcilloszkópom nincsen, szerintem oszcilloszkópot tudom helyettesíteni szoftveresen, de kalibrálólemezt honnan lehet összeszedni?
Sikerült beállítani az olvasófejet, de a fej valami miatt nem indul el semerre, ha meglököm egy kicsit a fejet húzza egy kicsit, és beolvassa a lemezt, de ha onnan kiolvasott mindent, akkor megint meg kell lökni, hogy tudja tovább olvasni, és így tovább. Ez vajon mitől lehet?
Motor is lehet rossz , próbáld kiszerelve megpörgetni , kitisztítani .
Helló mindenki!
Honnan tudom meg, hogy a dvd-nek biztos a fej a baja? Philips házimoziról van szó LX3600D, gyárilag SF-HD62 típusú fej van benne. Hiba: régen úgy kezdődött, hogy a számláló nem működött, mintha nem tudta volna beolvasni, hogy mennyinél tart, vagy mintha valami lefogta volna a processzort. Eközben a film ment rendesen. Mostmár a filmek többnyire második felénél jönnek a komolyabb gondok: elveszíti a fonalat és attól kezdve nem lehet nézni 3 percet sem anélkül, hogy ne keresne a lemezen. Megakad, keres, továbbmegy, aztán megint néhány perc múlva. A hiba nem állandó, még ugyanannál a lemeznél sem. Ami ma akadt, az holnap végígmegy, vagy máshol akad. Soha nem az elejétől van gond vele. Van, hogy a közepén kezdődik, van, hogy az utolsó 20 percen... Nem rendelem meg a fejet, amíg nem biztos, hogy az a baja, de egy normális műszerész sincs a közelben...
Szia!
Megnéztem a motort, és valóban az volt a baja, el volt szakadva a szalagkábelben egy ér, korrigáltam és működött egy ideig. Amikor éppen állítottam be a DVD lézer áramát, kikapcsoltam a tápot, aztán vissza, hogy pörgesse újra a DVD-t, de utána már nem csinált semmit, egyet pörget rajta, és ennyi, a lézer fel se villant. Ha úgy kapcsolom be, hogy a CD tartó ki van húzva, akkor visszahúzza, és többet akkor se csinál, ha van benne CD. Szerinted javítható, vagy kuka az egész? Én arra gondoltam, hogy a firmware sérült meg valahogy, de nem tudok vele semmit csinálni, ugyanis a gép se ismeri fel, amikor bekapcsolom a gépet akkor is gondolkozik kb. 2 percet, hogy talál-e valamit, és utána indul el, de ugyanazon az ide kábelen lévő eszközt se találja.
Fejen lévő trimmerek állítgatása rizikós művelet , teljesen kinyírhatod vele ... Szerintem egy új lézer kellett volna már előtte is bele .
Sikerült!!! Működik, úgy, hogy új firmware van rajta, most már a CD-t is beolvassa, már csak a DVD-t kell beállítani rajta.
Hello.Aki tud segítsen.Van egy Thomson DTH160E dvd-lejátszóm,ami valamiért azt írja ki KEY LOCK ON de sem a távirányítón,sem a használati útmutatóban nincs hogyan kell feloldani a gomb zárt.Így nem tudom kivenni a lemezt sem.
Próbáld így : SETUP és ezeket a számokat nyomd be 00083
Sikerült,tartozok egy sörrel.
Megnyomod a távirányítón a Setup gombot és utána begépeled a 00083-at.
Elfogadta a számokat , vagy nem is sikerült beütni ?
Jó az a kód csak valamit biztosan rosszul csinálsz. Ja a kód után ujra meg kell nyomni a SETUP gombot.
Bővebben: Link
Sziasztok!Van két DVD lejátszóm az egyik Samsung combo a másik Sencor.Sajna mind a kettő haldoklik.A sami csak bizonyos lemez tipust hajlandó lejátszani azt is akadozva.a Sencor csak akadozok majd a lemez felénél elveszti a fonalat és beragad.Marad egy álló kép és csak csattog.Van-e ezekre a tünetekre valamilyen gyógyír ?Köszönettel belifke
Haly
van egy LG dvd lejátszóm és olyan próblémám lenne hogy elment szin és csak fekete fehéren játsza le a filmeket .. mi lehet a baja?
Szerintem el lett állítva . Állítsd be PAL-ra .
Sziasztok!
Ismét a néhány hozzászólással fentebb lévő dvd olvasóról lenne szó. A pontos típusa samsung sd-616f. A probléma az, hogy a fej alján van két darab poti, az egyik potit bármerre tekerem a cd-t mindig beolvassa, ha a másikat egy nagy intervallumon belül bármerre tekerem, a cd-t akkor is beolvassa, viszont a dvd-t azt sehogy sem akarja beolvasni, lehet orvosolni ezt a problémát? Ha beleteszek egy dvd-t, keresgeti, és a fejet a dvd közepére akarja mozdítani, annak ellenére, hogy már ütközésig húzta. Az baj amúgy, hogy a cd-t szinte bármilyen lézeráram mellett beolvassa?
A segítségüket szeretném kérni:
HYUNDAI HE-DX135 , DVD lejátszó tápegységében tönkrement egy DH321 tipusú IC. Ezt lehet-e helyettesíteni valamivel, mert sehol sem tudom megvásárolni.
Itt próbáld meg :Bővebben: Link
Sziasztok!
DVD író LG GSA-4120B /ROM VER.: A100 Most kaptam a fent említett DVD írót. A gondom az, hogy csak CD-t ír és olvas. Mit tehetnék, hogy működjön tökéletesen? Köszönettel : Péter
Esetleg megtisztítani a lencsét, bár akkor CD-t se olvasna... Az ilyeneket máshogy nem nagyon lehet megjavítani :no:
Viszont nekem kéne...Mennyiért adod el?
van 1 clatronic dvd 534 hc tipusu házimozi erősítőm az lenne vele a problémám,hogy készenléti állapotban világít a led és nem kapcsol be semmire sem reagál a tetejét levettem hátha mégis tudok valamit tenni de látszólag semmi aztán bemértem azt a hatlmas trafót ami benne van de nem jön ki feszültség belőle de lehet én vaok a hülye és nem vágom. lehetséges a hiba:? ha igen honnan lehet ilyet szerezni ez van a tetejére írva:TTI2301C002 előre is köszönöm a válaszokat
Üdv mindenkinek
Egy LG DVX 298H asztali dvd -röl van szó. A következő a hibajelenség: feszültség alá helyezve a kijelzőn nincs semmi , sem a távirányítóra sem a előlapon lévő gombokra nem reagál. A tálcát kidugja vagy nem , ha nem, kihúzva és visszadugva a dugvillát igen. Ha kézzel visszatolom a tálcát, a lézer világít és mozgatja a lencsét is ( keresi a lemezt ) ha lemezt is rakok bele felpörgeti jön megy a fej a lemez alatt majd olyan mintha lejátszaná. Visszaáll a lemez elejére és kisebb fordulaton forog. A kimeneteken nem jön ki jel ( amiken teszteltem nem volt se kép se hang ) A tápon megvannak a feszültségek amik a panelre vannak nyomtatva. Valakinek van valami ötlete merre lehet a hiba ? |
Bejelentkezés
Hirdetés |