Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás

Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   17 / 84
(#) Thomas10100 válasza Atis86 hozzászólására (») Márc 6, 2009 /

Helló!

Nem lehet hogy a menüjében át kell állítani ? A komponens jelről kompozitre.
(#) Atis86 válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 6, 2009 /

Szia.
Nem, nincs kábel probléma (nálam).
Akitől elhoztam annak viszont szakadtak voltak az rca kábelei, de csak a test... Ezért tartok attól, hogy behalt a panel.
(#) Atis86 válasza Atis86 hozzászólására (») Márc 6, 2009 /

Szia.

Nos gondoltam rá, de sajnos távirányítót elfelejtettem elhozni az illetőtől...
De nem kellene automatikusan érzékelnie a lejátszónak, hogy melyik kimenetén van terhelés és átváltania?
(#) titi válasza Atis86 hozzászólására (») Márc 6, 2009 /

Hali!
Egy, már meglévő DVD-s topikba nem fért volna el?
Melleseg ajánlom figyelmedbe ezt a HSZ-t , lehet, nálad is ez a helyzet.
(#) Vacok hozzászólása Márc 11, 2009 /

Sziasztok!

CD/DVD meghajtó fejbeállításához nincsen véletlenül valami software, ami segítene ebben?
(#) didyman válasza Vacok hozzászólására (») Márc 11, 2009 /

Kalibrálólemez+oszcilloszkóp. Melyiket szeretnéd szoftveres úton helyettesíteni?
(#) Vacok válasza didyman hozzászólására (») Márc 12, 2009 /

Jelenleg se kalibrálólemezem, se oszcilloszkópom nincsen, szerintem oszcilloszkópot tudom helyettesíteni szoftveresen, de kalibrálólemezt honnan lehet összeszedni?
(#) Vacok válasza didyman hozzászólására (») Márc 12, 2009 /

Sikerült beállítani az olvasófejet, de a fej valami miatt nem indul el semerre, ha meglököm egy kicsit a fejet húzza egy kicsit, és beolvassa a lemezt, de ha onnan kiolvasott mindent, akkor megint meg kell lökni, hogy tudja tovább olvasni, és így tovább. Ez vajon mitől lehet?
(#) CHZ válasza Vacok hozzászólására (») Márc 12, 2009 /

Motor is lehet rossz , próbáld kiszerelve megpörgetni , kitisztítani .
(#) kendre hozzászólása Márc 13, 2009 /

Helló mindenki!
Honnan tudom meg, hogy a dvd-nek biztos a fej a baja?
Philips házimoziról van szó LX3600D, gyárilag SF-HD62 típusú fej van benne.
Hiba: régen úgy kezdődött, hogy a számláló nem működött, mintha nem tudta volna beolvasni, hogy mennyinél tart, vagy mintha valami lefogta volna a processzort. Eközben a film ment rendesen. Mostmár a filmek többnyire második felénél jönnek a komolyabb gondok: elveszíti a fonalat és attól kezdve nem lehet nézni 3 percet sem anélkül, hogy ne keresne a lemezen. Megakad, keres, továbbmegy, aztán megint néhány perc múlva.
A hiba nem állandó, még ugyanannál a lemeznél sem. Ami ma akadt, az holnap végígmegy, vagy máshol akad. Soha nem az elejétől van gond vele. Van, hogy a közepén kezdődik, van, hogy az utolsó 20 percen...
Nem rendelem meg a fejet, amíg nem biztos, hogy az a baja, de egy normális műszerész sincs a közelben...
(#) Vacok válasza CHZ hozzászólására (») Márc 14, 2009 /

Szia!
Megnéztem a motort, és valóban az volt a baja, el volt szakadva a szalagkábelben egy ér, korrigáltam és működött egy ideig. Amikor éppen állítottam be a DVD lézer áramát, kikapcsoltam a tápot, aztán vissza, hogy pörgesse újra a DVD-t, de utána már nem csinált semmit, egyet pörget rajta, és ennyi, a lézer fel se villant. Ha úgy kapcsolom be, hogy a CD tartó ki van húzva, akkor visszahúzza, és többet akkor se csinál, ha van benne CD. Szerinted javítható, vagy kuka az egész? Én arra gondoltam, hogy a firmware sérült meg valahogy, de nem tudok vele semmit csinálni, ugyanis a gép se ismeri fel, amikor bekapcsolom a gépet akkor is gondolkozik kb. 2 percet, hogy talál-e valamit, és utána indul el, de ugyanazon az ide kábelen lévő eszközt se találja.
(#) CHZ válasza Vacok hozzászólására (») Márc 14, 2009 /

Fejen lévő trimmerek állítgatása rizikós művelet , teljesen kinyírhatod vele ... Szerintem egy új lézer kellett volna már előtte is bele .
(#) Vacok válasza CHZ hozzászólására (») Márc 14, 2009 /

Sikerült!!! Működik, úgy, hogy új firmware van rajta, most már a CD-t is beolvassa, már csak a DVD-t kell beállítani rajta.
(#) kaméleon72 hozzászólása Márc 15, 2009 /

Hello.Aki tud segítsen.Van egy Thomson DTH160E dvd-lejátszóm,ami valamiért azt írja ki KEY LOCK ON de sem a távirányítón,sem a használati útmutatóban nincs hogyan kell feloldani a gomb zárt.Így nem tudom kivenni a lemezt sem.
(#) CHZ válasza kaméleon72 hozzászólására (») Márc 15, 2009 /

Próbáld így : SETUP és ezeket a számokat nyomd be 00083
(#) kaméleon72 válasza CHZ hozzászólására (») Márc 15, 2009 /

Sikerült,tartozok egy sörrel.
(#) CHZ válasza kaméleon72 hozzászólására (») Márc 15, 2009 /

Megnyomod a távirányítón a Setup gombot és utána begépeled a 00083-at.
Elfogadta a számokat , vagy nem is sikerült beütni ?
(#) ptesza válasza kaméleon72 hozzászólására (») Márc 15, 2009 /

Jó az a kód csak valamit biztosan rosszul csinálsz. Ja a kód után ujra meg kell nyomni a SETUP gombot.

Bővebben: Link

(#) belfike hozzászólása Márc 16, 2009 /

Sziasztok!Van két DVD lejátszóm az egyik Samsung combo a másik Sencor.Sajna mind a kettő haldoklik.A sami csak bizonyos lemez tipust hajlandó lejátszani azt is akadozva.a Sencor csak akadozok majd a lemez felénél elveszti a fonalat és beragad.Marad egy álló kép és csak csattog.Van-e ezekre a tünetekre valamilyen gyógyír ?Köszönettel belifke
(#) rpalinkas hozzászólása Márc 25, 2009 /

Haly
van egy LG dvd lejátszóm és olyan próblémám lenne hogy elment szin és csak fekete fehéren játsza le a filmeket .. mi lehet a baja?
(#) CHZ válasza rpalinkas hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Szerintem el lett állítva . Állítsd be PAL-ra .
(#) rpalinkas hozzászólása Márc 25, 2009 /

köszy most már jó minden big thx
(#) Vacok hozzászólása Márc 27, 2009 /

Sziasztok!
Ismét a néhány hozzászólással fentebb lévő dvd olvasóról lenne szó. A pontos típusa samsung sd-616f. A probléma az, hogy a fej alján van két darab poti, az egyik potit bármerre tekerem a cd-t mindig beolvassa, ha a másikat egy nagy intervallumon belül bármerre tekerem, a cd-t akkor is beolvassa, viszont a dvd-t azt sehogy sem akarja beolvasni, lehet orvosolni ezt a problémát? Ha beleteszek egy dvd-t, keresgeti, és a fejet a dvd közepére akarja mozdítani, annak ellenére, hogy már ütközésig húzta.
Az baj amúgy, hogy a cd-t szinte bármilyen lézeráram mellett beolvassa?
(#) Lajos7404 hozzászólása Ápr 10, 2009 /

A segítségüket szeretném kérni:

HYUNDAI HE-DX135 , DVD lejátszó tápegységében tönkrement egy DH321 tipusú IC.

Ezt lehet-e helyettesíteni valamivel, mert sehol sem tudom megvásárolni.
(#) CHZ válasza Lajos7404 hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /

Itt próbáld meg :Bővebben: Link
(#) tornadoplus hozzászólása Ápr 25, 2009 /

Sziasztok!
DVD író LG GSA-4120B /ROM VER.: A100
Most kaptam a fent említett DVD írót. A gondom az, hogy csak CD-t ír és olvas. Mit tehetnék, hogy működjön tökéletesen?
Köszönettel : Péter
(#) zenetom válasza tornadoplus hozzászólására (») Ápr 25, 2009 /

Esetleg megtisztítani a lencsét, bár akkor CD-t se olvasna... Az ilyeneket máshogy nem nagyon lehet megjavítani :no:
Viszont nekem kéne...Mennyiért adod el?
(#) dr.feszültség hozzászólása Máj 2, 2009 /

van 1 clatronic dvd 534 hc tipusu házimozi erősítőm az lenne vele a problémám,hogy készenléti állapotban világít a led és nem kapcsol be semmire sem reagál a tetejét levettem hátha mégis tudok valamit tenni de látszólag semmi aztán bemértem azt a hatlmas trafót ami benne van de nem jön ki feszültség belőle de lehet én vaok a hülye és nem vágom. lehetséges a hiba:? ha igen honnan lehet ilyet szerezni ez van a tetejére írva:TTI2301C002 előre is köszönöm a válaszokat
(#) dbjoex hozzászólása Máj 5, 2009 /

Üdv mindenkinek

Egy LG DVX 298H asztali dvd -röl van szó.

A következő a hibajelenség:
feszültség alá helyezve a kijelzőn nincs semmi , sem a távirányítóra sem a előlapon lévő gombokra nem reagál.
A tálcát kidugja vagy nem , ha nem, kihúzva és visszadugva a dugvillát igen.
Ha kézzel visszatolom a tálcát, a lézer világít és mozgatja a lencsét is ( keresi a lemezt )
ha lemezt is rakok bele felpörgeti jön megy a fej a lemez alatt majd olyan mintha lejátszaná.
Visszaáll a lemez elejére és kisebb fordulaton forog.
A kimeneteken nem jön ki jel ( amiken teszteltem nem volt se kép se hang )
A tápon megvannak a feszültségek amik a panelre vannak nyomtatva.

Valakinek van valami ötlete merre lehet a hiba ?
(#) patexati válasza dbjoex hozzászólására (») Máj 6, 2009 /

Táp összes elkó csere újra utánna nézni mit csinál!
Következő: »»   17 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem