Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Li-Po - Li-ion akkumulátor és töltője

Témaindító: yokesz, idő: Máj 30, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   9 / 327
(#) Krisz03 válasza Báddzsó hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

Ez a töltő ezekkel az alkatrészekkel csak 1db akku töltéséhez megfelelő, tehát 4.1-4.2V-ig (meg kicsivel efölé) tud tölteni.
(#) Báddzsó válasza Krisz03 hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

persze azt tudom, úgy gondoltam kicserélem a megfelelő alkatrészeket, hogy alkalmas legyen több pack töltésére. Van az oldalon táblázat és képlet is, hogy mit mire kell cserélni ha több cellát szeretnék egyszerre, meg más árammal tölteni, gondolom ezt te is láttad, ha nem: http://shdesigns.org/lion-opt.html
(#) Krisz03 válasza Báddzsó hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

Ja, így már értem. Én inkább úgy csinálnám, hogy két töltőt építenék a két pakkhoz.
(#) (Felhasználó 12183) hozzászólása Márc 9, 2009 /

Sziasztok!
Van egy MX1000-es egerem, amit leejtettem valamelyik nap és azóta nem tölt. Nem tudom, hogy mi lehet a baja. Az akksi benne van az egérben, elég macerás cserélni. Ha a bemenő áramot, amit az egér kap a töltőtől, azt direktbe kötöm az akksira, az nem tul nagy áram neki? Nem nyirom ki vele? Tudom, hogy akkor nem szabályozza a töltés időtartamát, de akkor csak keveset tölteném mindig.
Valakinek valami ötlete?
(#) Doncso válasza (Felhasználó 12183) hozzászólására (») Márc 10, 2009 /

Azt nem tudom mi lenne a legjobb megoldás, de azt igen , hogy ha nem tudod mihez kezdj akkor pláne ne szórakozz a lithiumos akkuval mert felrobban!!! Inkább vegyél egy egeret, az egészséged többet ér!
(#) FElici válasza (Felhasználó 12183) hozzászólására (») Márc 10, 2009 /

Mérj feszültséget, hogy mi jön ki a töltőből, lehet, hogy a szabályzó elektronika nem az egérben van.
(#) SzervízMacska válasza (Felhasználó 12183) hozzászólására (») Márc 10, 2009 /

Ha mégis az egérben van a töltő, építhetsz helyette valami viszonylag egyszerűbbet. Most hirtelen ezt sikerült kukázni a neten, de lehet, hogy még egyszerűbb is létezik. Az ic a Chipcad Kft-nél jelenleg is van raktáron ( sajnos, csak smd kivitelben )
(#) gabesz86 hozzászólása Márc 13, 2009 /

Hali mindenki!
Én az mp3 lejátszómhoz szeretnék építeni egy elemes töltőt. Csak USB-ről lehet tölteni s gyakran előfordul, hogy szükség lenne egy ilyen ügyes kis szerkezetre. 2 vagy 4 aksiról menne, gondolom megoldható néhány alkatrészből, de én annyira nem értek hozzá. Nagyon megköszönném segítségeteket.
Üdv.: Gabesz
(#) Krisz03 válasza gabesz86 hozzászólására (») Márc 14, 2009 /

Hali!

Ehhez szerintem stabil 5V-ra lenne szükséged, mint az USB esetében is. Tehát 4db cella még kevés lenne hozzá. Kellene úgy 5-6 cella, rá egy 7805, vagy valami kisebb drop-out feszültségű stabilizátor, aminél kisebb a ki és a bemenet feszültségkülönbsége (7805-nél kb 2V körüli), és ezt a stabil 5V-ot már ráköthetnéd a lejátszóra.
(#) gabesz86 válasza Krisz03 hozzászólására (») Márc 15, 2009 /

Node elvileg vannak pl olyan mobiltelefon vésztöltő, amik 1 cerkaelemről szuperálnak. Vlami feszduplázó és úgy az 5-ös stab vagy nem tudom. Csak gondolom úgy nagyobb a veszteség. Meg olvastam valami step up konverterről is, csak azt nem tudom mennyire stabil. Elolvasom a cikket mindjárt itt az oldalon róla.
(#) Krisz03 válasza gabesz86 hozzászólására (») Márc 15, 2009 /

Igen, használhatsz step-up konvertert is, csak figyelj arra, hogy mekkora árammal lehet maximálisan terhelni. Adatlap szerint elég jó hatásfokot tudnak, de nekem eddig 50-60%-nál többet nem sikerült elérni, bár nem is kísérleteztem vele sokat.
(#) gabesz86 hozzászólása Márc 16, 2009 /

Az a gond, hogy step up-ban sem találtam még megfelelőt. Stab-ot meg nem akarok, mert ahhoz tényleg sok akku kellene. Esetleg a max 1700-at néztem de az közel 2 rongy....
(#) Krisz03 válasza gabesz86 hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Rendelj a Maximtól ingyenes mintát. Elég nagy a választék, tehát biztosan találsz megfelelőt.
(#) tarjanne válasza raron hozzászólására (») Márc 17, 2009 /

Sziasztok!
Nem tudnátok nekem segiteni:Meggondolatlanul vásároltam egy használt Olympus Mju Digital 600 fényképezőgépet,amiről nem tudtam,hogy nem elemmel müködik,talán nem voltam elég körül tekintő.Akkumulátor van bennede nincs hozzá töltő.
Találtam fenn ,de eszméletlen drágán,talán van más megoldás is.
Köszönöm!
Róza
(#) gabesz86 válasza Krisz03 hozzászólására (») Márc 17, 2009 /

Nofene... tényleg lehet rendelni tőlük ingyé? Hát ezt nem tudtam. Előtte azért még ki kellene választanom a tökéletes típust. Bár tényleg talán a max1700 megfelelő lesz.
(#) Báddzsó válasza tarjanne hozzászólására (») Márc 17, 2009 /

li-ion akku van benne ugye? Szerintem jó lenne neked az amit most akarok én is megépíteni. ezaz: http://shdesigns.org/lionchg.html
szinte bármilyen akkura méretezhető.
(#) Krisz03 válasza gabesz86 hozzászólására (») Márc 17, 2009 /

Igen, ez tényleg jó választás lenne, ha 800mA-nál nem töltesz nagyobb árammal, és megbirkózol az SMD tokozással.
(#) gabesz86 válasza Báddzsó hozzászólására (») Márc 18, 2009 /

Jónak tűnik de 12v a bemenet rajta s én két cerka aksival oldanám meg. lásd.: "uniross emergency" google-ba
(#) Krisz03 válasza gabesz86 hozzászólására (») Márc 18, 2009 /

Hali!

Akkor Neked is step-up konverterre lesz szükséged, mert 3V-tal máskülönben nem tudsz tölteni 3.6V-os Li akkut.
(#) gabesz86 válasza Krisz03 hozzászólására (») Márc 18, 2009 /

Igen, már csak a típust nézegetem, de tényleg majdnem 2 rongy körül van némelyik. Lehet inkább komplettem megveszem boltba a dolgot, bár építeni sokkal királyabb lenne.
(#) Krisz03 válasza gabesz86 hozzászólására (») Márc 18, 2009 /

Pár hozzászólással ezelőtt írtam, hogy lehet rendelni a Maximtól. Bár azt a 4eFt-ot talán megéri a kész töltő is.
(#) Báddzsó válasza gabesz86 hozzászólására (») Márc 18, 2009 /

én nem is neked javasoltam azt a töltőt hanem tarjanne-nak a fényképezőgép akkuhoz....
(#) gerenk hozzászólása Márc 19, 2009 /

Hali!
Egy egyszerű egycellás töltőt ajánlok. Nokia 6110/6210
li-ion akkuját szét kell szedni, az elektronika nagyon egyszerű benne. Töltésvezérlő ic DW01-P, dual power mosfet 9926 SMD. Akkut leválasztani az a töltő kimenet,
elektronika + , - szab tápegységre kb 5V, beállitani úgy hogy 1 A-nál le legyen több a töltőáram.
A cella feltöltődésekor aut. lekapcsol,töltőáram megszünik.
(#) gabesz86 válasza Krisz03 hozzászólására (») Márc 21, 2009 /

Jaja, már le is rendeltem a cuccost. Ráadásul adnak két aksit is hozzá.:

két aksis

Meg lehet egy aksisba is kapni:

két aksis
(#) nagy hoho hozzászólása Márc 25, 2009 /

Helló ! Van egy 7,4 voltos 3600 mA-es Li-ion akksim. Feltöltve 8,4 volt . A kamerámhoz szeretném használni mint külső áramforrást mert az eredeti akku már gyengélkedik. Az is 7,4 voltos. A gondom az ,hogy párhuzamosan kötöttem 21 ohmot az akkuval ami 400 mA -nek felel meg -ennyi a kamera fogyasztása- és a feszültség 8,25 volt maradt, tehát nem állt be 7,4 v-ra. Csak kíváncsiságból egy pillanatra rákötöttem egy árammérő söntöt és 18 ampert mutatott. Azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy ráköthetem a 8,2 voltos Li-ion-t a kamerára?
(#) Novak válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Nyugodtan ráköteheted. A 7,4 V az csak a néveleges feszültség, feltöltve természetes, hogy magasabb. Egyébként LiIon akkuról lévén szó annak nem túl egészséges ám a cellánkénti 4,2 V! Azokat 4,1-re szokás tölteni, nem véletlen.
Másrészt pedig ilyen rövidzárközeli állapotba se hozd szegény aksit, mert neki sem tesz jót, de ami rosszabb, hogy ha valami gixer van, akkor te sem jársz jól. Csúnyán ég ám egy ilyen akku. Keress rá YouTube-on, érdemes megnézni.
(#) nagy hoho válasza Novak hozzászólására (») Márc 26, 2009 /

Köszönöm a segítségedet Az akku egybe van építve egy töltővel , Profin néz ki ,külön panelon, tehát nem én töltöm 8,4 voltra. Külső tápról kell 9 -12 voltot adni led jelzi a töltést ill. töltés végét.
(#) Simon Balázs hozzászólása Ápr 11, 2009 /

Sziasztok! Nekem az lenne a gondom, hogy van egy 3.7V-os Li-Po aksim(600mAh) és a töltésére kellene kitalálni valamit. Fontos, hogy ne töltse túl, m ég akkor se ha egy napig is otthagyom. Előre is köszönöm és kellemes húsvétot minden fórumtársnak!
(#) Zodiack hozzászólása Ápr 15, 2009 /

hi kis segitség kellene vettem anno li-polymer 4200 11,1v Airsoft hoz akut ezt már ott nem lehet kapni nem tudtok valakit aki tudna ilyet késziteni ?
Másik a celláknál a volt az tudom össze adodik de az amper nem ez igaz?
(#) boxtif válasza Zodiack hozzászólására (») Ápr 16, 2009 /

Szia.Cellákat, komplett aksit lehet kapni modellező boltokban, origomodell.hu, zenn.hu ,rcpanda.hu hogy csak hirtelen fejembe ugrott neveket említsek,már nem modellezek,de kapsz ilyen aksit is,szerintem.Összeforrasztani meg nem vészes,ha nem megy ,itt sokan tudnak segiteni,én is szivesen segitek.
Zoli
Ja,azonos kapacitású aksikat lehet párhuzamosítani,de nem szokás, nem a tuti. célszerűbb nagyobb cellát venni,egyet inkább.
Következő: »»   9 / 327
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem