Fórum témák
» Több friss téma |
Ez a töltő ezekkel az alkatrészekkel csak 1db akku töltéséhez megfelelő, tehát 4.1-4.2V-ig (meg kicsivel efölé) tud tölteni.
persze azt tudom, úgy gondoltam kicserélem a megfelelő alkatrészeket, hogy alkalmas legyen több pack töltésére. Van az oldalon táblázat és képlet is, hogy mit mire kell cserélni ha több cellát szeretnék egyszerre, meg más árammal tölteni, gondolom ezt te is láttad, ha nem: http://shdesigns.org/lion-opt.html
Ja, így már értem. Én inkább úgy csinálnám, hogy két töltőt építenék a két pakkhoz.
Sziasztok!
Van egy MX1000-es egerem, amit leejtettem valamelyik nap és azóta nem tölt. Nem tudom, hogy mi lehet a baja. Az akksi benne van az egérben, elég macerás cserélni. Ha a bemenő áramot, amit az egér kap a töltőtől, azt direktbe kötöm az akksira, az nem tul nagy áram neki? Nem nyirom ki vele? Tudom, hogy akkor nem szabályozza a töltés időtartamát, de akkor csak keveset tölteném mindig. Valakinek valami ötlete?
Azt nem tudom mi lenne a legjobb megoldás, de azt igen , hogy ha nem tudod mihez kezdj akkor pláne ne szórakozz a lithiumos akkuval mert felrobban!!! Inkább vegyél egy egeret, az egészséged többet ér!
Mérj feszültséget, hogy mi jön ki a töltőből, lehet, hogy a szabályzó elektronika nem az egérben van.
Ha mégis az egérben van a töltő, építhetsz helyette valami viszonylag egyszerűbbet. Most hirtelen ezt sikerült kukázni a neten, de lehet, hogy még egyszerűbb is létezik. Az ic a Chipcad Kft-nél jelenleg is van raktáron ( sajnos, csak smd kivitelben )
Hali mindenki!
Én az mp3 lejátszómhoz szeretnék építeni egy elemes töltőt. Csak USB-ről lehet tölteni s gyakran előfordul, hogy szükség lenne egy ilyen ügyes kis szerkezetre. 2 vagy 4 aksiról menne, gondolom megoldható néhány alkatrészből, de én annyira nem értek hozzá. Nagyon megköszönném segítségeteket. Üdv.: Gabesz
Hali!
Ehhez szerintem stabil 5V-ra lenne szükséged, mint az USB esetében is. Tehát 4db cella még kevés lenne hozzá. Kellene úgy 5-6 cella, rá egy 7805, vagy valami kisebb drop-out feszültségű stabilizátor, aminél kisebb a ki és a bemenet feszültségkülönbsége (7805-nél kb 2V körüli), és ezt a stabil 5V-ot már ráköthetnéd a lejátszóra.
Node elvileg vannak pl olyan mobiltelefon vésztöltő, amik 1 cerkaelemről szuperálnak. Vlami feszduplázó és úgy az 5-ös stab vagy nem tudom. Csak gondolom úgy nagyobb a veszteség. Meg olvastam valami step up konverterről is, csak azt nem tudom mennyire stabil. Elolvasom a cikket mindjárt itt az oldalon róla.
Igen, használhatsz step-up konvertert is, csak figyelj arra, hogy mekkora árammal lehet maximálisan terhelni. Adatlap szerint elég jó hatásfokot tudnak, de nekem eddig 50-60%-nál többet nem sikerült elérni, bár nem is kísérleteztem vele sokat.
Az a gond, hogy step up-ban sem találtam még megfelelőt. Stab-ot meg nem akarok, mert ahhoz tényleg sok akku kellene. Esetleg a max 1700-at néztem de az közel 2 rongy....
Rendelj a Maximtól ingyenes mintát. Elég nagy a választék, tehát biztosan találsz megfelelőt.
Sziasztok!
Nem tudnátok nekem segiteni:Meggondolatlanul vásároltam egy használt Olympus Mju Digital 600 fényképezőgépet,amiről nem tudtam,hogy nem elemmel müködik,talán nem voltam elég körül tekintő.Akkumulátor van bennede nincs hozzá töltő. Találtam fenn ,de eszméletlen drágán,talán van más megoldás is. Köszönöm! Róza
Nofene... tényleg lehet rendelni tőlük ingyé? Hát ezt nem tudtam. Előtte azért még ki kellene választanom a tökéletes típust. Bár tényleg talán a max1700 megfelelő lesz.
li-ion akku van benne ugye? Szerintem jó lenne neked az amit most akarok én is megépíteni. ezaz: http://shdesigns.org/lionchg.html
szinte bármilyen akkura méretezhető.
Igen, ez tényleg jó választás lenne, ha 800mA-nál nem töltesz nagyobb árammal, és megbirkózol az SMD tokozással.
Jónak tűnik de 12v a bemenet rajta s én két cerka aksival oldanám meg. lásd.: "uniross emergency" google-ba
Hali!
Akkor Neked is step-up konverterre lesz szükséged, mert 3V-tal máskülönben nem tudsz tölteni 3.6V-os Li akkut.
Igen, már csak a típust nézegetem, de tényleg majdnem 2 rongy körül van némelyik. Lehet inkább komplettem megveszem boltba a dolgot, bár építeni sokkal királyabb lenne.
Pár hozzászólással ezelőtt írtam, hogy lehet rendelni a Maximtól. Bár azt a 4eFt-ot talán megéri a kész töltő is.
én nem is neked javasoltam azt a töltőt hanem tarjanne-nak a fényképezőgép akkuhoz....
Hali!
Egy egyszerű egycellás töltőt ajánlok. Nokia 6110/6210 li-ion akkuját szét kell szedni, az elektronika nagyon egyszerű benne. Töltésvezérlő ic DW01-P, dual power mosfet 9926 SMD. Akkut leválasztani az a töltő kimenet, elektronika + , - szab tápegységre kb 5V, beállitani úgy hogy 1 A-nál le legyen több a töltőáram. A cella feltöltődésekor aut. lekapcsol,töltőáram megszünik.
Helló ! Van egy 7,4 voltos 3600 mA-es Li-ion akksim. Feltöltve 8,4 volt . A kamerámhoz szeretném használni mint külső áramforrást mert az eredeti akku már gyengélkedik. Az is 7,4 voltos. A gondom az ,hogy párhuzamosan kötöttem 21 ohmot az akkuval ami 400 mA -nek felel meg -ennyi a kamera fogyasztása- és a feszültség 8,25 volt maradt, tehát nem állt be 7,4 v-ra. Csak kíváncsiságból egy pillanatra rákötöttem egy árammérő söntöt és 18 ampert mutatott. Azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy ráköthetem a 8,2 voltos Li-ion-t a kamerára?
Nyugodtan ráköteheted. A 7,4 V az csak a néveleges feszültség, feltöltve természetes, hogy magasabb. Egyébként LiIon akkuról lévén szó annak nem túl egészséges ám a cellánkénti 4,2 V! Azokat 4,1-re szokás tölteni, nem véletlen.
Másrészt pedig ilyen rövidzárközeli állapotba se hozd szegény aksit, mert neki sem tesz jót, de ami rosszabb, hogy ha valami gixer van, akkor te sem jársz jól. Csúnyán ég ám egy ilyen akku. Keress rá YouTube-on, érdemes megnézni.
Köszönöm a segítségedet Az akku egybe van építve egy töltővel , Profin néz ki ,külön panelon, tehát nem én töltöm 8,4 voltra. Külső tápról kell 9 -12 voltot adni led jelzi a töltést ill. töltés végét.
Sziasztok! Nekem az lenne a gondom, hogy van egy 3.7V-os Li-Po aksim(600mAh) és a töltésére kellene kitalálni valamit. Fontos, hogy ne töltse túl, m ég akkor se ha egy napig is otthagyom. Előre is köszönöm és kellemes húsvétot minden fórumtársnak!
hi kis segitség kellene vettem anno li-polymer 4200 11,1v Airsoft hoz akut ezt már ott nem lehet kapni nem tudtok valakit aki tudna ilyet késziteni ?
Másik a celláknál a volt az tudom össze adodik de az amper nem ez igaz?
Szia.Cellákat, komplett aksit lehet kapni modellező boltokban, origomodell.hu, zenn.hu ,rcpanda.hu hogy csak hirtelen fejembe ugrott neveket említsek,már nem modellezek,de kapsz ilyen aksit is,szerintem.Összeforrasztani meg nem vészes,ha nem megy ,itt sokan tudnak segiteni,én is szivesen segitek.
Zoli Ja,azonos kapacitású aksikat lehet párhuzamosítani,de nem szokás, nem a tuti. célszerűbb nagyobb cellát venni,egyet inkább. |
Bejelentkezés
Hirdetés |