Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Én ezt a kapcsolást építettem megBővebben: Link nekem jól működik. A táp is ott van hozzá. Ja és nem csak tapsra működik, hanggal is fel lehet kapcsolni, így nem kell kéz.
Nekem is az az áramkör van ami Spensernek, de nekem se elég erős, kb. 0,5-1 méterig működik sajnos, nekem kb. 2 méter kellene.
Hali!
Próbáltad a mikiről a tranyó felé menő 15K-s ellenállást csökkenteni?
Sziasztok!
Igen próbáltam azt is, de nem segített! Aztán megoldottam a problémát! Fogtam egy lm3900-ás ic-s erősítő fokozatot és beraktam az eredeti helyére! Így már tűrhető!
Üdv
A géphez gondoltam egy tapskapcsolót, csak annyi problémám van, hogy a gép kapcsolója érintő kapcsoló, tehát nem kéne hogy a relé folyamatosan húzzon. Hogy kéne átalakítani EZT a kapcsolást hogy csak épp hogy meghúzzon? Vagy EZ a kapcsolás jó lenne? Több tapsra indul? Mert szerintem csak simán egyre. Bocsi a hülye kérdésekért
Hello halló
Én is akarok egy taps kapcsolót kreálni, csak én smd változatban és relék helyett FET-t akarok használni, szerintetek melyik kapcsolást érdemes megépíteni így? Pontosan milyen típusú fetet használjak? Ui.: Ha sikerül megcsinálnom akkor közzéteszem a beültetési és a nyákrajzot is
Hello!
Jelenleg én is valami tutira működő tapskapcsolót keresek.Sokat gugliztam és rengeteg van fenn.Ami nekem tetszik/bár nem a legegyszerűbb/ az ez: Bővebben: Link Ezenkívűl a baji elektronikába 1000Ft-ért kapható kit-ben. Esetleg onnan rendelt már valaki?? Üdv! Robbbb A linket javítottam. Légyszives használd már azt a nyomorult URL gombot! --vicsys
Sziasztok!
Az általam legutóbb belinkelt kapcsolást megépítettem,de van vele egy kis probléma. Összeraktam breadboard-os próbapanelon,de azt atpasztalom,hogy a második tapsolásra a 4017 14-es lába megkapja a /9V-os adaptert használok/ 12V-ot. Tehát első tapsolásra felvillan a piros led/ahogy az le is van írva/majd második tapsolásra megkapja a 4017 a 12V-ot,de nem kapcsol a relé,és a zöld led se villan fel. Az ic.ket kicseréltem,azokkal nem lehet probléma. Tudna valaki segíteni légyszi mi lehet a gond? Üdv!
Már sikerült megoldanom a problémát,csak a 4017-es 13-as lábát a földre kellett kötni.
Most a mikrofon érzékenységét szeretném állítani egy kicsit. Üdv!
Ezen a linken található tapskapcsolót néztem ki magamnak a 3V-os tápegység miatt. Megépítettem, de nem elég érzékeny. Valaki megépítette már ezt a kapcsolást? Tapasztalat?
Van valakinek nyák terve Tapskapcsolóhoz
Üdv!
Az miért van hogy miután ráadom a táp feszt a kapcsolásra rögtön behúz a relé? Már átnéztem mindent jól van bekötve,ellenállás értékek is stimmelnek..
Nekem is csinál néha olyat hogy elkezdi rángatni a relét amikor rádugom a tápot de aztán abbahagyja bár én egy másik kapcsolást készítettem el, nem vagyok benne jártas de szerintem olyan relé is van ami nem behúz hanem elenged és nem lehet hogy véletlen olyan relét vettél? Vagy esetleg rosszul kötötted be a relét?
Ez sem segített,nem lehet hogy a tranyó krepált be,csak tapsra szabadna behúznia a relének,ez meg amint rákapcsolom a 12V-ot(nálam 15) egyből behúz.
Bementen nem mérhető fesz.
Cseréld ki a tranyót és hátha jó lesz
Kicsit zavaros,de kiigazodok rajta,kimeneti jel megnézéséhez szkóp is kéne..
Idézet: „2 IC 3-as lábai szétvesz” Ez alatt mit értesz?
Az 555ös hármas és a 4027es hármas lábait nem kötöd össze, ha foglalatban vannak akkor csupán az egyiknek kihajlítod a lábát, ha viszont nem használtál foglalatot akkor át kell vágni a vezetősávot
Megcsináltam,c2 kiforrasztva,3as lábak közti összeköttetés megszakítva,relé ugyanúgy behúz
555, 2 és 3as lába között mérhető fesz.
Itt a nyákterv(saját),dettó ez van a panelon is.
tranyó nincs jelölve a nyákterven,de gondolom megtalálod,diódától balra.
Lapos fele áll balra.
Megmérted már, hogy a 4027 1-es lábán mekkora fesz van ? A tranyó bázis ellenállását tedd le testre, aztán tápra, erre kapcsol-e a relé ?
Kutyafuttában terveztem a panelt,két átkötésen keresztül megy a földre.
Semmi ugyan úgy behúzva marad a relé.
Ez pedig már a második tranyó,először is arra gyanakodtam,nem hinném hogy sok neki a 15v.
Zárlat kizárva
közel 1mm-távolság van a sávok között. ///12V 1000mA-es DC trafó,terhelés nélkül ennyit ad le,bár terhelve se sokkal kevesebb.
Azért csak kapirgáld meg a panelt a kollektor-bázis között, ha nincs műszered, mert ott Kohmos tételű átvezetés is elég, hogy behúzzon a relé, lehet hogy szemmel nem is látod.
Néztem szakadásvizsgálóval,se rövidzár se szakadás nincs.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |