Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   462 / 3602
(#) DuMatyi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Az agresszívebb vírusok a FAT-on kívül is el tudnak bújni... Nem tudom, hogy csinálják.
(#) zsezsa válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

gondolom mennyire...
(#) Ricsi89 válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Azért írtam az első esetet. Akkor tuti nem lesz vírusod.
Ilyenkor itt vagy és nem suliban?

akkor nagyon lemaradtam valamiről
mondjuk, ha jobban belegondolunk, csak minimális részben vagyok érintett a témában.... (hehe)
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Valami románcról lemaradtam? Csibészke nem is mesélte a hódítását! Vállalom a vőfély szerepét, egész nap be nem áll a szám, nekem való szerep!
(#) zsezsa válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

milyen kedves tőled ez az ajánlat de nem vagy egyedül, én is lemaradtam erről a románcról...

Suliban diáknap van. IHB buli. (=iszunk hányunk belefekszünk) Az nem az én világom, de azért elmegyek röhögni egy sort, meg nevezek a has szépségversenyre "hab" felsőtestemmel... Aki látott már, tudja, miről beszélek! Azt mondta, bár ne látott volna! a megoldás! Ezt én is kérdezhetném: ilyenkor itt vagy és nem a suliban?Tessék figyelni infó órán!

Ebben teljes mértékben igazad van A jó hír az, hogy sikerült meglepni.
(#) Ricsi89 válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Én suliban vagyok és tényleg infó órán, de nem csinálunk semmit. Most éppen így készülünk az érettségire.
Biztos nyerni fogsz a versenyen. Majd távszavazással rád szavazok.

Infó érettségi, brrrr. semmi pénzért. Jelenleg hálózatok II-t nyomom a suliban, meg dreamveawer-en vagyok túl. Emellett PHP, MySQL. Dög unalom, semmi haszna egy könyvtáros szakmájában, és nem megy. Egyedüli pozitívum, hogy a tanár rendes! Én annó egy választható helyett 2-ből érettségiztem. Elektromosságtan és kémia. Nekem a szóbeli érettségiről csak pozitív emlékeim vannak. Az írásbeli egy hete borzasztó volt. Öt nap négy tárgy.
(#) wg_kezdo hozzászólása Márc 24, 2009 /

PHP+mysql kedvencem .
Minek egy könyvtárosnak?
Jó kérdés.
(#) llaci56 válasza wg_kezdo hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Azért kell, hogy adatbázisba rendezze a könyveket, és valamilyen oldalon ezt közzétegye.
Matyi! Tessék tanulni az SQL-t!
(#) wg_kezdo válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Erre vannak a programozók.
Azért egy normális könyvtár-programot megcsinálni nem olyan egyszerű.
A mysql meg nagyon messze van a szabvány sql-től, hacsak nem az 5-öst használják.

Bár lehet, hogy az alapvető adatbázis kezelési elméletet próbálják azzal bemutatni, hogy mi az index, kapcsolatok stb....

Csatlakozom:
Matyi! Tessék tanulni az SQL-t! Bajod nem lehet belőle.
(#) DuMatyi válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Az a helyzet, hogy én a "felhasználói" oldalon vagyok. Annyi jó könyvtáros nyilvántartó szoftver van. Szikla, ALEPH, TEXTLIB...és még vagy 20. Ezt az informatikusok fejlesztik ki, én csak felviszem, rendszerezem, karbantartom egy felhasználói felületen keresztül. Esetleg építő jellegű kritikával illetem. Egyébként a mysql pont emészthető volt. A PHP is annak tűnik. Az nem világos, hogy miért kell mindenkinek mindenhez értenie. Általában írom, nem az én szakomon. Mindenhol annyi felesleges dolgot tanítanak a felsőoktatásban! A középiskola az más, és szégyellem, hogy teljesen elbutultam például matematikából Arra is gondoltam, előveszem a zöld és sárga példatárakat, meg a 4 szakközepes Czapáry könyvet, és legalább az algebrát előröl megtanulom. A geometriát vajmi kevés alkalommal használom, de az algebrai és vektorszámítási hiányosságaim rémisztőek. Már egy bonyolultabb fazort sem tudok kiszámolni, pedig valamikor csuklóból ment. Mit lehet tenni ez ellen? Hogyan lehet egyszer és mindenkorra átírni a "nem felejtő tárba" ezeket? Nem akarok semmilyen értelemben sem szakbarbár lenni, de nem érthetek mindenhez! Lassan-lassan elektronikai tudásom is kopik, mivel egyszerűen nincs időm legalább szinten tartani. Hétközben Baja tanulás este 5-6 ig, majd itthon folytatás este 2 órát, a hétvégéken meg annyi dolog van! Nem feltétlenül szórakozás... Olyan szívesen mennék el a haverokkal, sokkal többet! TV-t alig nézek, akkor is szelektálva. Emellett börzézés, és ennyi... No meg fórum, kikapcsolódásképp! Remélem más jobban osztja be az idejét.
(#) DuMatyi válasza wg_kezdo hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Azért van a könyvtáros, hogy készítse és bújja a szabványokat, új információkeresési módszereket találjon ki, és az életünket megkönnyítse, mert az információtenger bővül, és sok-sok irreleváns tartalom és redundáns találat között nem biztos, hogy megtalálom a nekem kellőt, pedig ott van az... Vázolja az "álmát" a programozónak, ő meg formába önti. Persze én ennek a legalján vagyok, egyelőre gyakorlati szakember leszek, az elméletek kitalálásához nagy koponyák kellenek. Az élet majd eldönti, mire vagyok alkalmas, de szeretnék minél nagyobb magaslatokra törni! Nagy durranásnak nem nevezném, de szakdolgozatom témája a Rádiótechnika Évkönyvének repertóriuma. Tavaly elkezdtem írni, hogy képességeimhez mérten nívós munka legyen belőle. Kérdés ér-e valamit, valakinek lesz-e effektív haszna belőle, vagy csak a könyvespolcnak írom?
(#) DuMatyi válasza wg_kezdo hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Ja, és az is kérdés, hogy egy félév alatt, 15 előadásnyi és/vagy szemináriumi időben rohamléptekben leadott tananyag mennyire piacképes, mennyire alapos és használható tudás; azt is beleszámítva, hogy hozzá tanul az ember?

Szerk.: Majd' elfelejtettem! A tömbösített órákról nem is beszélve! Akkor egy hónapban egyszer jön a tanár, a félév alatt összesen négyszer, és egy havi anyagot egy nap úgy ad le, hogy reggel 8-tól este 6-ig írsz, csak írsz... ebből mennyi marad meg, amikor 3 -kor már az asztal sarkát rágod, és ólomlábon telik az idő, az agyad teljesen kinullázódott, fel sem fogod mit írsz, olyan, mintha a bitek túlcsordulnának. Aki nem élte át, nem tudja miről beszélek. Ez a 3 év 2 legfontosabb tárgyával volt így! Tartalmi feltárás: Osztályozás és információkereső nyelvek I-II. Olyan, mintha száraz fűrészport ennél! Egyébként is emészthetetlen, így tömbösítve meg pláne...
(#) Szebence hozzászólása Márc 24, 2009 /

Sziasztok!

Stream videók letöltésében kérném a segítségeteket, mert nem tudom leszedni őket. Tudom, hogy google a barátom és a kulcsszavakat is tudom, szedtem le 2 progit, azokkal nem sikerül letölteni. Tud nekem segíteni benne? Elég sok videót kellene leszednem, konkrétan ezeket: Bővebben: Link
(#) Szárnyas válasza Szebence hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Próbáld meg a WMRecorder progival, azzal biztos, hogy le tudod tölteni. Ha rákeresel ebben a topicban a nevére, találsz linket is ahonnan le tudod tölteni a programot.
(#) Szebence válasza Szárnyas hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Köszi, megpróbálom!
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Tudtam hogy ezt nem hagyjátok ki!
(#) Frankye válasza szamóca hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Ez olyan magas labda volt, amit nem lehetett kihagyni, muszáj volt leütni!
(#) DuMatyi válasza Frankye hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Zoli a 3. hatványon pedig nagyon ért hozzá! Nap mint nap tapasztalom, és remélem még jó sokáig fogom is! Éljen (Zoltán)*(Zoltán)*(Zoltán)!
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Szerintem most esküsznek! Éljen az első HE-s esküvő! Éljen az ifjú pár! Fényképeket is kérünk...
(#) Frankye válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Hurrá! Éljenek soká! Bő gyermekáldást kívánunk!!!
Remélem, az első HE babának valami ide illő nevet adnak majd! :hehe:
(#) vicsys válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Idézet:
„A Format c mindenen vírust kiírt.”
Na ez így konkrétan nem igaz! Sajna az MBR nem változott meg és ott bújt meg a legutóbbi kis szerencsétlen. A Hiren's Boot CD megoldotta ezt is.
(#) DuMatyi válasza Frankye hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Szerintem HEnrietta, HEnrik, HEdvig HElén... Lehet válogatni! Fiú és lánynév is akad bőven!
(#) DuMatyi válasza vicsys hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Én is hasonlót írtam. Hihetelen, mennyire kreatív az emberi elme, ha rombol!

Zsezsa egy különleges HE-ás lány! :yes:
(#) Frankye válasza szamóca hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Ez teljesen egyértelmű! Ő egyedi és megismételhetetlen, a HE legjobb fej női tagja, és a szebbik nem jeles képviselője! (Nem véletlen, hogy Tomnak is megakadt Rajta a szeme! )

Ha Zsezsa nem is, de mindjárt jön Zenetom
Következő: »»   462 / 3602
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem