Fórum témák
» Több friss téma |
Halihó!
A következő kérdésem lenne: Hogyan lehet kezelni a Parsic-ban a PIC -ek (pl. a 16F628A) analóg bemeneteit?
Úgy hogy leraksz egy data source/AD convert et és beállitod name nak az ADCx et.
igen ám, de mikor le akarom fordítani a programot, azt írja, hogy nincs ebben a típusú PIC-ben A/D konverter.
Szia.
A 16F628A-nak nincs igazi AD bemenete !! Csak komparátorként működik. Külső vagy belső referencia feszültségre billen. DATASHEET !! Üdv.: mgabesz
sajna min 876 os kell neked ebben már van adc
Igen, ezt én is tudom.
Arra lettem volna kíváncsi, hogy ezt hogyan modellezem le a parsic-ban?
A 628 ban csak komparátor van (2db) de azt sajna nem tudom hogy parsicban egyáltalán be lehet e" kapcsolni "
de én is kíváncsi volnék rá .
Akkor legalább már nem vagyok egyedül vele
Ez engem is érdekelne, de nem vagyok túl optimista ez ügyben.
Nem találtam semmi komparátorral kapcsolatos dolgot a progiban ( külső/belső referenciafeszütség, analóg/digitális bemeneti mód beállítása stb). Üdv.: mgabesz
asm ben meg lehet csinálni az lc mérő és ha jól tudom a vicsys féle frekvencia mérő is azokat használja bemenet ként . (de sajna az asm et nem értem )
Sziasztok! Lenne egy pár kérdésem, csináltam egy olyant, hogy egy LCD re rákötöttem egy A/d convertert 16f877el a convertert ADC0 ra neveztem elvileg poti állás alapján ír 0-255ig számokat az LCD-re. Kérdésem, hogy ez így jó e? a másik kérdésem meg az, hogy akkor a potit a pic RA0/AN0 lábára kell kötni? És mégegy kérdés adatlap azt írj, RA0/AN0-RE2/AN7 lábak az analóg bemenetek, tehát ha én adc7 re nevezem akkor az RE2/AN7 lábra kötöm? És akár mind a nyolc lábra is tehetek egymástol függetlenül potikat? Ha hülyeséget kérdeztem bocsi, de most ismerkedem ezekkel. szimulációban müködik.
Szia!
Igen így működik. Hogy a programod jo-e, arra azt tudom mondani, hogy jó, de mire? Ha azt adod meg Parsicban hogy ADC0=RA.0, ha ADC1=RA.1 és igy tovább üdv: aderka
Köszi a választ! Értelme nincs is csak kiváncsi voltam, hogy így van e ahogy gondoltam.
Úgy van
Sziasztok! olyanra tudnátok nekem példát mutatni, hogy digitális hőmérő szenzorral hogy tudnék lcd kijelzős hőmérőt csinálni? Pl:ds1821el? előre is köszi a választ!
Sziasztok!
Egy időzítőt építek, de rájöttem, hogy nem is olyan egyszerű egy visszafelé számoló órát összehozni. Kicsit bonyolultra sikerült. Nem lehetne ezt egyszerűbbre csinálni? Eddig jutottam vele és még így is van benne hiba.
"http://aderka.try.hu
A honlapomról is letölthető a Parsic3.56 A fordítót is tartalmazza a mappa." Na ja, meg egy trójait. De azért köszi.
Nekem semmiféle virusriasztást nem adott a nod32.Milyen irtód van?
Ua.
Ha még nem frissítettél március 6-óta, töltsd le a 3912 update-et, abban van. Sajnos a NOD nehezen bírkózik meg a trójaiakkal, szal. nem hiszem hogy érdemes molyolni vele. aderka légyszi csinálj valamit.
A patkány virusja.Tényleg ott van.Na többet le sem töltöm ha virusos nem akarok megint formázgatni.
Akinek kell, esetleg, az töltse innen. Saját feltöltés tuti vírusmentes. Bővebben: Link
Sziasztok! Akartam csinálni egy pwm szabályzást 16f877el, az A/D convertert elneveztem ADC2 nek. ebben a topikban talált triac-os kapcsolást építettem meg hozzá. A progi fordításkor azt írja ki: Erroe(113) H:\parsic\pwm.asm 450 : Symbol not previously defined (ADC2_HI) ez mitöl lehet vajon?
tedd fel a "progit"hadd lásuk de szerintem a 8-16 bit
lehet a bűnös valamelyik számláló -komparátor - adc nem 16 vagy 8 bites vagy az egyik 16 a másik 8 és ezáltal "ütik egymást
Kicsit dolgoztam rajta, és kibővítettem egy inpulzus kapcsolóval meg egy üzem jelző leddel, sikerült lefordítanom, de a fényerő szabályzás nem megy. ha tekerem a potit van egy ponnt ahol villog az alatt nem világít, az felett meg teljes fénnyel világít. Ez mitöl lehet? vagy hogy lehetne megoldani másképp egy 230-as égő fényerőszabályozását?ezzel a kapcsolással csináltam. annyi más rajta, hogy 400Volt 100 nF os kondi volt csak itthon azt tettem bele.
Az MCLR láb fel van húzva +ra? ha igen próbáld meg 2 ms -es időalappal
épp most probáltam meg 2ms-al az MCLR en 4,6V-ot mértem mert egy diódán és egy ellenáláson kapja a pozitívot. Topi pic es cikkjéböl készített próbapanelt csináltam meg és most azt egészítettem ki ezekkel az alkatrészekkel. A tünet ugyan az.
Üdv!
A honlapomon tényleg van vírus igyekszem kiirtani, de az nem a parsic. Én is gr89 által megadott linkről szedtem le " tuti vírus mentes" Eddig egyetlen virusirtó reklamárt a parsic miatt az pediglen a virusbaster, de annak is "csak" gyanus fájlt volt. A NOD nekem nem reklamál a parsic miatt. üdv: aderka
Leszedtem a parsicot a laprol de igy is jelzi hogy trojai van, csak azt nemtudom h mi virusos... le kell mentenem az egész tartalmat és ellenőrizni.. Ezért türelmet kérek!
üdv: aderka
Én mindig AVG-vel nézem meg, eddig még nem szólt, hogy vírusos lenne. Most is direkt leszedtem és megnéztem. Most sem talált vírust. Nem lehet, hogy hamis a riasztás? Nekem van olyan programot(tört verzió)amire azt írja, hogy vírusos, de mégsem.
Nemtudom.. Más probléma van.. Szerintem maga az e107 virusos, csak eddig a nod nem ismerte fel a virust csak a friss adatbázissal. Ahogy mentettem le a honlapot folyamatosan irta ki hogy admin.php.., stb virusos.. Szóval szerintem a javitás felesleges.. Törölni kéne az egáészet le sem tudom menteni
|
Bejelentkezés
Hirdetés |