Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fm transmitter

Témaindító: asprey, idő: Okt 18, 2005
Lapozás: OK   1 / 12
(#) asprey hozzászólása Okt 18, 2005 /

Sziasztok!
Tud valaki segiteni? Van egy mp3 lejátszóm és szeretném az autóban használni. Sajnos az autórádiban nincs line in bemenet ezért valamilyen stereo fm transmitter kapcsolási rajz kellene.
Persze a tapasztalatokat is szivesen fogadom.
Előre is köszönöm.
(#) asprey válasza asprey hozzászólására (») Okt 18, 2005 /

Nekem az a megoldás is jó lenne ha rádiósmagnóban tudnák valamilyen in bemenetet csinálni. Philips 22dc594
(#) bbatka válasza asprey hozzászólására (») Okt 18, 2005 /

Lehet kapni olyan adapter kazettát, amit pont erre találtak ki.
(#) damatic válasza bbatka hozzászólására (») Okt 18, 2005 /

Engem is érdekel a téma.

Ok. de annak a kazinak a hangminősége felől kétségeim vannak.

Oszlasd el, és lehet, hogy veszek...
(#) bbatka válasza damatic hozzászólására (») Okt 18, 2005 /

Csak hirdetésben láttam. Arra emlékszem hogy elég olcsó. Szerintem nem lehet nagy szám. Erősítő nem kell hogy bele építve legyen, mivel a magnójel csak néhány mikrovolt. Valószínűleg csak egy magnófej lehet benne. Csak találgatok.
(#) bbatka válasza bbatka hozzászólására (») Okt 18, 2005 /

Most hirtelenjében találtam egy másik lehetőséget is itt

Bocsiitt

Inkább Copyzom, mert nem veszi be.
link

Itt is egy link.
Bővebben: Link

3990 Ft-ért

Bővebben: Link

Egész biztos magnófejes. Az utolsó linken van róla kép.
(#) damatic válasza asprey hozzászólására (») Okt 18, 2005 /

Csókolom, TUDNÉK - talán, és ahogy látom, ez egy Renault gyári rádió. Azt mondanám, hogy keresd meg benne, hogy hol van a magynófej előerősítőjének a vége, hol kezdődik a hangerő, hangszín meg ilyenek, és talán oda lehetne beszúrni vmi bemenetet. Csak hát ugye mi és hogyan dönti el, hogy magnó vagy line in szólaljon meg? Találtam egy ilyen FM modulátort a conradon, de pofátlanul drága: 14990.- Meg azt úgy kell használni, hogy kihúzod a rádió antennát a fejegységből és ezt dugod be. Csak akkor nem értem, hogy mi van, ha rádiót akarsz hallgatni.
(#) damatic válasza damatic hozzászólására (») Okt 18, 2005 /

Nah, újra megtaláltam, és tévedtem egy ezrest - bocs.
(#) kaninjo válasza bbatka hozzászólására (») Okt 18, 2005 /

Üdv!

Esetleg megoldást jelenthetne egy "kapcsolós" 3.5mm-es jack aljzat.
Amikor csatlakoztatod a lejátszót, elnémítja a rádiót (v. magnót). Ehhez csupán meg kell keresni azt a pontot, amit damatic is említett:
Idézet:
„...hol kezdődik a hangerő, hangszín meg ilyenek, és talán oda lehetne beszúrni vmi bemenetet.”
(#) damatic válasza kaninjo hozzászólására (») Okt 18, 2005 /

Namégegyszerma.

Nem is egyet, hanem két ezrest tévedtem, másrészt meg valóban jack lehet a megoldás, csak - gondolom én ugye - ez egy gyári renault rádió, aminek a front paneljén tuti nincs hely, azzal meg senki nincs kisegítve, hogy a seggére teszünk egy jack aljzatot, tehát ki kell vezetékelni valahová a műszerfal nem feltűnő részére, hogy ne csúfitsa el a brilliáns francia tervezést. (Egyébként gyűlölöm a francia autókat)

Gondolom, ez már olyan full digitális rádió, tehát nehéz lesz gyári kapcsrajz nélkül megtalálni a fent említett pontot. Meg ha sikerül is, akkor ugye meg kell szakítani a magnó jelét, és oda kell beszúrni, inzertálni a 3,5-ös jack-et. A használata meg: bedugod a jack-be a jelet, és benyomsz a magnóba egy kibelezett kazit. a mechanika érzékeli, hogy a szalagcsévélő orsó forog, tehát nem fogja fordigatni A-B oldalt. A fej meg nem koszolódik, nem kopik, mert nem fut előtte szalag. Viszont a fejegység erősítője érzékeli, hogy kazi van a fészekben, ezért onnan várja a jelet, de ahelyett a külső mp3 lejátszódról fogja kapni.
(#) asprey válasza asprey hozzászólására (») Okt 19, 2005 /

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, ha megcsináltam leirom a tapasztalatokat.
(#) asprey válasza damatic hozzászólására (») Okt 20, 2005 /

Üdv!
Nagynehezen megtaláltam azt a két mikrokapcsolót ami bekapcsolja a magnót.
Tehát kijelzőn szépen kiírja, hogy cass.
A motor eggyik vezetékét elvágtam. Igy nem forog a mechanika. Kapcsolgatni is tudom, hogy rádió vagy cassette. Sajnos azt a pontot ahova az mp3 lejátszót kéne kötni nem találom. Ha közvetlen a magnó fejéhez kötöm iszonyú recsegös hang lessz belőle. Merre keressem az előerősitő végét vagy a hangerő, hangszint? Nincs csak egy digi multiméterem. Ha lefotózom kiszedett magnó mechanikával az alaplapot és be teszem ide a fórumba tudna valaki segiteni merre is keresgéljek? Előre is nagyon köszönöm.
(#) bbatka válasza asprey hozzászólására (») Okt 21, 2005 /

Nem véletlenül javasoltam inkább a kazetta adaptert. Valószínűleg valami agyon integrált kütyü, csupa Japán, kereskedelemben nem beszerezhető félvezetővel.
(#) bbatka válasza bbatka hozzászólására (») Okt 21, 2005 /

De ha már belefogtál, akkor megpróbálok segíteni. Nem tuti a módszer. Úgy rémlik a magnófej csak néhány mikrovoltot ad le az MP3 lejátszó meg néhány voltot. A jelszintet egy feszültség osztóval leosztod, majd a feszültséget egy 100nF-os kondin keresztül beviszed a magnófej erősítőre. A feszültség osztó pl.10kohmos potméter.
(#) damatic válasza bbatka hozzászólására (») Okt 21, 2005 /

Ácsi!!!

A line rendszerben a 0dB 1 voltra van vonatkoztatva, sőt a CD lejátszók 2 V-ot adnak le.

Tehát arra kell felkészülni, hogy a kütyü kimenete 1-2 volt.

A magnófej 3mV-ot ad le HÁROM MILLIVOLTOT!!!!

Tehát 2000mV (2V) osztva 3mV egyenlő 666. Ez az osztószám.
(#) asprey válasza damatic hozzászólására (») Okt 21, 2005 /

Ok. de 666 mi? kohm
(#) Norberto válasza asprey hozzászólására (») Okt 21, 2005 /

MP3 lejátszó kimenetére teszel két ellenállást sorban. Egy 680 ohmosat és egy 1 ohmosat. 680 ohm-os legyen közelebb a kimenet melegpontjához, az 1 ohm-os a testhez. A 2 ellenállás csatlakozási pontjából tudod levenni azt a jelet, amit már hozzá kapcsolhatsz az autómagnó tákolt "bemenetére"

Remélem, jól írtam...
(#) asprey válasza Norberto hozzászólására (») Okt 22, 2005 /

Kicsit keresgéltem a neten.
Ha nem közvetlen a magnófejhez akarom a kütyü kimenetét? Melyik ic köröl kell keresgélnem?

LA2000= Audio level sensor
TDA3602= Multiple output voltage regulator
TDA7374= Dual audio amplifier
TDA8579= Dual common-mode rejection differential line receiver
TEA0675= Dual Dolby B-type noise reduction circuit for playback applications
TEA6320= Sound fader control circuit

Mindnek letöltöttem az adatlapját.
A végfok ic bemenetét megtaláltam működött is csak se hangerő, se hangszin.
Help!

(#) damatic válasza Norberto hozzászólására (») Okt 22, 2005 /

Elméletileg jól, de ugye nem mondod komolyan, hogy 681 ohmmal akarod beterhelni szerencsétlen PDA kimenetét??? a magnófej erősírő bemenetét meg 1 ohmmal???

Javaslat: 6,8 megaohm, 10 kiloohm, mert akkor a magnófej bemenetet egy aránylag tisztességes 10k-val zárod csak le.
(#) damatic válasza asprey hozzászólására (») Okt 22, 2005 /

Idézet:
„A végfok ic bemenetét megtaláltam működött is csak se hangerő, se hangszin.”
- ja, akkor jó nyomon haladsz. Azt kell megtalálni, hogy oda honnan érkezik, melyik IC-ből, és visszafelé haladva az előtt kellene megkeresni annak a bemenetét. Mert a végfok IC a hangszin és hangerőszabályzást végző IC-ről kapja a jelet, tehát annak a bemenetére kellene rátenni.

Most hogy nézegetem az IC-ket valszeg a TEA6320= Sound fader control circuit lesz az - vagy mittudomain, majd még rájuk nézek...

Holnap.
(#) asprey válasza damatic hozzászólására (») Okt 23, 2005 /

Feltettem ide az összes IC leírását pdf formátumban: http://www.asprey.atw.hu/
(#) asprey válasza asprey hozzászólására (») Okt 25, 2005 /

Senki nem tud segiteni?
(#) bbatka válasza asprey hozzászólására (») Okt 25, 2005 /

A TEA6320 amit keresel. A PDF-ből kiderül hogy 4-4 bal és jobb oldali csatornát fogad. Ezek a következők 16,15,13,11 lábak (bal csatorna) 22,20,18,17 lábak (jobb csatorna).
Úgy látom ez az IC bemenet kiválasztó, hangerő szabályzó és hangszín szabályzó egyben.
(#) bbatka válasza bbatka hozzászólására (») Okt 25, 2005 /

Én egy kondin keresztül csatolnám be a jelet. Biztos ami biztos.
(#) asprey válasza bbatka hozzászólására (») Okt 25, 2005 /

Köszike, holnap megpróbálom és beszámolok mire jutottam.
Következő: »»   1 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem