Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Fm transmitter
Sziasztok!
Tud valaki segiteni? Van egy mp3 lejátszóm és szeretném az autóban használni. Sajnos az autórádiban nincs line in bemenet ezért valamilyen stereo fm transmitter kapcsolási rajz kellene. Persze a tapasztalatokat is szivesen fogadom. Előre is köszönöm.
Nekem az a megoldás is jó lenne ha rádiósmagnóban tudnák valamilyen in bemenetet csinálni. Philips 22dc594
Lehet kapni olyan adapter kazettát, amit pont erre találtak ki.
Engem is érdekel a téma.
Ok. de annak a kazinak a hangminősége felől kétségeim vannak. Oszlasd el, és lehet, hogy veszek...
Csak hirdetésben láttam. Arra emlékszem hogy elég olcsó. Szerintem nem lehet nagy szám. Erősítő nem kell hogy bele építve legyen, mivel a magnójel csak néhány mikrovolt. Valószínűleg csak egy magnófej lehet benne. Csak találgatok.
Most hirtelenjében találtam egy másik lehetőséget is itt
Itt is egy link.
Bővebben: Link
Egész biztos magnófejes. Az utolsó linken van róla kép.
Csókolom, TUDNÉK - talán, és ahogy látom, ez egy Renault gyári rádió. Azt mondanám, hogy keresd meg benne, hogy hol van a magynófej előerősítőjének a vége, hol kezdődik a hangerő, hangszín meg ilyenek, és talán oda lehetne beszúrni vmi bemenetet. Csak hát ugye mi és hogyan dönti el, hogy magnó vagy line in szólaljon meg? Találtam egy ilyen FM modulátort a conradon, de pofátlanul drága: 14990.- Meg azt úgy kell használni, hogy kihúzod a rádió antennát a fejegységből és ezt dugod be. Csak akkor nem értem, hogy mi van, ha rádiót akarsz hallgatni.
Nah, újra megtaláltam, és tévedtem egy ezrest - bocs.
Üdv!
Esetleg megoldást jelenthetne egy "kapcsolós" 3.5mm-es jack aljzat. Amikor csatlakoztatod a lejátszót, elnémítja a rádiót (v. magnót). Ehhez csupán meg kell keresni azt a pontot, amit damatic is említett: Idézet: „...hol kezdődik a hangerő, hangszín meg ilyenek, és talán oda lehetne beszúrni vmi bemenetet.”
Namégegyszerma.
Nem is egyet, hanem két ezrest tévedtem, másrészt meg valóban jack lehet a megoldás, csak - gondolom én ugye - ez egy gyári renault rádió, aminek a front paneljén tuti nincs hely, azzal meg senki nincs kisegítve, hogy a seggére teszünk egy jack aljzatot, tehát ki kell vezetékelni valahová a műszerfal nem feltűnő részére, hogy ne csúfitsa el a brilliáns francia tervezést. (Egyébként gyűlölöm a francia autókat) Gondolom, ez már olyan full digitális rádió, tehát nehéz lesz gyári kapcsrajz nélkül megtalálni a fent említett pontot. Meg ha sikerül is, akkor ugye meg kell szakítani a magnó jelét, és oda kell beszúrni, inzertálni a 3,5-ös jack-et. A használata meg: bedugod a jack-be a jelet, és benyomsz a magnóba egy kibelezett kazit. a mechanika érzékeli, hogy a szalagcsévélő orsó forog, tehát nem fogja fordigatni A-B oldalt. A fej meg nem koszolódik, nem kopik, mert nem fut előtte szalag. Viszont a fejegység erősítője érzékeli, hogy kazi van a fészekben, ezért onnan várja a jelet, de ahelyett a külső mp3 lejátszódról fogja kapni.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, ha megcsináltam leirom a tapasztalatokat.
Üdv!
Nagynehezen megtaláltam azt a két mikrokapcsolót ami bekapcsolja a magnót. Tehát kijelzőn szépen kiírja, hogy cass. A motor eggyik vezetékét elvágtam. Igy nem forog a mechanika. Kapcsolgatni is tudom, hogy rádió vagy cassette. Sajnos azt a pontot ahova az mp3 lejátszót kéne kötni nem találom. Ha közvetlen a magnó fejéhez kötöm iszonyú recsegös hang lessz belőle. Merre keressem az előerősitő végét vagy a hangerő, hangszint? Nincs csak egy digi multiméterem. Ha lefotózom kiszedett magnó mechanikával az alaplapot és be teszem ide a fórumba tudna valaki segiteni merre is keresgéljek? Előre is nagyon köszönöm.
Nem véletlenül javasoltam inkább a kazetta adaptert. Valószínűleg valami agyon integrált kütyü, csupa Japán, kereskedelemben nem beszerezhető félvezetővel.
De ha már belefogtál, akkor megpróbálok segíteni. Nem tuti a módszer. Úgy rémlik a magnófej csak néhány mikrovoltot ad le az MP3 lejátszó meg néhány voltot. A jelszintet egy feszültség osztóval leosztod, majd a feszültséget egy 100nF-os kondin keresztül beviszed a magnófej erősítőre. A feszültség osztó pl.10kohmos potméter.
Ácsi!!!
A line rendszerben a 0dB 1 voltra van vonatkoztatva, sőt a CD lejátszók 2 V-ot adnak le. Tehát arra kell felkészülni, hogy a kütyü kimenete 1-2 volt. A magnófej 3mV-ot ad le HÁROM MILLIVOLTOT!!!! Tehát 2000mV (2V) osztva 3mV egyenlő 666. Ez az osztószám.
MP3 lejátszó kimenetére teszel két ellenállást sorban. Egy 680 ohmosat és egy 1 ohmosat. 680 ohm-os legyen közelebb a kimenet melegpontjához, az 1 ohm-os a testhez. A 2 ellenállás csatlakozási pontjából tudod levenni azt a jelet, amit már hozzá kapcsolhatsz az autómagnó tákolt "bemenetére"
Remélem, jól írtam...
Kicsit keresgéltem a neten.
Ha nem közvetlen a magnófejhez akarom a kütyü kimenetét? Melyik ic köröl kell keresgélnem? LA2000= Audio level sensor TDA3602= Multiple output voltage regulator TDA7374= Dual audio amplifier TDA8579= Dual common-mode rejection differential line receiver TEA0675= Dual Dolby B-type noise reduction circuit for playback applications TEA6320= Sound fader control circuit Mindnek letöltöttem az adatlapját. A végfok ic bemenetét megtaláltam működött is csak se hangerő, se hangszin. Help!
Elméletileg jól, de ugye nem mondod komolyan, hogy 681 ohmmal akarod beterhelni szerencsétlen PDA kimenetét??? a magnófej erősírő bemenetét meg 1 ohmmal???
Javaslat: 6,8 megaohm, 10 kiloohm, mert akkor a magnófej bemenetet egy aránylag tisztességes 10k-val zárod csak le. Idézet: - ja, akkor jó nyomon haladsz. Azt kell megtalálni, hogy oda honnan érkezik, melyik IC-ből, és visszafelé haladva az előtt kellene megkeresni annak a bemenetét. Mert a végfok IC a hangszin és hangerőszabályzást végző IC-ről kapja a jelet, tehát annak a bemenetére kellene rátenni.„A végfok ic bemenetét megtaláltam működött is csak se hangerő, se hangszin.” Most hogy nézegetem az IC-ket valszeg a TEA6320= Sound fader control circuit lesz az - vagy mittudomain, majd még rájuk nézek... Holnap.
Feltettem ide az összes IC leírását pdf formátumban: http://www.asprey.atw.hu/
A TEA6320 amit keresel. A PDF-ből kiderül hogy 4-4 bal és jobb oldali csatornát fogad. Ezek a következők 16,15,13,11 lábak (bal csatorna) 22,20,18,17 lábak (jobb csatorna).
Úgy látom ez az IC bemenet kiválasztó, hangerő szabályzó és hangszín szabályzó egyben.
Én egy kondin keresztül csatolnám be a jelet. Biztos ami biztos.
Köszike, holnap megpróbálom és beszámolok mire jutottam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |