Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangváltók (készítése)
A mértékegységeket a mérőszámtól szóköz választja el. A személynevekből képzett mértékegységek (Volt, Ohm, Amper, stb.) nagybetűvel írandók!
Valahol láttam a kapcsolását, de annyira nem tartotam érdemesnek, hogy lementsem. Majd gonolkodok hol is lehetett.
A váltókészítéshez sajnos mérni kellene ideális esetben. Lapban mért átvitelek vannak nekem is, ide a fórumra is tettem fel párat.
Még igy félálomban,ösze is szedegettem minden kapcsit amit találtam a hs ről itt fenn.
Még átnézem a fórumokat is.... Elméletileg dondolom ha lenne valakinek olyan váltó amit gondosan kimért és megfelelő,akkor nekem is megfelelne... Sajnos csak a multimra hagyatkozhatok,de ha lemegy a tojás szezon,beleásom magam.. No de addig is Kellemes ünnepeket! és sok locsolnivalót. Üdv
Hát azzal még a cséve DC ellenállását sem lehet igazán pontosan... Meg három utas hangváltót elsőre egyedül összehozni teljesen reménytelen.
Nehéz dió,,marad a gyári megoldás..
Megpróbálok szerezni hozzá gyáriakat aztán abból kiindulni,a vaterán láttam van 4 és 8 ohmos is.. Köszi azért.
ha jobb nincs az is megfelel. Legalább eredeti lesz.
Hátha öszejön..Bizok bennük,minden más kifogástalan,,Szeretnék igy ebben az álapotban müködőképesen,gyögyörködni bennük minél tovább
Szevasztok!
Van két "nagyobb teljesítményű" hangfalam és mellé be akarok rakni még kettőt úgy hogy a jobb nagy mellé a kicsit és a másik oldalra ugyanígy.A gond az az hogy a kissebb hangfalaknak sokkal kissebb a teljesítményük és le szeretném halkítani vagy levágni a mély tartományt olyan 500-750Hz-nél csak nem tudom kiszámolni a kondi kapacitását. Ebben kéne segítenetek Köszi!
Ez sajnos nem ilyen egyszerű,sok tényezőt figyelembe kellene még venni...Például hogy milyen erősítőt szeretnél ilyen módszerrel izzasztani...
Ugy tudom hogy az erősítőnek mindegy amit akarok csinálni, mert csak a mély frekiket akarom levágni a két kisebb hangfalról.Az erősítő meg bírja az tuti
Értem hogy mit mondasz Elsősorban impedanciára gondoltam,mit bír az erölködő.
És a doboz típusa sem lényegtelen a kondi méretezése szempontjából az impedancián túl természetesen.
Hello!
nekem egy SA1010 Bővebben: SA1010 (50W) mélysugárzóhoz kéne sub bass hangváltó.. tudnátok adatokat adni ,h milyen kondi kell hozzá , meg tekercs?
hangváltót szeretnék építeni egy LC háromutast kell bele egy 2.6mH és egy 0.6mh tekercs azt szeretném megtudni hogy milyen vastag és menyi menetszámnak kell lenie a tekercsnek a választ elörre is köszi
Na igen ezért szerettem volna oda írni mert itt már hétfő óta áll a téma és nekem fontos lett volna hogy hamar kapjak választ.
Mivel a teljesítményadatokat magadban tartod, (biztos titkosak) ezért itt a tekercs számító link.
Kiszámolhatod vele.
Na jó bocs csak minden össze jött így egyszerre és még ez is azért köszi a linket
Mert a teljesítménytől függ?
Sokkal inkább a szűrők mögött lévő hangszóróktól. Egyébként 2,6mH-nél már érdemes megfontolni a ferrites verziót sztem.
Hali!
Tudom, hogy tuti le van írva már vagy 20 helyen, de lusta vagyok több órát olvasni, hogy megleljem a választ!:pirul: Szóval az lenne a kérdésem, hogy lehet-e olyan hangváltót késziteni ami 200Hz-ig levág minden hangot és csak 200Hz fölött engedné a hangszóróra? Éredemes egyáltalán? (a miértje: azért mert van 1pár gyengébb [80/50W] SAL hangszóróm, a helyükre vettem 2 erősebbet[90/180W] de nincs olyan jó magasa és közepe, de a SAL meg nem birja azt a terhelést amit neki szánnék csak mély nélkül) 100Wos cuccra kéne a lehető legegyszerűbben megoldani. Válaszokat köszi előre is!
Kicsit kaotikus... Én pl. nem értem egészen, hogy mit szeretnél.
meg vannak problémák: ennyi infóból nem lehet váltót méretezni, kell impedancia, meg valami átvitelféle, valós érzékenységek... legalább ennyi volna a minimum. De legelőször is azt kell végiggondolni, hogy megéri-e azt a változtatást végigcsinálni, amire épp készülsz.
Egy felüláteresztő szűrőt szeretnék késziteni, ami 200Hz alatti hangokat nem engedi a hangszóróra!
a hangszóró érzékenysége: (valósat nem tudom csak ami a hangszóró "adatlapján" szerepel) Pz / Pn: 80 / 50 W f: 45 - 5.000 Hz SPL(1W/1m): 85 dB leng. tek.: 1", 2 réteg csévetest: ALU mágnes súlya: 20 Oz 4 ohm-os Min és kéne gondolkodnom? Mert árban megéri! időben is hangzásban is!
Oké +oldottam eléraktam egy 100µF-os 100V-os ELKÓ-t és pont azt a frekit szedi le ami nekem nem kell
Így ugye az erősitőnek nem lehet baja?
Önmagában a 100u soros konditól nem (csak vigyázni kell h. bipol. legyen) de ha még valami mást is kapcsolsz az erősítőre ezzel párhuzamosan.. akkor simán leeshet az impedancia a névleges érték alá.
Szóval még mindig kevés az infó ahhoz h. válaszolni tudjak. Más: a két hangsugárzós varázslás helyett lehet h. megérte volna egy normálisat készíteni. De így utólag ez végülis mindegy már.
Jó rendben akkor
ERŐSÍTŐ: Manufacturers rated output: 100W per channel Max output at onset of clipping: 96.2W RMS @ 2.78% THD Fidelity Firewall output: 83.3W @ 0.23% THD Frequency response: 20Hz-20kHz +/-1dB Stereo módban 100W x 2 (63Hz ~12.5kHz, 6Ω) Ha még több adat kell akkor az erősitő márkája Kenwood, Tipusa KRF-V5050D HANGFAL: Az az elképzelésem, hogy akkor rá lenne kötve az amit most vettem JVC Hi-Fi 20cm-es mélysugárzó (a 13.), a régi SAL SBV 2020 (az 1.) 100µF-os kondival, és egy SAL DTF12-es Dom vagy hangváltóval vagy egy kondival (van mind2) és ez lenne 1 hangfalban! Na huh
A következő témában kérném segítségetek.
Van egy sony mhc-5600 erősítőm és külön van neki mély meg satelit kimenete most építek hangfalat és megakadtam a hangváltó kérdésnél. Hány utas és milyen hangváltót építsek hozzá? A segítségetek előre is köszönöm.
Hát ebből jó hangsugárzó már biztos nem lesz, amit még kell mindenképpen, hogy egy tekerccsel kicsit vagdalni a mélyhsz átviteléből párszáz Hz körül. De normális váltót tervezni ezekhez a hangszórókhoz csak méréssel lehetne (amit a forgalmazó ír róla, az nem vehető készpénznek). Amit még érdemes, hogy az elképesztően érzéketlen SAL hszhez illeszteni a 90dB körüli DTF-12-őt egy soros ellenállással.
Hát a hangváltó a felhasznált hangszóróktól, és a doboztól függ... elsősorban.
A doboz az a somogyi hangfalépítő füzetből a HS 30R-3, a mély SBX3040, a közép sa1620 a magas dtf12. Már építettem egyszer egy ilyet és nagyon jól sikerült csak elajándékoztam. Az erősítőnek a gyári hangdoboza itt látható
Használd a link gombot! szamóca
Hiretelen nem tudom eldönteni melyik a rosszabb hsz ezek közül... Végülis ez szerintem az a kategória, hogy mindegy, mivel váltod.
Az erősítődről nem találok használható infót.
na hali srácok*
itt ez a kapcsolási rajz amit fel tettél a 3 utas verzióban* na most ezek hogy vannak ki számitva* ezek az értékek a kondi és a tekercsre gondolok* most nekem van pár hangszóró (havertól vettem - kocsiban voltak) és meg akarom ládázni őket de ez a kapcsolási rajz most nem egyértelmű* a mély hány vattos lehet? és a közép és a magas* mert az én ebből a rajzból nem tudom* a válaszkat előre is köszi* üdv Jedi |
Bejelentkezés
Hirdetés |