Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangváltók (készítése)

Témaindító: crom3x, idő: Okt 30, 2005
A mértékegységeket a mérőszámtól szóköz választja el. A személynevekből képzett mértékegységek (Volt, Ohm, Amper, stb.) nagybetűvel írandók!
Lapozás: OK   28 / 132
(#) pl13 válasza jandark hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /

Valahol láttam a kapcsolását, de annyira nem tartotam érdemesnek, hogy lementsem. Majd gonolkodok hol is lehetett.

A váltókészítéshez sajnos mérni kellene ideális esetben. Lapban mért átvitelek vannak nekem is, ide a fórumra is tettem fel párat.
(#) jandark válasza pl13 hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /

Még igy félálomban,ösze is szedegettem minden kapcsit amit találtam a hs ről itt fenn.
Még átnézem a fórumokat is....
Elméletileg dondolom ha lenne valakinek olyan váltó amit gondosan kimért és megfelelő,akkor nekem is megfelelne...
Sajnos csak a multimra hagyatkozhatok,de ha lemegy a tojás szezon,beleásom magam..
No de addig is Kellemes ünnepeket! és sok locsolnivalót.
Üdv
(#) pl13 válasza jandark hozzászólására (») Ápr 14, 2009 /

Hát azzal még a cséve DC ellenállását sem lehet igazán pontosan... Meg három utas hangváltót elsőre egyedül összehozni teljesen reménytelen.
(#) jandark válasza pl13 hozzászólására (») Ápr 14, 2009 /

Nehéz dió,,marad a gyári megoldás..
Megpróbálok szerezni hozzá gyáriakat aztán abból kiindulni,a vaterán láttam van 4 és 8 ohmos is..
Köszi azért.
(#) pl13 válasza jandark hozzászólására (») Ápr 14, 2009 /

ha jobb nincs az is megfelel. Legalább eredeti lesz.
(#) jandark válasza pl13 hozzászólására (») Ápr 14, 2009 /

Hátha öszejön..Bizok bennük,minden más kifogástalan,,Szeretnék igy ebben az álapotban müködőképesen,gyögyörködni bennük minél tovább
(#) Lu-Dash hozzászólása Ápr 17, 2009 /

Szevasztok!
Van két "nagyobb teljesítményű" hangfalam és mellé be akarok rakni még kettőt úgy hogy a jobb nagy mellé a kicsit és a másik oldalra ugyanígy.A gond az az hogy a kissebb hangfalaknak sokkal kissebb a teljesítményük és le szeretném halkítani vagy levágni a mély tartományt olyan 500-750Hz-nél csak nem tudom kiszámolni a kondi kapacitását.
Ebben kéne segítenetek
Köszi!
(#) goldscorpio07 válasza Lu-Dash hozzászólására (») Ápr 17, 2009 /

Ez sajnos nem ilyen egyszerű,sok tényezőt figyelembe kellene még venni...Például hogy milyen erősítőt szeretnél ilyen módszerrel izzasztani...
(#) Lu-Dash válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Ápr 17, 2009 /

Ugy tudom hogy az erősítőnek mindegy amit akarok csinálni, mert csak a mély frekiket akarom levágni a két kisebb hangfalról.Az erősítő meg bírja az tuti
(#) goldscorpio07 válasza Lu-Dash hozzászólására (») Ápr 18, 2009 /

Értem hogy mit mondasz Elsősorban impedanciára gondoltam,mit bír az erölködő.
(#) pl13 válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

És a doboz típusa sem lényegtelen a kondi méretezése szempontjából az impedancián túl természetesen.
(#) ideasforlife hozzászólása Ápr 20, 2009 /

Hello!
nekem egy

SA1010 Bővebben: SA1010 (50W) mélysugárzóhoz kéne sub bass hangváltó.. tudnátok adatokat adni ,h milyen kondi kell hozzá , meg tekercs?

(#) gembird hozzászólása Ápr 25, 2009 /

hangváltót szeretnék építeni egy LC háromutast kell bele egy 2.6mH és egy 0.6mh tekercs azt szeretném megtudni hogy milyen vastag és menyi menetszámnak kell lenie a tekercsnek a választ elörre is köszi
(#) gembird válasza gembird hozzászólására (») Ápr 25, 2009 /

Na igen ezért szerettem volna oda írni mert itt már hétfő óta áll a téma és nekem fontos lett volna hogy hamar kapjak választ.
(#) szamóca válasza gembird hozzászólására (») Ápr 25, 2009 /

Mivel a teljesítményadatokat magadban tartod, (biztos titkosak) ezért itt a tekercs számító link.
Kiszámolhatod vele.
(#) gembird válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 25, 2009 /

Na jó bocs csak minden össze jött így egyszerre és még ez is azért köszi a linket
(#) pl13 válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 26, 2009 /

Mert a teljesítménytől függ?

Sokkal inkább a szűrők mögött lévő hangszóróktól. Egyébként 2,6mH-nél már érdemes megfontolni a ferrites verziót sztem.
(#) djalienecske hozzászólása Máj 3, 2009 /

Hali!

Tudom, hogy tuti le van írva már vagy 20 helyen, de lusta vagyok több órát olvasni, hogy megleljem a választ!:pirul:
Szóval az lenne a kérdésem, hogy lehet-e olyan hangváltót késziteni ami 200Hz-ig levág minden hangot és csak
200Hz fölött engedné a hangszóróra?
Éredemes egyáltalán?
(a miértje: azért mert van 1pár gyengébb [80/50W] SAL hangszóróm, a helyükre vettem 2 erősebbet[90/180W] de nincs olyan jó magasa és közepe, de a SAL meg nem birja azt a terhelést amit neki szánnék csak mély nélkül)
100Wos cuccra kéne a lehető legegyszerűbben megoldani.
Válaszokat köszi előre is!
(#) pl13 válasza djalienecske hozzászólására (») Máj 3, 2009 /

Kicsit kaotikus... Én pl. nem értem egészen, hogy mit szeretnél.

meg vannak problémák: ennyi infóból nem lehet váltót méretezni, kell impedancia, meg valami átvitelféle, valós érzékenységek... legalább ennyi volna a minimum.

De legelőször is azt kell végiggondolni, hogy megéri-e azt a változtatást végigcsinálni, amire épp készülsz.
(#) djalienecske válasza pl13 hozzászólására (») Máj 3, 2009 /

Egy felüláteresztő szűrőt szeretnék késziteni, ami 200Hz alatti hangokat nem engedi a hangszóróra!
a hangszóró érzékenysége: (valósat nem tudom csak ami a hangszóró "adatlapján" szerepel)

Pz / Pn: 80 / 50 W
• f: 45 - 5.000 Hz
• SPL(1W/1m): 85 dB
• leng. tek.: 1", 2 réteg
• csévetest: ALU
• mágnes súlya: 20 Oz
4 ohm-os

Min és kéne gondolkodnom? Mert árban megéri!
időben is hangzásban is!
(#) djalienecske válasza djalienecske hozzászólására (») Máj 3, 2009 /

Oké +oldottam eléraktam egy 100µF-os 100V-os ELKÓ-t és pont azt a frekit szedi le ami nekem nem kell

Így ugye az erősitőnek nem lehet baja?
(#) pl13 válasza djalienecske hozzászólására (») Máj 4, 2009 /

Önmagában a 100u soros konditól nem (csak vigyázni kell h. bipol. legyen) de ha még valami mást is kapcsolsz az erősítőre ezzel párhuzamosan.. akkor simán leeshet az impedancia a névleges érték alá.

Szóval még mindig kevés az infó ahhoz h. válaszolni tudjak.

Más: a két hangsugárzós varázslás helyett lehet h. megérte volna egy normálisat készíteni. De így utólag ez végülis mindegy már.
(#) djalienecske válasza pl13 hozzászólására (») Máj 4, 2009 /

Jó rendben akkor

ERŐSÍTŐ:

Manufacturers rated output: 100W per channel
Max output at onset of clipping: 96.2W RMS @ 2.78% THD
Fidelity Firewall output: 83.3W @ 0.23% THD
Frequency response: 20Hz-20kHz +/-1dB

Stereo módban
100W x 2 (63Hz ~12.5kHz, 6Ω)

Ha még több adat kell akkor az erősitő márkája Kenwood, Tipusa KRF-V5050D

HANGFAL:

Az az elképzelésem, hogy akkor rá lenne kötve az amit most vettem JVC Hi-Fi 20cm-es mélysugárzó (a 13.), a régi SAL SBV 2020 (az 1.) 100µF-os kondival, és egy SAL DTF12-es Dom vagy hangváltóval
vagy egy kondival (van mind2)
és ez lenne 1 hangfalban!
Na huh
(#) ttibcsi hozzászólása Máj 9, 2009 /

A következő témában kérném segítségetek.

Van egy sony mhc-5600 erősítőm és külön van neki mély meg satelit kimenete most építek hangfalat és megakadtam a hangváltó kérdésnél. Hány utas és milyen hangváltót építsek hozzá? A segítségetek előre is köszönöm.
(#) pl13 válasza djalienecske hozzászólására (») Máj 9, 2009 /

Hát ebből jó hangsugárzó már biztos nem lesz, amit még kell mindenképpen, hogy egy tekerccsel kicsit vagdalni a mélyhsz átviteléből párszáz Hz körül. De normális váltót tervezni ezekhez a hangszórókhoz csak méréssel lehetne (amit a forgalmazó ír róla, az nem vehető készpénznek). Amit még érdemes, hogy az elképesztően érzéketlen SAL hszhez illeszteni a 90dB körüli DTF-12-őt egy soros ellenállással.
(#) pl13 válasza ttibcsi hozzászólására (») Máj 9, 2009 /

Hát a hangváltó a felhasznált hangszóróktól, és a doboztól függ... elsősorban.
(#) ttibcsi válasza pl13 hozzászólására (») Máj 9, 2009 /

A doboz az a somogyi hangfalépítő füzetből a HS 30R-3, a mély SBX3040, a közép sa1620 a magas dtf12. Már építettem egyszer egy ilyet és nagyon jól sikerült csak elajándékoztam. Az erősítőnek a gyári hangdoboza itt látható

Használd a link gombot!
szamóca
(#) pl13 válasza ttibcsi hozzászólására (») Máj 9, 2009 /

Hiretelen nem tudom eldönteni melyik a rosszabb hsz ezek közül... Végülis ez szerintem az a kategória, hogy mindegy, mivel váltod.

Az erősítődről nem találok használható infót.
(#) Jedi válasza Krajcsooo hozzászólására (») Jún 16, 2009 /

na hali srácok*
itt ez a kapcsolási rajz amit fel tettél a 3 utas verzióban*
na most ezek hogy vannak ki számitva* ezek az értékek a kondi és a tekercsre gondolok*

most nekem van pár hangszóró (havertól vettem - kocsiban voltak) és meg akarom ládázni őket de ez a kapcsolási rajz most nem egyértelmű* a mély hány vattos lehet? és a közép és a magas* mert az én ebből a rajzból nem tudom*

a válaszkat előre is köszi*

üdv Jedi
(#) sharfee hozzászólása Jún 18, 2009 /

helló...lenne egy kérdésem!

...van egy 160/20 W-os autóhangszóró (20W RMS)!
ehhez egy max. 100 W terhelhetőségű hangváltó jó, vagy minimum 160 wattosnak kell lenni a hangváltónak is ahhoz hogy ne menjen tönkre???

...előre is köszi! üdv.
Következő: »»   28 / 132
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem