Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Keverőpult építése, javítása
Hali!
Látom a nyák már elkészült! Majd ha hangra bírtad az áramkört, mindenképp érdekel, hogy milyen a hangja, érdemes-e megépíteni! Sok sikert hozzá!
Sziasztok! Kész a hangszín kapcsolás! . Három ic vel próbáltam , ne5532, tl072, ba4560 . Az ne5532-n hallatszott, hogy nem igazán jó ide, a tl072 már egész szép hangja volt .Füllel hallható zaja semmi, nagyon jól vágja a frekiket, egyik nem befolyásolja a másikat, szoval nagyon király. Még egy más tápról hajtottam, nem az eredeti saját tápjával, de annak is meg van a terve. az a baj nem igazán kaptam olyan raszerű alkatrészeket, mint ami az előre tervezett nyába illett volna, de mondom nekem is csak egy próba volt. Átrajzolom, kipofozom kicsit a nyáktervet és akkor nektek is szívesen felteszem. Ami az ict illeti 072el is elmegy de az eredeti terv szerinti ba-k tenyleg jobban illettek bele(hallhatóan). Ajánlom nektek is az utánépítést, sokkal többet tud mint egy ilyen mindentudó ick.(saját vélemény, tapasztalat) végülpár kép:
Üdv.Szabi
Kipofozom kicsit és akkor mindent fel fogok tenni hozzá, frekvencia számítás, kapcsolás nyákterv. Amugy egy girátorkapcsolás, amiről eddig csak jókat olvastam. A már előbb említett frekvenciákon teljes spektrumot képes kivonni. Nem kell sokat várnotok.
Üdv. Idézet: „Nem kell sokat várnotok.” a tegnap is késő várjuk türelemmel
oké, oké, még ma este felteszem, csak már kicsit tanulgatnom is kéne az egyetemen, nem úgy van az. :yes:
Üdvözlet
Sziasztok! felteszem akkor a terveket, ha minden igaz nem szabadott tévednem, de az nem ember aki nem téved. De fussátok át egyszer, hátha valami hiba lett bennt. Én is átnézem majd még. Amugy minden frekvencián 12db emelés és 32db vágást tud. A potméterek B-s tehát logaritmikus kivitelűek! Majd ha kell a lay fájl, mert valaki nem kap piher potmetereket, akkor írjon, mert ahhoz van tervezve!
A tápot is külldöm majd még ma.
Üdv.! Itt a tápja is, én 12 voltról hajtom, de 18voltig táplálható. A soros rezgőkör kondenzátornak fólia a legjobb, én ami volt abból dolgoztam.
Sikeres utánépítést! Üdv szabi.
Hello!
Köszi A LAY-t ha feltennéd, azt is megköszönném, nekem fém potijaim vannak(lomex - carbon pot/olcsó!/), a piher az nem valami strapabíró, szerintem. Mellesleg ez nagyon hasonlít a 10 sávos hangszínre, amit egyik Sipos könyvbe láttam :wink: (az lenne a girátor? ) Szabi
Kérésed számomra parancs! . Igen ez a girátoros féle van asszem a sipos rádiókészülékes könyvében, csak más értékekkel. A frekvenciaszámításokat is leírtam eszerint lehet tervezni bármilyen frekvenciára. Amúgy én is gondolkodtam hogy lomexest vegyek-e, mert ehhez kapok szerinted gombot? Amúgy azok mennyibe kerülnek? mert ez jó 5-600Ft.
Üdv
Hello!
Köszi, a poti, 150**-180Ft a mono, sztereo 2* ennyi, a TME-nél is van ez a típus, ott is ennyi, bár mennyiségi kedvezmény van. **'számla' nélkül poti gomb,.. Ami a piher-re jó az erre a fémre is jó, csak nagyon könnyen lejön róla ragasztó?? Szabi
Hali!
Gambler ez a kapcsolás a pio300 keverő kapcsolásából van ugye? Killes jól tudom?
Hali FM! Abból loptam nagyrészt, de próbáltam és valóban a teljes spektrumot vágja, tehát mind a 3 frekvencián killes. Nagyon jól működik!
Hm.köszi szabi a tme-nél egészen jó potméter kinálat van Üdv.
nos,mindannyiunk nevében köszönöm,hogy közzétetted a dolgokat
Szabi83! A szállítás mennyibe kerül a tme-nél? Nem találtam erről érdemleges infót!
Köszi
Szia!
Múltkor néztem, akkor 4,99 euro ~1500huf, csak paypal -al érdemes állítólag fizetni (gyorsabb?). Üdv
Köszi, és te már rendeltél tőlük?
Üdv.!
Hali!
Gamber mi újság a keverővel? EQ hangja? Üdv: FM
Üdv! Csináltam 2-t az eq panelból, amit feltettem ide az oldalra is. Nagyon jól vágja a frekiket, a gain is jól működik, killes mint mondtad. Nagyjából ennyi
És a gain az is apio kapcsolásból van? Milyen bementettel tesztelted?
Hali! Aha.Ez egy nem invertáló bemenetről vezérelt műverősítő kapcsolás, olyan kb 9.4 szeres erősítés, (de ez persze r1/r2 vel módosítható), ami 20xlog[Au] ami ~ 19.5dB es erősítés. Hangkártya Line out-tal hajtottam. Nincsen zaja egyáltalán. Áthallást sem nagyon tapasztaltam.
Üdv Szabi
Sziasztok!
Lehet nem tartozik egészen ide, de nekem szükségem lenne egy 4-5 csatis mikrofon-keverő kapcsolásra. Konkrétan 5 szabályozható hangerejű bemenet és egy kimenet... ennyi kellene, de nem találtam ilyet... tudnátok segíteni? Köszike előre is
Üdv.!
Mi a helyzet? Foglalkoztatok mostanába vele? Ha ige milyen lett a hangszín része? Szabi83? Vologya? FM?
Hali!
Kitaláltam egy (szerintem) nagyon klassz, kissé furcsa módot a számítógépen lévő Virtual DJ (sőt, más programokhoz) is való irányító hardver, (magyarul keverőpult) építését. Szóval az ötletem: Van ez a PC-irányítás távirányítóval téma. Namármost, az ehhez való programmal (Girder), bármit meg lehet csinálni, föl lehet venni egy program eseményét, legyen most például a vDJ-ben a BPM növelése. Ezt az eseményt fölvesszük a Girderrel és hozzárendelünk egy gombot a távirányítón. Ez lenne az alap ötlet. Ez így elég merésznek hangzik, de szét lehetne szedni a távirányítót és a gombjait szépen kivezetni (pl. digipotira, ami tekerésnél csak egy kis időre zár, mint ha nyomnánk egy gombot a távirányítón). Így a szoftver meg is lenne (maga a Girder) a szinkronizációra, és a pláne, hogy vezeték nélkül működne az egész, mivel infra jellel dolgozik. :yes: Mit szóltok hozzá?
Nem is rossz! Nagyon jó ötlet. Bár én előbb a már betervezett analóg rendszert építem meg. Bár mostanában nincs rá elég időm a suli miatt főleg. Nyáron már majd aktuálisabb.
Most így nézve a forgópotik/kapcsolók árát
Nembaj, majd csak találok valamibe Majd a nyári szünetben szerintem az info érettségi után elkezdem építgetni.. addig megtervezem. :yes:
Annyi probléma van, hogy ha nem aktív a vDJ ablaka, akkor a billentyűlenyomás, sőt egyes egérnyomkodások parancsait nem tudom végrehajtani. :no:
Üdv!
Építettem egy 4 csatornás sztereó keverőt. Az Urbán elektronikásat, itt is megvan a 25. oldalon. Annyi lenne, hogy utólag kiegészíteném 2db dinamikus mikrofon bemenettel, és hogy egy mikrofon szóljon mind a két csatornán, az alábbi elképzelést valósítanám meg. Véleményt szeretnék, hogy ez így jó e, ha esetleg lenne valakinek más ötlete, azt is szívesen meghallgatnám. Nézzétek a képet, az alsó rész a lényeges, a többi csak vázlatosan van berajzolva.
Hello!
Semmi gond, ez jó, így ahogy van. (A mikrofon előerősítőnek megfelelő szintre kell hoznia a jelet) üdv! proli007
Hello!
Rendben akkor. A visszacsatolást persze módosítom megfelelőre. |
Bejelentkezés
Hirdetés |