Fórum témák
» Több friss téma |
itt is van több cikk DS1821 illetve 1820-as szenzorokkal. Forráskod is van. Igaz ASM. Include álományba írva itt is müködhet. De sajnos az számomra is homályos.
Örülök,hogy találtál értelemes dolgot a progimban.
Csináltam egy riasztó programot . A nyomógombokat egy 16f628 as kezeli , a" riasztóközpont" egy 16f876
a felső 4 bemenet szabotázs védett (vágás és rövidzár ellen) az alsó 5 csak egyszerű kapcsolókat vagy infrákat fogad . Az ajtókapcsoló a*0 beütése után 15s ideig késleltetve van ,ennyi időnk van elhagyni a lakást ezután élesedik a riaszó . Ugyanígy 15 sec van az ajtónyitás után a kód beütésére . Szerintetek mit kellene még változtatni rajta mielőtt elkezdem az építését?
Hali! már csiáltam egy hőmnérőt ezzel a szenzorral itt, de ahoz adott volt a progi. Kár, hogy asm filét nem tudja a parsic vissza alakítani pic-file-re.
Minden tiszteletem. A tasztatura sem piskota...
Probáltam követni a dolgokat....de lefáradtam. Szép program. Ha jól tudom, az infrákban van 1 belső ellenállás,így azokat sorba lehet kötni,szintén szabotázsvédett hurokba. Kevesebb bemenet, illetve rugalmasabb kialakítás.Hidas megoldással,potival kihangolhato.
Nem is kell azt. Most lenne jó a külső INCLUD álományok kezelésének elmagyarázása. Sajnos azt én sem értem. Akkor simán át lehetne venni a programból a komunikációt. És kész is.
Köszi a dícséretet a tasztatúra kb 1,5 -2 óra alatt íródott tegnap , és egy fél óra lehetett ma a benneragadt hibák javítása . A kommunikációt egyenlőre még én sem értem
ezért csináltam úgy a programot hogy a tasztatúra ha 5 impulzust ad akkor restel a központ . a kettő közé egy 6 eres kábel elég és a zóna ledek segítségével egyszerű lesz a szabotázsvédelem beállítása . Amit ma vettem észre a központ nál az időzítés egy kissé gyors volt (nem 15 s) ahogy terveztem hanem sokkal gyorsabb , de ezt javítottam .
Gratula. Nekem nem forog ennyire rá az agyam. Az ASM valahogy közelebb áll hozzám MÉG! Mert persze az is távoli..
Valahogy így gondoltam a felfüzést. Kevesebb vezeték. És szabotázs védett. Jelenleg 1kohm-okkal rajzoltam. Szépen fel lehet füzni néhányat.
Igen ez igy van tervezve nálam is , ez a szabotázsvédelem lényege .Nállam négy zóna van
abból egy a bejárati ajtó . A másik 3 -ra több "kapcsolót felfűzve az összes nyílászáró védhető , az infrák (ha lesznek) már belül védettek a szabotázs ellen .
Az RA.1 bemeneten a OS9-es bemeneti lábát (2-es nyomogomb) invertáltad. Ez hibás indítást eredméz.
Az infrákban is vannak beépített ellenálások. És még a fedél érzékelő mikrokapcsoló is. Rég láttam már ilyet.
Az idő letelte után tol 4 impulzust és végig lépteti a multiplexert hogy az összes kimenete nullázzon nélküle
a reset csak a multiplexer felső lábán nullázna ,és mellékesen ha rossz a kód a riasztó felé is ad 4 impulzust ami biztos riasztást eredményez .
az ra bemenetet és az időzítéseket javítottam
Soha nem jöttem volna rá. Még, hogy mondtad, így is néznem kellett mire észrevettem hol is léptet.
Más az amikor valamit összerak az ember mintha visszefejt ! ha tudom mit akarok csinálni egyszerűbb a
dolgom mintha azt kell kitalálnom hogy mit csinál az a valami , és azt miért csinálja.
Bocsi,hogy belekontárkodtam. De ha kicsit is hosszabb vezeték lesz a analóg bemeneteken,akkor bizony néhány mV zaj meg fog rajta jelenni. És hát az A/D átalakítonak is van 1 digit hibája. Ha a komparátort pontosan számértékre állítod,előfordulhat hibás riasztás. Arról ne is beszéljünk,ha a szomszéd heggeszt. Az ADC0 bemenetbe kontárkodtam, így beálítható biztonságos hiszterézis.
Nem haragszom sőt örülök ha sikerül tökéletesíteni
köszi a segítséget .
itt a kész progi már az időzítés is jó
Üdv mindenkinek!
Építgetek egy áramkört aminél szeretnék egy picet (628A) és egy pc t összekötni soros porton. A pc felől terminálon tudok küldözgetni és fogadni is adatot. Ha rövidre zárom az rx és tx lábalat a max232 pic felőli oldalán szépen megy is. A gond a pic felől van. Akárhogy próbálom nem tudom venni az adatot, küldeni igen. A progi anyi lenne, hogy ha egy adott szám jön be akkor egy led világít. Pl ha a bejövő szám nagyobb mint 1 akkor világít a B0 ra kötött led. van esetleg valakinek ötlete? A korábban feltett példát néztem de nem jött össze. Csatolom a terminálprogit. A segítséget előre is köszönöm
A mikrovezérlőbe lévő programot rakd fel. Az terminál program gondolom jó.
Üdv!
Ez volt az utolsó amit próbáltam, sajnos mindíg felülírtam, így a többi nincs meg.
Probáld meg így. A bekötéseket ellenőrizd. Gondolok az B port komunikációs lábára. 4MHz oszcilátor legyen, meg ilyesmi. müködni kéne neki.
Sziasztok!
Nah, engem is elkapott a Parsic-laz... Eddig megoldottam egy csomo problemat ezen topic atolvasasaval, csont nelkul megy a forditas-egetes. Azomban most megis beleutkoztem egy hibaba. Forditaskor ez a hibauzenet: Error[113] C:\TEMP\ITRON.ASM 1613 : Symbol not previously defined (S0_HI) Error[113] C:\TEMP\ITRON.ASM 1614 : Symbol not previously defined (S1_HI) Error[113] C:\TEMP\ITRON.ASM 2145 : Symbol not previously defined (S3_HI) Error[113] C:\TEMP\ITRON.ASM 2146 : Symbol not previously defined (S2_HI) Error[113] C:\TEMP\ITRON.ASM 2169 : Symbol not previously defined (S5_HI) Error[113] C:\TEMP\ITRON.ASM 2170 : Symbol not previously defined (S4_HI) Error[113] C:\TEMP\ITRON.ASM 2193 : Symbol not previously defined (S7_HI) Error[113] C:\TEMP\ITRON.ASM 2194 : Symbol not previously defined (S6_HI) Error[113] C:\TEMP\ITRON.ASM 2217 : Symbol not previously defined (S9_HI) Error[113] C:\TEMP\ITRON.ASM 2218 : Symbol not previously defined (S8_HI) Van valakinek otlete?
tedd fel a progit is akkor jobban látható a hiba
de szerintem a számlálókat egyebeket kéne 16 bitre állítani
szia!
itt mellekelem a progit: A szimolacio hibatlan. Lehet, hogy csak agyon van bonyolitva.....
Ajjaj, sejtem: a BV-ket osszeado AF-ekkel van a baj, szerintemtem. A bv-k 8 bitesek, az AF-ek 16, mert az osszeg nagyobb, mint 255....
At kell tervezzem az egeszet.....
mindent átállítottam 8 bitre így lefordul, legközelebb arra figyelj hogy vagy 8 vagy 16 bit legyen ne keverd .
Ehh, igen, erre en is gondoltam. Most atallitottam 8-ra es kivonasra. Igy nem lesz 255 felett az eredmeny, csak az ertekeket kell atirnom 1-2 helyen.
Amugy VFD-bargraph meghajtas lesz belole. Ezer koszonet a segitsegert!
Szívesen De ha mindent átállítasz 16 bitre akkor is jó lesz !
Szerbusz!
Milyen VFD-d van? Van róla kép? |
Bejelentkezés
Hirdetés |