Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Omnitronic keverő
Lapozás: OK   1 / 2
(#) ferike99 hozzászólása Ápr 28, 2009 /

Üdv! Ha valaki tudna nekem segíteni ez ügyben megköszönném.Nem tudom a keverőm omnitrinic dj-30 basszusszabályzó potijának a tipusát,de nem egy hagyományos poti,hanem egy kis panelon van. És be van forraszva az alaplapba.A 2-es csatorna potija a hibás,emiatt torzan szól. Csak ilyen képet tudok róla küldeni,de remélem ez is segíthet. Sajnos ki kellene cserélni,mert tönkre ment.Esetleg milyen potival lehetne helyettesíteni??
(#) zoly15 válasza ferike99 hozzászólására (») Ápr 28, 2009 /

Szia!
Lehetőleg a panelkáról küldj képet, mert ebből nem látunk semmit...
Amúgy, mi a baja? recseg? vagy eggyáltalán nem csinál vele semmit?

Üdv!
(#) ferike99 válasza zoly15 hozzászólására (») Ápr 28, 2009 /

Torzan szól,de van amikor egy pár másodpercig tökéletes,utána kezdi elölről az egészet.megpróbálok képet csinálni róla
(#) ferike99 válasza ferike99 hozzászólására (») Ápr 28, 2009 /

Küldöm a képet.
(#) szamóca válasza ferike99 hozzászólására (») Ápr 28, 2009 /

Szia!
Valószínű hogy egy A lineáris karakterisztikájú, sztereó poti. A "kis panel"-en van a kettős potipálya. Az értékét valahol feltüntették rajta, de lehet csak kiforrasztás után látható. Vagy kapcsolási rajzon, poziciószám alapján megnézhető.Próbáltad már WD40-el befújni a pályákat? Lehet segítene.
(#) ferike99 válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 28, 2009 /

Üdv! Belett fújva,de nem tökéletes.Az lenne a legjobb,ha kicserélném. Nincs hozzá kapcsolási rajzom. Sajna ilyen forgópotit még nem láttam....Üdv Feri.

Ilyen a belső elrendezése. Helyettesíthető azonos értékű, ill. karakterisztikájúval, csak a fizikai beépíthetőség kérdéses.

poti dual.JPG

Esetleg tudnál valami adatot küldeni a potiról....

Ezt nekem kellene tőled megtudnom, hisz Te kiforraszthatod, megnézheted, megmérheted, míg én nem.
(#) gambler válasza ferike99 hozzászólására (») Ápr 28, 2009 /

Ez egy valószínűleg lineáris forgó potméter, ha kiforrasztod, vagy a fóliarajzon alatta, vagy a potiról leolvasható az értéke: pl. 2x50KA. Vagy még egy lehetőséged van megkeresed az omnitronic magyar forgalmazóját, vagy elmész a djstore-ba ők is tudnak gyári utángyártott potmétereket ilyen 1000-2000 ft os áron rendelni(11.ker. nándorfejérvári út valamennyi.)
.
Üdv.

Megmérni nem tudom mert szakadt,most kaptam egy infót. Állítólag egy 10 000- be kerülne a poti,szerintem ez az összeg túlzás....

Az az! Mind a két pálya szakadt? Akkor mérd meg az 1CH-ban lévőt.
(#) gambler válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 28, 2009 /

Bővebben: Link
Jó, de akkor legyen link az a link!
jav. szamóca
(#) ferike99 válasza gambler hozzászólására (») Ápr 28, 2009 /

Köszi. sajnos nem találtam omnitronic potit ezen az oldalon.Még megnézem más oldalakon is.

Esetleg próbáld
Idézet:
„omnitrinic szervíz”
-re rákeresni.
(#) gambler válasza ferike99 hozzászólására (») Ápr 28, 2009 / 4

Bocsi, a link lemaradt, amúgy írja, hogy szinte bármely keverőhöz tudnak rendelni potmétereket, holnap felhívod őket, és megkérdezed, nekem egy stageline keverőbe hoztak 5000-ért teljes tolópoti szettet.
Üdv.
(#) ferike99 válasza gambler hozzászólására (») Ápr 28, 2009 /

Találtam egy oldalt a giantsound. Ott talán lessz poti,tolópoti,és a crossfader már van neki. Talán szerencsém lesz. Köszi a tippet. Feri.
(#) Doncso válasza ferike99 hozzászólására (») Ápr 28, 2009 /

Szia, mondom mi a probléma, ennek a keverőnek vam egy úgynevezett típus hibája, mégpedig annyi, hogy amikor tekergeted a potit, nem szabad lefelé nyomni, ugyanis az ellenállás pálya a poti forgó része alatt halad el, és szépen előbb utóbb elvágod a pályát, két dolgot tehetsz,az egyik az, hogy szétkapod a potit és megjavítod valami vezető anyaggal a pályát, és a poti alá beforrasztasz valami emelést, hogy ne érjen a panelhoz, a másik az, hogy eljössz hozzám és adok ilyen potit neked. Ugyanis én egy omnitronik DJ-50 est próbáltam helyrehozni ugyanezzel a hibával, bontás lett a vége, de abban 60%-ban rosszak voltak a potik. De még akad jó is.
Üdv: Doncso
(#) gambler válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 29, 2009 /

Az én stage-line-ommal is ez volt a probléma, teljesen szétszedtem a potit, de már nem tudtam rajt segíteni, mert az ellenálláspálya teljesen kikopott. Valamelyik diszkós bolt csak tud rendelni bele és nem hinném hogy 10000 ft lenne , ez nem vca-as szerintem, de még akkorse kerülte 10e-be.
(#) ferike99 válasza gambler hozzászólására (») Ápr 29, 2009 /

Nos itt a megoldás. DJ STORE-nál beszerezhető a poti, és most figyeljetek 550 ft/db áron. Hát ez nem semmi.
Hol van a 10 000 ft-so árhoz...
Gyorsan meg is rendeltem,kb 2 hét alatt itt van
Köszi a segítségeteket Feri.
(#) gambler válasza ferike99 hozzászólására (») Ápr 29, 2009 /

Szívesen! Mondtam én hogy keresd fel őket, nekem is kb 1.5 ét volt mire mejött, nem tudom ki mondta neked a 10ezres árat, nekem égnek állt a hajam mikor olvastam.
üdv Szabi
(#) ferike99 válasza gambler hozzászólására (») Ápr 29, 2009 /

Üdv Szabi.
Egy nagyon képzett szerelő,aki mellesleg már jó pár éve a szakmában van.
Szerinte Pestre kellett volna felvinni,és ott megcsinálták volna. A poti árát aranyárban mondta. Hát Ő ért hozzá....
Ezt nem hagytam annyiban,és lám olcson megúsztam.
(#) gambler válasza ferike99 hozzászólására (») Ápr 29, 2009 /

Így kell ezt csinálni
(#) detoxman hozzászólása Nov 11, 2011 /

Olyan nagy gondom lenne,hogy az alábbi keverő kimeneten torzan szól,a kivezérlés jelző ami mutatja füllhagató hangot akkor is mutat jelet ha nincs bekapcsolva egyik csatorna se és ha valamelyiket felkapcsolom egyből kiugrik pirosba.Ezért sztem hozzáadja a saját oldalt ahol épp szól a füllhalgatón lévő jellhez.
(#) daneesz0810 hozzászólása Dec 28, 2011 /

nekem egy Omnitronic PM-524 keverőm van és egy kis hibát ejtettem meg hogy a potikat befújtam szilikon spray vel és a 2. csatornának a mély része a poti nem müködik és padlón szól a mély és nem tudom állitani ha valaki tud valami megoldást megköszönném
(#) Edek válasza daneesz0810 hozzászólására (») Dec 28, 2011 /

Van megoldás, bár eléggé macerás, poti kiforraszt szétszed kitakarít, és csak a tengelyt kell kenni a vezetőpályát nem! Jó párszor csináltam hasonlót mivel a kontakt, szilikon és hasonszőrű csoda spray-k nem igazán poti tisztításra valók, volt már egy pár keverőm és most is van 3, a sercegő poti csak sűritett levegővel takarítható, vagy ha kiforrasztod és szétszeded alkohollal megtakarítod a vezetőpályát valamint óvatosan a tengelyen az érintkezőt, ha cserés a poti az látszik ha szétkaptad, el van kopva a szénréteg vagy az érintkező a tengelyen.
(#) daneesz0810 hozzászólása Dec 29, 2011 /

köszi de nem tudom leforrasztani a potit...ninsc forrasztóm...
(#) HNorby hozzászólása Jún 12, 2012 /

Nekem 1 sx-524-em van valahol olvastam, hogy a balance poti a betegsége. No nekem annyit tesz, hogy csak az egyik oldal szól a masteren (a kivezérles is minden csatornán) hogyan tudnám kideríteni, hogy biztos a poti a bűnös? És ha az azt javaloslták át kell kötni, kicserélni nem érdemes 1-2 ezerért vagy nem lehet kapni?

Előre is köszi. Norbert
(#) toto78 hozzászólása Okt 17, 2012 /

Sziasztok.
Keresek rossz OMNITRONIC PM-524 keverőt. Legfőbb képen csak az előlap érdekelne. Ha van valakinek kérem írjon.
(#) Zozy02 hozzászólása Aug 20, 2013 /

Sziasztok.
Nekem is van egy Omnitronic PM-524 Unique edition. keverőm
csak az a baja hogy a 3 csatorna közül egyiken sincs jobb kimenet.
vajon típus hiba lenne vagy talán egyedi??
Mondták már azt is hogy mind a 3 tolópotit ki kel cserélni és jó lesz!!!
Tudnátok nekem ebben segíteni??
Előre is köszi.
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem