Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   545 / 2208
(#) Müszi válasza jandark hozzászólására (») Máj 2, 2009
(#) nyikolaj hozzászólása Máj 2, 2009
Üdvözlök mindenkit
Már korábban tettem fel képeket a félkész erősítőröl.
Ma végre elkészültem!
Aktív hűtést kapott egy PC táp ventilátor személyében.
A végcsövek 360V/110mA beállításban dolgoznak.
(#) CIROKL válasza nyikolaj hozzászólására (») Máj 2, 2009
Gratulálok hozzá szép lett az erősítőd! De minek a hűtés ? Ezt nem értem .
(#) Müszi válasza nyikolaj hozzászólására (») Máj 2, 2009
Tényleg szép! Ventit szerintem hülyeség volt belerakni, a csőnek az a jó ha tűzforró!
Nem látom az egyenirányító csövet

Gratulálok amúgy!

üdv
(#) CIROKL válasza Müszi hozzászólására (») Máj 2, 2009
Idézet:
„Nem látom az egyenirányító csövet”
Biztan azért nem látod mert nincs is benne ? nyikolaj : a belvilágról lehetne látni valamit?
(#) Ricsi89 válasza nyikolaj hozzászólására (») Máj 2, 2009
Szép lett. le is mentem a képeket, hogy majd ha egyszer én is belevágok a GU50 SE-be, akkor legyen honnan ihletet meríteni. nagyon szép színű lett a doboz. Pont illik a helyére.
(#) CIROKL válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 2, 2009
Idézet:
„a túlzott meleget, és nem lesz égésnyom később, se a fa alapon se a foglalaton.”
Ez a dolog csak akkor tud bekövetkezni ha mind a dobozolást és mind a belvilágot rosszul méretezzük ? Szóval ha előre gondosan eltervezzük mind a külalakot mind a belvilág elrendezését akkor ez semmi féle képp nem igen következik be ! Ventilátorok nélkül is lehet megfelelő hűtést kialakítani egy csöves erősítőnek is . Csak a dobozolást úgy kell tervezni ?
(#) CIROKL válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 2, 2009
Hisz én ezt tudom ,van a birtokomban GU50 ! Nem is vita tárgyát akartam ezzel kiváltani ? Csak csupán a ventilátor kérdését forsziroztuk . Nagy valószinűséggel a nyikolaj jónak látta a jelenléttét , én meg megkérdőjeleztem ?
(#) nyikolaj hozzászólása Máj 2, 2009
CIROKL, Müszi
A doboz belsejében lévő alkatrészeket hűtöm.
Nagy valószínűséggel el lenne nélküle de hátha jótékony hatással lesz az elkókra.
A kedvemért a dobozod aljáról is tennél fel képet meg a belvilágról is ? és a hátuljáról is . Mert van egy sejtésem ! amit ha látnék csak akkor ...
(#) nyikolaj válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 2, 2009
Köszönöm szépen mindjárt rakok fel képet az eldugott ventiről.
(#) nyikolaj válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 2, 2009
Többen kértétek.
A belseje amúgy elég szellős lett.
Igen valami ilyesmire számitottam ! Szerintem nyogottan fúrj még egynehány olyan szép nagy furatot az alsó lemezre , attól függetlenül azért a biztonság kedvéért a ventilátort hagyd bent ! Egyébként az erősítőd felépítése tetszik , csak még csupán azt kérdezném hogy azok a kimenők mekkorák ? Nekem a képen aránytalanul kicsinek tűnik ? De a kép az csak kép .
A ventillátorral az a baj, hogy hangos, és porosodik! Szerintem egy csöves végfokban semmi keresnivalója nincs, de ez magánvélemény. Összességében szép lett az erősítőd! Egyedül az egyencsövet hiányolom belőle.

üdv
Azért van csak hátul furat mer így a levegő végig áramlik az erősítő belsejében.
Köbzoli véleményét osztom így nincs esély arra hogy az alaplap megégjen.
Köszönöm a válaszod megértettem !
(#) nyikolaj válasza Müszi hozzászólására (») Máj 2, 2009
A ventilátor fél feszültségen megy alig van hangja.
De porosodni fog :yes:
Az általad használt fém szerkezetnek van néhány határozott előnye.
Jól vezeti a hőt és remekül árnyékol.
Mivel nincs lehetőségem fémet megmunkálni és nagyon szeretem a fát így adta magát ez a megoldás.
(#) nyikolaj válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 2, 2009
Ez így van nem szeretem ha fölöslegesen melegszenek az alkatrészek.
Egy jó hővezető dobozban vagy kisebb teljesítményű csöveknél nem raktam volna be.
(#) Müszi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 2, 2009
Csöves TV-kbe se volt, pedig ott is hatalmas hőmérsékletek lehetnek.

üdv
(#) lpcollector válasza nyikolaj hozzászólására (») Máj 2, 2009
Igazán szép, de szerintem néhány szellőző nyílással megúszható lenne a ventilátor. Én már a PC-nél sem szeretem ha "zúg". A csőben éppen az tetszik, hogy még félvezető zaja sincs
nyikolaj : én nem is mondtam semmit a fáról ! Személy szerint eggyaránt szeretem a fát és a fémet is .Csak nálam a fém szerkezetre megy egy csöpnyi fa . Előnye talán van a fémnek egy csöves erősítőnél , de rengeteg gyári konstrukció is fa dobozba van tervezve és kivitelezve.
(#) Ricsi89 válasza Müszi hozzászólására (») Máj 2, 2009
Ne vitatkozzál már! Mindenki úgy csinálja meg az erősítőjét, ahogy neki tetszik. Nem akarok még két oldalt olvasni arról, hogy mibe kötsz bele.
Bocs, de ma kicsit kiakasztottak az ilyen apró hülyeségekkel. Remélem nem sértődsz meg, csak kicsit sok ez a negatív véleményözön.
(#) lpcollector válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 2, 2009
Úgy tudom, vannak eleve forszírozott léghűtésű adócsövek, de a GU a természetes hűtésű csövek közé tartozik. Ezért talán elhagyható lenne a ventilátor ...
(#) CIROKL válasza lpcollector hozzászólására (») Máj 2, 2009
Igen a GU az természetes hűtésű cső! De a nyikolaj nem is a csövet hűti a ventilátorral tehát ez most itt nem a csőről szól ? Nála a doboz belsejét hűti a ventilátor , az alkatrészeket akarja a hőtől megvédeni !
Megelőztél és le is írtad a lényeget!
(#) lpcollector válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 2, 2009
Nekem még minden elkészült csöves erősítőm csak falapon muzsikál (de már készülnek a dobozok ) így nincs problémám a dobozba kerülő táprész hűtéssével sem. Viszont úgy gondolom, ha egy természetes hűtésű cső eleve a dobozon kívülre kerül és az előírt anóddisszipáción belül üzemeltetjük felesleges a további hűtése.
Ami a házon belül kerül, meg nem különbözhet hőviszonyait tekintve egy tranzisztorostól, azt meg már "A" osztályban is megoldottam venti nélkül
Én nem vinnék plusz mechanikus zajt oda, ahová nem muszáj... (Írom ezt, amikor nálunk a zene is mechanikusan rögzített "zaj", a hanglemezen )
(#) jandark válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 2, 2009
Minden a rajz szerint van,,átnéztem a kondikat,igyekeztem a testet is egy pontból vinni.A kimenőt is átkötöttem a rajz szerint.
Igy is gerjed és sipol erőteljesen...
Nem jövök rá mi lehet...
Mellékelek pár képet a mostani állapotról..
Bármi ötlet van szivesen elfogadom..
(#) Imi65 válasza jandark hozzászólására (») Máj 2, 2009
Cseréld fel a kimenő szekunder kivezetéseit. :nemtudom:
Zoli gyorsabb volt.
Következő: »»   545 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem