Fórum témák
» Több friss téma |
Viszont lehet benéztem a bitek sorrendjét. Sajnos a angol tudásom kicsit (nagyon) gyenge.
Koszi, raugrok, aztan tudositok!
Elvileg mostmár jó a bit sorrend, illetve mostmár 16 bit adatot egyszerre elküldi.
a másodikat probáld.
Rajta vagyok, ehez volt szuk az agyam .
Most athegesztem az adat bemeneteket gombosra....
Szia! lefordítottam a progit, és egy hiba üzenetet adott, de a hex-et megcsinálte. a hibaüzenet: Warning[202] H:\PARSIC~1\FENYERO.ASM 996 : Argument out of range. Least significant bits used. Amit csinál: ki be kapcsolás müködik, csak a fényerő kevés ha nyomva tartom akkor felerősödik rendesen. A müködése már úgy van, ahogy én is elképzeltem.
Hali! megoldottam. a multiplexer IN0 és OUT közötti áthidalást kivettem és átneveztem az OUT és a pwm közti szakaszt S2-re így megszünt a fordítási hiba is és müködik is szépen a progi. Köszi szépen a segítséget!
Akkor mostmár tökéletesen müködik ezzel a modosítással? Majd később lehet én is megépítem.
Még annyi a baj, hogy mikor eléri a maximumot a fényerő akkor nem áll ott meg, hanem kikapcsol. Tesztnél elvileg jó.
Valaki elmondaná nekem mi a különbség a hardveres pwm és az inpulzus üzem müködésében? Az érdekelne, hogy a végeredmény ugyan az e. Lehet e vele fényt ugyan úgy szabályozni olyan pic-en amin nincs hardveres pwm?
Sikerült valamit kezdeni a DS1821 hőszenzorral??
Még soha nem futtattam fel. A PWM maximuma lehet a gond.
Még soha nem futtattam fel. A PWM maximuma lehet a gond.
Az LM1 felső határát át kell állítani 1022-re. Ekkor a maximum 1023-nál áll le. Mostmár így jó lesz. 0-tol 1023-ig 10bit. Az 1024 nél a 11-dik bit billen. Ezért nulázodik a fényerő.
Elsősorban ASM-ben van óriási különbség. A hardveres ott van és néhány beállító bit után már használható és nem kell vele foglalkozni. Ellenben a szoftveresnél kézzel kell az órajelet készíteni és minden mást csinálni. Itt a Parsikban kicsit jobban elmosodik,mert a fordító a háttérben megcsinálja helyettünk a munka nehezét.
Hali!
Kesz a gombbal vezerelheto verzio! Eleg elfoglalt voltam ma, holnap delutan osszerakom a hardvert, meglatjuk, elesben megy-e... Nagyon koszi a segitseget!
Köszi! ezt már csak holnap tesztelem. A szenzorral nem kezdtem még semmit. Úgy tudom kell töle kérdezni és ő arra elküldi decimális számokban a hőfokot. De még ez sem biztos. De jó lenne kitalálni. Szóval ha olyan pic-et használok amiben nincs hardveres pwm akkor inpulzust is lehet használni. ezt jó tudni. Köszi!
Persze lehet. Számlálókkal megoldható tetszőleges felbontásban.
Bocs, aprobb hibak voltak az elozoben, itt a javitott, most mar le is fordul!
Ez biztos nem lesz jó így. Az első programomat alakítottad át. Ebben sajnos elnéztem a küldendő bitek sorszámát, és fordítva küldöm őket. Ezt a programot alakítsd át amit most küldök. Ez már helyes sorrendben elküldi a 16 bitet. ELVILEG!
Hali!
Az elsot el sem mentettem, ugy emlekszem... Hamarosan megy az asszony dolgozni, akkor nekiallok!
no milyen a prog?
Szeva!
A program ugy nez ki, hogy egesz jo, annyi apro hibaja van, hogy 2 lepessel eltolodik a szabalyozas, vagyis ahol -64dB ill. mute kellene hogy legyen, ott 0 es -1 dB allas van. Nem tudom, hogy mitol van, a poti muxik amugy, egyutt is fut, ahogy kell. Ha kicsit jobban raerek, foglalkozom meg vele. Koszi a segitseget!
Üdv!
A Parsic 3.56 os verziója újra letölthető a honlapomról! üdv: aderka
Üdv!
Egy egyszerű távirányító adó-vevő párost akarok csinálni. 4 gomb lenne az adóban, és 4 kimenet a vevőben. A két pic között rádiós kapcsolat lesz, de csak egyirányú. Addig eljutottam, hogy egy bit-byte konverterrel beolvasom a gombot, majd táblázatból címet adok neki, de hogy juttassam ki a pic-ből? 16F628-al csinálom, mert az van itthon. Gondoltam a soros portra, de azt még nem tudom kezelni, nem tudom mit kell beállítani, hogy menjen. Eddig eljutottam.
Én kb így csinálnám meg az adót : a gomb megnyomására a megfelelő számú impulzus kerül a kimenetre .
Kihagytam egy dolgot a kérdésből. A kimeneten addig kell a jelnek kint lennie, amíg nyomom a gombot. És egyszerre több gombot is megnyomhatok. Ez egy távirányítós autó akarna lenni majd.
Ez amit csináltál sima távirányítónak jó lenne, de nekem sajnos nem jó. Üdv!
Hali! én valami ijesmit probálnék. Bv1 menne az adóba, BV2 meg a vevőbe. Már csak az a kérdés át tudod e vinni így a jelet a két pic között, erre én nem tudok válaszolni. Persze a lábakat megfelelően meg kell címezni.
Ez szép és jó, de a BV1 kimenete bájt szintű és azt soros bitekre kellene alakítani, hogy ki tudjam juttatni a pic-ből. Így hiába címzem meg a portokat még a szimulációnál is hibát ír. Fordítani meg nem fordítja le.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |