Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Modulrendszerű, grafikus PIC programozás
Lapozás: OK   29 / 177
(#) fzr1000 válasza mackomester hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Viszont lehet benéztem a bitek sorrendjét. Sajnos a angol tudásom kicsit (nagyon) gyenge.
(#) mackomester válasza fzr1000 hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Koszi, raugrok, aztan tudositok!

Elvileg mostmár jó a bit sorrend, illetve mostmár 16 bit adatot egyszerre elküldi.

DS1801.PIC

a másodikat probáld.

Rajta vagyok, ehez volt szuk az agyam .
Most athegesztem az adat bemeneteket gombosra....
(#) Peti.Janka válasza fzr1000 hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Szia! lefordítottam a progit, és egy hiba üzenetet adott, de a hex-et megcsinálte. a hibaüzenet: Warning[202] H:\PARSIC~1\FENYERO.ASM 996 : Argument out of range. Least significant bits used. Amit csinál: ki be kapcsolás müködik, csak a fényerő kevés ha nyomva tartom akkor felerősödik rendesen. A müködése már úgy van, ahogy én is elképzeltem.
(#) Peti.Janka válasza Peti.Janka hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Hali! megoldottam. a multiplexer IN0 és OUT közötti áthidalást kivettem és átneveztem az OUT és a pwm közti szakaszt S2-re így megszünt a fordítási hiba is és müködik is szépen a progi. Köszi szépen a segítséget!
(#) fzr1000 válasza Peti.Janka hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Akkor mostmár tökéletesen müködik ezzel a modosítással? Majd később lehet én is megépítem.

Még annyi a baj, hogy mikor eléri a maximumot a fényerő akkor nem áll ott meg, hanem kikapcsol. Tesztnél elvileg jó.
(#) Peti.Janka hozzászólása Ápr 21, 2009 /

Valaki elmondaná nekem mi a különbség a hardveres pwm és az inpulzus üzem müködésében? Az érdekelne, hogy a végeredmény ugyan az e. Lehet e vele fényt ugyan úgy szabályozni olyan pic-en amin nincs hardveres pwm?

Sikerült valamit kezdeni a DS1821 hőszenzorral??

Még soha nem futtattam fel. A PWM maximuma lehet a gond.

Még soha nem futtattam fel. A PWM maximuma lehet a gond.

Az LM1 felső határát át kell állítani 1022-re. Ekkor a maximum 1023-nál áll le. Mostmár így jó lesz. 0-tol 1023-ig 10bit. Az 1024 nél a 11-dik bit billen. Ezért nulázodik a fényerő.
(#) fzr1000 válasza fzr1000 hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Itt a modosított progi.

Fenyero5.PIC

Elsősorban ASM-ben van óriási különbség. A hardveres ott van és néhány beállító bit után már használható és nem kell vele foglalkozni. Ellenben a szoftveresnél kézzel kell az órajelet készíteni és minden mást csinálni. Itt a Parsikban kicsit jobban elmosodik,mert a fordító a háttérben megcsinálja helyettünk a munka nehezét.

Hali!
Kesz a gombbal vezerelheto verzio! Eleg elfoglalt voltam ma, holnap delutan osszerakom a hardvert, meglatjuk, elesben megy-e...
Nagyon koszi a segitseget!

DS1801_1.PIC

Köszi! ezt már csak holnap tesztelem. A szenzorral nem kezdtem még semmit. Úgy tudom kell töle kérdezni és ő arra elküldi decimális számokban a hőfokot. De még ez sem biztos. De jó lenne kitalálni. Szóval ha olyan pic-et használok amiben nincs hardveres pwm akkor inpulzust is lehet használni. ezt jó tudni. Köszi!

Persze lehet. Számlálókkal megoldható tetszőleges felbontásban.
(#) mackomester hozzászólása Ápr 21, 2009 /

Bocs, aprobb hibak voltak az elozoben, itt a javitott, most mar le is fordul!

DS1801_2.PIC

(#) fzr1000 válasza mackomester hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Ez biztos nem lesz jó így. Az első programomat alakítottad át. Ebben sajnos elnéztem a küldendő bitek sorszámát, és fordítva küldöm őket. Ezt a programot alakítsd át amit most küldök. Ez már helyes sorrendben elküldi a 16 bitet. ELVILEG!

DS1801_v.PIC

(#) mackomester válasza fzr1000 hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Hali!
Az elsot el sem mentettem, ugy emlekszem...
Hamarosan megy az asszony dolgozni, akkor nekiallok!
(#) fzr1000 válasza mackomester hozzászólására (») Ápr 23, 2009 /

no milyen a prog?
(#) mackomester válasza fzr1000 hozzászólására (») Ápr 24, 2009 /

Szeva!

A program ugy nez ki, hogy egesz jo, annyi apro hibaja van, hogy 2 lepessel eltolodik a szabalyozas, vagyis ahol -64dB ill. mute kellene hogy legyen, ott 0 es -1 dB allas van. Nem tudom, hogy mitol van, a poti muxik amugy, egyutt is fut, ahogy kell. Ha kicsit jobban raerek, foglalkozom meg vele.
Koszi a segitseget!
(#) aderka hozzászólása Ápr 25, 2009 /

Üdv!
A Parsic 3.56 os verziója újra letölthető a honlapomról!

üdv: aderka
(#) Ricsi89 hozzászólása Máj 3, 2009 /

Üdv!
Egy egyszerű távirányító adó-vevő párost akarok csinálni. 4 gomb lenne az adóban, és 4 kimenet a vevőben. A két pic között rádiós kapcsolat lesz, de csak egyirányú. Addig eljutottam, hogy egy bit-byte konverterrel beolvasom a gombot, majd táblázatból címet adok neki, de hogy juttassam ki a pic-ből? 16F628-al csinálom, mert az van itthon. Gondoltam a soros portra, de azt még nem tudom kezelni, nem tudom mit kell beállítani, hogy menjen. Eddig eljutottam.

pic1.PIC

(#) kaqkk válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 3, 2009 /

Én kb így csinálnám meg az adót : a gomb megnyomására a megfelelő számú impulzus kerül a kimenetre .

pic1.PIC

(#) Ricsi89 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 3, 2009 /

Kihagytam egy dolgot a kérdésből. A kimeneten addig kell a jelnek kint lennie, amíg nyomom a gombot. És egyszerre több gombot is megnyomhatok. Ez egy távirányítós autó akarna lenni majd.
Ez amit csináltál sima távirányítónak jó lenne, de nekem sajnos nem jó.
Üdv!
(#) Peti.Janka válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 3, 2009 /

Hali! én valami ijesmit probálnék. Bv1 menne az adóba, BV2 meg a vevőbe. Már csak az a kérdés át tudod e vinni így a jelet a két pic között, erre én nem tudok válaszolni. Persze a lábakat megfelelően meg kell címezni.

távi.PIC

(#) Ricsi89 válasza Peti.Janka hozzászólására (») Máj 3, 2009 /

Ez szép és jó, de a BV1 kimenete bájt szintű és azt soros bitekre kellene alakítani, hogy ki tudjam juttatni a pic-ből. Így hiába címzem meg a portokat még a szimulációnál is hibát ír. Fordítani meg nem fordítja le.
Következő: »»   29 / 177
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem