Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Valaki azt magyarázza el nekem hogy a rendszer üresjárati folyamata miért zabálja nekem föl a processzort?
Nekem is szokott ilyeneket csinálni és nagyon idegesítő, hogy állandóan belassítja a gépet.
Más: A gps sebességmérése mennyire pontos?? Tegnap kipróbáltam és az autó órája 60-at mutatott gps szerint csak 51-el mentünk.
A gps nagyon pontos, de rossz mintavétellel tud nagyon pontatlan eredményeket is produkálni. (pl. 50 -nél lefékezel, és álló helyzetben még mindíg az "50"-et látod a kijelzőn.) Az említett mérésed egyébként reális.
A rendszer üresjárata (98-99%) azt jelenti, hogy a procid épp ennyire terheletlen. (Vagyis 2% a terheltsége!) Ha ilyenkor lassulást érzékelsz, azt más okozza.
Akkor jó. Még inkább így csaljon az autó órája, mint hogy több legyen, mint amennyit mutat. Így tudom legalább, hogyha 60-at mutat az óra, akkor még nem büntethetnek meg. Amikor néztem, akkor egyenletes tempóban mentünk. Akkor gondolom pontos lehetett.
Megkóstoltuk az idei első dinnyénket.
Nem tudom melyik országból importálták, de nagyon finom volt megérte a 300Ft/kg-ot. (Jobban, mint nyáron az út széli "éretlenül leszedem, hogy többet keressek" Magyar dinnye.....) Idézet: „Így tudom legalább, hogyha 60-at mutat az óra, akkor még nem büntethetnek meg.” Na, azért ez nem egészen van így. Attól függetlenül, hogy nem esel bele a 15 km/h-s sávba, attól még büntethet, ha gyorsan mész, mondjuk 50 helyett 63-mal... csak akkor azt nem automatán kiküldött csekk alapján tudod meg, hanem kiszed a forgalomból és helyszíni, azonnal kifizetendő bírságot szab ki, ami ha jól tudom, 20 vagy 30 ezer Ft lehet maximálisan. Azért írtam le, mert jó, ha ismered ezt az oldalt is.
Zoly15, Matthew, Köbzoli
köszi a szívélyes fogadtatást.... Próbálok majd illedelmes fórumozó lenni. Most épp elkezdtem összeforrasztgatni kábelekből, meg a többi alkatrészből a led villogtatót (a kezdő rovat egyszerü áramköreiből) Ha kész lesz felteszem a ki mit épített rovatba na jó csak hülyültem, egyébként már elkezdtem olvasgatni sok cikket, témát és be is zsongtam tőle mint hülyegyerek az új lego NXT-től, úgyhogy mentem is forrasztani
Szerintem arra, gondolt, hogy mikor az ő órája 63at mutat, akkor még alig mén többel 50nél a valóságban.
Nem ismerve az autót, megeshet ennyi műszerhiba, esetleg kerék/felnicsere is közrejátszhat. zenetom: Ez nem az ami Téged érint. Ez azt mutatja, a jelenlegi prociteljesítmény hagyad részét eszi. A jelenlegi processzorkihasználtságot az alján mutassa, vagy a következő fülön, angol verziónál.
Idézet: „Egy rózsaszál a sok kóró között!” Örülök, hogy megtaláltál minket! Bár csak "többen lennél"!
Igen így gondoltam. Amúgy sem szoktam 50-55-nél többel menni lakott területen belül. Ami az autót illeti, nem egy mai darab szóval annyit gyengülhetett az órában a rugó és ezért mutathat többet.
A mágnes, szerintem. Mivel tudtommal forgómágnes van a kilóméterórában, az húzza magával a fém dobot, amit rugó tart vissza. Erre a dobra van rögzítve a mutató.
De a rugó is gyengülhet és nem húzza elég erővel vissza. De nem is foglalkoztat. A lényeg, hogy tudom mennyit csal.
Forgó mágnes csak a mechanikus km órákban van. Ma már nagyrészt elektronikusak az órák.
Idézet: „A jelenlegi processzorkihasználtságot az alján mutassa,” Remélem, itt csak az ujjad botladozott!
Mindenütt ott van ez a versengés... :hide:
Ez csak valami hamisítvány lehet! ez ZÖLD alma, és nem félig megevett. Emellett nem szivárványszínű.
A GPS tényleg pontos. Minden autónál "csal" a műszer fölfele. Legyen az null kilométeres szalonos autó, vagy akár "oldstimer". Hogy miért? Konkrét választ nem találtam (találtunk) rá. Pedig már több autós fórumban előjött ez a megállapítás.
Az biztos, hogy ha a GPS szerint mész a megengedett sebességgel, akkor a trafipaxnak kutya kötelessége ugyanazt az értéket mutatnia. Tehát, az 50 az 50, a 90 az 90... Mi már, amióta GPS-ünk van, mindig aszerint figyeljük a sebességhatárt. Viszont vannak az út szélére kitett sebességmérő-jelző táblák, azok pedig a kocsi órája szerint mérnek. Valószínűleg ahhoz kalibrálták be. De ezek nem fotóznak, csak villognak, figyelmeztetnek, ha túlléped a sebességhatárt. Jó lenne, ha valaki illetékes megerősítené, hogy a trafipax (meg amelyek már fotóznak is) mi szerint méri. GPS, azaz a valós, vagy a kocsié szerint. Nem mindegy, hogy a GPS a beállított 53km/h nál szól, hogy lassítsak, de a trafi már lekap, mert szerinte (meg a kocsié szerint is) 65-el megyek. Amúgy szép jó napot mindenkinek! Két órás görcsölés után kiderült, hogy ki kell cserélni a routert. Azóta megint van net.
Szép napot mindenkinek...
Találtam egy érdekes Képet Itt egy másik Bővebben: Link Ez az utolsó Bővebben: Link
Ha már itt tartunk... Kapott már valaki ilyen hibaüzenetet?
Az jó, de ilyet kapott már valaki?
Úgy látom, te is ismered ennek a módját
De a tálcát mivel mostad össze? Photoshop? Én leszedtem azt amit régebben ajánlottál hogy te azt használod. Igaz hogy nem is nagyon foglalkoztam vele, de te az ilyeneket hogy a csudába csinálod vele?
Mondtam hogy picit bonyolultabb mint a Paint
Amúgy meg Szűrő=>Életlenítés=>Sugaras életlenítés... és ott elbíbelődsz vele.
amugy az a jó ha minél nagyobb XD
az azt jelenti h a CPU 98 % szabad
Halihó mindenkinek! :peace:
jajj, de jórégen nem voltam már itt köztetek.
Üdv itt újra!
Tényleg jó régen voltál már itt. Neted van már?
Van, akkor nehezen tdnék itt lenni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |