Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   523 / 3599
(#) zenetom hozzászólása Máj 7, 2009 /

Valaki azt magyarázza el nekem hogy a rendszer üresjárati folyamata miért zabálja nekem föl a processzort?
(#) Ricsi89 válasza zenetom hozzászólására (») Máj 7, 2009 /

Nekem is szokott ilyeneket csinálni és nagyon idegesítő, hogy állandóan belassítja a gépet.
Más: A gps sebességmérése mennyire pontos?? Tegnap kipróbáltam és az autó órája 60-at mutatott gps szerint csak 51-el mentünk.
(#) llaci56 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 7, 2009 /

A gps nagyon pontos, de rossz mintavétellel tud nagyon pontatlan eredményeket is produkálni. (pl. 50 -nél lefékezel, és álló helyzetben még mindíg az "50"-et látod a kijelzőn.) Az említett mérésed egyébként reális.
(#) llaci56 válasza zenetom hozzászólására (») Máj 7, 2009 /

A rendszer üresjárata (98-99%) azt jelenti, hogy a procid épp ennyire terheletlen. (Vagyis 2% a terheltsége!) Ha ilyenkor lassulást érzékelsz, azt más okozza.
(#) Ricsi89 válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 7, 2009 /

Akkor jó. Még inkább így csaljon az autó órája, mint hogy több legyen, mint amennyit mutat. Így tudom legalább, hogyha 60-at mutat az óra, akkor még nem büntethetnek meg. Amikor néztem, akkor egyenletes tempóban mentünk. Akkor gondolom pontos lehetett.
(#) zenetom válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 7, 2009 /

Jaj értem. Köszönöm!
(#) wg_kezdo hozzászólása Máj 7, 2009 /

Megkóstoltuk az idei első dinnyénket.
Nem tudom melyik országból importálták, de nagyon finom volt megérte a 300Ft/kg-ot.
(Jobban, mint nyáron az út széli "éretlenül leszedem, hogy többet keressek" Magyar dinnye.....)
(#) Norberto válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 7, 2009 /

Idézet:
„Így tudom legalább, hogyha 60-at mutat az óra, akkor még nem büntethetnek meg.”

Na, azért ez nem egészen van így. Attól függetlenül, hogy nem esel bele a 15 km/h-s sávba, attól még büntethet, ha gyorsan mész, mondjuk 50 helyett 63-mal... csak akkor azt nem automatán kiküldött csekk alapján tudod meg, hanem kiszed a forgalomból és helyszíni, azonnal kifizetendő bírságot szab ki, ami ha jól tudom, 20 vagy 30 ezer Ft lehet maximálisan. Azért írtam le, mert jó, ha ismered ezt az oldalt is.
(#) marcusletric hozzászólása Máj 7, 2009 /

Zoly15, Matthew, Köbzoli

köszi a szívélyes fogadtatást....

Próbálok majd illedelmes fórumozó lenni.
Most épp elkezdtem összeforrasztgatni kábelekből, meg a többi alkatrészből a led villogtatót (a kezdő rovat egyszerü áramköreiből)
Ha kész lesz felteszem a ki mit épített rovatba na jó csak hülyültem, egyébként már elkezdtem olvasgatni sok cikket, témát és be is zsongtam tőle mint hülyegyerek az új lego NXT-től, úgyhogy mentem is forrasztani
(#) KTobi válasza Norberto hozzászólására (») Máj 7, 2009 /

Szerintem arra, gondolt, hogy mikor az ő órája 63at mutat, akkor még alig mén többel 50nél a valóságban.
Nem ismerve az autót, megeshet ennyi műszerhiba, esetleg kerék/felnicsere is közrejátszhat.

zenetom:
Ez nem az ami Téged érint. Ez azt mutatja, a jelenlegi prociteljesítmény hagyad részét eszi. A jelenlegi processzorkihasználtságot az alján mutassa, vagy a következő fülön, angol verziónál.

untitled.JPG

(#) zolee1209 válasza marcusletric hozzászólására (») Máj 7, 2009 /

Idézet:
„Egy rózsaszál a sok kóró között!”

Örülök, hogy megtaláltál minket! Bár csak "többen lennél"!
(#) Ricsi89 válasza KTobi hozzászólására (») Máj 7, 2009 /

Igen így gondoltam. Amúgy sem szoktam 50-55-nél többel menni lakott területen belül. Ami az autót illeti, nem egy mai darab szóval annyit gyengülhetett az órában a rugó és ezért mutathat többet.
(#) KTobi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 7, 2009 /

A mágnes, szerintem. Mivel tudtommal forgómágnes van a kilóméterórában, az húzza magával a fém dobot, amit rugó tart vissza. Erre a dobra van rögzítve a mutató.
(#) Ricsi89 válasza KTobi hozzászólására (») Máj 7, 2009 /

De a rugó is gyengülhet és nem húzza elég erővel vissza. De nem is foglalkoztat. A lényeg, hogy tudom mennyit csal.
(#) llaci56 válasza KTobi hozzászólására (») Máj 8, 2009 /

Forgó mágnes csak a mechanikus km órákban van. Ma már nagyrészt elektronikusak az órák.
(#) llaci56 válasza KTobi hozzászólására (») Máj 8, 2009 /

Idézet:
„A jelenlegi processzorkihasználtságot az alján mutassa,”

Remélem, itt csak az ujjad botladozott!
(#) zenetom hozzászólása Máj 8, 2009 /

Mindenütt ott van ez a versengés... :hide:
(#) DuMatyi válasza zenetom hozzászólására (») Máj 8, 2009 /

Ez csak valami hamisítvány lehet! ez ZÖLD alma, és nem félig megevett. Emellett nem szivárványszínű.
(#) Action2K válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 8, 2009 /

A GPS tényleg pontos. Minden autónál "csal" a műszer fölfele. Legyen az null kilométeres szalonos autó, vagy akár "oldstimer". Hogy miért? Konkrét választ nem találtam (találtunk) rá. Pedig már több autós fórumban előjött ez a megállapítás.
Az biztos, hogy ha a GPS szerint mész a megengedett sebességgel, akkor a trafipaxnak kutya kötelessége ugyanazt az értéket mutatnia. Tehát, az 50 az 50, a 90 az 90... Mi már, amióta GPS-ünk van, mindig aszerint figyeljük a sebességhatárt.
Viszont vannak az út szélére kitett sebességmérő-jelző táblák, azok pedig a kocsi órája szerint mérnek. Valószínűleg ahhoz kalibrálták be. De ezek nem fotóznak, csak villognak, figyelmeztetnek, ha túlléped a sebességhatárt.
Jó lenne, ha valaki illetékes megerősítené, hogy a trafipax (meg amelyek már fotóznak is) mi szerint méri. GPS, azaz a valós, vagy a kocsié szerint.
Nem mindegy, hogy a GPS a beállított 53km/h nál szól, hogy lassítsak, de a trafi már lekap, mert szerinte (meg a kocsié szerint is) 65-el megyek.

Amúgy szép jó napot mindenkinek!

Két órás görcsölés után kiderült, hogy ki kell cserélni a routert. Azóta megint van net.
(#) zoly15 hozzászólása Máj 8, 2009 /

Szép napot mindenkinek...
Találtam egy érdekes Képet
Itt egy másik Bővebben: Link
Ez az utolsó Bővebben: Link
(#) zenetom válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 8, 2009 /

Ha már itt tartunk... Kapott már valaki ilyen hibaüzenetet?

hiba....JPG

(#) zoly15 válasza zenetom hozzászólására (») Máj 8, 2009 /

Az jó, de ilyet kapott már valaki?

Hiba.JPG

Köhömm...
(#) zoly15 válasza zenetom hozzászólására (») Máj 8, 2009 /

Úgy látom, te is ismered ennek a módját
De a tálcát mivel mostad össze?
Photoshop?
Én leszedtem azt amit régebben ajánlottál hogy te azt használod. Igaz hogy nem is nagyon foglalkoztam vele, de te az ilyeneket hogy a csudába csinálod vele?

Mondtam hogy picit bonyolultabb mint a Paint
Amúgy meg Szűrő=>Életlenítés=>Sugaras életlenítés... és ott elbíbelődsz vele.
(#) tibi1988 válasza zenetom hozzászólására (») Máj 8, 2009 /

amugy az a jó ha minél nagyobb XD
az azt jelenti h a CPU 98 % szabad
(#) levii válasza tibi1988 hozzászólására (») Máj 8, 2009 /

XD-t kéretik mellőzni
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Máj 8, 2009 /

Halihó mindenkinek! :peace:

jajj, de jórégen nem voltam már itt köztetek.
(#) Ricsi89 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 8, 2009 /

Üdv itt újra!
Tényleg jó régen voltál már itt. Neted van már?
(#) _ampervadasz_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 8, 2009 /

Van, akkor nehezen tdnék itt lenni.
Következő: »»   523 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem