Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok megépítettem egy erősítőt csak egy kis gondom van már mondjuk volt róla szó van a rajzon egy olyan hogy 1u 40v ezzel kapcsolatban már kérdeztem és megkaptam a választ hogy valószinű műanyag dielektrikumú kondenzátor ról van szó de az a gond hogy nem tudom milyen az ez az egyik.Be mentem a boltba vettem egy 1uf kondit de annak van plusz minusz oldala és nem tudom hogy kössem bemert ugye a rajz nem jelzi ugyan ez a gondom a hangszóró előtt lévő kondival ott sincs hogy plusz minusz.kérnék egy kis segitséget
Szia!
Hol található ez a +20Db? Kapcsolási rajzot adok később, csak megpróbálom egy potméterrel leosztani a bemenő jelet.. Akkor túlvezérlésre utal az újraindulás? Üdv!
Szia!
A Fehér a plusz oldal, a fekete a test. üdv: aderka
A normál hangerőszabályzó panelen, beállítások/tulajdonságokban bekapcsolod a speciális szabályzókat, majd átkapcsolsz recording eszközpanelre. A mikrofonnál megjelenik a speciális gomb. Megnyomod, a megjelenő panelon alul van a speciális szabályzóknál a mikrofon +20dB boost. Bár most, hogy belegondolok lehet, hogy az SB Live! drivere tartalmazza...?
Az újraindulás lehet, hogy a hangkártya túlterhelése miatt következett be. Próbáltad többször is ? Kapcsolási rajz csak kéne...
akkor ahogy így a gépel szembe nézük a potméter meletti fele legyen a plusz az 1u 40 v-os alkatrésznek?
Bocsánat, hogy késtem..
Ígértem a mikrofon előerősítőmről a rajzot... Üdv!
Sajnos az áteresztős táp időközben elhalálozott, úgyhogy nem tudom megmérni! A kérdésem marad elméleti. Köszönöm az előtted szólóknak is, Imi65-nek és didyman-nak!
Bocsi most már így jobban értem
Sziasztok!
Valaki tudna küldeni egy linket, ami megmutatja nekem, hogy mekkora egy smd tranzisztor? A googlén már kerestem, de, nem dobta ki. Üdv, és köszi!
SOT23 a kicsi tokos, tranzosztor vagy dupla dióda. Sot23
Köszi!
És ennek a lábtávolságát, és kiosztását is tudod, mert nem találok hozzá datasheet-et. Mindent KÖSZI! Üdv.
Plexi a teteje, mindent látni fogsz benne.
Sziasztok van egy ilyen készülékem ampert szeretnék vele mérni hogy kell melyikre állítsam és melyik lábát hova?
200mA-ig DCA állásba, afölött a 10A-es állásba (ekkor valőszínűleg át kell dugni a piros vezetéket a másik helyre).
Ezután sorba kötöd a műszert az áramkörbe. Vigyázz, hogy rövidzárt nehogy mérj vele (pl. az elem két sarkára közvetlenül ne tedd)
Sziasztok!
Lehet hülye kérdés, de mi a relé? Azt nagyjából tudom, hogy mire való, de végülis hogyan működik? Kapcs. rajzot tudna valaki küldeni,m ert a gugli jó barát, de nem tudom ezek szerint asználni. És a szilárdtest relé kb hogyan épül fel? Találtam itt erre linket, de sajnos már nem működik Előre is köszönöm!
ha így kötöm be a plusz kábelra akkor mutatni a kell az ampert ugye
Ebből semmit nem látni az égvilágon.
Úgy tekints az árammérőre, mintha egy sima kábel darab lenne, a piros csati az egyik, a fekete a másik vége a kábelnek. Sorba kell kötni az áramkörbe, hogy az áram átfolyjon rajta.
A relé egy elektromágnes, álló és mozgó vasmaggal. Ha a tekercsére kis áramot adsz, a vasmag mágneses lesz, magához húzza a vasmag mozgó részét (horgony). A horgonyhoz erősített érintkezők is mozognak, egymáshoz érnek, vagy egymástól eltávolodnak. Ezek a sokkal nagyobb áramot engedik folyni, vagy megszakítják.
A szilárdtest relék félvezető alapúak (tranzisztor, triac van bennük), sokkal bonyolultabb elmagyarázni, hogyan működnek, de ott is a lényeg az, hogy kis vezérlőfeszültséggel (árammal) nagy feszültséget és áramot tudsz kapcsolni. A "sima" relé 10-100 ezer kapcsolás után tönkremegy, a szilárdtest relé jó tervezés esetén elvileg sohasem, évekig (évtizedekig) működhet, óránkénti 100 ezer kapcsolgatással is akár.
Egy olyan segítsége lenne szükségem hogy egy 40v 3A tápra lenne szükségem kapcsolási rajz kellene.
Üdv !
Valaki használt már MAX132 nevezetű AD konvertert? Az a gondom vele, hogy gyanúsak a kiolvasott értékek és az adatlapjában sem viszik túlzásba a kiolvasás taglalását. Ahogy én csinálom: Elindítom a konverziót (Read zero módban) Várok, hogy EOC 1 legyen. Elindítom a konverziót (Read Vin módban) Kiolvasom a status register-t Kiolvasom Msb-t Kiolvasom Lsb-t Ez olyan értékeket hoz, amik nagyobbak mint amit a konverter mérhetne. Valamit magyaráz az adatlap a Read zero által kiolvasott értékkel kell talán elosztani a Read vin értéket, de ez mindíg 0-nál kisebb szám nekem. Ha valaki tudna segíteni annak nagyon örülnék.
Üdv!
Ez egy stroboszkópban volt. Milyen ellenállás ez?
Sziasztok!
Szeretnék építeni a telefonomhoz egy mini hangfalat.De lehetőleg úgy kéne hogy legyen még benne egy mini erősítő is. Valami ehhez hasonlóra gondoltam (KÉP). A hangszórókat zsebrádióból vagy valami más eszközből szedném ki.Az erősítő áramkörhöz szeretnék segítséget kérni(pl. kapcsolási rajz, tanácsok).Ha valami adat kell hozzá (pl. az áramerősség amikor fülhallgatóról megy a zene) akkor azt megpróbálom megszerezni Egyébként a telefon típusa Sony Ericsson W880i Köszönöm előre is !!
1 ohm 5W-ossal működnie kellene? El nem szállt de nem nagyon ment.
Hát lehet . De segítenél megtervezni vele az erősítőt? Holnap lemérek minden feszültséget meg áramerősséget meg hogy mennyi a fülhallgatónak az ellenállása.Köszi
Akkor ezt mindenképpen egy ugyan olyannal kell pótolni.. Remélem akkor menni fog. Köszi
Szia!
Nekem vannak hozzá rajzaim. Ha gondolod be tudom szkennelni.
Közben beszkenneltem. Használhatjátok kedvetek szerint
Szerintem egy 9V-os elemről egész sokáig bírja egy sztereo változat, vagy mondjuk 2db 9V-os elemről párhuzamosan kötve.
Inkább 6-osnak néz ki, 620 ohm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |