Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Eltaláltad! Ennek a felületkezelése már kész, gondoltam jólesz valamire az a darab. Amúgy köszi!
Köszi neked is! A programmal sokat szenvedtem így publikálni nem akarom, de szivesen segítek ha szeretnéd, a leírást belinkeltem egy előző hozzászólásomhoz (aláhúzott szöveg).
Egyszer kíváncsiságból kipróbáltam, hogy szépen gérbevágtam 45 fokban két 5cm -es darabot, és összeragasztottam faragasztóval. Így a szélén nem látszik ki az anyagvastagság, meg takarva van kívülről teljesen a szép fa mintával. Nah de a lényeg, hogy az a fa ragasztó ügy összeragasztotta, hogy nem bírtam eltörni ! Bazi erős cucc az. Csak nehéz szépen 45 fokban lemunkálni a szélét, meg összeilleszteni. De ha sikerül akkor aztán egy hibátlan "fa" dobozt kapnánk. Jó lenne itthonra egy marógép
Picit szégyenlem, de asztalos létemre szebben is megcsinálhattam volna, csak pont nem volt itthon a gérvágó körfűrész. De azt tudom hogy a következőt (készülni fog még1) sokkal szebben próbálom meg kivitelezni.
Idézet: „Jó lenne itthonra egy marógép” Az említett művelethez nem feltétlenül szükséges marógép, elegendő egy, max. 45 fokban dönthető tárcsás asztali körfűrész is
Ettől még jöhet jól itthonra egy marógép!
[OFF]...és 1 műszerész eszterga sem ártana néha ( esetleg a marógéppel integrálva ).
Üdv!
Bocsi hogy csak most válaszolok, de nem raktam be a témát figyelőbe. Konkrétan fogalmam sincs az árát illetően, melóhelyen kaptam leselejtezett panelekről párat. PIC-el nem lehet helyettesíteni, mert 8 db 4 bites PWM is van benne, illetve az olcsó kategóriás PICek max 1 Mb/sec-et tudnak I2C-n ez 10-et. Ezen kívül van beépített karakter táblája (mind 7, 14 és 16 szegmenses kijelzőhöz), és karakter villogtatás funkció 2 sebbességben. (bár ez utóbbi 2 könnyedén helyettesíthető PICel). Qtk: Sajnos nem tudtam feltenni videót sehova, mert nem éppen kamerabarát frekin villog. Próbáltam 50 és 60 Hz-es beállítással is, de mindegyiknél élvezhetetlen sajnos. Amúgy nem csak a MAX7219 van az I2C vonalon, hanem egy RTC is, és 3D-s számkijelzéssel ki is írja az időt.
Jaj ne húzzátok az idegeimet. Az egy szakmám gépgyártás-technológus, CNC-s forgácsoló. Már jó régóta vágyom itthonra ilyen kis "kütyükre". Amúgy az integrált (combo) gépek hobbi kategóriában nem annyi jók. Építenék én magamnak esztergát, meg marót, de ahhoz is kell eszterga, meg maró.
Köszi szépen, az üvegezés ötlete csak úgy jött, viszont levegőbe van, ezzel szívtan talán a legtöbbet, hogy szép legyen az illesztéke. Csak ne rázna annyira amikor alatta kitakarítom, mert nyitott maradt hogy azért némi szellőzése legyen. Amúgy ezeki IN-14 es csövek, és nincs velük probléma, langyosak, nem forrósodnak át.
Én nem rég jöttem ide de ti nem játszotok.
Szépek amit csináltok. király
Kész a "luca széke" projekt...
Fióktakaritás ürügyén megcsináltam proli mester tápját, némi átalakitással. Ami azt illeti hasonló dobozolásút már készitettem, egy barátomnak, annak más volt a bele, de ez már az enyém lesz.
Nagyon kis kulturált lett , kívül belül ! A toroidon körbe az a sok kis fekete izé, az micsoda ?
szerintem a trafó kivezetései primer(ek) meg szekunderek. Ezért ilyen rögzítő cucc.
Szigetelt, és csak sima vezeték lehet benne. mex: A szerkezet valóban tetszetős! Gratula hozzá
Még teljesen nincs kész de kapott egy 98 operációs rendszert már a borítás és az alap lap is meg van de a többi még nincs meg.
Biztos hogy jó helyen vagy és nem tévedtél el? Ez magyar nyelvterület. És a ki mit épített téma.
Hello. Jól mondja gulyi, azok a trafó kivezetéseinek a rögzitését szolgálják,és innen lehet tovább vinni a delejt is.Ezt a fajtát még csak BEAG trafónál láttam, lehet, hogy házilagos találmányuk volt. A jóisten tudja hány éve őrizgettem, sajnáltam kidobni, végre hasznosult.
Köszönöm a dicséreteket, általában van kedvem az ilyen dolgokkal "piszmogni", és igyekszem "örökösre" késziteni a dolgaimat.
Nagyon tettszetős munka, gratulálok, nem fogod elhinni, de év elején építettünk a barátomnak egy ugyanijet, tehát proli tápját, abban is ugyanez a beag trafó trónol és ugyanígy 3-3 fet dobog, nekem nagyon tetszik ez a típusu táp, nagyon meg van vele elégedve, stabil, zavar mentes, szerintem az egyik legjobb kapcsolás ami itt kering. Gratulálok mégegyszer! Nagyszerű mex minőség.
Tényleg szép munka . Bár nekem is lenne időm egy ilyenre .De hát mindig az a meló :bummafejbe: . Amúgy ez melyik kapcsolás is?
Köszönöm az elismerést.
A táp valóban stabil, gyorsan reagál a terhelésváltozásra is. Kicsit módositottam az eredeti kapcsoláson: zavart, hogy a referencia árama keresztülfolyik az áramfigyelő ellenálláson,igy a kijelzés külső terhelés nélkül sem nulla,hanem számitott érték szerint 6-7mA közti. Igy aztán külön táplálást alkalmaztam,persze igy elveszitette az egyik előnyét, az egyszekunderes trafó helyett más tipus kell (nekem meg épp kapóra jött). Ezenfelül két azonos szekunder tekercsem volt, tehát egyszerűsödött az egyenirányitás is, kevesebb veszteséggel, két diódával történik graetz helyett. A többi rész azonos az eredetivel, illetve még a CV üzemmód ledjének az előtétellenállását növeltem 2.2k-ról 3.3-ra, mert túlzottan nagy volt a fényereje.
Köszönöm neked is.
Erre a hsz-ra keress rá: (#244122)
Úgy tudsz hsz-t linkelni hogy duplán kattintasz az adott sorszámra, és beadja a hivatkozást
Öregszem....
Ma én is alkottam többek között egy kis dobozkát. Van nekem egy ilyen fiókos szekrénykém, de mindig kevés benne a hely. Ezért egy elválasztó műanyag lapot kettévágtam, majd félig behasítottam Dremel mini flex koronggal, vágtam egy karton papírt, azt is bevágtam a kellő helyeken, így már 6 rekesz lett belül. Aztán a felső felébe pedig tisztán papírból készült egy kivehető kis rekesz. A kartont nagyon jól lehet ragasztani Palma Fa ragasztóval.
Helló ! Nagyon tetszik a "lucaszéked" ,kívül - belül profi. Én is most építek egy labortápot, így tudom értékelni a sok munkát amit bele fektettél. Az előlap is jól nézki. Mire készült és mivel ? Én még csak így állok:
Az előlap anyaga praktikus okokból nyáklemez. Front Designerrel terveztem, és öntapadós fóliára nyomtattam, ami laminálva is lett. Igy kopásálló.
Most látom a vázat,látom Te is megadod a módját. |
Bejelentkezés
Hirdetés |