Fórum témák
» Több friss téma |
Hello.
Egy egyszerű kérdésem lenne: hogy lehet megoldani, hogy infrával tudjam kiváltani a bekapcsológombot? Adott egy DVD lejátszóból(Yamada) kibuherált vevő és a távirányítója. Nem irányítani szeretném a PC-t. Gondolom a vezetékébe a legegyszerűbb bekötni a vevőt. LOW vagyok ilyen téren. Válaszotokat előre is köszi.
Nem biztos, hogy jó az ötletem, de szerintem kösd be párhuzamosan a kapcsolóval egy fotodiódát! IR akármilyen jelére-lehetőleg erős legyen. Biztos történik valami.
Az érzékelőnek, amit kiszedtél hány lába van?
Elvileg a vevőn 3 lényeges láb van, táp, test, meg jel. Adni kéne mondjuk 3v-ot neki, és a jelkimenetre ellenálláson keresztül egy LED-et, megnézni mit csinál.
Ha villog, akkor jó nekünk, egy diódán és ellenálláson át kéne egy kondit tölteni vele, majd egy 555-el időzítve megcsinálni, hogy csak mondjuk 5 másodpercig nyomva tartott távirányítónál csináljon valamit. Nem lenne jó, ha minden csatornaváltásnál ki-be kapcsolna a gép... Merthogy elvileg az összes többi távirányító jele működtetheti, ha azonos frekin mennek.
SZia!
Építsd meg a képen lévő kapcsolást! 25mA-errel lehet max terhelni ha az nem elég akkor kell egy tranzisztor és úgy egy relé és már kapcsolhatsz is!
A bázisra köss egy ellenállást (ezt már nem tudom, mekkora kell legyen...) és a bázist kösd össze a kollektorral, hogy "elvileg" legyen két lába. Ekkor már csak azt kell csinálni, hogy fordítva kötöd be. Áramiránnyal ellentétesen. Azt le kell mérni, hogy merre folyik az áram.
Szegéní elektronika Gnd az gnd ,a Vs az a +5v ,a kimenet meg a maradék .A kimenetre köss egy ellenállást a tápfeszültség felé (kb 47k) ez után egy rc tag ami a rövid impulzusokat elnyeli ,majd egy monostabil módbba kötött 555 következik aminek a kimenetét már csak a géppel kell illeszteni.
Vagy És a gépet hálózatkimaradás esetén újraindítás funkcióba kapcsolod.Ennek az az előnye hogy máshoz is tudod használni.A hozzászólásokat is olvasd el,mert egy csomó lábat elfelejtett a rajzon jelölni!!!
Sziasztok!
Vanegy hassonlo esetem van kb.5db rol11-x fototranzisztorom es kellene egy kapcsolasrajz van meg egy csomotaviranyitom is. nem tudom hogy hozhatnam ossze ez a problema :no: :photo: nincs rola
én már csináltam ilyet, annyi hogy nekem a vezérlést egy csipogós óra adta:d, ne tranzisztort hanem FET-et tegyél. Bármilyen jó, és a gate, és a source lábak között legyen egy 100k-s ell. a gate-et pedig tedd a TSOP (háromlábú alkatrészed) kimenetére. Nézd meg az adatlapját
sziasztok. nekem van egy TK 1838-as vevőm egy AIWA hifitoronyból és a hozzá való távkapcsoló is nekem erre kellene egy kapcsolás féleség hogy tudjam vele bekapcsolni a PC-t elore is sok koszonet mar a neten keresgettem de nemnagyon leltem varom segitsegeteket elore is koszonom
Szerintem ez az ami neked kell Bővebben: Link
köszönöm szépen a választ de nekem is van egy hasonló vevöm amit készitettem és az is girder progivval mukodik sztem ez ugyan az csak a bonyolultabb de ezzel nemtudom bekapcsolni a pc-t kikapcsolt állapotban vagy mégis???
Szerinted? Ott van az oldalon leírva! Különben nem írtam volna.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |