Fórum témák
» Több friss téma |
Hello.
Egy egyszerű kérdésem lenne: hogy lehet megoldani, hogy infrával tudjam kiváltani a bekapcsológombot? Adott egy DVD lejátszóból(Yamada) kibuherált vevő és a távirányítója. Nem irányítani szeretném a PC-t. Gondolom a vezetékébe a legegyszerűbb bekötni a vevőt. LOW vagyok ilyen téren. ![]() Válaszotokat előre is köszi.
Nem biztos, hogy jó az ötletem, de szerintem kösd be párhuzamosan a kapcsolóval egy fotodiódát! IR akármilyen jelére-lehetőleg erős legyen. Biztos történik valami.
![]()
Az érzékelőnek, amit kiszedtél hány lába van?
Elvileg a vevőn 3 lényeges láb van, táp, test, meg jel. Adni kéne mondjuk 3v-ot neki, és a jelkimenetre ellenálláson keresztül egy LED-et, megnézni mit csinál.
Ha villog, akkor jó nekünk, egy diódán és ellenálláson át kéne egy kondit tölteni vele, majd egy 555-el időzítve megcsinálni, hogy csak mondjuk 5 másodpercig nyomva tartott távirányítónál csináljon valamit. Nem lenne jó, ha minden csatornaváltásnál ki-be kapcsolna a gép... ![]()
SZia!
Építsd meg a képen lévő kapcsolást! 25mA-errel lehet max terhelni ha az nem elég akkor kell egy tranzisztor és úgy egy relé és már kapcsolhatsz is!
A bázisra köss egy ellenállást (ezt már nem tudom, mekkora kell legyen...) és a bázist kösd össze a kollektorral, hogy "elvileg" legyen két lába. Ekkor már csak azt kell csinálni, hogy fordítva kötöd be. Áramiránnyal ellentétesen. Azt le kell mérni, hogy merre folyik az áram.
Szegéní elektronika
![]() Vagy És a gépet hálózatkimaradás esetén újraindítás funkcióba kapcsolod.Ennek az az előnye hogy máshoz is tudod használni.A hozzászólásokat is olvasd el,mert egy csomó lábat elfelejtett a rajzon jelölni!!!
Sziasztok!
Vanegy hassonlo esetem van kb.5db rol11-x fototranzisztorom es kellene egy kapcsolasrajz ![]() ![]() van meg egy csomotaviranyitom is. nem tudom hogy hozhatnam ossze ez a problema :no: ![]() ![]() ![]()
én már csináltam ilyet, annyi hogy nekem a vezérlést egy csipogós óra adta:d, ne tranzisztort hanem FET-et tegyél. Bármilyen jó, és a gate, és a source lábak között legyen egy 100k-s ell. a gate-et pedig tedd a TSOP (háromlábú alkatrészed) kimenetére. Nézd meg az adatlapját
sziasztok. nekem van egy TK 1838-as vevőm egy AIWA hifitoronyból és a hozzá való távkapcsoló is nekem erre kellene egy kapcsolás féleség hogy tudjam vele bekapcsolni a PC-t elore is sok koszonet mar a neten keresgettem de nemnagyon leltem varom segitsegeteket elore is koszonom
![]()
Szerintem ez az ami neked kell Bővebben: Link
köszönöm szépen a választ de nekem is van egy hasonló vevöm amit készitettem és az is girder progivval mukodik sztem ez ugyan az csak a bonyolultabb de ezzel nemtudom bekapcsolni a pc-t kikapcsolt állapotban vagy mégis???
![]()
Szerinted? Ott van az oldalon leírva! Különben nem írtam volna.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |
A használat feltételei
• Adatvédelem
• GY.I.K., Használati útmutató és szabályok
• Impresszum
• Elosztó
• Hiba jelentése
K�rlek v�rj...