Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Modulrendszerű, grafikus PIC programozás
Lapozás: OK   32 / 177
(#) Peti.Janka válasza Pioneer hozzászólására (») Máj 17, 2009 /

Adatlap szerint : RA0/ANO RA1/AN1 RA2/AN2 RA3/AN3 RA4/TOCKI/CMP2 Tehát nem hogy nem rendelkezik, de van 4 be és 1 kimenete is ami analóg!Adatlap
(#) Pioneer válasza Peti.Janka hozzászólására (») Máj 17, 2009 /

Én nem azt mondtam, hogy a PIC nem tudja, hanem a parsic nem tudja leszimulálni! Állítsd be a parsicban a 16f628 -at, rakj be egy AD konvertert, mentsd el, utána próbáld lefordítani.
(#) Peti.Janka válasza Pioneer hozzászólására (») Máj 17, 2009 /

Ezt holnap ki is probálom!
(#) kaqkk válasza Peti.Janka hozzászólására (») Máj 17, 2009 /

Csak nagyon ne lepődj meg hogy hibát ír a fordító ,
piros lesz a csík !
(#) Pioneer válasza Peti.Janka hozzászólására (») Máj 17, 2009 /

Ezeket fogja kiírni.
(#) Peti.Janka válasza Pioneer hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

Bocsi! tényleg nem gondoltam, hogy a programban hiba van.
(#) kaqkk válasza Peti.Janka hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

Látom nem érted a dolgot !! Nem a programban van a hiba , csak egyszerűen nem tudja azt amit te szeretnél :
(#) mgabesz válasza Peti.Janka hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

A hiba valóban nem a programban van.
Egyszerűen ahogy kaqkk írta nincs benne valódi AD konverter. A komparátor módot pedig nem tudja a parsic. Ha a 628 adatlapját megnézed akkor láthatod, hogy jó pár dolgot be kell még állítani azon kívül, hogy "analóg" módba kapcsolod a portot. Pl honnan akarod venni a referencia fesztültséget, milyen finom referenciafesz. beállítási lehetőséget akarsz stb.
Ha ezt mind bele is írod egy asm file-ba és include paranccsal megadod a parsic-nak akkor is belebuksz abba, hogy a portot nem tudod komparátor módba kapcsolni a parsicban. Ez van.

Üdv.:
mgabesz
(#) Peti.Janka válasza mgabesz hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

Köszi! Így most kezdem érteni mit néztem be. Az adatlap nem analók inputot ír, hanem analóg komparátor inputot. És ezek szerint ezt a progi nem ismeri.
(#) mgabesz válasza Peti.Janka hozzászólására (») Máj 19, 2009 /

Szívesen.
Szia.
(#) paul64 hozzászólása Máj 23, 2009 /

Sziasztok,
Tanácsot kérnék, mivel még ismerkedünk a Parsic-kal.
7szegmenses ledkijelzőt kéne multiplex üzemben kezelni. Eddig csak az jutott eszembe, megkapuzom a bit diszpécser kimeneteit, de ez nem túl elegáns. Lenne tipp valami egyszerűbbre?
Előre is köszi.
(#) aderka válasza paul64 hozzászólására (») Máj 23, 2009 /

Szia!

Ha erre gondoltál akkor segíteni fog.

üdv: aderka

7segora.PIC

(#) Pioneer válasza paul64 hozzászólására (») Máj 23, 2009 /

Szia!
Szerintem valami ilyesmire gondoltál.

7segment.pic

(#) paul64 válasza aderka hozzászólására (») Máj 23, 2009 /

Kőszi, de nem pont erre gondoltam, a lényeg, hogy a számlálók kimeneteit kellene sorban ugyan arra a hét portra kiadni.

LedMpx.PDF

(#) paul64 válasza Pioneer hozzászólására (») Máj 23, 2009 /

Azt hiszem pont ez az. Köszönöm.
(#) kaqkk válasza paul64 hozzászólására (») Máj 23, 2009 /

Én így terveztem meg a 4digites 7szegmenses meghajtást (a parsic példaprogi alakításával) .
A digitmeghajtást egy 4017 es re bíztam ami 4es osztásra van beállítva (még nem próbáltam ki , de már készül hozzá a nyák . "így egy portra ráfér " akár 8 digit is !

dig4.PIC

(#) Pioneer válasza paul64 hozzászólására (») Máj 23, 2009 /

Szívesen.
(#) paul64 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 23, 2009 /

Köszi, nem próbáltam, hogy a multiplexer Byte-ról Byte-ra is dolgozik. Most már csak egy 5 digit-es lefelé számlálót kellene összehoznom.
(#) kaqkk válasza paul64 hozzászólására (») Máj 23, 2009 /

a progiban ott van egy 4 digites számláló nem nagy
munkával át tudod rajzolni .
(#) paul64 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 23, 2009 /

Az a baj, nekem visszafelé kéne számoltatni.
(#) kaqkk válasza paul64 hozzászólására (») Máj 24, 2009 /

Rajzoltam egy 2 digites oda vissza számlálót ezt folytasd

NONAME.PIC

(#) paul64 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 24, 2009 /

Hálás köszönet

Tegnap egy hibát vétettem (a tabulátorokat átneveztem)
és megegyezett a nevük a számlálókkal ) ezért nem volt hajlandó lefordítani hexre . Itt a jó változat
(#) paul64 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 24, 2009 /

Kicsit én is beletúrtam a táblázatba. Erről mi a véleményed?

K-U-Dj1.PIC

Ez is jó . Én az alapot adtam a kivitelezés a tied .
(#) Peti.Janka hozzászólása Máj 28, 2009 /

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy ha csinálok egy progit fényerőszabályozásra azt egy modulként nem lehet valahogy elmenteni? Hogy utánna ha megnyitom ne egy hatalmas progit lássak csak egy kis modult? meg lenne egy másik valahol láttam itt a forumban, hogy valaki felrakott egy szkóp képet, és lehet valahogy szkóp funkcióval figyelni a progit? Előre is köszi a válaszokat!
(#) dcsabi válasza Peti.Janka hozzászólására (») Máj 28, 2009 /

Nem tudom pontosan mire gondolsz?
A PIC-ről beszélsz általában, vagy arról a témáról amivel ez a topic hivatott foglalkozni...

Ugyanis ezt azért nyitottuk, hogy van egy progi, amit Parsic-nak neveznek, és az "e" körüli dolgokat lehetőségeket, problémákat, ötleteket osszuk meg egymással. Ha egy ilyen kiterjesztésű file-t elmentesz, akkor csak ezzel a programmal tudod újra megnyítani...

A szkóp funkciót szerintem a PICsimulatorIDE fejlesztő eszközhöz tartozóan láthattad többek közt.

A modul utólagos nézegetéséről, nem tudom mi a konkrét szándékod. Én ha megírom a progit akkor annak általában van célja, és beletöltöm egy PIC-be és ott használom...
Ha esetleg a szimuláció kiterjesztésében gondolkodsz, akkor csinálj egyik oldalra csak a ki-be meneteknek "kötéseket" zászlókkal és onnét lehet jobban tesztelgetni, ha esetleg több oldalas lenne a rajz...
(#) baloghzoli1 válasza Peti.Janka hozzászólására (») Máj 28, 2009 /

A PICKit 2 programban is van egy szkópszerü tesztelö,Logic tool a neve
(#) Peti.Janka válasza dcsabi hozzászólására (») Máj 28, 2009 /

Szia Dcsabi Természetesen azt tudom, hogy amit ezzel a progival csinálok csak ez nyitja meg. Én arra gondoltam, hogy új modult lehet e ebbe a progiba csinálni. A szkópot meg úgy gondoltam, hogy például pwm kimenetet meg a vezérlő négyszögjelet összehasonlítani. ez az összehasonlítás azért érdekel, mert nem tudtam triac-al megcsinálni a fényerőszabályozást csak egyenirányítés utánn fettel megy, és arra lennék kiváncsi mit csinálna ha a hálozati 50 hz böl csinálnék négyszögjelet és azt kötném rá timer modul helyett jó e lenne.
Az elképzelésem egy lakás világítás vezérlés lenne azért lenne jó ha modult lehetne csinálni belőle. mert nem lenne több oldal a progi, meg sokkal átláthatóbb lenne.
(#) tibi65 hozzászólása Máj 29, 2009 /

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni abban hogy ha pic-ről például egy szöveget szeretnék küldeni pc-re rs232 keresztül az hogy oldjam meg?
Következő: »»   32 / 177
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem