Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Jó lesz ez még valamire (újrahasznosítás)
Lapozás: OK   5 / 27
(#) ProZsolt hozzászólása Máj 23, 2009 /
 
Azonkivul a benne levo folyadek remekul hasznosithato az emberi letszugsegletek kielegitesere
(#) Frankye válasza feki00 hozzászólására (») Máj 24, 2009 /
 
A karos íróasztal lámpa pedig működő fényforrással kiváló világító eszköz asztalon végzett munkákhoz és/vagy ágyban olvasáshoz.
(#) ProZsolt válasza Frankye hozzászólására (») Máj 24, 2009 /
 
Latom, atopik felelesztese helyett, egy ujjab poentopikot csinaltam
(#) omikron hozzászólása Máj 24, 2009 /
 
Üdvözlök mindenkit!
El kell mondjam, mert szétvet a düh. Lomtalanítás volt. szobakerékpár irányítópultját/kezelőszervét hazavittem. Benne mindenféle memória, processzor, mikrokontroller, és ami a leginkább megdobogtatta a szívemet: 9 db piros színű hétszegmenses kijelző. Mondanom sem kell, hogy kétoldalas nyákról van szó. Körültekintően, ahogy szoktam, ónszippantóval eltávolítom az ónt, csavarhúzóval, tűvel megmozgatom a kivezetéseket, minden rendben. Elkezdem óvatosan, tizedmillimétereket igazítva kiemelni a helyéről, már jönne is, erre nem letörik egy-két lába?! Az alkatrész felőli oldalon ottmaradt egy kis ón. 9-ből 4 kijelző jött le sértetlenül, pedig máskor mindig minden rendben volt. IC-ket, TIL306-os kijelzőket forrasztottam már ki kétoldalas nyákból és sosem volt semmi baj! Nem tudom, mi volt a probléma. No mindegy, anyagi veszteség nem ért, csak "lelki". Kezdő pedig hibázik.
Ezért aki kétoldalas nyákról termel ki precíz alkatrészeket, az nagyon figyeljen oda.

Egyébként mániákusnak mondanám magam, ugyanis ha lomtalanításba futok bele, azonnal ott vagyok, és kutatok, de mostanában már nem nagyon hozok haza semmit, csak ha valamilyen rendkívülibe nem botlok.
(#) cleetus hozzászólása Máj 24, 2009 /
 
Nekem egyszer sikerült egy egész doboz 180w-os racktápegységet elhozni az elektrobolt elől.Ha már nem használom a rendeltetésének megfelelően,akkor az alkatrészei semvoltak semmik.LM317 és mindenféle fet,meg vsamagok,és folytók,és egy halom fet.Legalább 10000 forintnyi cuccot tudtam akkor elhozni ingyen.De monitort is hoztam haza nem egyszer,és abból is kiszedtem minden használhatót.Mostanság két videót berheltem szét.A tápegységüket elraktam,azok tökéletesen működnek,ellenben a házaik nagyszerűen felhasználhatóak máshová.PL az egyik vékonyba építem bele a quad405-ömet,a másikba meg egy ultravékony számítógépet.
A következő,amibe majd beleépítek dolgokat, azok a mikrók lesznek.Abból is van egy pár darab.
Szóval ez így még csak kis része annak,amit fel tudok használni belátható időn belül.
De a suliból majd szerzek még videokasztnikat,és azokba majd egy rádiót,meg majd egy sokcsatornás gainclone-t tervezek.Gondoltam rá,hogy esetleg valami kapcsitáppal építsem.De az majd nagyon a jövőben lesz.
(#) SALáta válasza omikron hozzászólására (») Máj 24, 2009 /
 
Hát igen, én ami érték (200 ft nál több, vagy sok kell belőle, különleges) azt szúrólánggal olvasztom le, kihúzom vagy kiverem vagy kifeszítem a nyákból.
Amúgy most volt nálunk lomtalanítás, nem hoztam haza semmit, sőt inkább én dobtam ki sokmindent, 6 tv áll a ház előtt, és megszámlálhatatlan zsák, remélem elviszik.
Sokmindent bontottam a kidobásra szánt cuccokból, végre tele a trafósládikám.
(#) bankimajki válasza omikron hozzászólására (») Máj 24, 2009 /
 
szia, van egy spéci bontási technika 2 oldalas nyákhoz.
Trükk: kell sok kül. átmérőjű injekciós tű, éa az épp megfelelőt a felmelegített lábnál átpréseled a lyukon, (persze úgy hogy az alkatrészláb az injekciós tű lyukjában van) és az a láb tökéletesen szabad lesz, én néha így bontok, ha valami nagyon kell. Időigényesebb, de kevésbé rongálja a menthetőt
(#) bankimajki válasza cleetus hozzászólására (») Máj 24, 2009 /
 
Szia, lenne egy olyan kérdésem, hogy a "gainclone" az miféle szerkezet? Ha van kedved, akkor légyszi írd már le hogy miaz, ill. a működését.
(#) cleetus válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 24, 2009 /
 
Az egy erősítő kérlekalássan.Általában LM1875-tel,vagy 3886-tal, vagy még 3875-tel építik.Én is csak egy pár napja találkoztam vele,és gondolkodtam el az építésén.Esetleg az ic ára miatt (lm1875) egy aktív rendszeren.Monitoralkatrészekből frankón kijönne,csak az ic-t kell megvennem,amit lehet holnap meg is teszek.
(#) bakos13gab válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 24, 2009 /
 
Szia!

Válaszolok én. A gainclone egy erősítő. Pontosabban nem egy fajta, hanem nagyrészt az LM3875 és LM3886 IC-k köré épülő, minimalista kapcsolás. Én most raktam össze két csatornát. Alapvetően az IC-k adatlapján lévő kapcsolás majd azt fejlesztgetik, variálják az emberek.

Az eredetije a Gain Card néven futott és többezer dolláros volt, de nagyon hasonló kapcsolást alkalmazott és LM3875-re épült. Az eredetit a 47 Laboratories gyártotta.
Gain Card
(#) bankimajki válasza cleetus hozzászólására (») Máj 24, 2009 /
 
Köszönöm szépen a választ, ahogy volt osztályfőnököm mondaná, már megérte felnézni az oldalra
(#) omikron válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 25, 2009 /
 
Sziasztok! bankimajki:Köszönöm szépen, megfogadom a tanácsodat. Viszont megint csak ott kell vigyázni, hogy az átpréselésnél nehogy túlságosan meghajoljon az alkatrész lába pl. egy IC esetében. Mert hát ellenállásoknál meg egyéb két- és négylábúaknál semmi különös nincs, de a százlábúak nagyon kényesek.
SALáta: Sajnos a kifeszítés ebben az esetben nem jött be...
(#) bankimajki válasza omikron hozzászólására (») Máj 25, 2009 /
 
ha még ügyes vagy, van nagy teljesítményű pákád, akkor lehet bontani úgy is hogy nagyon sok ónt felviszel a bontandó cuccra, a panel satuba mondjuk be van fogva, majd hirtelen felmelegíted, és kiveszed az alkatrészt. De ezt csak kellően nagy pákával érdemes megjátszani, amúgy bontani hőlégfúvóval a legjobb
(#) bankimajki válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 25, 2009 /
 
ha valakinek van rossz videómagnója, az építhet belőle cicaetetőt, lásd a videót:videó
(#) berci1987 válasza omikron hozzászólására (») Máj 25, 2009 /
 
Sziasztok ! Én a kétoldalas nyákbol való kiforrasztást úgy szoktam megoldani, hogy pákával 'rámelegítek' a lábra majd kompresszorral (amin a bicikliszelephez való fej van) átfújom a meleg cint.
(#) cleetus válasza berci1987 hozzászólására (») Máj 25, 2009 /
 
Én meg vettem egy ónszippantót,és avval még könnyebb.
(#) Action2K hozzászólása Máj 31, 2009 /
 
Amennyire vacak volt az idő, csak bontásra volt kedvem. No meg így lesz egy kis hely is. Már eléggé útban volt ez az öt darab csöves TV sasszi, úgyhogy ma kiszedtem a lényegesebbeket: csöveket trafókat, meg a nagy kondikat. Persze majd minden szépen be lesz vizsgálva, a kondik megformázva, aztán mehetnek a polcra. A "termés" képen más is látható.
(#) mark.budai válasza Action2K hozzászólására (») Jún 1, 2009 /
 
Hát ez tényleg jó lesz még valamire...
(#) Medve válasza Action2K hozzászólására (») Jún 1, 2009 /
 
Sassziról jutott eszembe, hello, hogy egy amikor egy Commodore +4 es gépet bontottam szét (de sajnáltam!), megtetszett a ház alsó fele. Egy műanyag szabályos tálca, gumi talpakkal, belül a csavaroknak fészek. Valami próbapanel összeállításnak kiváló és teszetős lehet. Később egy nyomtató alja is hasonló gondolatokat indított el bennem...
(#) Action2K válasza Medve hozzászólására (») Jún 1, 2009 /
 
Szia! No még nem végeztem velük, mármint a sasszikkal. Nem mennek még a "kukába". Ki lesz termelve még belőlük minden ellenállás, kondi, tekercs, forrléc... Egyenlőre mennek a padlásra, s majd legközelebb folytatom.
(#) Szebence hozzászólása Jún 2, 2009 /
 
Sziasztok!

Ezeket a winchestereket lehet még valamire használni? Valamelyik alkatrészét érdemes megtartani belőle?
Jó lesz még vlamire? Minden esetre a mágneseket kiszedem belőle, meg a korongokat is

P6022972.JPG
    
(#) mark.budai válasza Szebence hozzászólására (») Jún 2, 2009 /
 
A hátlapi csatlakozókat használhatod. Meg a motorjával lehet Propeller Clock-ot építeni.
(#) Szebence válasza mark.budai hozzászólására (») Jún 2, 2009 /
 
Propeller clock biztos nem lesz
Azért köszi a választ
(#) Action2K válasza mark.budai hozzászólására (») Jún 2, 2009 /
 
Vagy akár erre.
(#) bbatka válasza Szebence hozzászólására (») Jún 2, 2009 /
 
Hőlégfúvóval az SMD alkatrészeket fél óra alatt ki lehet menteni róla.
(#) Szebence hozzászólása Jún 3, 2009 /
 
Van pár régi és/vagy nem működő dolgaim, a kérdésem az lenne, hogy mire lehet még használni, kidobás előtt mit érdemes belőlük kiszedni, ami a későbbiekben még jól jöhet? Tehát a lista:

6db nem működő monitor
3db beltéri egység
2db dvd lejátszó
1db videómagnó
1db régi magnó
Talán még egy régi TV is van (20-25 éves)
És az a pár winchester, de arra már kaptam választ.

@bbatka hozzászólására válaszolva, nincs hőlégfúvóm és nincs szükségem az smd alkatrészekre, így többnyire az smd-s nyákok a kukában landolnak...
(#) Kicsa válasza Szebence hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
Szia!
Monitorokban nagyfesztrafó (ha működik),lehet vele kísérletezgetni. Én monitor lapról szedtem már le félvezetőt,jó kis hűtőbordát...nagyob méretű elkók...
Az általad felsorolt többi készülékből pedig egytől egyig a tápot mindenképp érdemes megtartani illetve ott is kondik bordák. Pl a lejátszó mechanikát érdemes elrakni egyben,hátha javítani kell hasonló típust.
Üdv Kicsa
(#) Szebence válasza Kicsa hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
Mindegyik monitornak szinte más a baja, van ahol homályos a kép, van amibe hiányzik a trafó. Egyiket sem próbáltam még ki, kaptam őket, de a volt tulajdonos szerint mind rossz.
Mondjuk 2 beltéri működik, igaz, hogy nem tudom felhasználni mert nincs parabolánk, meg a beállítás is körülményes, nem éri meg nekem a beüzemelése, TV-t csak ritkán nézek.
Ja igen, egy régi, nagyon régi epson nyomtatóból is csak tápot hagytam meg és a mechanikát, egy régi 10cm vastag síkágyas scannerből meg levilágító lett, annak is csak a tápját hagytam meg...
(#) mark.budai válasza Szebence hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
Szerintem vedd ki a panelokat, mechanikát, a doboza meg ha nem kell, akkor dobd ki. [off]Én már rég óta keresek rossz beltérit, vagy hasonlót, mert egy mini-pc-t össze akarok rakni. És a doboza jó lenne háznak. Vagy DVD lejátszó, PIC-kel SATA-ra, vagy IDE-re illeszteni a meghajtóját.
(#) Szebence válasza mark.budai hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
Szia!


Van egy videómagnó dobozom, ha érdekel a tiéd. Egyelőre nem akarok bontani, mert 16-án szóbeli érettségi, ráadásul ma szóltak, hogy a 20 órás műhelgyakorlat (C tipusú jogosítványhoz) most kezdődik el, még a héten, arra is sokat kell tanuni.
Gyöngyös mellett lakom, nem kerestem ki térképen, hogy Bősárkány merre van. Nem tudom, hogy oldhatnánk meg, de a többit PM-ben majd.
Este 8-kor tuti itt leszek, addig már nem biztos
Következő: »»   5 / 27
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem