Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   597 / 2208
(#) kocos hozzászólása Jún 11, 2009
Köbzoli Bácsi! Mondta faterom, hogy jött egy csomagom, "valami Zoltántól" (mondom mindig az öregnek, hogy hazsnálja a szemüveget, azért van,de hát beszélhet neki az ember ) "vannak benne ilyen nagyon kicsi lámpák, de nem olyan, amilyeneket szoktál kapni, hanem kisebbek, meg vannak benne lábas kondenzátorok, meg számlálók, meg sok minden" Ezer köszönet érte!
A hétfői termés meg egy ilyen ! Jól megfér a párja mellett, és még a kettő együtt sme érte el a "kritikus Szent István határt" Mindkét műszer egy teljes napon keresztül be volt kapcsolva, és a mutatójuk egy fél millimétert sem mozdult ( természetesen az üzemi hőfok elérése után), nem "remegett", egyedül az Orivohm II-esnek kontaktos az ellenállásméréshez tartozó poti, így elég nehézkes végkitérésbe állítani, de ez legyen a legkevesebb baja. valószínűleg még van is otthon ilyen értékű új Remix potméter
(#) lpcollector hozzászólása Jún 11, 2009
Napok óta azon töröm a fejem, hogyan oldjam meg a 6C33C SE anód és fűtéstápját.
Tegyek három 150VA-es toroidot egy dobozba vagy kettőt-kettőt két dobozba?
Aztán találtam ezt a neten. Itt minden toroid még a fojtó is.
(#) rhesus23 válasza lpcollector hozzászólására (») Jún 11, 2009
Az a két baloldali kimenő lehet?
(#) Cavalier hozzászólása Jún 11, 2009
Kell-e valakinek SM85b vas? Pontosabban trafó, amit át lehet tekerni, tehát van rajta cséve, bilincs, keret is. Van egy csomó itt Szfváron az elektronikai boltban kemény 2400 ft-ért illetve alkufüggően olcsóbban.

Hifi célra szerintetek mivel lenne érdemes meghajtani? PP-t szeretnék, mittudomén 6p3sz ultralineárban vagy valami? 15-20W elég lenne.
(#) lpcollector válasza rhesus23 hozzászólására (») Jún 11, 2009
Úgy tűnik nekem is...
(#) Mate78 válasza Cavalier hozzászólására (») Jún 11, 2009
Az nagyon jó ár érte.Engem lehet érdekelne, 2 darab, mert 2 van itthon.

15-20W könnyedén átvihető azzal a trafóval, 15W-ra szűken elég az EL84, 20W-ra meg pl . amit írtál a 6P3SZ, vagy EL34, stb végülis mindegy, lényeg hogy jól legyen elkészítve az a kimenő.
(#) Mate78 válasza lpcollector hozzászólására (») Jún 11, 2009
Valószínű, de hogy lehet toroidból légréses kimenőt készíteni?
(#) rhesus23 válasza Cavalier hozzászólására (») Jún 11, 2009
Most kézbe vettem Ágoston Úr könyvét. Ő ezt (sm85b) a vasat ajánlja 300B kimenőnek. Valaki csinált már ilyenből?
Vagy!
53mm pakett vastagságú, 102*102 széles, 68*17 ablakméretű és 34*53mm a vas. Tudok ilyent is cséve nélkül.
Melyik lenne jobb kimenőnek 300B-hez?
(#) lpcollector válasza Mate78 hozzászólására (») Jún 11, 2009
Valami trükkje biztosan van. A magasság sem szokványos, ki tudja mit rejt ...
(#) lpcollector válasza Cavalier hozzászólására (») Jún 11, 2009
Szerintem ennyi pénzért sokunknak jó lenne belőle minimum egy pár
(#) CHZ válasza Mate78 hozzászólására (») Jún 11, 2009
Szerintem tekercselés előtt elvágják a gyűrűt .
(#) Cavalier válasza lpcollector hozzászólására (») Jún 11, 2009
Akkor csináljuk azt, hogy akinek kell, írjon magánüzit, mondjuk jövő szerdáig. Akkor majd meglátom mennyi is lesz, kialkudok valami mennyiségi kedvezményt, és a többit majd akkor megdumáljuk.
Ha úgyis találkoztok börzén, valakinek elküldöm, és elosztjátok, vagy lehet, hogy én is megyek valamikor, úgyis kéne 6n2p-ket vennem.
(#) lpcollector válasza Cavalier hozzászólására (») Jún 11, 2009
Ez nagyon jól hangzik
(#) Action2K válasza lpcollector hozzászólására (») Jún 11, 2009
No ez is "deszkamodell", csak kicsit kicsinosítva.
(#) lpcollector válasza CHZ hozzászólására (») Jún 11, 2009
És a dupla magasság?

De ez csak egy példakép akart lenni, nem ez volt az igazi kérdés
(#) CHZ válasza lpcollector hozzászólására (») Jún 11, 2009
Szerintem orosz vas , láttam már ilyen szokatlan méretűeket .
(#) lpcollector válasza CHZ hozzászólására (») Jún 11, 2009
No ezt jól kiveséztük, de nekem nem ez fáj
Itt vannak a csővoltmérők! Meg a mai szerzetek, egy Phillips Bookshelf hangfalpár, elég meggyőző hanggal a '80-as (?) évekből, egy Szt. István király arcképével díszített papírfecnit adtam értük, szerintem megérte!
Ha valakit érdekelne esetleg ilyen csöves millivoltmérő (EMG 1315 , 20Hz-500kHz, 30mV-100V ), vagy egy EMG üzemi csővoltmérő ( TR1402), akkor írjon privit! Van még EKM 20 A-es tükörskálás laborműszer, ellenállás-, kapacitásdekád, Tv ábragenerátor, 100mikroamperes dépez műszer dobozolva, méréshatárváltással ( AC 10 V 100V, DC 1-1000V )
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 11, 2009
Milyen szósz? szója?
(#) EcoPityu hozzászólása Jún 11, 2009
Gyerekek! A 6P3CE PP UL-om a 6AS7G SE-m hez képest, hurkagyurka! Persze nem hangerőben...

Lehet, hogy a sok PP után vissza kéne térjek az SE-k hez?

Nem-nem nem készítek GU50 SE-t!
Mi lenne, ha 3-4db párhuzamosan kötött EBL 21-el próbálkoznék?
(#) kocos válasza EcoPityu hozzászólására (») Jún 11, 2009
Vízforralót csinálsz?
(#) JZoli válasza kocos hozzászólására (») Jún 11, 2009
Az ilyen műszerek területén én majdnem gyűjtőnek számítok, igaz még nincs sok, de ezek érdekelnének főleg az első három műszer.Ár? Állapot? De tovább nem is akarok offolni
(#) JZoli hozzászólása Jún 11, 2009
Nem teljesen erősítő, de az lenne belőle: Nem tudna valaki adni valamelyik paneltervező progihz csőkészletet, vagy a neten nem tud valaki olyan helyet ahonnan le lehetne ilyet tölteni?
(#) kocos válasza JZoli hozzászólására (») Jún 11, 2009
(#) CHZ válasza JZoli hozzászólására (») Jún 11, 2009
Nyáktervezőhöz keresel csőkészletet , vagy szimulátorhoz ?
(#) kocos válasza CHZ hozzászólására (») Jún 11, 2009
ha már így szóbajött, nekem tinához nem lenne rossz
Ehhez a hangfalhoz tud valaki valamit hozzászóni? Ismeritek ( Sturbi, CHZ, köbzoli, Imi, és a többiek? ) találtam róla egy 1972-es újsághirdetést az eladónál csak monóban tudtuk kipróbálni egyenként, egy music centerről, de nagyon részletező képe volt, most fogom meghallgatni a PCL86 TV kimenős SE-vel!
(#) CHZ válasza kocos hozzászólására (») Jún 11, 2009
Nekem is jól jönne , már próbáltam ...
Pspice modelt már találtam , de még elfogadtatni nem sikerült . Biztos meg lehet oldani csak tovább kellene dolgozni rajta .
Következő: »»   597 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem