Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Börze
 
Témaindító: llaci56, idő: Jan 12, 2009
  1. Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ Rádióamatőr találkozó és börze: börze időpontok.
Lapozás: OK   33 / 147
(#) SzervízMacska válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 27, 2009 /
 
Idézet:
„nekem ez egyre inkább arról szól, hogy találkozás. Matyival - mondhatni - rutinszerűen összefutunk, és van még egy-két rendszeres tag.”
[quote] Én is így vagyok ezzel - csak a múltkor késve észleltem, hogy szombaton kellett volna menni...
(#) Frankye válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 27, 2009 /
 
Második HE-sküvő?!
(Zsezsa & Zenetom az elsők...)
(#) DuMatyi hozzászólása Máj 27, 2009 /
 
Üdv mindenkinek! Sajnos pénteken mind két nagylábujjamat széttrancsírozzák egy rutinműtét keretein belül, úgyhogy 99%, hogy nem tudok menni a rákövetkező június 6-i börzére! Budapesti Rádióamatőr Bugin lesz a következő börze, a Csepeli strandon. Ha megtalálom a papírt, amire felírtam, útbaigazítást is adok! Keletkezett elég hozzászólás, amióta nem volt elég időm olvasni...
(#) gg630504 válasza DuMatyi hozzászólására (») Máj 27, 2009 /
 
(#) llaci56 válasza DuMatyi hozzászólására (») Máj 27, 2009 /
 
El kéne menni a BURABU-ra! Az a baj, hogy vasárnap mennem kell egy buszért Egerbe, mert viszem a fiám és a nejem osztályát kirándulni hétfőn. Lehet, hogy szombaton kimegyek. (kimegyünk?)
Ha Imi hozza a kutyáját, akkor viszem én is. (...hogy tudja, mi a KUTYA! )
(#) rockersrac hozzászólása Máj 28, 2009 /
 
LEHET hogy tudok menni én is BURABU-ra,de ez nem 100% még!
(#) lapose hozzászólása Jún 12, 2009 /
 
Holnap BURABU!
(#) SzervízMacska válasza llaci56 hozzászólására (») Jún 13, 2009 /
 
Nem láttalak Laci a Búra-bún. Azért, hogy holnap buszért mész, ma eljöhettél volna. Matyival találkoztam, volt Vele még két ifjú titán innen a fórumról, de a nick-nevüket nem tudom. Szélesen rám mosolygott az egyik standon egy egyedül árválkodó, vadi új Knipex zégergyűrű-fogó, a másikon meg két tekercs bandázs-szalag. Nem volt szívem egyiket sem ott hagyni... Mást nem vettem, bár néhány kisméretű félvezetős szovjet szkóp nagyon kellette magát. Nézelődés után kiültem 1 kicsit a Duna partra.

További kellemes hétvégét mindenkinek!

Üdv.: SzervízMacska
(#) rockersrac válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jún 13, 2009 /
 
Az egyik én voltam! Én voltam megrakva azzal a szép kis dobozzal,meg én kaptam azt a rakat csövet ingyé!
(#) l48 hozzászólása Jún 13, 2009 /
 
Nem tudjátok, hogy holnap még él a BURABUN a börze?
(#) Gafly válasza l48 hozzászólására (») Jún 13, 2009 /
 
Mire én kijutottam ma délutan az első párbeszéd az volt amit meghallottam hogy:
- Mikor pakolunk?
- MOST!
Program szerint üzemlátogatás van holnap. De a remény hal meg utoljára...
(#) rockersrac válasza l48 hozzászólására (») Jún 14, 2009 /
 
Ma volt csak börze,a szokásos déli ,, zárással" ahogy a puskás börze is szokott lenni! én 200 forintot költöttem,és egy kisebb doboznyi cuccal,meg egy kb fél szatyor csővel lettem gazdagabb!
(#) SzervízMacska válasza rockersrac hozzászólására (») Jún 14, 2009 /
 
A szimatszatyrot látva gyanakodtam is rád...
(#) DuMatyi hozzászólása Jún 14, 2009 / 1
 
Én is tiszteletemet tettem a nagybörzén. vpist és rockersrac kollégával a népligeti Metro feljáratánál megvártuk egymást, majd végtelennek tűnő utakon mentünk ki a csepeli Strandra. A börzén öszzefutottam SzervízMacskával, többször körbejártuk a kínálatot. Természetesen a nagy kavalkád közepette párszor elhagytuk egymást, rockersrac ezt többször is nehezményezte Nos... A kínálat bőséges volt, mégsem találtam meg amit kerestem, illetve igen. Portable TV tester-nek kitűnő házikója van nagy körskálával. Abba kívántam volna bele építeni a hanggenerátoromat, mondom ez úgyis rossz. Gondoltam elviszem dobozáron. Rákérdeztem az árára... Ha nem szégyelltem volna magam, elröhögöm. Külsőleg jó állapotban volt... A mechanika tropa, gondoltam, majd valahogy megjavítom. Ára: 20.000 Ft! Most mondjam azt, hogy nem tollas a hátam?! A pofátlanságnak is van határa... Állítólag a gyűjtők ennyiért is elviszik. Akkor vigyék! Na persze! A dolog szépséghibája csupán annyi, hogy egy régi szocreál tömeggyártott aluminium házas műszernek sosem lesz akkora eszmei értéke, mint egy szép politúrozott rádiónak. Ahhoz képest, az iskolánkban már rég bezúztak ezekből 2-3 db-ot. Ha tudtam volna, megmentem, de a jelenleg hatályos előírások miatt be kellett zúzni kalapáccsal egy csomó műszert, azaz szemmel látható módon működésképtelenné kellett tenni. A szívem majd megszakadt! Pedig olyan jó lenne! építeni bele, mert a mechanikát elkészíteni a legnehezebb, azzal bajlódok a legtöbbet

Gazdagabb lettem egy zacskó zsugorcsővel 250 Ft-ért. 55-60 db 9 -10 centis nem egyforma dobmaradvány/selejt van benne. Az ugye 5,4 méter összeadva. Ha méterenként 200 Ft-os áron számolunk, ami az átlagos kiskereskedelmi ár, akkor negyed áron jutottam hozzá. Kipróbáltam, és nem keményedik meg zsugorodása után! Igazi ritkaság! Emellett vettem 2 db nagyon nagy TO 220 hűtőbordát is. A nap vétele: 1 db EZ81 200 Ft ért. Új, dobozos. Az illető rádióamatőr, és neki nem kellenek a csövek... Sajnáltam otthagytam E 83 F-t, E81L-t 18042 ipari pentódákat,mondván majd visszamegyek érte, megrágom hogy kell-e. Sajnos könnyelmű pillanatomban úgy döntöttem nem kell. vpist általam ránézésre újnak minősített EL84-et vett 2 db-ot, 200 Ft-ért. Azt kereste, erősítőt javít. Mondtam neki, megéri börzére jönni! A Rádióvilág KFT-nél 2000 Ft! Ha épp lehet kapni.

Rockersrac jóvoltából van egy Kékes potméter panelem, forgatógombokkal együtt és egy 13 lábú csőfoglalat vagy valami hasonló panel, rajta jó sok vezetékkel (Abból a dobozból kunyeráltam tőle, amit fentebb említett: amit ő ingyen kapott - köszönet érte! )
(#) Frankye válasza DuMatyi hozzászólására (») Jún 15, 2009 /
 
Idézet:
„szemmel látható módon működésképtelenné kellett tenni”

Mi ezt anno úgy csináltuk, hogy egy készüléket szétszedtünk 3-4 részegységre, majd ezeket egyenként összezúztuk, így egy műszerből (eszközből) mindjárt lett 3-4. A használhatóak pedig megmaradtak, lehetett belőlük vinni haza.
(#) einstien65 válasza Frankye hozzászólására (») Jún 15, 2009 / 1
 
nálunk van egy telep ahová viszik az elektronikus hulladékokat itt rengeteg dolgot lehet turkálni de csak persze egyes embereknek mert ezt nem lehetne állitolag de van itt a 20w os toroidtol kezdve a helipotig meg a sok müszerdoboz mükis meg ijen ojan tiszta kincses bánya nem is tudom hány kilo alapmüszerem van már ijenekből rengeteg panel tele jo alkatrészekkel egykis izelitő pl a hütöbordák-bol jpg n mondanám hogy 400ft volt kiloja de sajna pár belegurult a zsebembe és igy azt se kellet kifizetni :yes: :yes:

PICT0001.JPG
    
(#) Danaman válasza Frankye hozzászólására (») Jún 15, 2009 / 1
 
A mi sulinkba ennél is jobb a megoldás, az alapműszer kivezetéseit megfordítgatták az összesbe és így mind a rossz irányba akar kitérni, és máris rá lehet mondani hogy rossz!
(#) varttina válasza einstien65 hozzászólására (») Jún 15, 2009 / 1
 
Merre van ez a börze? Vannak még nagyobb méretű hűtőbordák? Egy 200VA körüli torroid trafó mennyibe kerül Nálatok?
(#) einstien65 válasza varttina hozzászólására (») Jún 15, 2009 / 1
 
szia hát éppen van egy 200va s toroid vasam ha meg tudod tekerni ojanra amijenre neked kell akkor elküldöm postán ingyen amugy 100ft /kg az elektronikai dolgok ára itt a méh telepen

de igazábol nem eladni akarom ezeket hanem dolgozok belőlük
(#) llaci56 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jún 23, 2009 /
 
Nem csak Te nem láttál, hanem senki nem láthatott. Az, hogy buszért mentem vasárnap az azt jelentette, hogy szombaton végeznem kellett egy csomó dologgal. (Céges megrendelések, amiket teljesíteni kellett.) Ez vasárnap hajnalra sikerült... Még most sem másztam ki teljesen a dzsumbiból, mert júli első felében nyaralni szeretnék menni két hétre a családdal, így nem csak az elmaradásokat kell pótolni, hanem előre is dolgozni kell.
(#) llaci56 hozzászólása Jún 23, 2009 /
 
Épp szerettem volna megkérni einstein urat, hogy vegye a fáradtságot az "ly" használatához, de látom, hogy kitiltott felhasználo lett belőle. Lehet tudni miért? (Csak mint érdekesség...)
Annak a MÉH-nek a címét megtudta valaki?
(#) Electricboy hozzászólása Jún 23, 2009 /
 
Sziasztok! Szerintetek megérte egy jó működő számítógép táp és egy CPU hűtő 500FT ér? Mit tudok kezdeni egy ilyen táppal??
(#) Frankye válasza Electricboy hozzászólására (») Jún 23, 2009 /
 
Persze, hogy megérte.
A táppal kapod a jól terhelhető, fix feszültségeket, a hűtővel pedig pl. egy erősítő, vagy táp hűtését tudod megoldani.
(Azért az adattáblában ne bízz meg vakon, nem jó ezeket a tápokat "csúcsra járatni".)
(#) Electricboy hozzászólása Jún 23, 2009 /
 
OK kössz!
(#) Frankye válasza Electricboy hozzászólására (») Jún 23, 2009 /
 
Szívesen.
(#) Action2K válasza Frankye hozzászólására (») Jún 23, 2009 /
 
Idézet:
„Azért az adattáblában ne bízz meg vakon”
Többek állítása szerint ez a márka amúgy is elég alja kategória. Ez már csak abból is tükröződik, hogy a legolcsóbbak egyike. 3500-4000Ft-ért árulom a boltban. Erre a "magyar" termékre sajna nem lehetünk annyira büszkék.
Egyébként, ha netán hibás is lenne, akkor is megérte volna, hisz van benne pár szűrőtekercs, 230V-os csatik, sok-sok vezeték , két hűtőborda, ami pl. kis feszültség stabilizátoroknak tökéletes, no meg maga a kis dobozkája. Pláne, ha a teteje is megvan.
(#) Electricboy hozzászólása Jún 24, 2009 /
 
Igen meg van a teteje csak levettem a fénykép miatt a dobozába már elterveztem hogy egy kisebb labortápot fogok rakni ha belefér.
(#) DuMatyi válasza Action2K hozzászólására (») Jún 24, 2009 /
 
Van nekem a pincében egy AT-s "Vargáné" tápom. Szétszedtem egyszer kitakarítani (ezt több táppal megtettem már). Ott indul, hogy a szekunder oldali kábelvédő bepattanó műanyag perem nem volt beépítve. Annak ugyebár a kábel sérülés mentes vezetése lenne a funkciója. Már rosszul kezdődik! Belenézne: kritikán aluli méretű hűtőborda, az összes zavarszűrő induktivitás hiányzik, kivéve a kimenetit. Több jel mutat arra, hogy a panelt legyártva veszik Kínában, és itthon csak a horganyzott dobozba szerelik bele, amit feltételezem, Vargáné gyárt. Például: a panelen egy magyar szó nincs, és ganyé a szerelésmód, magyar konstrukciónál megengedhetetlen. Ésszerű, hogy nem itthon gyártják, mivel nem hiszem, hogy komplett nagy kapacitású NYÁK-gyártó és beültető rendszerrel rendelkezne egy 2 személyes kicsi betéti társaság. Sokkal valószínűbb, hogy egy lemezmegmunkáló présüzemről lehet szó. Innentől kezdve filozófiai kérdés, hogy magyar termék-e? Kissé sarkítottan fogalmazva (kedvenc eszközöm): Ha veszek egy mondjuk 2000 db-os göngyöleg kínai kabátot, majd azt Magyarországon gyártott polietilén csomagoló fóliába egyenként becsomagolom kiskereskedők részére, majd ezt követően ráteszem a "magyar termék" címkét, megtévesztem-e a vásárlókat? Hisz az attól nem lesz magyar termék...
(#) sprofan válasza DuMatyi hozzászólására (») Jún 24, 2009 /
 
Pont ez az eset néhány Szarvasi márkával ellátott cuccnál (lehet van tényleg magyar is és csak ez valami hamisítvány, de én ilyennel még nem találkoztam).
Multkor nézegettem a boltba valamit, láttam a márkát szarvasi, na mondom tök jó Magyar termék meg minden rá is volt írva apró betűkkel hogy magyar. Na mondom ez igen, kivettem a dobozból hogy jobban megnézhessem, egyből szemenszúrt a fröccsöntött műanyagházon a Made in China felirat..... bocs az off-ért
(#) DuMatyi hozzászólása Jún 26, 2009 /
 
Tudom, hogy késő van. Jelzem, holnap börze! Reggel fél 8-ig a Népligeti Metro-állomáson leszek/leszünk. Aki akar ott csatlakozhat!
Következő: »»   33 / 147
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem