Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Jó hát mondjuk egy eredeti TK157-et nem könnyű megverni
Köszönöm, cálom volt katonai stílust adni neki! A varázsszemnek külön adapter-koznolt csináltattam hogy ugyanaz legyen a felfogatása mint a deprez-é!
Hopp. Érdekeset olvastam a hozzászólásban. Ha alulfűtöm döglik a cső? Nálam leesik a 13.8 VAC 12.6 környékére. Váltóáramot nem tudok mérni a multimmal sajna. Egy kicsit idegesít is néha... Szóval tönkreteszi?
Szia!
Úgy tudom, hogy igen mert elfogy a katód. De én nem értek annyira a csövesekhez Erről kérdezd az okosabbakat nem szeretnék hülyeséget mondani.
Egyszerű akaszd rá a 2 csövet és mérj.
mert ugye ez valamelyest vissza fog esni ha a 13.7 V üresjárati. 1-2 tizedvolt eltérés nem számít, ennyit a hálózati fesz ingadozásával is változni fog. Ja meg ez a cső nem egy 300B amira nagyon vigyázni kellene.
Vezeték hosszúságot?
Hány cm legyen? Na, de komolyra fordítva a szót hány V-ot kell mérnem?
Hát ez az! a 34000- ből választani kell tudni de az egy ajánlott-hoz már csak néhányat kell átnézni. Különben kösz már böszen benne vagyok a nézegetésben.
Különben nem vicc mert ha kicsit túl nagy lenne a fűtőfesz akkor a vezeték hosszával lehet játszani. Én is így állítottam be a 4 V-ot a PV200/1000-nek. A trafóról kb 4,5 V jön le és kb 40 cm-es vezeték végén már csak 4,1 V van. de mondjuk ez a cső 3- 3,4 A.megy
Nem értem miért nem hiszel Köbzolinak 12.5-14.5 V között van akkor jó.
Én hiszek Neki.
Akkor holnap megmérem aztán ha 12.5V felett van 2 csővel terhelve akkor örülök. De azt nem értem, hogy soros fűtésű csövek voltak. Ez mit jelent?
Így már tudom mit jelen. Köszönöm!
De akkor nekem is sorosan kell kötni a csöveket?
Te ugye most hülyítesz minket ?
Persze sorba ha 26-27 V-os trafód van
Na csak ennyit szerettem volna
Köszönöm a segítséget mindenkinek! Üdv!
Nekem ilyenek vannak a 6E5P-s, 1,5 W-os SE-mben és nagyon szép hangjuk van (mélyben is), nem olyan rosszak azok, és meglehetősen egyformák. Pcl 86-al csak visszacstolt erősítőben szólnak szépen, kissé mélyhiányosan. Nagyon szépek a közép és magas hangok vele (szebbek, mint az általam próbált bármelyik másik TV kimenővel (legalább 3 félét próbáltam még)).
Énnekem képkimenő trafók vannak az ECL-emben,és sokkal jobban szól így az erősítő mint a gyári kimenőkkel! Igaz az illesztés nagyon nem olyan mint kellene,de egyenlőre így marad,de valahogy nyáron átal lesz tekerve megfelelőre!
A képkimenő nagyobb vasai miatt jobbak a mélyek, de sajnos az illesztés valóban nem optimális
Kukáztam 4 csöves tv-t majd meghallgatom a kimenőket Már csak pár kondi kell, és elindul a GU50 PP deszkamodellje is u.i.: kösz a youtube kommentet
Hát nemrég átnéztem, összeírtam milyen és mennyi csövem van itthon. 37dbnál tartok. Persze sok a "használhatatlan" TV-cső. De PL500-asból van 4 db. Ezekkel lehetne mit kezdeni?
Az a baj, hogy kicsi az ablakméret! Én mondjuk beleszikszikeltem egy EL84 PP kimenőt, de Gu-hoz a primer 0,25-ösből sem férne el, nemhogy a szecunder, Az El84 PP is éppen belefért 0,2-es primerből, 0,7 T indukcióval 75 Hz fa-ra. Viszont Pl, 6AS7G-hez ( ahogy EcoPityu is csinálta ) jó lehet ! Vagy 6C33C-hez 13cm2 brutto keresztmetszetre jön ki a két pakett. Bár most belegondolva talán GU-hoz is elférne egy kevésbé rétegezett kimenő
Sziasztok.
Egy Tungsram DY806 cső adatlapja érdekelne. Tud valaki segíteni ez ügyben??
DY806-ot nem találtam, de itt van egy DY86. Bővebben: Link
Kezdem kapizsgálni ezt a kimenőméretezést. Elkövettem még egy számolást és összevetettem egy másik, ugyanerre a csőre tervezett trafó adataival. Nekem a szekunder kb. 3x kevesebb menetszámra jött ki és gondoltam a párhuzamosan kapcsolással lehet a gond. Szóval csak arról van szó, hogy a kapott szek. menetszámot legalább 3x kell venni és sorbakapcsolni, hogy elbírja a terhelést?
Sorba ? Attól nem fog nagyobb áramot bírni.
Ha párhuzamosan kötöd az azonos menetszámokat akkor igen.
Igazad van, párhuzamost akartam. Azt lehet csinálni, hogy még vékonyabbra vesszük a szekunder huzalt és még egyel vagy kettővel növeljük az osztások számát?
Köszi szépen a rajzot! Hát igen kemény lesz, lehet egy profit is be kell vonnom a munkába, de az a lényeg, hogy kész legyen és működjön, mert így sem lesz nagyon olcsó és nem akarom,hogy csak úgy kidobjam a pénzt. Majd küldök képeket. Ja és tudsz jó internetes alkatrész boltot ahol olcsón elküldik postán a cuccot
?
Sziasztok! Ez lesz az EL84SE elrendezése, a PY88 a trafótakaró alatt lesz. A trafótakaró és a CD meghajtó oldala, eleje, hátulja fából lesz. Már csak egy 5V/27V-os trafó, a panel, a csavarok, távtartók, az RCA aljzatok, a 220-as kapcsoló, a fa dobozrészek kellenek, és kész is. Ezekből az RCA aljzatok Zoli asztalán várnak, a csavarok, távtartók a boltban, az 5V/27V-os trafót nem tudom, hogy hol, a fa dobozelemek pedig kint az udvaron (egy "kicsit" le is lettek mosva az esőben). Nem, a fa dobozelemek nem készen vannak az udvaron, hanem még csak a fa lapok.
Na elég a betűkből, itt van egy kép. |
Bejelentkezés
Hirdetés |