Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   117 / 1271
(#) hodito válasza bringas2 hozzászólására (») Jún 28, 2009 /
 
készenlétben a trafon mért feszültség 152v
de be kapcsolni nem akart
(#) szogi72 hozzászólása Jún 28, 2009 /
 
Üdv. mindenkinek !
Segítséget kérnék , kaptam egy ITT2163T tipusú TV-t , és véletlenül aktivizáltam a gyerekzár funkciót (véletlenül)

Azóta megállt a tudomány sajna.
V.ki segítene hogyan kell deaktiválni azt a francos gyerekzárat ?
Előre is köszönöm

Szogi72
(#) laj91 hozzászólása Jún 28, 2009 /
 
Sziasztok!
Van e videoton ts 3361 osd típusú tvm, annyi a baja, hogy kiment benne a biztosíték, de előtte volt egy áram szünet és akkor ment ki, és utána még annyit csinált, hogy felvillant a kis piros égője, de mindig kialudt! Ha egy kapcsolási rajzot tudna valaki, vagy bármi segítséget tudnátok adni megköszönném! Még kezdő vagyok azért az elektronikában, és ez jó lenne tanulásnak!

DSCF5079.JPG
    
(#) laj91 hozzászólása Jún 28, 2009 /
 
Még annyit, hogy nem kezdetem el kimérni a tápban a tranyókat és a sortrafónál sem, elöbb inább kérdezek úgy gondoltam! De jól gondolom, hogy ott keressem a hibát?
(#) gabor128 válasza ferzoo hozzászólására (») Jún 30, 2009 /
 
Szia!
A tápkörben kicseréltem az elkókat.
Sajnos ez nem segített rajta.

Lefényképeztem, hogy mit produkál még mindig.
Bekapcsoláskor sokáig semmi, majd a 34-es képen levő ábra villog a képernyőn, végül bejön a kép.
A kép a 31-es képen alul csíkos és az alsó 1/8-ada a képnek nem is látszik.

Egyéb ötlet a javításra, valaki?
(#) gabor128 válasza gabor128 hozzászólására (») Jún 30, 2009 /
 
Szerintem az alsó részt, ahol nem látszik a kép, azt próbálja a fölött kirajzolni, és ezért csíkos ott azon a részen a kép.
(#) dezsi001 hozzászólása Júl 1, 2009 /
 
Üdv. Van egy Sony Trinitron KV-21m1k típusú tv-m és elment a zöld szín. Gondoltam rá hogy a zöld ágyú beoxidálódott, finoman megütögettem a képcső nyakát de egy pillanatra se jött vissza. Valakinek van valami ötlete? Előre is köszi.
(#) skarlik válasza dezsi001 hozzászólására (») Júl 1, 2009 /
 
Üdv.Nézd meg a színpanelját,Nézd meg hogy a 3 szín kivezetésein kimegy -e a feszültség!
(#) dezsi001 válasza skarlik hozzászólására (») Júl 1, 2009 /
 
kb. mekkora feszt kellene mérnem?
(#) Vacok válasza ferzoo hozzászólására (») Júl 1, 2009 /
 
Szia!
Sikerült megjavítani a tv-met, egy dióda szakadt meg benne, így az eltérítő IC nem kapott tápfeszt. Azt nem értem, hogy miért csak piros csík volt középen, holott fehérnek kellett volna lennie eltérítés nélkül, de mindegy, a lényeg, hogy most már van kép.
Abban szeretnék még segítséget kérni, hogy a G2 feszültséget azt hogy kell beállítani, azt tudom, hogy a nagyfesztrafón van egy poti, amivel állítani tudom, de hogyan, hogy ha csak digitális multiméterem van?
Olyat ír az adatlapja, hogy AV állásban a visszafutáscsíkoknak éppen el kell tűnnie. Ez mit jelent?
(#) Dudus válasza Vacok hozzászólására (») Júl 1, 2009 /
 
Ha AV -ben van a TV, egy egyöntetű , gyakran kék, homogén képet látsz. Ha elkezded tekerni a G2 - t egyszer csak megjelennek elég sűrűn ferde, fényes vonalak. Ezek a visszafutás csíkok. Most addig tekerd visszafelé a potit, amíg éppen eltűnnek.

Hagyd hosszan bemelegedni és a szabályzók legyenek középállásban. És ha van szervízleírásod, kövesd pontosan az utasításokat.
(#) Vacok válasza Dudus hozzászólására (») Júl 1, 2009 /
 
A szervízleírás pontosan annyit ír a beállításáról, amit az előző hozzászólásban leírtam, szóval elég szűkszavú, de így már értem.
Szabályzók alatt a fényerő, kontraszt, és színszabályzókat érted a távirányítón?
(#) ferzoo válasza Vacok hozzászólására (») Júl 1, 2009 /
 
Pontosan úgy kell beállítani,hogy levett kontrasztnál se legyenek vékony csíkok kb.50%os fényerőn és max fénynél sem.Ez az érték képcsőtől függően 400-700Volt Dc.G2.t jelent.A multimétered kicsi belső R-sa miatt 500Volt nál csak 340-360Voltot fogsz mérni mert leesik a fesz.g mikor rámérsz.de ez ne zavarjon meg,G2-t sorkimenő hátulján levő potival tudod állítani.
(#) maszekcsavo hozzászólása Júl 1, 2009 /
 
Üdv!

Van nálam egy Techwood típusú TV, amiben a fő panel Vestel márkájú, pontosabban 11ak37!
Olyan volt vele, hogy nagy vihar közepén is nézték, aztán az áramkihagyások miatt megadta magát. Amikor idehozták semmi életjelet nem adott. Kicseréltem a fő Graetz-hidat, meg még pár diódát, aztán a téáp egyik fele már ment, viszont sziréna-szerűen vinnyogott az egész. Utána kiderült, hogy az optopcsatoló, ami a szekunder oldal felől jelez vissza is rossz, azt is kicseréltem, azóta csak pattogásokat hallani a táp felől. Cseréltem a táp meghajtó FET-jét is, a vezérlő IC-jét még nem! Mit lenne érdemes még megnézni? Kondikat, diódákat már végignéztem!

Mellékletként csatolom a táp kapcs-rajzát!
Köszi
(#) ferzoo válasza laj91 hozzászólására (») Júl 1, 2009 /
 
Cseréd ki a biztit 2,5A ha már +tetted és továbbra is kimegy nézd át a táp primer részt.Lásd S2000AF tranyó,ha ez zárlatos cseréld ki,és a táp Ic.t TDA4601-est is+elkokat is előtte.Mert ha csak kapcsi tranzisztort cseréled újra elszáll a táp zárlatos lesz.A képcső lemágnesezőt ist mérd ki kivett bizti-nél , levett képcső csatl.nál nem e zárlatos?
(#) ferzoo válasza maszekcsavo hozzászólására (») Júl 1, 2009 /
 
Szerintem a táppal nincs gond,hanem a szekunder részen esetleg sorkimenő és környékékén keress zárletos alkatrészt.
(#) maszekcsavo válasza ferzoo hozzászólására (») Júl 1, 2009 /
 
A biztit kicseréltem a diódák és graetz cseréje után, azóta nem ment ki. A panel most nincs benne a TV-ben, nincs rákötve semmi. Táp IC-m most nincs itthon, akkor azt rendelni kell. De az nem TDA, hanem ilyen:MC44608P

De gondolom lehet helyettesíteni, de a freki meg azért lényeges, mert ez 40 kHz-en megy, amiket meg találtam, azok 52-n!
(#) Dudus válasza Vacok hozzászólására (») Júl 1, 2009 /
 
Igen, pontosan azokat!
(#) patexati válasza maszekcsavo hozzászólására (») Júl 1, 2009 /
 
Én most javítottem egyet az is vihar áldozata lett és érdekes hangokat adott a táp A hiba oka egy kis kerámia kondi volt mi átégett! Az elkok átnézése után javasolom neked is a kerámiakondik ellenőrzését! Persze a legelső dolog a félvezetők zárlat,szakadás vizsgálata! C811,C859,C872
(#) maszekcsavo válasza patexati hozzászólására (») Júl 1, 2009 /
 
Kikötöttem az összes kerámia kondit a táp környékén, csak annyi változott, hogy pattogás helyett most ciripel a táp. Olyan mint a tücsök, csak gyorsabb!
(#) patexati válasza maszekcsavo hozzászólására (») Júl 2, 2009 /
 
Amiket írtam azokat is kikötötted mert akkor nem jó! Azoknak bent kell lenni csak mérj rá megaohm mérésben,hogy nem a zárlatos (egyik láb legyen kiforrasztva vagy vedd ki nem tart semeddíg!)Esetleg az értéket is megmérheted ha van kondimérő a műszeren!
(#) maszekcsavo válasza patexati hozzászólására (») Júl 2, 2009 /
 
OK, délután megpróbálom, mert most még dolgozom! Majd írok, hogy mire jutottam. A vezérlő IC lehet rossz? Az az MC44608? Miből lehet azt tudni,hogy rossz? Ha kiveszem, akkor semmit nem csinál az egész!
(#) patexati válasza maszekcsavo hozzászólására (») Júl 2, 2009 /
 
Ha mindent kizártál az a legvégső eset! Hacsak nem látszik,hogy szétégett a dip tokozás vagy nincs rajt egy batár zárlat de szerintem nem az a rossz!
(#) laj91 válasza ferzoo hozzászólására (») Júl 2, 2009 /
 
Köszi szépen, most már tudom azért hol kezdjem el! Még nem álltam neki e miatt! Írok majd az eredményről!
(#) maszekcsavo válasza patexati hozzászólására (») Júl 2, 2009 /
 
Visszakötögettem a kondikat, aztán jött a meglepi.
R805, R852 és R851, elfüstöltek, IC800 felrobbant, de nem szakadt szét, csak lett rajta egy lyuk, az okát Q801 zárlatosodásában látom, dehogy az miért lett olyan, azt el se tudom képzelni.

Innentől lövésem sincs, hogy mi lehet a gáz. Rendeltem hozzá egy rakat alkatrészt, aztán amit lehet, kicserélek a tápban!

Egyenlőre ennyi, várom az ötleteket, bár aligha hiszem, hogy vki tudja is, hogy ilyen mitől lenne!
(#) ferzoo válasza maszekcsavo hozzászólására (») Júl 2, 2009 /
 
Amig sípolt ciripelt addig működött a táp Ic.44608/p40 az biztos +tápfet is jó volt.Az hogy kiszedted a kerámia kondikat nagy hiba volt,mert enélkül hazavágtad az Ic. +a tápfetet is ugyanis nem azon a frekin indult be a táp és a szabályozás is megszűnt primer vcs.n keresztül.Javaslom vidd el 1szakihoz aki ért hozzá és már javított ilyen Tv.t vagy hasonló felépítésűt.
(#) Slaci hozzászólása Júl 2, 2009 /
 
Sziasztok! Segítséget kérnék abban, hogy van egy Panasonic TX-29AS10P típusú többéves 100 Hz-es tv-m. Néhány napja bekapcsoláskor nincs rajta kép - hang mindig van -, majd a kép 10-15 perc elteltével bejön, de van, hogy megint már pillanat után eltűnik és újabb 5-10 perc után jön vissza. Laikusként kérdezem, hogy mi lehet a baja?
(#) patexati válasza Slaci hozzászólására (») Júl 3, 2009 /
 
Szerintem valami kontakthiba lehet! Forrasztásokat nézd át (a képcső nyakán lévő panelt is)!
(#) hinar83 hozzászólása Júl 3, 2009 /
 
Sziasztok.
Minap került jozzám egyik munkatársam tvje (Telefunken PALcolor 1420) hogy mem világít elöl a led kijelzö, éshogy nem reagál a távirányítóra se.
Végül is a hiba oka az volt hogy egy 12v-os stab ic megfáradt.
De volna még egy kis gond a képernyön nagyobb fényerönél homályos (szürke) vízszintes sávok jelennek meg, olyankor pedig zúg a képcsö, ha viszont olyan csatornára váltok ahol nincs adás akkor pedig totál szürke az egész(szintúgy zúg). Mi lehet a hiba?
Üdv
(#) magery válasza hard hozzászólására (») Júl 3, 2009 /
 
Szia! Sikerült megoldani a blaupunkt tv-d problémáját? Az enyém még most sem jó.
Következő: »»   117 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem