Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   588 / 3588
(#) _ampervadasz_ válasza Macsek71 hozzászólására (») Júl 4, 2009 /
 
Ez tipikus jelenség, szerencsére ez nállam csak nagyon régen fordult elő egyzser, amikor a SATA merevlemezem a tápkábelhez való legkisebb hozzáéréstől is leállt, és újra indult a merevlemez. Anno, nagy ujdonság volt a SATA szabvány, és a tápegységeken még nem volt SATA csatlakozó külön "kiépítve". Ezért toldót kénytelen voltam használni, és a SATA -s fele volt kotakt szegény.
(#) zoly15 válasza Macsek71 hozzászólására (») Júl 4, 2009 /
 
Nekem is ismerős ez a történet, csak nekem a gép nem indult el..
Aztán összehajtottam az érintkezőit és azóta jó..
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Júl 4, 2009 /
 
Mindenkinek kicsúszott a toldója a winyójából, vagy mindenki egyszerre dugta össze fordítva, hogy nincsen itt senki? Van ingyért diódám, 6000!
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 4, 2009 /
 
6000 Forintocska.
(#) Ricsi89 hozzászólása Júl 4, 2009 /
 
Úristen micsoda hejesírás. Bővebben: Link
(#) maTaKee hozzászólása Júl 4, 2009 /
 
Hello emberek!
A Netgear márkáról van valakinek valamilyen tapasztalata? Most nézelődök wifis routerek között, és egy Netgear routeren megakadt a szemem. Nagyjából jó árba van, csak az az egy bajom vele, hogy még életemben nem hallottam erről a márkáról. Wikipedia-n találtam a márkáról egy kis ismertetőt, de azzal nem lettem okosabb. Szóval várom a véleményeket
(#) _ampervadasz_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 4, 2009 /
 
Jujj ez nagyon durva!

DE ha ezt megnézed itt ni lejebb, akkor....

1x1 pixeles felbontás, 0 bites szinmélység.
(#) Ricsi89 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 4, 2009 /
 
Ez sokkal jobb, mint ami nekem múltkor volt, de annál legalább a kép minősége is első osztályú volt.
(#) _ampervadasz_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 4, 2009 /
 
Ne hogy azt hidd, hogy ez jobb minőségű. Eztuán már átállt négybitesre. A drivert feltelepíteni alig tudtam rá, csak emlékezetből a billentyűzettel tudtam navigálni, mert a bal alsó sarkából láttam egy darabot. Azután miután ujraindult még mindig nem volt jó, de legalább a 640x480 -as felontásra ráállt, és letudtam törölni a drivert, és ismét felrakni. Eztuán tökéletes lett.
(#) Ricsi89 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 4, 2009 /
 
Ezt szeretem én a windows-ba. Sosem lehet mellette unatkozni. Mindig van valami, amit meg kell oldani. Olyan nincs, hogy tökéletes lenne.
(#) _ampervadasz_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 4, 2009 /
 
Már értem hogy értetted, jajj, engem már nagyon lefárasztott a számítőgép, karbantartás. Éppen már az utolsó gigákat állítom vissza, mert idáig csak pár órát szántam minden hétvégén adatmentésre.
(#) Norberto válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 4, 2009 /
 

Ááá, azért az szerintem közel sem olyan megnyugtató tény, ha összeszámoljuk, hogy az embernek összesen hány órájába és idegsejtjébe kerül csak az OP-rendszerek feltepítése és újra-állítgatása élete során.

A korábbi generációk ennek az ideje és enegiája alatt számtalan más cselekedetet tudtak közbeiktatni: barátokkal/rokonokkal való beszélgetések és kapcsolattartás, szórakozás, sport, hobby, és nem utolsósorban, családalapítás

Szóval, persze, ezt el lehet viccelni, de ez komolyan így volt. És az meg mellébeszélés, ha valaki azt írja, hogy telepítés közben is lehet beszélgetni meg szórakozni, persze, lehet, csak sokkal kevesebb befektetett energiával, aminek így másabbak a következményei, hatásai.

Van annyi témakör és tanulni való terület ezeken kívül, amikre az ember sokkal hasznosabban is eltölthetné a drága idejét...

(#) _ampervadasz_ válasza Norberto hozzászólására (») Júl 4, 2009 /
 
Szerencsére nállam erre ritkán kerül sor, de van más amiaz idegrenszrem elviszi sajnos...
(#) Ricsi89 válasza Norberto hozzászólására (») Júl 4, 2009 /
 
Én megpróbálom kiűzni az életemből a win-t. itthon csak is ubuntu van mindkét gépen. A harmadikon, amit nemrég kaptam, de nem használom, arra feltettem az xp-t, de az csak porosodik. Csak tartalékgépnek lesz. :yes:
(#) radocziandras válasza maTaKee hozzászólására (») Júl 4, 2009 /
 
Nekünk ilyen van (sajnos) nincs bajunk vele, de ha megveszed, vegyél hozzá hűtőbordát is, mert állandóan túlmelegszik, és megszakítja a netet. Nagyon ki tud akasztani.
(#) Norberto válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 4, 2009 /
 

Nem is feltétlenül rád gondoltam, de életem során nem egyszer találkoztam olyanokkal, akik havonta-2havonta, vagy esetleg még gyakrabban telepítést végeztek otthon a saját gépükön. Főleg az ifjak, akik sokat játszanak a számítógépes játékokkal, főleg náluk van/volt az, hogy fórumokat olvasgatva csak azt lehetett látni elsődleges megoldásként, hogy ha valami probléma van a játékokkal, akkor telepítsd újra a gépet és jó lesz. Persze, ez 1 hónapra bevált és a 15-dik újabb feltelepített játéknál megint előjött a hiba, és megint az volt a javaslat, hogy Win újratelepítés. Namost, ha belegondoltok, hogy ezt egy sokat játszó fiatal ezt hányszor követhette el eddigi élete során, akkor meglepődhetnénk. Ehelyett a korábbi fiatalok könyveket olvastak, okosodtak tőle, és javult a fantáziájuk. Míg a szg-es játékok odaraknak az ember elé több fantázia-szülött torz lényt és világot, az elé leülő játékosok agyának tehát semmi ilyesmi dolga nincs, hogy ezeken agyaljon, csak annyi, hogy azt lesi, hogy miként kell tartani a gépfegyvert, hogy az ellenség legsebezhetőbb pontja legyen eltalálva... és még 500 évig lehetne erről írni, szóval most befejezem, mert nincs fölös 500 évem

(#) Ricsi89 válasza Norberto hozzászólására (») Júl 4, 2009 /
 
Nekem a laptopon, amit legtöbbet bírt a win, az kb 5 hónap volt. Január elején tettem újra, mert egy hónapot sem bírt ki, állandóan kékhalállal leállt. Azóta most szépen ment, de nemrég meghülyült megint. Akkor felraktam a 8.04-es ubit, de az megfelelő vga driver híján mindig kifagyott, így visszament a win. Rendeltem egy 9.04-es ubi cd-t, amint megjött fel is raktam a win mellé. Igaz a win-t nagyon ritkán használom, de fent hagytam. Azóta csak az ubit használom. Csak a telefon szoftverezéshez van fent a win, mert az a program nem megy wine-al. Vagyis megy, de a telefont nem ismeri fel így. :no:
(#) Norberto válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 4, 2009 /
 
Fején találtad a szöveget, Zoli bácsi :crazya:
(#) radocziandras válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 4, 2009 /
 
Milyen fölös?Csak nem tejfölös?
(#) _ampervadasz_ válasza Norberto hozzászólására (») Júl 4, 2009 /
 
Ebben tejesen igazad van, és a tejet szeretem fölösen, mást nemigazán. Hmmmmmm. Nincsen jobb egy finomabb házitejnél.

Az ilyen tipikus fiatalok gépeit javítom, mert anyuci apuci idehozzza a gépet, hogy nem jó, tele van vírusozva, meg játék, meg vajas lekváros májas kifli, meg minden van a gépben, és nem működik rakjam rendbe. Ezek a gépek szanaszét vannak hajtva, és soha nincsenek rendberakva. Ezért is van egy rakás alaktrészem, amit magam számára megjavítok, vagy eladásra, és meg is fizetik az árát, csak az a fránya hitel ne vinné el, ami csak 100 ezer havonta...
(#) radocziandras válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 4, 2009 /
 
Lehet hogy nem ártana nekem is egy friss win.Egyébként ha 2 vinyóból az egyiket lehúzom és felrakom a windózt a másikra akkor fel kell ismernie a windóznak a visszadugott vinyót?
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 4, 2009 /
 
Innen lehet. Ki kell választani, hogy desktop edition-t kérsz, utána regisztrálni és utána pár hét múlva hozza a postás a szépen pufis borítékba csomagolt CD-t, plusz egy pár öntapadós matricát. Ha segítség kell a regisztrációhoz, írj és segítek.
(#) _ampervadasz_ válasza radocziandras hozzászólására (») Júl 4, 2009 /
 
Báriylen eszközt amit felraksz, és PnP ( Plug and play - magától működő ) akkor a rendszernek fel kell ismernie. Tehát ha az egyik winyódra felrakod a windózt, nemtudom mekkora a mervelemezid mérete, de a windóznak 10 -15 gigát hagyjál szabadon, a többit használhatod adtaok tárolására, a másikat meg csak az adatok tárolására. Még üzem közben is le lehet választani, vagy rácsatlakozatni, de ezt támogatnia kell a rendszernek is, és csak rackes kivitelben ajánlott használni így. -Na meg ha nem sajnálod a winyót az élettartam rövidülésétől.
(#) radocziandras válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 4, 2009 /
 
És ez az ubi ez kompatibilis ezt jómegaszontam a windózos programokkal?Mert lehet, én is kipróbálom.Kimondhatatlanul útálom a win-t.
(#) radocziandras válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 4, 2009 /
 
Mert nekem van egy 2*20 gigás vinyóm meg egy 400 gigás vinyóm.De a 2*20 gigásat sehogy sem tudtam egybe particionálni.tehát a windóznak max 20 giga helyen kell elférnie...majd beosztja
(#) _ampervadasz_ válasza radocziandras hozzászólására (») Júl 4, 2009 /
 
Nem nem kompatibilisek, 32 bites NT rendszermagra vannak kifejlesztve 90% -ban sajnos.
(#) gtk hozzászólása Júl 4, 2009 /
 
Az Ubi az uborka akar lenni?
Nalam miota megjelent fent van a 7.10, azota csak bovult, mindefele programokkal agyon van telepitve. Hiatlanul mukodik. Linux mindorokke.
Telehazunkban" UHU1.1 vagy 4 eve fent van es meg mindig birja a kikepzest Amelyik gepre Win kerult, mar vagy 50x volt format c:
(#) radocziandras válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 4, 2009 /
 
Őőhh...ez nekem magas, mint döglött pingvinnek a repülés.Tehát akkor most a meglévő windózos programjaim futni fognak az ubuntu-n?

Idézet:
„...jó gép ez, csak egy baj van vele:windows van rajta...”
(#) Ricsi89 válasza radocziandras hozzászólására (») Júl 4, 2009 /
 
A legtöbb program megy ubuntun is. Nem szereti, de muszájból megteszi értünk ezt a nagy tettet. Amúgy meg van rengeteg program ubuntura is. Csak győzzél válogatni. :yes: Még az eagle-nek is van linuxos verziója.
(#) radocziandras válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 4, 2009 /
 
Jajj, de jjó, akkor kérek én is linuxot... tehát akkor van amelyik fut alatta, de nem mindegyik. De ez a linux ingyenes, nem?
Következő: »»   588 / 3588
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem