Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Idézet: és itt a hangsúly, hogy beszélhetsz, s nem az, hogy csak hozzád beszélnek. Az egyoldalú kommunikáció nem mondható társalgásnak (beszélgetésnek). „beszélhetsz valakivel..”
Ha jól tudom, a bünti hossza egyenlő a bűnt elkövető műsor idejével. No már most, abban a műsoridőben, átlag van 2-3 reklámblokk is A bünti ideje alatt nincs reklám, azaz elesnek attól a 2-3 reklámblokktól is, így pénz sincs belőle. Szerintem. :gumicsirke:
Egyébként ezeket a szappanoperákat én sem csípázom, szerencsére az asszon sem. Kivétel az Életképek. De az legalább normális (a régi szomszédok féle), és csak kéthetente van.
Az igazi baj inkább az, hogy a reklámok és a szappanoperák között nincs műsor. Sajnos már egyik csatornán sem nagyon. Felesleges is TV-t nézni. Marad az olvasás és a net.
Így leszünk HE függők! Bár még mindig jobb, mint a TV függőség. Itt legalább tanul az ember, meg barátságok is szövődnek, a TV meg csak butítja a népet.
Idézet: „Igy leszünk HE függők!” Ez egy késői kijelentés Úgy gondolom hogy már sokan azok... Én is már az vagyok, egy napot nem bírok ki nélküle Van erre gyógyszer?
Ellene nincs. Csak egy dolog van, ami átmenetileg enyhít a dolgon, az a forrasztópáka.
A pákát kell lenyelni?
Hajaj Igaz hogy van 4 pákám, de nem szeretném lenyelni
Én úgy tudtam, a markolászás a nők szakterülete
De nem mindegy, hogy melyik végét markolászod.
Beüzemeltem délután a majdnem velem egyidős Orion TV-t és azon néztem filmet egész délután. Ennek a tv-nek még mindig olyan jó színei vannak, mintha most jött volna a gyárból. pedig ment egy jó pár évet és napi használatban is elég sokat ment. Az első film, hát hogy is mondjam eléggé sz*r volt. Szélesvásznú film, teljesen sötét képpel. Alig lehetett látni belőle valamit és nem is értettem a lényegét. A második egy vígjáték volt. Na az már jó volt. Az ilyen filmeket szeretem inkább. Jól elment a délután. Azt hiszem lesz még egy pár ilyen délutánom, ha lesz továbbra is ilyen jó film.
Nem véletlen hívták butítódoboznak
A flim+ on eléggé sok jó film van...a múlkor pl muhammad ali élete ment rajta...volt vagy négy órás a film.
Lehet, hogy kicsit izzad a gépem? A hangja is nagyobb lett a CPU ventinek.
No meg pár ígért kép a túráról.
Azannya...ilyen tájat....ritkán látni élőben.Nagyon szép.
Tyűű, mivel tudtál ilyen szabályosan periodikus "négyszögjelet" rajzolni?
Jó reggelt mindenkinek! Adott egy gép Vistával, és egy másik XP-vel, és egy USB-s modem kapcsolat, melyen kommunikálok. A gépeket cross kábellel szeretném összekötni. Segítsetek légy szíves mit tegyek! Első lépésként a kábelt ellenőrzöm.
Félreértés ne essék: tudom, hogy cross kábellel kell összekötni, meg is tettem. A kábelhiba nem zárható ki, nekem a konfigurálással van problémám
Most akkor, USB-n vagy hálózati kártyán keresztül kötötted össze?
Szevassz matthew!
Az hogy a gép a pingelésre nem válaszol az nem egyenértékű a kábelhibával. Az valószínű a tűzfal okozza, hogy nem válaszol a másik gép a ping parancsra, vagy ki sem jut a hálózatra.
cross-link kábellel, ETHERNET porton keresztül
Akkor a következőket állítsd be:
Hálózati kapcsolatoknál az IP címet fixre állítsd és mondjuk add meg az egyik gépen a 192.168.1.1 címet 255.255.255.0 alhálózati maszkkal, a másikon meg 192.168.1.2 címet szintén ugyanezzel a maszkkal. Így már a pingnek mennie kell, ha hálózati megosztást is létre akarsz hozni akkor azonos munkacsoportba kell helyezned a gépeket. Ezt úgy tudod beállítani hogy a hálókártya tulajdonságaiba lépsz: Hálózati kapcsolatok -> Helyi kapcsolat (vagy hálókártya neve) jobb klikk -> tulajdonságok -> TCP/IP protocol -> tulajdonságok Sajátgép -> jobb klikk -> tulajdonságok -> Számítógépnév -> Módosítás gomb Itt a munkacsoportnál állíts be egy egyedi nevet amit szeretnél, és ugyanezt állítsd be a Pista kliensnél is. Emlékeim szerint ugyanígy kell ott is beállítani
Köszönöm, megkísérlem. A nagyobbik gond: a vista angol! Most látok életemben először vistát, és egész hamar beletanultam, mert klasszikus windows stílusban volt beállítva.
Ehhez mit szoltok:
Van egy tarhelyem, onnan egy .zip allomanyt linkeltem a blogra. A zip allomanyt ha cserelem, vagy torlom, a linken ugyis elerheto a regi formajaban. Nem tudom felfogni most hirtelen..
Üdv úrja mindenkinek!
Ma én nagyon megszívattam magam. Korábban elkeztem adatokat menteni nagy erőlvel, mert teljesen leakartam formázni a merevlemezeimet, mert a sok adatforgalom miatt felhízott rengeteg fölös leges adattal a Mester Fájl Tábla, és "testvérei", és egy 20% lassultság jellmezte. Ezzel semmi gond nincsen. újra is raktam, a kb. egy éves windózt, és rádugom az első merevlemezt, ami egy 80GB -os $AMSUNG volt. Rádugom, bekapcs gép, és máris kikpacs. Gondolkodok: Na mivan. Erre nézem a "molex" csatlakozót, és látom fordított a színsorrend! Bedugom helyesen, és már jön is a füst! Erre egy félperces ordítás, ami a csövön kifér. És gyorsan nézem, mi ment füsstel. Látom egy védő dióda szétnyilt teljesen. Eszembejutott hogy milliónyi merevlemezt kaptam szét, és még egy jópárnak meg van a vezérlője. Találtam is egy ugyanolyan 160GB -os példányt és gyorsan átforrasztottam a másikra. Erre tapasztaltam is hogy elindult végre működik, és másolok rólla, hatalamas sebeséggel. A "molex" toldót azért használtam, mert a rendszerhűtés, egy része, erről a toldóról ágazik le. Marhanagy szikla röpült le a szívemről. Egyvalamit tanácsnak fogadjatok el: "molex" toldót ne használjatok, én is így szívtam rá, majdnem. A fénykép azért lessz rossz minőségű, mert a telefon a viágítás, nem működik, mert a csatlakozó kilazult, és alig tudtam valamivel megvilágítani, és ezmiatt rosszul tud befokuszálni.
Hát nagy szerencséd van, hogy volt másik 160GB-os vezérlőd.
Toldóval nekem a következő "rejtélyes" sztorim van :
A rendszervinyó véletlenszerűen meg-meg állt. Gondoltam haldoklik, elkezdtem szervezni a pótlását. S addig se maradjunk NET nélkül egy régi nem használt winyót ugrasztottam a helyére, Ubival. Pár óra múlva ez is elkezdi az leáll-újraindul poént ..?.. Közben a régiről usb-házban mentem a fontosabb file-okat és ott működk... Végeredmény : az y tápkábel egyik csatlakozója laza volt (+5V) néha megszakadt a kontakt, winyo újraindult.
Nek kis szerencse, mert egyből három ilyen vezérlőm volt, amiről letudtam menteni a cédődiófát.
Ez tipikus jelenség, szerencsére ez nállam csak nagyon régen fordult elő egyzser, amikor a SATA merevlemezem a tápkábelhez való legkisebb hozzáéréstől is leállt, és újra indult a merevlemez. Anno, nagy ujdonság volt a SATA szabvány, és a tápegységeken még nem volt SATA csatlakozó külön "kiépítve". Ezért toldót kénytelen voltam használni, és a SATA -s fele volt kotakt szegény.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |