Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   294 / 1387
(#) Attila86 válasza slogan hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Szia!

Jó nekem az Örs-Vezér tere és 6db jut neked, ha átutalod az árát, a 3000Ft-ot.
(#) Attila86 hozzászólása Júl 22, 2009 /

Eddig 24db nyáklap kelt el. Még valaki?
(#) lapose válasza Attila86 hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Szia!

Ment PÜ.
(#) Attila86 válasza lapose hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Szia!

Oké, máris válaszolok! Veled együtt már hat ember vesz nyákot és összesen 36db lapot.

Még valaki?
(#) Hujikolp válasza Attila86 hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Igen, írtam is PÜ-t Köszönöm szépen!
(#) tubby válasza Attila86 hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Szia!

Ment PÜ.
(#) Attila86 hozzászólása Júl 22, 2009 /

Két embernek még nem válaszoltam, nekik mindjárt írok. Az övékkel együtt eddig összesen 67db nyáklap kelt el. Ezt 11 ember vitte (viszi) el.
80db lap van összesen, amiből a maradék 13db szerintem az enyém lesz. Nekem is kell...

Ja és egy csomó pénz már meg is érkezett a számlára! Nem tudom miért, de a számlatörténet lekérdezésénél csak két emberke átutalását írja ki. Azt hiszem azért mert a nem OTP-s számláról érkező átutalásokat csak másnap írja ki.

Szóval úgy néz ki hogy elfogyott az összes nyák.

Később még elvileg majd tudunk rendelni mert meg fogom kapni az olasz nyákgyártó cég elérhetőségét, de ahhoz hogy ugyan ennyi legyen az ár, legalább 10db nagy lapot kell rendelni, ami 200db kis A4-es lapot jelent. Tulajdonképpen most 80db pikk-pakk elfogyott, szóval ez lehet nem annyira lehetetlen dolog...
(#) Izeg. hozzászólása Júl 22, 2009 /

Sziasztok
Az a problémám, hogy ha kimaratom a nyákomat, akor nem lesz teljesen szép..néha lyukacsos (de csak kicsit) néha meg egy kis idő után elfeketedik a lemez egy része. A nyákokat én vasalással készítem, szerintem jó minőségben , a maratást pedig sósav+H2O2-vel oldom meg. A nyákra öntök 30%-os savat, teszek bele úgy egy jó kupaknyi 34%-os peroxidot és kb két perc alatt le is marja.
Én kicsit gyorsan találaom lehet, hogy ez a baj? Lehet meg kelene próbálni egy kicsit hígitani a maratóelegyen, hogy lassab legyen a reakciósebesség?
Tanácsok?
(#) Attila86 válasza Izeg. hozzászólására (») Júl 22, 2009 /

Szia!
A papír leáztatása után a vasalót fordítsd a talpával felfelé és tedd rá a nyákot! Hagyd rajta néhány percig, így a festék megolvad rajta és befolyik a 'pórusokba'. Ez után hagyd kihűlni a nyákot és folytasd a maratással. Így sokkal kevésbé fog alámarni (ez okozza ugyanis azt a jelenséget amit írtál). Még annyit megtehetsz hogy a tinta lemosása után jól megcsiszolod a nyákot. Ha kémiai ónozást használsz akkor ezt egyébként is meg kell tenni, szóval nálam ez rutin (én szinte minden nyákot ónozok).
(#) Rakloo válasza fg hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

Hőfokot sajnos nem tudok mérni.Először magas hőfokon végigsimítom a nyáklapot többször is erősen ezzel elég jó ráragad,majd a hőfokot lejjebb veszem és megfordítom a nyákot és ráteszem a nyáklapra pár másodpercre.Aztán megint fordítom és ugyan ezen a hőfokon megint vasalom.Ezt kb.: 3szor ismételem meg egész idő alatt.

Nekem a leáztatás úgy történik,hogy víz alatt nagyon finoman lesimogatom a papírt .Majd ami marad esetlegesen pár vezetősáv közt (ez még a papír) azt kikaparom egy éles szerszámmal.

Aztán a maratás pedig hidrogén-peroxid és sósav keverékével történik.Ezt mindig szemre keverem be,de nekem maximum másfél perc a maratási idő.

Amúgy 80g-os fényes műnyomót használok.
Remélem segíthettem.
(#) fg válasza Rakloo hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

Igen, segítettél, köszönöm szépen.

Majd valamikor a jövő héten, vagy azután kipróbálom, és akkor követni fogom ezeket a lépéseket. Azzal az eltéréssel, hogy vas-kloriddal fogok maratni, az van itthon.

üdv
Gábor
(#) Attila86 hozzászólása Júl 23, 2009 /

Eddig a 11 átutalásból megérkezett hét. Így a 67db nyáklapból már 44db ára ki is van fizetve. A maradék négy átutalás szerintem holnap vagy pénteken megérkezik úgyhogy eddig jól halad a dolog.
(#) Attila86 válasza Attila86 hozzászólására (») Júl 24, 2009 /

Jelentem; mindenkinek megérkezett az átutalása.
(#) petya100 válasza Attila86 hozzászólására (») Júl 24, 2009 /

Szia! Majd ha lehet még rendelni nyákot akkor kérek. És A4-vagy A3-as lapok? Mennyiért adod őket?
Üdv:petya100
(#) Attila86 válasza petya100 hozzászólására (») Júl 24, 2009 /

Ha visszaolvastál volna pár oldalt akkor tudnád, hogy 27,5*21,4cm-es lapok és 500Ft-ba kerül darabjuk.
(#) lewi hozzászólása Júl 24, 2009 /

A nyáklapok kitárgyalását folytassuk ebben a témában.
üdv: lewi
(#) klemo86 hozzászólása Júl 24, 2009 /

Gyerekek, ez a HEstore-ban kapható B-327 finomkristályos maratóanyag nagyon jó cucc!
(#) gulasoft válasza klemo86 hozzászólására (») Júl 24, 2009 /

Nekem a nátriumperszulfátosnál jobb nem kell. Majdnem víztiszta, a buborékos marató olyan egyenletes dolgozik vele, hogy az első átlátszástól az utolsó kis darabka lemarásáig max 1 perc telik el, és 15 perc a művelet. Egyáltalán nem mart alá semminek.
(#) Attila86 hozzászólása Júl 27, 2009 /

Ha minden jól megy, akkor holnap kapom meg a nyákokat. A találkozókat még egyenlőre ne beszéljük meg, majd csak akkor amikor tényleg a kezemben van az összes nyák.
(#) lidi válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 27, 2009 /

Ez az egyenletes nyák csiszolásnak is a jele. Én azt vettem észre, hogy a szélénél, ahol erősebben megcsiszolódik hamarabb oldódik le a réz. Mondjuk ez evidens. Épp tegnap marattam hidrogénperoxidossal, egy kis víz hozzáadásával szépen lassítható a folyamat, így beltérben is használható, nincs olyan erős gázfejlődés. Legalábbis nem olyan mint amikor hígítás nélkül használtam, na az gyors, de gázkamra is egyben
(#) Ricsi89 válasza Attila86 hozzászólására (») Júl 27, 2009 /

És aki postán kérte annak kb mikorra várható, hogy feladod? mert most van egy megrendelésem és nincs perpill nyákom hozzá. venni meg már nem akarok ebből a rossz minőségűből, inkább csinálnám abból, amit küldesz.
(#) Attila86 hozzászólása Júl 27, 2009 /

Most írtam, hogy majd akkor jöhet szóba a személyes átvétel megbeszélése amikor a kezemben lesznek a nyákok. A postázáshoz nyilván nem kell időpontot meg helyszínt egyeztetni, tehát az után adom fel miután megkaptam a panelokat. Nyilván nem tartgatom magamnál két hétig a mások nyákjait amik ráadásul már ki vannak fizetve.

Csak azért írtam az előzőt hogy lássátok nincs elfelejtve a dolog.
Amíg nincsenek nálam a nyákok addig rendelkezni sem tudok felettük, ezért semmiféle időpontot sem tudok adni. Holnapra van megbeszélve hogy megyek a nyákokért, ha csak nem romlik el a marójuk akkor meg is kapom őket feldarabolva. Ha tényleg így alakul akkor utána aznap még nem, de másnap már feladogathatom őket postán és oda tudom adni személyesen aki úgy kérte. De ezt nem tudom ígérni mert mint írtam egyenlőre nem csak rajtam múlik.
(#) guliver83 hozzászólása Júl 27, 2009 /

Sziasztok!
Kész lett az első levilágitott nyákom.
Lehet nem a legtökéletesebb,de használlható.

img059.jpg

(#) Ricsi89 válasza Attila86 hozzászólására (») Júl 27, 2009 /

Jólvan, jólvan. Nem kell leordítani a fejemet. csak szépen megkérdeztem, hogy HA minden jól megy, akkor mikor várható a feladás. Gondoltam, hogy nem fogod még két hétig őrizgetni és utána feladni, csak kíváncsiságból kérdeztem rá. De bocs, hogy rá mertem kérdezni.
(#) Zoli_bácsi válasza guliver83 hozzászólására (») Júl 28, 2009 /

Egészen jó lett ez. Nekem az első sokkal csúnyább volt, mint a tied.
(#) gulasoft válasza guliver83 hozzászólására (») Júl 28, 2009 /

Telejsen korrekt, nincs ezzel semmi baj.
(#) guliver83 hozzászólása Júl 28, 2009 /

Először az volt a baj,hogy nem tudtam rájönni,
hogy miért szedi le az egész lakott az előhivó.
Sokan azt mondták,hogy tul erős.
De nem az volt a baj.
Úgy olvastam,hogy mindenki 10-15 percig is világítja
a nyákot.
Én elősször csak 5 prcig világitottam és mégis leszedte az előhívó az egész lakott,
arra gongoltam, hogy tovább kell világítani
volt 15-20-25,de nem volt jó.
Mikor kipróbáltam 2perc 20 másodperc kb
akkor lett ilyen.
(#) gulasoft válasza guliver83 hozzászólására (») Júl 28, 2009 /

Ezt egyszer kell kikísérletezni, onnan már nincsenek változók.
(#) guliver83 válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 28, 2009 /

Nekem a 2perc levilágitás elég ahoz,hogy
jó legyen a nyák.
De kipróbálom majd 1perces vilgitással is.
6db 15W csövet használok hozzá
(#) Mzolee válasza Attila86 hozzászólására (») Júl 28, 2009 /

Hali Attila!
Visszakerestem 1-2 hónapra itt a topic-ban a hozzászólásaidat (kilistáztattam) de nem találtam meg a kezdő első hozzászólásodat ez ügyben. Mi ez a kedvezményes árú nyák? Lesz-e még ilyen alkalom valaha nálad?
Következő: »»   294 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem