Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
most tartok másfél napnál
ha működik megy a maratásba
Szerintem még várjál egy kicsit .
1.Top oldalon csináltad a huzalozást ami máris azt jelenti,hogy minden alkatrészt forrasztási oldal felől kell beültetned.Az csak SMD-nél ajánlatos (szerintem) 2.Nagyon véknyak a huzalok,ha vasalni akarod kicsit húzós lesz.Meg elég sok helyen túl közel van a lábakhoz a vezetősáv.meg szerintem a nyák is elég rendezetlen,bár lehet,hogy csak én látom így. Szóval a bottom oldalon huzalozz és ha lehet akkor próbáld meg kézzel .
Üdv a csapatnak.
Már régóta olvasom a fórumot, de még soha nem kérdeztem. Lenne egy kérdésem az Eagle-el kapcsolatban. Van olyan opciója ennek a tervezőnek, hogy a Board készítése során a schematikban megadott alkatrészeket automatikusan ő pakolássza, keresve a legoptimálisabb elrendezést?
Olyan sajnos nincs. Van egy autoplace nevű ulp, ami annyit tud, hogy megpróbálja a kapcsolási rajznak megfelelő elrendezést létrehozni a board-on is, de amint IC-k kerülnek a rajzba, már csak kínlódik az is.
Vagy kézzel / ésszel kell dolgozni, vagy komolyabb tervezőprogramot kell használni (anno a szakdolgozatomnál, mivel egy éjszaka alatt készült az egész, az elhelyezés és a route-olás teljesen az OrCAD-re lett bízva).
Tudnál felsorolni egy pár progit, OrCad kivételével.
Köszönet.
Már ez az ULP is nagy segítség. Azért kilehet hozni belőle, valamit.
Nem nagyon tudok mást mondani, Eagle előtti időkben volt az említett tervező, aztán ennyi.
Tudnál segíteni, hogy az említett ulp-t hogyan kell használni?
Schematic-ban vagy Board-ban? Cadsoft honlapjáról letöltöttem az ulp-t, bemásoltam a helyére. Meghívom, de schematic-ban elkezdené, de ezt írja ki: "Move: can't execute while command is running in other window". Board-ban nem csinál semmit. köszi
Shematicban megnyitod az ulp-t.Kérdez akarod-e létrehozni shematic alapján, itt igen a válsz. Átlép majd Board-be.
De a az auto rutot neked kell nyomni. Ez csak arra jó, hogy szétdobja schematica szerint az alkatrészeket.
Pont így csináltam.
1. Megvan a schematic 2. ULP-t meghívom 3. Megkérdezi létrehozom-e a board-ot 4. Igen-t nyomok 5. Megnyitja a board-ot 6. Megjön a fenti hibaüzenet: "Move: can't execute while command is runnig other window" 7. Rengetegszer le kell okézni hogy békében maradjon (gondolom ahány alkatrész van annyiszor) 8. És végül semmi nem mozdul a helyére
Nekem a csatolt ulp szó nélkül megcsinálta.
Bemásoltam az ulp-t amit csatoltál és ugyanaz a baj.
Melyik Eagle verziót használod? Nekem 5.1
Idézet: „Tudnál felsorolni egy pár progit, OrCad kivételével.” Pl. Protel-ben van ilyen lehetőség, de szerintem "hobbi szinten" - ami, a Ki, mit épített? topikot nézegetve elég tág határok közt értendő - az Eagle e funkció nélkül is kényelmesen használható.
Akkor az 5.1 valamit máshogy csinál, nekem a free 4.11 van. Abban több panelt is kipróbáltam, működik.
Átolvastam az ulp-t, de igazából nem szúrt szemet semmi. Tud valaki esetleg egy printscreen-t csinálni az 5.1 súgójának a MOVE parancsot taglaló oldaláról?
5.0.0 verziónál működik
Amúgy nincs bajom az EAGLE-el.
Eddig cnc-n martam a nyákokat, de van határ a huzalok szélességénél, és méreténél. Ja meg csak egyoldalas, ez nagyon leszűkíti a lehetőségeket. Most akarok foto technikával nyákot készíteni, de unom az alkatrészek helyének optimalizálását manuálisan rakosgatni.
Lehet, hogy egyes tervezőprogramok lepakolják automatikusan is az alkatrészeket, meg úgy-ahogy optimálisan is, de ha tökéletes panelt szeretnél, általában bele kell nyúlnod kézzel. Olyat, ami mindig megbízhatóan tökéleteset fog eredményezni, gyakorlatilag nem találsz.
Hát akkor, beletörődöm. De legalább nem keresgélem a progikat feleslegesen pazarolva az időm.
A Diptrace programban (amelynek letölthető a méretkorlátos ingyenes veziója) van Auto-Place funkciója. Azt nem állítom, hogy érdemes használni...
Bővebben: www.diptrace.com
Autoplace, autoroute... :no: mi lesz a következő lépés? Kigondolja mit szeretnél, megtervezi és megvalósítja? (Ez csak költői kérdés volt)
Nekem pont az okoz örömet ha én csinálhatok meg mindent (egyfajta mazochizmus ) manuálisan kézzel, a fotózásnál sem szoktam bízni az automata beállításba... Idézet: „Autoplace, autoroute... mi lesz a következő lépés? Kigondolja mit szeretnél, megtervezi és megvalósítja?” Erről a Wall-e jutott az eszembe.Aki látta ,tudja,hogy miért Jobb sok dolgot kézzel csinálni.Gondoljatok bele ,hogy hová jutnánk ,ha mindent a gépek csinálnának helytettünk.
Egy jól használható autoplace funkciót csak a drága programok tartalmaznak, mint pl. a PADS, azt is felárért. A tervezés egyik öröme, hogy én csináltam, nem egy gép, amelyik úgy sem tud az én fejemmel gondolkodni. MolnarG költői kérdése nagyon találó.
Ami az Eagle autorouterét illeti, valóban nem a legjobb, talán az új follow-me routeruk egy kicsivel jobb lett. Akinek szívügye az autorouter, annak az Electra Shape-based routert tudom ajánlani, itt található: Electra Sokkal gyorsabb, pontosabb és általában végig szokott futni. A letöltés előtt meg kell adni melyik nyák-tervezőhöz akarjuk, kb. 20 közül lehet választani.
Valaki tudna segíteni,hogy ezeket a tolópotikat milyen néven találom meg?
A "pot.lbr"-ben megtalálod a mono és a stereo változatot is. Ha nincs benne vagy nincs ilyen lib-ed akkor a cadsoft honlapjáról töltsd le.
másik kérdés: Meg tudja valaki mondani, hogy cree lednek melyik a lib-je? Köszi
Idézet: „Azt lehet, hogy az alkatreszek automatikus elhelyezese” Nem. Idézet: „es a huzalozas automatikusan letrehozni?” Igen. (Tools menü Auto menüpontja)
Mivel sikeresen felülírtam a saját pot.lbr-em így eltűntek a trimmerek.Valaki lenne olyan kedves és felrakná azt a változatát amelyikben még a Trimmer potméterek találhatók.
Üdv.
Amelyikben még benne vannak a trimmer potméterek.Ha EAGLE-s verzióra gondolsz akkor teljesen mindegy,hogy melyik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |