Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Találkozó

Témaindító: Norberto, idő: Nov 22, 2005
Lapozás: OK   15 / 199
(#) Norberto válasza szamóca hozzászólására (») Júl 28, 2009 /

A belépődíj szedését azt nekünk kell megszerveznünk, mivel ez csak a számunkra jelenti ezt a fogalmat, számukra az egész összeg egyben a helyszínbérlés díját jelenti.

Ezt egyben is kell majd kifizetni, az időpontot megelőző napokban.

Emiatt viszont arra kényszerülünk szerintem, hogy átutalással vagy egyéb módon összeszedjük a pénzt előre (sajnos nincs pluszban 80-90 ezer Ft-om ).

Természetesen, mindez arra az esetre igaz, ha erre a helyszínre/árra/ajánlatra a legtöbben rábólintunk...
(#) szamóca válasza Gafly hozzászólására (») Júl 28, 2009 / 1

Rendben Galfy! Előtte két nappal már éhezni fogok, hogy kiegyelek a bográcsodból.
(#) szamóca válasza Norberto hozzászólására (») Júl 28, 2009 /

Jó, értelek. Szerintem konkretizáljuk akkor hogy kik jönnének biztosra. Ebből már lehetne számolni valamivel. Szerintem a 80fő egy reális szám. Tehát ez olyan 10órára 64ruppó. Meg kellene szervezni belépőkártyákat is. Ebben akcióLaci a menő. Esetleg a belépősorszámok tombolaként is szolgálhatnának.
Bocs hogy ezen lovagolok, de ha nem elkerített zárt rész lesz, hogyan oldható meg a ki-be járkálás, belépőszedés?
(#) potyo válasza szamóca hozzászólására (») Júl 28, 2009 /

Szerintem a ki-be járkálás nemis akkora gond, talán nem sok olyan személy jönne el a találkozóra, aki csak nézelődni jön. Kaját pedig csak azok kapnának, akik be is fizették az árát. Hogy ne lehessen azt megcsinálni, hogy más nevén valaki bemegy, valami módon azonosítania kell mindenkinek magát. Pl. személyi igazolvány számát, últevélszámát, ilyesmit elküld privát üzenetben a szervezőnek, és utána annak felmutatásával vagy bediktálásával jogosult az illető bármire.
(#) Norberto válasza Gafly hozzászólására (») Júl 28, 2009 /

A kert területén 2 kis tavacska van. Az egyik a teniszpályák után (ez lesz a miénk), a másik tavacska pedig a nagyszínpad és az uszoda utáni területen van.

Idézet:
„A főzéssel kapcsolatban én inkább magam vinném a hozzávalókat...”

Mármint úgy gondolod, hogy az egyik bérelt bográcsot úgymond lefoglalod "saját használatra"?

Vagy melyik hozzávalókra gondolsz? A bográcsolás elkezdéséhez /tűzifa, stb./ vagy magukra az étel-alapanyagokra gondoltál?

A kosztosok számát nem tudni sajnos egyelőre

Az utóbbi oldalakon csak 8-10 emberke szólalt meg (általában ugyanazok), a többi pedig mind a háttérből integet kényelmesen és nyomkodják a szavazóablakot... végülis, én is állhatnék így hozzá... és akkor várhatnánk 100 évet a találkozóra. Ez azért nem egészen kóser így, mert lényegében, akik a 100-200 szavazóból nem szólnak egy árva kukkot sem, azok igényeit fel sem tudjuk mérni, illetve nehezebb meghozni bizonyos döntéseket. Mint például, hogy elfogadjuk-e ezt az ajánlatot vagy valakinek van jobb ötlete is netán, akár olcsóbban, stb. a találkozó lebonyolítására. És itt bukik ki megint a dolog, hogy ha megint csak 6-8 ember bólint rá esetleg erre a helyszínre, ajánlatra, akkor a többiekkel mi a helyzet? Nekik mindegy? Az ár is, a helyszín is, az időpont is?

---

Gondolom, létre kellene hozni egy jelentkezési lapot, amit mondjuk mindenki visszaküld kitöltve az e-mail címemre vagy ilyesmi. És onnantól kezdve akkor pontosabb adatokat lehetne tudni.

Szerintetek mik szerepeljenek feltétlenül a jelentkezési lapokon?
(#) SALáta válasza Norberto hozzászólására (») Júl 28, 2009 /

Egy ilyen találkozót láttam már a kezdetektől, ez az egri rádiós találkozó, évek alatt egyre duzzad a létszám. Én sajnos nem tudok menni ide, pedig szeretnék. Ha a rádiós találkozókra becsempésznénk a HE-t is, ami ellen nincs kifogásuk szerintem az amatőröknek a második találkozó a személyes találkoztunk már miatt sokkal szervezettebb lesz társaság szempontjából. Ez egy országos találkozó, sokaknak gond az utazás. Ha a helyszínt már előre ki kell fizetni akkor beugrós a buli előre utalással, ez a legjobb megoldás.
(#) szamóca válasza Norberto hozzászólására (») Júl 28, 2009 /

Nos már az is jó lenne valamiféle indulási kezdetnek, hogy aki jön, az jelentkezik ebben a topikban.
Így is maradna azért nyoma.
(#) potyo válasza Norberto hozzászólására (») Júl 28, 2009 /

Szerintem valami olyasmi kellene, hogy kiszámolni legalább körülbelül, hogy mennyibe kerül az étel és az ital személyenként, és ennek a befizetése lenne a jelentkezés megerősítése, illetve ebből ki lehet fizetni a helyszín bérleti díját néhány nappal előbb. Ekkor már tudni, hogy hányan jönnek el, és akkor ki lehet számolni, mennyibe kerül fejenként a bérleti díj, azt pedig a helyszínen fizetné be mindenki. Ezután el lehet menni a megfelelő mennyiségű alapanyagért (nagy áruházakban úgyis van elég mindenből raktáron). Így egyrészt nem lenne komolytalan jelentkező, másrészt időben meglenne a pénz a helyszín bérletére is. Aki meg a befizetés ellenére nem jelenik meg, az úgy járt, előre ki kell kötni, hogy visszatérítés nincs.

Amúgy javaslom, hogy mivel Norberto az, aki a tettek mezejére lépett, az ő beugróját dobjuk szét a többiekre.
(#) 20sz Jófiú válasza szamóca hozzászólására (») Júl 28, 2009 /

[OFF]
Idézet:
„Szamóca pl. egy adagra a biztosan a vendégem (kölcsön pörkölt visszajár)
Rendben Galfy! Előtte két nappal már éhezni fogok, hogy kiegyelek a bográcsodból.”

(#) Norberto válasza potyo hozzászólására (») Júl 28, 2009 /

Köszönöm az utóbbi felvetést, de egyelőre inkább azért legyen biztos a találkozó megtartása.

Ez már sokadlagos dolog.

Az előtte írtakat meg még 1-2-szer elolvasom, elsőre nem volt egészen tiszta.
(#) titi válasza Norberto hozzászólására (») Júl 28, 2009 /

Idézet:
„a többi pedig mind a háttérből integet kényelmesen és nyomkodják a szavazóablakot...”

Azt szokták mondani, hogy "nem szólás, egyetértés".
Például nekem semmi bajom a helyszínnel, de családi okok miatt még nem tudom, hogy fog összejönni, bár az időpontok is elvileg jók, így várom a fejleményeket.
Esetleg lehetne egy szavazás, hogy jó-e a helyszín.
Vagy talán még jobb lenne amint említetted egy jelentkezőlap, pl. ilyen kérdésekkel:
- HE-s nickneved?
- Jelentkező személyek száma. (Ha valaki mást is visz.)
- Melyik időpont felel meg? (15, 22, mindegy)
- Megfelel a helyszín? (Ha nem, más ötlet?)
- A következő dolgokkal tudok hozzájárulni a találkozóhoz: (Ide leírja, hogy pl.: ital, tűzifa, krumpli, hús, fűszerek, stb.)
- A következő dologban tudok segíteni: (pl.: szervezés, bevásárlás (pl: étel, ital, stb)), főzés
- Autóval érkezem. (igen/nem)
- Bemutatásra való dolgot viszek. (azt hiszem ez is szóba került)
- Vállalom, hogy előre átutalom a szükséges összeget. (Ez olyan kötelező jellegű pont, mint pl. hogy elolvastam a szabályzatot, és elfogadom.)
- Jelen jelentkezési lap mennyire tuti? (100% / 50% ez utóbbi esetben x időn belül újra nyilatkozni kellene, hogy most már 100%, vagy sajnos tárgytalan. Persze az x annyi lehet max, hogy még a szervezés megoldható legyen.)

Persze ezt csak ötletadóként írtam, nem tudom mennyire kivitelezhető.

Szerk: úgy látom, közben jött néhány HSZ.
Támogatom potyo utóbbi felvetését!
(#) szamóca hozzászólása Júl 29, 2009 /

Tehát Norberto, potyo, Gafly, én az 4 fő.
(azaz fejenként 16ezer a belépő egyenlőre.)
(#) zenetom válasza titi hozzászólására (») Júl 29, 2009 /

Szerintem a helyszín az jó, meg ha már Norberto ennyit utánajárt akkor ne válogassunk már, esetleg ha van ennél jobb és szinte ingyen, esetleg akkor...
(#) Norberto válasza titi hozzászólására (») Júl 29, 2009 /

Idézet:
„Azt szokták mondani, hogy "nem szólás, egyetértés".”

Vagy: a hallgatás beleegyezés

De nem hiszem el egyszerűen, hogy ennyire szuper és jó lenne minden feltétel Vagy mégis az lenne?

Idézet:
„Bemutatásra való dolgot viszek. (azt hiszem ez is szóba került)”

Igen, lesz is rá lehetőség, az elektromos energiahasználat benne van teljes egészében az árban, nekünk talán csak az elosztókat kell biztosítani, ha annyira egetrengetően sok bemutatandó kütyü érkezne...

Köszi amúgy az ötleteket, jók! Valami hasonlóra gondoltam én is, már csak azon filózok, hogy milyen módon lenne egyszerű. Mindenféleképpen afelé hajlok, hogy web-es felületen kéne megoldani (és nem pedig PDF vagy Office), mert az könnyen kezelhető, nincsenek (vagy csak nagyon kevés) kompatibilitási problémák. Ilyen szövegmezős, rádiógombos, választógombos megoldást kellene szülni, úgy érzem...
(#) titi válasza Norberto hozzászólására (») Júl 29, 2009 /

Igen, szerintem is valami webes felület lenne jó, de a programozáshoz nem értek, így ebben sajnos nincs ötletem.
De gondolom Topinak biztos volna rá ötlete...reméljük ideje is.
(#) titi válasza zenetom hozzászólására (») Júl 29, 2009 /

Igen, szerintem is jó a helyszín, nem mintha nagyon ismerném, nem vagyok pesti.
Írtam is, hogy csak ötletadóként írtam, amit írtam, nem kell, hogy minden pont benne legyen, ill. lehet bővíteni egyebekkel.
(#) Norberto válasza potyo hozzászólására (») Júl 29, 2009 /

Időközben elolvastam az első bekezdést még egyszer, és már értem. Jó megoldásnak tűnik ez a fajta pénzbeszedés.
(#) titi válasza (») Júl 29, 2009 /

Felmerült bennem két kérdés.
Idézet:
„(80 főben állapodtunk meg egyelőre, mert a szavazás mennyiségében /a reálisan megjelenni kívánó emberek mennyiségében/ annyira nem bízok egyelőre...): 8000 Ft / óra”

Az ár változik a személyek számának függvényében?

Idézet:
„Autóval való megjelenés és parkolás lehetséges”

A parkolásért nem kell külön fizetni?
(#) Norberto válasza titi hozzászólására (») Júl 29, 2009 /

Idézet:
„Az ár változik a személyek számának függvényében?”

Lehetségesnek tartom, de szerintem nem kell egetrengetően nagy változásra számítani emiatt. Holnap rákérdezek erre pontosan. Azért nem gondolok nagy változásra, mert a helyszín elegendő lesz méreténél fogva szerintem akár 150 embernek is; az esetleges áremelkedést a további sörpadok és asztalok bérlése okozhatják, gondolom.

Idézet:
„A parkolásért nem kell külön fizetni?”

Nem kell külön fizetni, úgymond díjmentes a parkolás, bár ki-hogy értelmezi, ha már a találkozó miatt ugye fizetni kell bizonyos összeget

Egyébként, ha csak egyedüliként megy be akármelyik nap az ember bármit csinálni (lényegében ez egy szabadidőpark), egyáltalán nem kell fizetnie, ha az autóját leteszi a parkolóhelyen.
(#) Gafly válasza Norberto hozzászólására (») Júl 29, 2009 /

#1 Szerintem ha Kecskemétre elment "fizetősen" majdnem negyven ember, akkor Budapesten is összejön a minimum nyolcvan... Annyira nagy anyagi kockázatot én nem látok ebben.
#2 Ha megyek és ha a főzök esetében a "mindent viszek" azt jelenti hogy saját bogrács, saját állvány, saját fa, saját alapanyag... A bérelt bográcsot hozott anyagokkal személy szerint inkább mellőzném (ennél kevesebbért is ütöttem már meg a bokámat). Van viszont pár ember akit szivesen megvendégelnék ha már úgyis ott vagyok és ott rotyog a pörkölt a bográcsban...
(#) MolnarG hozzászólása Júl 29, 2009 /

Engem is számolhattok biztosra, próbálom úgy alakítani, hogy ráérjek, de ha nem sikerül akkor lenyelem azt a kb. 1000Ft. Főzni nem igen tudok, legalábbis bográcsos dolgokat, bemutatni valóm nincs nagyon, ami meg lenne azt nem cipelem fel vonaton . Esetleg a helyszínen tudok majd segíteni valamiben ha kell szervezés, bevásárlás ilyesmi.
(#) kocsgab002 válasza Gafly hozzászólására (») Júl 29, 2009 /

Értem én, hogy abban bízol, amit magad hozol,de...: oké, megvendégelsz 10 embert.. És a többi 70? Nem túl közzöségi hozzáállás. (bár mondom, számodra az a tuti, amit te főzöl,és ezt megértem.) nekem jó a kibérelt bogrács is. Szerintem a legfontosabb most a jelentkezők felmérése, és az étel fajtájának eldöntése.
(#) Attila86 válasza kocsgab002 hozzászólására (») Júl 29, 2009 /

Szerintem nagyon rendes tőle hogy felajánlja hogy néhány embert megvendégel. Erre a szemére vetni hogy "és mi lesz a többi hetven emberrel?" úgy gondolom nem szép dolog.
(#) kocsgab002 válasza Attila86 hozzászólására (») Júl 29, 2009 /

Nem,nem, félreértettél. Nem állt szándékomban senkinek a szemére vetni semmit. Tényleg rendes töle, hogy önköltségen főz. Csak arra utaltam, hogy rajtunk (a tömegen) sajna nem sokat segit. De mégegyszer, nem állt szándékomban megbántani a kollégát.
(#) szamóca válasza kocsgab002 hozzászólására (») Júl 29, 2009 /

Rendben fontos a kaja is, de elsősorban a találkozó célja hogy az nickek mögött megbúvó elektrozsugabubusok megismerjék egymást. A beszélgetések során ismerősi, vagy akár barátsági viszonyba is kerülhetnek egymással az itt napról napra jelenlévők. Fogásokat, ismereteket is cserélhetnek.
Személyes tapasztalatból tudom, hogy Pesten nehéz egy nap alatt éhen halni. Szerintem mindenki vagy hoz magával kaját, vagy készít a helyszínen, hisz a lehetőség adott, vagy elmegy megkajál valahol a közelben.
(#) Norberto válasza kocsgab002 hozzászólására (») Júl 29, 2009 /

Így van, lehet nagy adag paprikáskrumplit összedobni, illetve nyilván, amiket szokás:

- bográcsgulyás
- paprikáskrumpli
- halászlé
- stb.

szamóca:

Szerintem, ha a helyszínen adott lesz az étkezési lehetőség finomabbnál finomabb ételekkel, kutya legyen az, aki elmegy inkább 10 ezerért egy puccos étterembe kajálni... akkor az meg is érdemli, hogy ne velünk egyen
(#) kocsgab002 válasza szamóca hozzászólására (») Júl 29, 2009 /

Ebben teljesen egyetértek veled. Legyen először fix az időpont és a hely, majd ha az megvan, akkor jöhet az étek
(#) kocsgab002 válasza Norberto hozzászólására (») Júl 29, 2009 /

Múltkor voltam csapatépítő tréningen, ott mákosgubát csináltak bográcsban. Na, az a kemény.Viszont elég finom lett. Azóta szeretem a mákos gubát.
(#) szamóca válasza Norberto hozzászólására (») Júl 29, 2009 /

Norbi!í Az
Idézet:
„elmegy megkajál valahol a közelben
-t, nem feltétlen kell a Hotel Intercontinental színvonalú hellyel beazonosítani. Ez is csak egy lehetőség a többi közt, hiszen ha adja isten összejönnénk 100-an, a tíz bográcsnyi kaja igencsak kevésnek bizonyulhat. :yes:
Már a felsoroltaktól is éhes lettem. Megyek is kajálni.
(#) Norberto válasza kocsgab002 hozzászólására (») Júl 29, 2009 /

Nincs kizárva az sem

Csak nem tudom, hogyan lehet bográcsban megsütni enyhén barnásra a guba tetejét

Viszont, ha lesz ilyen is, akkor mindenki hozzon magával még egy fogkefét
Következő: »»   15 / 199
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem