Fórum témák
» Több friss téma |
Norberto....Koszonom. Remelem nem kell mar zavarnom benneteket.
Helló!
Tanácsra lenne szükségem. Első képen egy excel tábla látható amiben is bevittem a Panasonic Elkók adatait. 89 alkatrészről lenne szó, rengeteg paraméterrel. A hozzájuk való Footprint-eket B-G-ig szintén megcsináltam és a múltkoriban ajánlott 3D oldalról leszedtem hozzájuk az Altium álltal megemészthető "STEP" A214-es formában a 3D-ket is. Egyénileg kipróbáltam és minden működik. Következő lépés az lenne hogy az Excelből az adatok alapján Tools/Update Parameters from Database résznél frissítsem az alkatrészek paramétereit. Egy (az első) alkatrészt a 2. képen látható módon létrehoztam. A táblázatból annak rendje és módja szerint frissíti a paramétereket, ha kell újakat hoz bele és töröl is ha kell. Egyetlen bajom hogy mért nem hozza létre a 3. képen a Component List-ben a többi 88 alkatrészt? AP0133 10 oldal közép tájon találtam valamit, de nem tudom értelmezni. Képes egyáltalán új alkatrészt bevinni adatbázisból, vagy csak a meglévőket módosítgatja?
Képek nagyban, kérésre:
Üdv.
Nemrég szereztem meg a DXP2004-et. A topic első oldalán remek leírás mutatja meg, mit kell tenni. Kész a shcematic, ráhúzom, be is rakja a source files mappába a schematikot. Létrehozok egy üres PCB-t azon a néven, mint ami a schematic. Akkor jön a scheamtic részben az a bizonyos compile rész, ami látszólag semmit sem csinál. A PCB is tök üres marad utána. Mindent pontról pontra csináltam, és már a hajamat tépem. Tud valaki segíteni? (még jó, hogy nem töröltem le a 99SE-t... Túlságosan rá vagyok szocializálódva tán?) Előre is köszönöm! 002
Hello!
Bocsi, EZT (a hsz. második felét) sajnos véletlenül azóta sem javítottam De mostmár megteszem végre perceken belül. :yes:
Ahá... Hát sajnos ez tény, hogy nem olvastam végig a topikot, de nemigazán van rá időm.
Na majd délután akkor kipróbálom. Kössz a segítséget! 002
Helló!
Tudna valaki adni egy lpqfp 48-as footprint-et lehetőleg protel 99-hez??
Sziasztok!
Kezdő DXP2006-os kezelő vagyok. Hol lehet a cursor tulajdonságait beállítani? Amerre az egér jár ott vírítanak az aktuális cursor pozíciók. Elég idegesítő Friss telepítés..6.6-os verzió.
Hello M63-002. Pont egy kigyulladt mozdonyrol tudtad elnevezni magad? Vagy a "BULLDOG" miatt hivnak igy?
Lehet, hogy ez priva'tba valo' te'ma e's nem a topikhoz tartozik?
Uraim, még egy pár kérdést ha megengedtek DXP2006-hoz!
1. A progiba beépített pdf nyomtatóval nem tudok 1:1-ben myomtatni. Van megoldás? 2. elképzelhető hogy közvetlen nem tud a DXP "negatívot " nyomtatni ? Tehát nekem olyan film kell ahol a vonalak az átlátszók, mert pozitiv fotoresisttel bevont NYÁK-lemezeim vannak. Ha tudnék PDF-be nyomtatni normálisan akkor azért utána már egyszerűbb lenne az inverzzé alakítás. 3. Nyomtatásnál a forszemek közepén kijelölhető (holes kipipálva) kézi fúrást megkönnyítő kis "szemecskék" mérete állítható valahol? Nekem nagyon nagyoknak tűnnek.
Kipróbáltam virtuális nyomtatónak az eddig még minden proginál jól működő Acrobat Distiller-t is.
A CM2000 pdf-en a Traxmékerből készült pdf nyomtatás van, a másikon értelemszerűen a DXP-vel. Az Acrobat Distillernél mindkét esetben a beállítás ugyan az, felbontás, stb.. Hát a DXP vel elág siralmas, vagyis inkább használhatatlan lett az eredmény. Valami ötlet a hibára?
A két pdf-en jól látszik a #489344 hozzászólásom 3. pontjában foglalt aggodalmam is...
Akkora ( DXP2006.pdf) lyukak nem hogy megvezetik a fúrót hanem inkább egyenesen károsak kézi fúrásnál. (A CM2000-ben ,traxmaker ez állítható.) Jó, tudom hogy a DXP nem othoni barkácsolásra készült, de mégis....
Szia!
1: midegy milyen formátumba nyomtatsz, a méretarány beállítás kérdése. 2:A DXP nem tud negatívot készíteni, mivel ez egy gerber opció, /egyébként is a program primer kimenő formátuma a gerber/ , tehát ezt egy ilyen editorral tudod elkészíteni. pl.: GerbMagic 3: A fúrófilmet is gerberből lenne értelme elkészíteni szerintem...
A 3. pontra válaszolok is magamnak
A nyomtatásnál ha a Holes pipálva van, akkor akkorák lesznek a kis "lyukak" a forrszemekben amekkora a beállított furatméret. Persze ez akár logikus is lehetne, hiszen ha ilyet akarunk nyomtatni akkor nem akarunk fúrófájlt generálni, ahol fontosak lennének a furatméretek. Csak hogy először csinálok egy protot otthon aztán mehet a nyák-gyártóhoz ahol viszont fontos a furatméret, és ha elfelejtem átállítani, akkor szívás. A butább programoknál ez külön állíthato volt eddig nálam Ha már itt tartunk- és mivel kezdő vagyok DXP-ben- hogy lehet egy pár kattintással az összes előzőleg helyesen beállított furatméretet átállítani egy adott értékű egyformára?
Nálam sajnos a Page setup/ Scaling beállítása nem befolyásolja a DXP saját PDF generátorának kimenetét, azaz mindig teljes lapra nyomtatja a pdf-et.
"3: A fúrófilmet is gerberből lenne értelme elkészíteni szerintem..."
Ez a "holes" funkció nem fúrófilmhez kell hanem kimaratás után kézi fúrásnál a kimaratott kis pötty megvezeti a fúrót, illetve asztali fúrógép esetén, alsó megvilágítással a nyák pozicionálása is könnyebb.
Én tudom, hogy mire kell a pötty, én is készítettem itthon nykokat anno. Csak arra gondoltam, hogy ha nem megy az egyik technológia, akkor keresni kell egy másikat. A nyákosok pl. előbb fúrják a nyákot, majd utánna fotozzák, maratják.
A pdf nyomtatás nekem megy 1:1 arányban, kinyomtattam és egy ic-vel ellenőriztem a méretarányt, tökéletes.
Oké, csak azt hittem elbeszélünk egymás mellett...
Ha neked működik akkor nekem is fog előbb-utóbb, és akkor nem is kell másik technológiát keresni Vajon mit nem állítottam be jól ? Nekem pdf-be csak teli lapra nyomtat... ha van ötleted légyszi ne tartsd magadba ! Bizony sokat kell még tanulnom mert az eddig használt egyszerűekhez képest ez nem nagyon áll kézre.
Ezt megszívtam, mint Kukori a műmenyétet
Gondolom hülyének néztetetk hogy miért nem jó nekem a DXP-vel készült pdf. (#489366) Tehát normál nyomtatást csinálva, csak az Acrobat Distillert használva mint virtuális nyomtatót, teljesen tökéletes minden, csupán nekem pdf olvasónak a Foxit Reader volt beállítva és az rontotta el nekem a látványt. Tehát most már tudom használni céljaimnak megfelelően. (az azért érdekes hogy a cm2000-ből is ugyanaz a folyamat és az abból készültet nem kuszálja össze a Foxit csak DXP-ből készítettet) Mindegy a reklámstudiókban a levilágításnál úgy is Corell-ba olvassák fel...
Később mint kiderült a Foxittal beolvasott, a monitoron kuszán megjelenő terv is Foxitból kinyomtatva tökéletes csak a monitoron csúnya.
Ki érti ezt A másik ami félig csak sírba vitt hogy az Acrobat Distillert használva virtuális nyomtatóként, hiába írtam neki a mentésre akármilyen nevet vagy útvonalat, csak az asztalra volt hajlandó kirakni és mindig csak Composite Drawing néven. Most kipróbáltam a laptopon ugyenezt a funkciót, de itt meg enegedi a más néven való elmentést. Szóval eme pár nap alatt megint nem közeledett a szívemhez a számítástechnika Persze tudom az user a hibás....a programírók istenek
Szerinten mindegy milyen programmal nyomtatod a pdf-et, mert az vektorgrafikus formátum és csak a nyomtató felbontása szabhat határt. Egyébként én azt vettem észre, hogy a lézernyomtatóval készített film pontatlan (600dpi), méretarányos , de a vezetékek és padok kisebbek , mint a lézergráffal készült filmeknél.
Való igaz ezt már én is észrevettem, de gyors, hétvégi protonak elég.
Hétközben meg a reklámstúdiók levilágítják úgy 5-700Ft-ért az A4-es méretet. Speciel a nyákgyártóhoz is én viszem a filmet, nem szoktak újjongani, de azért megcsinálják. Persze nem a vérprofikhoz járok. Mindenesetre hogy a problémához visszatérjek jó lenne azért a belső pdf kreálóját rábírni az 1:1-es készítésre.
Csatolom a beállítási útmutatót, ami nállam meghatározza a méretet.
Köszi!
Természetesen ez meg van, de nálam ez csak a nyomtatásra vonatkozik, a pdf kimenet ezekre a méretarányváltoztatásokra nem reagál.
Egyébként ha már belinkelted, megváltoztatható hogy ne a Fit Dokument on Page legyen az alapértelmezett hanem a Scaled Print?
Én még egyenlőre nagyon elveszek a beállítások közt
Ez érdekes, nállam ugyanúgy állítja a pdf méretét.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |