Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Az RCL.LBr eddig is megvolt,de azt nem tudtam,hogy ezek benne vannak.Nekem a kifejezetten a pot.lbr kellet volna,de így is jó.Köszönöm.
Ja, értem, van az is!
Bocs a primitív kérdésért, de nem tudom, hogy a könyvtárban mivel jelölik a diodahidat a brb-ben?
Nem jutt egyzserűen az eszembe.
Sziasztok!
Az az óriási problémám akadt, hogy nyák tervezésekor kitöröltem egy alkatrész, a légvonalak ott maradtak, kitöröltem azt is, majd egy másik tokozással visszatettem az alkatrészt, viszont a légvonalak nem álltak vissza, és azóta azon a terven nem is működik az automatikus légvonalazás. Mit tudok csinálni, hogy ismét a régi legyen?
Ha a sematikus rajzon visszarakod az eredeti tokkal az alkatrészt és újrahuzalozod meg kell jelennie a nyákterven is. Ha nem, akkor a nyákterven berakod külön és ott huzalozod össze utólag. Bár ez már manuálissá teszi a tervezést.
Értem, a nyáktervet újra kell generálni ez esetben, ha a schematic ERC-re nem jelez hibát!
Az a gondom, hogy már akármit rajzolok a kapcsolásba, nem változik a nyákterven. Nem szeretném újrarajzolni az egészet, nincs valami megoldás, hogy újra összhangban legyen a nyák a kapcsolással?
Akkor pedig vissza kell állítani az elmentésekből egy régebbit, ha folyamatosan mentettél, akkor ez sem fog segíteni.
Ha megvan a mostani panelrajzod, az alapján a koordinátaértékeket át tudod vinni egyesével az új nyákterv alkatrészeire, ha ez gondot okozna. szerintem 500db alkatrész alatt nem problémás az újragenerálás, ha vannak már fix alkatrész elhelyezések.
Egyébként a BRD-t sosem szabad módosítani meglévő sematika mellet, mivel, ha a nyáktervből kiveszek egy alkatrészt, az nem törlődik a sematikus rajzon, ezért módosításkor csak az áramköri rajzon mókolhatunk, mert az behatással van a nyáktervre.
A sorrend így van, először sch megtervez, utána brd alkatrészpiozíció, utána ki-ki hogy csinálja, vagy kézi, vagy autoroute-olás. Ezután ha módosítani kell valamit, azt először az sch rajzon kell végbe vinni, utána légvezetékkel visszahuzalozza a brd-n is a program. Szerintem ezt a problémát majd a 6-os verzió körül orvosolni fogják majd, már sok ember járt így evvel sajnos!
Sajnos akkor marad az újra rajzolás... Siettem volna vele, de erre rá fog menni megint két estém. Köszönöm az információkat.
Lenne egy kérdésem, fúró fájlhoz kétrétegű nyákhoz a drills és s holes réteget kell bekapcsolni a cam proceszorban, és ha igen miért száll el a fúrófile gyártás valami missing hibával? Drillcfg megvolt.
A drilllegend rendbehozza ezt a problémát de nem tolja el a boardot? Utána menni fog a drill file?
Ha megvolt a drill.cfg, annak egy valami.drl fájlt kell generálnia, ami a használatos fúrószárak adatait tartalmazza. Ha ez megvan, a CAM Processornak ezt a fájlt kell alkalmaznia a valami.drd fájl generálásához. Az utóbbi tartalmazza a fúrási és a fúrószárak adatait is.
Igen ezt tudom, nem is ez volt a kérdés.
Sziasztok!
Meg tudná nekem mondani valaki, hogy hogy kell beállítani Eagle-ben az autoroutert úgy, hogy egyes alkatrészek mindenképpen a forrasztási oldalon legyenek bekötve? Alapból kétoldalas a NYÁK, az nem baj, csak van pár alkatrész amit felül nem tudok beforrasztani (pl.: sorkapocs, elektrolit kondi, stb...). Köszi
azt nem lehet beállítani, neked kell átszerkeszteni autoroute után a kritikus forrszemek bekötését.
Hi !
A kérdéses területeket, alkatrészeket vagy alkatrész lábakat meg kell jelölni a routolás előtt. Ennek a menete: - kiválasztad a kör rajzolást (a megfelelő vonalvastagság megjelölésével lehet megoldani, hogy ne karikát, hanem korongot tudj rajzolni). Vagy a téglalap rajzolás is jó, ha olyan alakú területet akarsz lefedni. - kiválasztod a 41-es layert: tRestrick - Ezzel rajzolsz egy korongot a kérdéses forrszemekre, vagy a teljes kondenzátor (alkatrész) területére, stb. Ekkor egy piros, félig átlátszó háló mutatja azt a helyet, ahová nem fog krülni TOP fólia és/vagy forrszem. Egyébként a DEMO NYÁK-ok között van egy "Singlesided.brd" nevű fájl... Azon jól lehet tanulmányozni, hogy kerülhető el "a csatlakozó alatt forrasztás".
Sikerült megcsinálni, köszi szépen a segítséget!
Akkor ezek szerint eagle nem képes rendes drill file-t készíteni?
Biztos, hogy képes! Suliba a nyákmaró CNC-t Eagle-el használják és ilyen jellegű probléma nem szokott lenni. A folyamatot sajnos nem tudom leírni, hogyan csinálják, mert csak a hozzáértő tanár kezelheti a gépet, de tutira képes rá.
A nyákmarás és a drill file az más. Gerbert tudok cinálni, fúrófájlt nem tud.
drl, drd és dri kiterjesztésű fájlokat generál az Eagle, ezek a fúrófájlok.
De nem generál valami hibaüzenettel leáll. Mikor a fúrófájlokat akarom beállítani melyik layereknek kell bekapcsolva lenni.
A CAM Processor-ban az excellon.cam futtatásával kell a fúrófájlokat létrehozni.
A board nézetben először lefuttatod a drillcfg.ulp-t. (Ez csinálja meg a drl fájlt.) Ezután CAM Processor - File -> Open -> Job... -> excellon.cam. Majd "Process Job" gomb. Nem kell külön a layerekkel foglalkozni, az excellon.cam kiválasztásakor csak a drills és a holes layer lesz bekapcsolva.
DrillSMISSING-NO DRILL FILE HAS BEEN PRODUCED! üzenet jön ha kiválasztom a holes és drills réteget a cam processornál ha nem azt választom hanem nincs kiválasztva semmi akkor nem hoz létre fúrófilet.
Exelon rack-et kért a gyártó
Mellékelem a file-t exelon rack fúrófile kéne belőle.
Ha tudod csináld már meg légyszi és írd meg melyik verzióval sikerült és mit kell beállítani, mert ez az egy file hiányzik a leadáshoz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |