Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   140 / 443
(#) Rakloo válasza mammut hozzászólására (») Aug 1, 2009 /

Az RCL.LBr eddig is megvolt,de azt nem tudtam,hogy ezek benne vannak.Nekem a kifejezetten a pot.lbr kellet volna,de így is jó.Köszönöm.
(#) mammut válasza Rakloo hozzászólására (») Aug 1, 2009 /

Ja, értem, van az is!
(#) Rakloo válasza mammut hozzászólására (») Aug 1, 2009 /

Nagyon szépen köszönöm.Erre gondoltam
(#) herzsolt hozzászólása Aug 2, 2009 /

Bocs a primitív kérdésért, de nem tudom, hogy a könyvtárban mivel jelölik a diodahidat a brb-ben?
Nem jutt egyzserűen az eszembe.
(#) mammut válasza herzsolt hozzászólására (») Aug 2, 2009 / 1

Rectifier!
(#) herzsolt válasza mammut hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

Hálás köszönetem érte
(#) miklosch hozzászólása Aug 4, 2009 /

Sziasztok!

Az az óriási problémám akadt, hogy nyák tervezésekor kitöröltem egy alkatrész, a légvonalak ott maradtak, kitöröltem azt is, majd egy másik tokozással visszatettem az alkatrészt, viszont a légvonalak nem álltak vissza, és azóta azon a terven nem is működik az automatikus légvonalazás. Mit tudok csinálni, hogy ismét a régi legyen?
(#) mammut válasza miklosch hozzászólására (») Aug 4, 2009 /

Ha a sematikus rajzon visszarakod az eredeti tokkal az alkatrészt és újrahuzalozod meg kell jelennie a nyákterven is. Ha nem, akkor a nyákterven berakod külön és ott huzalozod össze utólag. Bár ez már manuálissá teszi a tervezést.

Értem, a nyáktervet újra kell generálni ez esetben, ha a schematic ERC-re nem jelez hibát!
(#) miklosch válasza mammut hozzászólására (») Aug 4, 2009 /

Az a gondom, hogy már akármit rajzolok a kapcsolásba, nem változik a nyákterven. Nem szeretném újrarajzolni az egészet, nincs valami megoldás, hogy újra összhangban legyen a nyák a kapcsolással?
(#) vzoole válasza miklosch hozzászólására (») Aug 4, 2009 /

Még jól működő backup keresése?
(#) mammut válasza miklosch hozzászólására (») Aug 4, 2009 /

Akkor pedig vissza kell állítani az elmentésekből egy régebbit, ha folyamatosan mentettél, akkor ez sem fog segíteni.
Ha megvan a mostani panelrajzod, az alapján a koordinátaértékeket át tudod vinni egyesével az új nyákterv alkatrészeire, ha ez gondot okozna.
szerintem 500db alkatrész alatt nem problémás az újragenerálás, ha vannak már fix alkatrész elhelyezések.
(#) mammut válasza miklosch hozzászólására (») Aug 5, 2009 /

Egyébként a BRD-t sosem szabad módosítani meglévő sematika mellet, mivel, ha a nyáktervből kiveszek egy alkatrészt, az nem törlődik a sematikus rajzon, ezért módosításkor csak az áramköri rajzon mókolhatunk, mert az behatással van a nyáktervre.
A sorrend így van, először sch megtervez, utána brd alkatrészpiozíció, utána ki-ki hogy csinálja, vagy kézi, vagy autoroute-olás. Ezután ha módosítani kell valamit, azt először az sch rajzon kell végbe vinni, utána légvezetékkel visszahuzalozza a brd-n is a program.
Szerintem ezt a problémát majd a 6-os verzió körül orvosolni fogják majd, már sok ember járt így evvel sajnos!
(#) miklosch válasza mammut hozzászólására (») Aug 5, 2009 /

Sajnos akkor marad az újra rajzolás... Siettem volna vele, de erre rá fog menni megint két estém. Köszönöm az információkat.
(#) gulasoft hozzászólása Aug 6, 2009 /

Lenne egy kérdésem, fúró fájlhoz kétrétegű nyákhoz a drills és s holes réteget kell bekapcsolni a cam proceszorban, és ha igen miért száll el a fúrófile gyártás valami missing hibával? Drillcfg megvolt.
A drilllegend rendbehozza ezt a problémát de nem tolja el a boardot? Utána menni fog a drill file?
(#) elektrocad válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 6, 2009 /

Ha megvolt a drill.cfg, annak egy valami.drl fájlt kell generálnia, ami a használatos fúrószárak adatait tartalmazza. Ha ez megvan, a CAM Processornak ezt a fájlt kell alkalmaznia a valami.drd fájl generálásához. Az utóbbi tartalmazza a fúrási és a fúrószárak adatait is.
(#) gulasoft válasza elektrocad hozzászólására (») Aug 6, 2009 /

Igen ezt tudom, nem is ez volt a kérdés.
(#) dawe hozzászólása Aug 6, 2009 /

Sziasztok!

Meg tudná nekem mondani valaki, hogy hogy kell beállítani Eagle-ben az autoroutert úgy, hogy egyes alkatrészek mindenképpen a forrasztási oldalon legyenek bekötve? Alapból kétoldalas a NYÁK, az nem baj, csak van pár alkatrész amit felül nem tudok beforrasztani (pl.: sorkapocs, elektrolit kondi, stb...).

Köszi
(#) Szamy válasza dawe hozzászólására (») Aug 6, 2009 /

azt nem lehet beállítani, neked kell átszerkeszteni autoroute után a kritikus forrszemek bekötését.
(#) dawe válasza Szamy hozzászólására (») Aug 6, 2009 /

És azt hogy tudom átállítani?
(#) elektrorudi válasza dawe hozzászólására (») Aug 7, 2009 /

Hi !

A kérdéses területeket, alkatrészeket vagy alkatrész lábakat meg kell jelölni a routolás előtt. Ennek a menete:
- kiválasztad a kör rajzolást (a megfelelő vonalvastagság megjelölésével lehet megoldani, hogy ne karikát, hanem korongot tudj rajzolni). Vagy a téglalap rajzolás is jó, ha olyan alakú területet akarsz lefedni.
- kiválasztod a 41-es layert: tRestrick
- Ezzel rajzolsz egy korongot a kérdéses forrszemekre, vagy a teljes kondenzátor (alkatrész) területére, stb.
Ekkor egy piros, félig átlátszó háló mutatja azt a helyet, ahová nem fog krülni TOP fólia és/vagy forrszem.

Egyébként a DEMO NYÁK-ok között van egy "Singlesided.brd" nevű fájl... Azon jól lehet tanulmányozni, hogy kerülhető el "a csatlakozó alatt forrasztás".
(#) dawe válasza elektrorudi hozzászólására (») Aug 7, 2009 /

Sikerült megcsinálni, köszi szépen a segítséget!
(#) gulasoft hozzászólása Aug 9, 2009 /

Akkor ezek szerint eagle nem képes rendes drill file-t készíteni?
(#) MolnarG válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 9, 2009 /

Biztos, hogy képes! Suliba a nyákmaró CNC-t Eagle-el használják és ilyen jellegű probléma nem szokott lenni. A folyamatot sajnos nem tudom leírni, hogyan csinálják, mert csak a hozzáértő tanár kezelheti a gépet, de tutira képes rá.
(#) gulasoft válasza MolnarG hozzászólására (») Aug 9, 2009 /

A nyákmarás és a drill file az más. Gerbert tudok cinálni, fúrófájlt nem tud.
(#) Attila86 válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 9, 2009 /

drl, drd és dri kiterjesztésű fájlokat generál az Eagle, ezek a fúrófájlok.
(#) MolnarG válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 9, 2009 /

Fúrja is a panelt nem csak marja!
(#) gulasoft válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 9, 2009 /

De nem generál valami hibaüzenettel leáll. Mikor a fúrófájlokat akarom beállítani melyik layereknek kell bekapcsolva lenni.
(#) MPi-c válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 9, 2009 /

A CAM Processor-ban az excellon.cam futtatásával kell a fúrófájlokat létrehozni.
A board nézetben először lefuttatod a drillcfg.ulp-t. (Ez csinálja meg a drl fájlt.) Ezután CAM Processor - File -> Open -> Job... -> excellon.cam. Majd "Process Job" gomb. Nem kell külön a layerekkel foglalkozni, az excellon.cam kiválasztásakor csak a drills és a holes layer lesz bekapcsolva.
(#) gulasoft válasza MPi-c hozzászólására (») Aug 9, 2009 /

DrillSMISSING-NO DRILL FILE HAS BEEN PRODUCED! üzenet jön ha kiválasztom a holes és drills réteget a cam processornál ha nem azt választom hanem nincs kiválasztva semmi akkor nem hoz létre fúrófilet.
Exelon rack-et kért a gyártó
(#) gulasoft válasza MPi-c hozzászólására (») Aug 10, 2009 /

Mellékelem a file-t exelon rack fúrófile kéne belőle.
Ha tudod csináld már meg légyszi és írd meg melyik verzióval sikerült és mit kell beállítani, mert ez az egy file hiányzik a leadáshoz.

Daisy MP3.zip

Következő: »»   140 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem