Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Masszázsfotel készítés

Témaindító: vegtamas, idő: Aug 22, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) vegtamas hozzászólása Aug 22, 2009 /

Sziasztok!
Keresgettem a témák között, de sehol nem találtam ilyen leírást. Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan működik a masszázsfotelek, vagy az autóba is vehető masszázspárnák rezgő része. (gondolom hasonló elven működik a telefon rezgőfunkciója, szóval arról is örömmel fogadok infókat )
Ha ezt sikerülne megoldani, akkor egész szép kis fotelt vagy párnát lehetne összehozni.
Egyik ismerősömnél láttam egyet, amelyikben 4 rezgő akármi van (váll, hát, fenék, láb), és külön programok, különböző sorrendben kapcsolgatják a rezgéseket, és kellemes érzést tud nyújtani Ezt a vezérlést, a programokat egy AVR-rel vagy PIC-el egyszerűen meg lehet oldani, viszont nincs ötletem a rezgőkére.
Szívesen várok minden okos gondolatot!
(#) punkkazy válasza vegtamas hozzászólására (») Aug 22, 2009 /

Üdv!
Annyit tudok, hogy a mobilokban illetve (amit szét is szedtem) a PS kontrollerekben egy motor található, aminek a tengelyén egy súly van, ami kb félhold alakú, szóval amikor forog a motor ide-oda rángat.
(#) Sir-Nyeteg válasza vegtamas hozzászólására (») Aug 22, 2009 /

(#) NickE válasza vegtamas hozzászólására (») Aug 22, 2009 /

Nekem is van egy ilyen masszázsizém, nem rossz, görgöket tekerget a gerincoszlop mellett és az megy le föl, meg van néhány egyéb figura is, de egy idő után uncsi. Egy 20 éves tündérke többet ér.
(#) Joka válasza vegtamas hozzászólására (») Aug 22, 2009 /

Üdv!
Kicsit elvetemült ötlet, de lehetne mongyuk egy cooler lapájait lefűrészelni. Hétböl hármat lekapni és ha kell plussz sújokat rögzíteni rá. Azt nem tudom mennyire tolerálná ezt a motor csapágyazása hisz nem erre készült. De egy próbát talán megér. Vagy ha kisebb kellene akkor a DVD lejátszól vagy íróból kitermelt DC motorral is lehetne valamit kezdeni. Arra a müanyag borítású tányérra gondoltam aminek nekiszoritja a mágnes a dvd lemezt. Erröl is eltávolítani egyik feléröl a fölösleget és "megsúlyozni".
(#) Sir-Nyeteg válasza Joka hozzászólására (») Aug 22, 2009 /

Nem bírná sokáig! Illetve ha minden igaz, akkor pont rossz a mérete: hosszabb, mint széles
Hisz pont az ellenkező irányba kéne rezegtetnie...
DVD motor meg szerintem főleg nem bírná, hisz annak pont az volt a lényege, hogy 110%-ban ki legyen egyensúlyozva. Egy rossz dvd-t beraksz, ami csorba, és onnantól üt a motor! És robban...
Inkább kimondottan erős, "profi" motorokat kéne felhasználni, nem ilyen gagyi műanyagos terhelhetetlen motorokat. Ezek arra vannak tervezve, hogy ha belenyúlsz, meghal, és veszel újat, és nem ől, és nem gyilkol, és nem drága... Terhelhetőségre, fordulatszámra, és strapabírásra van szükség.
(#) vegtamas válasza Joka hozzászólására (») Aug 22, 2009 /

Kazettás magnómotorokkal kísérletezek, szerintem azok elég izmosak, de holnap kiderül, mert akkor tesztelem. Köszi az ötleteket, továbbra is várom még az újakat
(#) dbase hozzászólása Aug 23, 2009 /

Én javítottam már ilyet. Lehet gagyi volt, sőt alap modell szerintem. First piaci trafó, dobozka benne cd4017 IC, tranisztorok a kimenetén, és 4db motor. Kb autómagnó motorok, félbevágott ólom körrel. Ennyi. Szerintem nem egy nagsz szám, de ami a havernak van, na az nem semmi, bőr ülő szék és a gerincem majd kitépi ugy ütögetnek a golyok stb. Zenére is tolja
(#) vegtamas válasza dbase hozzászólására (») Aug 23, 2009 /

Hát ha majd fejlesztem programozási tudásomat, lehet egy zenére masszírozót is építek
Arra nem emlékszel, hogy a félbevágott ólomkörök milyen dobozban vagy tokban voltak lerögzítve? Mert nem kéne, hogy darálja a párnát vagy valamit, amibe beleteszem
(#) 925 válasza vegtamas hozzászólására (») Aug 23, 2009 /

Szerintem jobban jössz ki ha veszel egy gyárit, és akkor nem kell azon golndolkodni miből lehet megoldani, árba nem biztos hogy sokkal olcsóbban jösz ki, és a házilag barkácsolt vibramotorok nem biztos hogy sokáig bírják. A telefon vibramotor meg elég gyengécske erre a célra, és nem tudom hogy hosszú távon hogy bírná, inkább vegyél egy sexshopba vibráló eszközöket, azok tuti bírják hosszú távon.
(#) poros válasza 925 hozzászólására (») Aug 23, 2009 /

Ha vásárolna hova lenne az épittés barkácsolás öröme? Vagyunk itt néhányan akik belebuktunk próbálkozásokba ,de nem adjuk fel. :yes:
(#) vegtamas válasza poros hozzászólására (») Aug 23, 2009 /

Teljesen igazad van
Na meg elképzelem a sexshopos eladó fejét, mikor meglátja a kosaramban a 10 extra erős vibrátort...

Szerintem kivitelezhető ez a project, ha találok strapabíró motorokat. Most tesztelek egy magnómotort, hogy mennyi idő után adja meg magát
(#) 925 válasza poros hozzászólására (») Aug 23, 2009 /

Nem lebeszélni akartam, csak néha át kell gondolni hogy mi a jobb megoldás. Az építés öröme valóban ott van! kérdés hogy mennyi ideje, energiája, van az embernek és hogy mennyiből hozható ki a berendezés.
(#) 925 válasza vegtamas hozzászólására (») Aug 23, 2009 /

Csak tanácsot próbáltam adni hogy miből lehet kinyerni strapabíró motort, de ha neked azzal van a gondod hogy mit szól az eladó a boltba, akkor sorry.
További szép napot, és jó építést!

(#) vegtamas válasza 925 hozzászólására (») Aug 23, 2009 /

Nem azzal van a bajom, csak nem akarok sokat rákölteni, és (bár nem vagyok tapasztalt ebben a témában ) szerintem egy darab kevés lenne, és nem hiszem hogy túl olcsón kijönnék
Mindenesetre köszönöm az ötletet
(#) interferi válasza vegtamas hozzászólására (») Aug 23, 2009 / 4

Szia!
Nekem volt szerencsém egy maszás szék javításában.
Van is két képem a mechanikáról. A rezgést két kb 5cm átméröjü és 8cm hosszu motor adta, 2,5 cm átméröjü fél cm vastag sárgaréz tárcsa volt egyik szélén kifurva és a motor tengelyére préselve. A motorok a hátat maszirozó görgök tartó karjára voltak rögzitve.
(#) vegtamas válasza interferi hozzászólására (») Szept 5, 2009 /

Köszönöm a válaszokat, megoldásokat, és az emailben küldött két képet
Üdv, Tamás
(#) poros válasza vegtamas hozzászólására (») Szept 5, 2009 /

Remélem ha jutsz valamire arról mi is tudni fogunk.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem