Fórum témák
» Több friss téma |
A kínai 100Ft-os lézerek normális használat mellett sem bírnak ki olyan sokat. Vegyél egy rossz dvd-írót, és annak a lézerét hajtsd meg. Ha a kínai lézerrel akarsz foglalkozni, akkor adj neki 10-15mA-t, többet ne. De még ilyen feltételek mellett is ki fog purcanni... tapasztalat.
Eladó 10 darab garantáltan új HD DVD íróból eltávolított kék lézerdióda. Megoldható kollimátor lencse is.
Teljesítmény 150 mW Névleges áram 90-110 mA Maximális áram 130 mA Alutömbben található ami jó hűtőfelületet biztosít neki. Nem sokkal nagyobbra van szüksége hosszútávú működtetésre. Egytől egyig tesztelve lettek. Ár/darab 15000 ft Ezenkívül mindegyik fej tartalmaz egy vörös diódát is meg 6 darab dicro tükröt. Nameg egy kb 7 mm átmérőjű lépettőmotort. Ebből mindből lehet válogatni.
Hello!
Szétszereltem egy CD-s rádiósmagnót, találtam benne egy Sanyo sf-p101n típusú lézert. Az lenne a kérdésem, hogy ezzel tudok kezdeni valamit illetve használható valamire? Esetleg Pointerként vagy másra? Elég neki feszülséget adni (mennyit?) vagy elektronika is kell?
Érdekesség: Bővebben: Link
Cmount diófa törött félvezetővel. Bővebben: Link Nyitott TO5 dióda törött félvezetővel. Egy embertől rendeltem sokféle diódát, az meg megfogta, és az összeset egy zacskóba dobta, és úgy küldte el. én kitéptem volna a hajam ilyentől... Nincs véletlen olyan fél W-os 635nm-es diódád? (természetesen "élő" félvezetővel. ) Kellene egy hasonló teljesítményű zöld mellé.
De van, hirdetem is, de -20 fok kell neki CW üzemmódhoz. Ha nem félsz a peltieres hűtéstől, akkor az a te diófád.
ejjajj...
gondolom akkor nem cw-re lett tervezve. Kicsit többet írsz erről a diódáról? A peltieres hűtéssel nincs bajom, de a -20 csúnya.
De CW-re van tervezve, még régen a 80-as évek előtt minden lézerdióda csak nagyon hideg hőmérsékleten működött, ez a dióda is valami műszerben lett volna egy szárazjég, vagy nitrogén dewarba, és ott alapból hidegebb van, mint -20 fok.
Én egy 140W és egy 30W-os peltierrel kb -30 fokot csináltam, persze ez csak saccolás, mert még nem vettem lézeres hőmérőt, de folyamatban van.
Mikori az a dióda?
Nem tudom régen hogy volt, de most nem szeretnék olyan diódát beépíteni aminek északi sark kell. Még ha menne is, azért a 140W-os peltier meleg felét hűteni is kell rendesen (akkor már a dobozba sem férne el a zöld mellett), szóval nem érné meg, de azért köszönöm.
Sziasztok
Van egy lézerem, de fogalmam sincs hogy került hozzám, és hogy miből is került elő. Viszont szeretném életre kelteni. Mellékeltem 2 képet róla, a kérdésem az lenne, hogy a szupepe féle áramgenerátor tökéletes lenne e hozzá. köszönöm
Igen, a Szupepe féle áramgenerátor jó lesz hozzá. Csak óvatosan, mert nem biztos, hogy látni fogod ha bekapcsolod!
A diódán (ha nem vörös), 2V-nál több ne legyen, mert akkor meghal.
Köszönöm.
Feltételezem látható fénye van, mert a készülékből eme kis egység is kiszerelésre került. Egy kis motor található benne, amin hatlapú prizma csücsül. De már fogalmam sincs mi volt előtte...
Ha midnen igaz, akkor lézer nyomtatóból való? Valaki régebben árult ilyet és ott írta is, hogy miből szedte ki, de már nem emlékszem, de mintha lézeres nyomtató....
szia
Nos igen, kb 99 % az esély rá, kb fél éve hogy bontottam,és már emlékszek rá. Most h végre újra a kezembe került, életet kellene bele lehelni. Vajon milyen teljesítménnyel bírhat egy ilyen dióda?
hp lézerprinterből van, a fénye nem látható, ha jól emléxem a motornak kell 24V-is
KÉK lézerdióda ***********
********** KÉK/PIROS 5lábú lézerdiód*********! ********** az 5lábúról egy kép a háromlábú is ilyen 3lábbal Az apróban hirdess!! Moderálva --vicsys
Szia!
A kék/piros lézerdióda érdekel. Adatokat tudnál mondani?
a kék adatai ugyan az amit leírtam! a pirosét nem tudom! ha az némileg segit a dologban blu-ray DVD olvasóba lett volna tehát nem íróba csak olvasóba!
650nm-es dióda 150mW a piros értéke ez elvileg :yes:
730015040126
ez van az oldalára ráírva! bekötését paszolom nem értek hozzá
Felraktam egy második videót is a régebbi 35W-os diódáról : Bővebben: Link
Helló!
Láttam a videódat és az volna a kérdésem, milyen táppal hajtod, mert nekem egy 40W diódához kellene. Esetleg ha publikus a rajza feltöltenéd valahova. Nekem max. 56A kellene kb 1.8-2V-on.
A rajz nem publikus, egy nagyobb áramgenerátorról van szó, jókora figyelőellenállással
A lézeres egérben milyen dióda van?
Belenéztem, és nagyon halványan mintha valami pirosat láttam volna. Okozhat ez látáskárosodást(esetleg lehet, hogy van benne egy bika infra)?
A lézeres egérben LED van. Valahol a kezdeti infra tartományban. Látáskárosodást nemigen okoz, hacsak nem nézegeted órákig.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a Szupepe-féle áramgenerátorral kapcsolatban: IRL 540-t hol lehet venni Budapesten? A köszönöm előre is a segítségeteket! |
Bejelentkezés
Hirdetés |